Lecţii de tăcere

say_you_talk_too_much

Mă uit la micul fiasco al mizerie cu delfinii copiaţi după rechini şi mă întreb când vom învăţa să tăcem.

Să mă explic. Eu pornesc morişca, e preluată de Caţavencii, Libertatea şi alţii care nu ştiu să dea link. Vizibil afectat, autorul Dragoş Muşat deschide gura să se apere, şi nu face doar asta, ci şi cade în penibil şi atrage şi mai multă atenţie asupra mizeriei făcute de el şi de agenţia Propaganda. Despre Muşat nu ştiu decât că e un dubios despre care ăia care îl bârfesc pe la colţuri ar trebui să scrie cu nume şi prenume ce a făcut, ca să ştie şi restul lumii. Dacă ar fi fost un băiat deştept, s-ar fi abţinut. Cele 200.000 de afişări ale videoclipului sunt dovadă destulă a succesului, indiferent că e unul copiat de afară sau nu (că aparent şi rechinul din Jaws se hrănea tot cu KFC).

Aparent, românii adoră să se laude, dar când trebuie să acuze rele practici, cu nume şi prenume, sunt loviţi brusc de amnezie scuzată de “nu se face” sau “nu despre asta e vorba”. 

Un articol-biblie pe tema artei de a tăcea e scris de Brent Csutoras în 2008.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. ai uitat ca ai mancat o paine…ah wait, nu tu, patrick. ai uitat ca ai lucrat cu el..ah stai, aia era la mine. in fine, ai uitat si acum dai cu pietre. rusine ba, rusine.

 2. da, dar atunci nu mai era musat in scena demult

 3. Vali as tinde sa-ti dau dreptate. Pe de alta parte, poti sa iei ceva la tinta si sa-l muiesti sau poti prezinti un fenomen. Chestie de abordare.

  00
 4. no, clar, daca ti se pare mai bun filmuletele cu delfinii, asa e, e mai bune

 5. Greseli nevinovate, a? :)

  00
 6. Pe de altă parte, mie mi se pare incomparabil mai bun, epic, creativ… juicy, filmuletele cu delfini.
  Dar, desigur ca DA, Musat ar fi fost mult mai inspirat daca tăcea!

  00
 7. de parca e prima sau ultima data.
  in acelasi timp chiar daca a tinut 2 sapt campania anti RMGC pornita la cluj si care s-a extins in mai multe orase…. nici un blogger nu a luat initiativa. Si nu atat impotriva exploatarii, pe care personal o sustin, ci in fata blocajului mediatic impus in primul rand de TVR. cand a fost campania anti club heaven Timisoara toate pizdutele din online s-au simtit sa reactioneze. acuma cand au incasat bani pe „viralul” asta ce te astepti? sa zica mumu Propaganda?
  Laba trista majoritatea oamenilor din online.
  de ce ne miram totusi?

  00
 8. Alifia asta se va preda la școală: Iei o idee de-afară, o împachetezi mult mai mișto și îi dai drumul pe țeavă. Opțional, trimiți linkul (opțional, anonim) către original unui blogăr cu trafic mare, unde intră și alți blogări cu trafic mare și unui dușman (opțional, prieten) din presă care toarnă trei articole vitriolate, câte unul pe zi, ca să nu se stingă ‘focul’. Când nu scrie ziaristul, scrie blogărul. Scandalul de plagiat este preluat de toată blogosfera și toată presa, timp în care clipul tău face 300.000 vizionări în 5 zile (60.000 pe zi – Oho!) din care numai 169 nu-ți apreciază lucrarea. Clientul mulțumit marcă banu’ și creativul dă și el o bere și la băieți.
  Bref: Adică voi vreți să-mi spuneți mie că PAH nu e pe mână cu Mușat? Să fim serioși!
  Un fleac, ne-au virusat!

  00
 9. @ElCucui Dap, pacat ca nu mai exista fisheye ca erau acolo niste chestii juicy. oricum dk un blogger de alura lui arhi hotaraste ca PAH bun, musat cah, aia e, macar stim ca subiectul il interseaza destul de mult incat sa stearga comentarii de la postul lui pe subect. on topic, astea cu copiat si altea alea se hotarasc la tribunal. in rest clientul e multumit, toata lumea e cu covrigelu in gura so who gives a crap. guli, guli!

  00
 10. Mie mi se pare ca toate filmele de la hollywood sunt facute dupa acelasi sablon, toate serialele dupa aceeasi reteta si nimeni nu se plange.
  Nu are cum sa fie copiat ca e cu delfini nu cu rechini, nu e pe canale si nu se da nimeni cu barca, plus ca nu sperie copiii si nu induce ideea ca rechinii is rai si trebuie sa scapam de ei. :D
  Ai dreptate cu tacutul totusi.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube