lăutarul

aseară eram la o bere/suc/mic în oraş. cârciumă selectă, în centru, renume, a fost prin cântece, mă rog, aţi prins ideea de bază.
în toiul discuţiilor, mă trezesc cu 2 lăutari la ureche. unul cu chitara, unul cu acordeonul. amândoi suedeji, dar asta nu e important. i-am spus de 2 ori să plece că nu gustăm manelele şi adaptarea în manelistică a ce încerca el să ne cânte acolo şi vrem să ne priască mâncarea şi băutura. ei au continuat. 2 fete s-au ridicat de la masă. ei au continuat. m-am enervat şi i-am zis că îi dau bani dacă îmi cântă El condor pasa sau Stairway to heaven. chitaristul a bălmăjit 2 acorduri şi dupa aia a dat-o la „la la la”. s-a ruşinat şi s-a cărat. după jumatate de ora, a venit să îmi explice că nu e frumos ce am făcut şi la plecare mi-a zis un aforism în franceză. i-am raspuns în franceză şi nu a înţeles. a plecat din nou şi nu s-a mai întors.
in timp ce mă duceam la toaletă, am aruncat un ochi prin cârciumă. 90% erau tineri. cei 2 stresau o pereche de îndrăgostiţi la o masă, care erau vizibil deranjaţi de prezenţa lor. înţeleg că trebuie să facă şi ei un ban, dar nu vin într-o cârciumă să mă deranjeze lautarii. poate să o faca chelnerii sau bucătarul. ei sunt singurii care au voie. serviciul a fost însă impecabil. chelnerul în vârstă, trecut de 40 de ani, atent, grijuliu, glumeţ, era cu ochii pe mesele lui ca un vultur.
cam asta a fost la hanul lui manuc. unde ne-am refugiat pentru că ne-am întâlnit la cuptorul cu lemne, unde am stat înghesuiţi la nişte mese atât de mici încât mai aveam puţin şi o violam pe fata din faţa mea cu genunchiul.
o seară care a început prost şi s-a terminat bine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. lol de lol
  lautarii sucks deep :S

  00
 2. Lautarii- mijloc de poluare fonica si de produs nervi clientilor !! In locul lui Zoso, eu le dadeam cu tambalul si acordeonul in cap :lol: (asta in cazul in care eram ceva mai corpolent)

  00
 3. si mai intrai a doua oara in acel restaurant hacky?

  00
 4. io, mah, io? ca-i sparg pe toti!! Pai am 45 de kile , hai, care se ia de mine ? … ca-i bag pinii de la procesor in DOS :lol:

  00
 5. plin de bani d-l zoso..numai in carciumi mananca :))

  00
 6. „lautarii sucks deep”- tin sa te contrazic! lautaria e o cheste grozava, in esenta ei! :)) in satele romanesti lautarul si preotul erau prezenti la toate evenimentele importante: botez, nunta, inmormantare. ;) apoi… mai e si tudor gheorghe care canta „lautareste” to the bone! omu nu stie sa citeasca o partitura, si totusi canta dumnezeieste! ;) A! si jimi hendrix :D!
  zoso cred se referea la „lautarii” contrafacuti, de mahala post-decembrista, care sub pretextul ca „tre sa pune si ei in gura la copii o bucata da parizer” nu-ti dau pace pana nu le dai in scarba, mai mult ca sa se tireze dracului odata, cateva zeci de mii!

  00