Profesorii de la FJSC sunt laşi. Cu toţii.

mihai_coman

Toţi profesorii de la FJSC ştiu de chestiile astea, care se întâmplă de vreo 15 ani încoace  în acea facultate. Şi toţi sunt nişte laşi, care preferă să tacă şi să înghită rahat de dragul unui titlu universitar. Si aproape in fiecare au fost reclamatii, ba la minister, ba prin ziare, si niciodata nu s-a intamplat nimic, pentru ca, nu-i asa, ministerul are interesul sa ii scoleasca de mici pe studenti cu buna functionare a societatii romanesti.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Ce pretentii ai cand personaje precum libidinosul de badau e asistent universitar DOCTORAND acolo? Budau preda Deontologie! Poti sa iti imaginezi?!

    00
  2. cineva mi-a spus odata ca daca nu as fi atat de buna as fi jurnalista … ;)

    00
  3. cineva ii numea pe profesorii universitari, „cadavre universitare” :))

    00
  4. Vezi ce bine ca nu ai intrat cand ai dat admitere la facultatea de jurnalism ;)

    00
    • @Necky: cunoscand multi elevi iesiti de pe bancile acelei scoli, cred ca a fost noroc chior ca nu am luat. poate ajungeam un luzerache la ziar, cu 800 lei salariu.

  5. Mafia profesorala din Romanika nu va putea fi starpita decat printr-o adevarata Revolutie in domeniu. Coruptia si nepotismul taie atat de adanc in corpul profesoral ca practic trebuie toti schimbati pana la femeia de servici si secretare daca se vrea schimbare. Nu in ultimul rand trebuie combatuta lasitatea studentilor care daca cineva se ridica sa faca ceva (sa posteze pe un blog de exemplu) nu numai ca nu i se alatura dar il si trag de maneca ca „nu o sa rezolvi nimic. Nu ne faci decat probleme”.
    Un alt exemplu de profesor care acorda note aleatoriu si indiscriminant doar ca sa iasa spaga, aveti aici:

    Ce s-a rezolvat pana la ora asta? Nimic concret in afara de facutul de cacat pe net al profesorului. Ministerul nu se baga, „purtatorii de cuvant” ai studentilor sunt toti cumparati de profesori iar studentii sunt in mare majoritate prea lasi si interesati numai de propriul cur sau de etnobotanice ca sa se alature unei cauze, sa faca ceva concret.
    Asta-i tara, astia-s oamenii.

    00
  6. dar poze cu vantu in arestul igp nu vrei ? ;)

    00
  7. Ceea ce li se intampla acestor studenti se intampla cam prin toate facultatile din tara, dar ceea ce ma nedumereste pe mine este ca atunci cand examenele se trec doar cu un referat nu se mai plange nimeni. La fel si in cazul licentelor cand se scot deja carti cu grile si simpla lor rezolvare iti poate aduce o nota maxima. Ipocriti si unii si altii.

    00
  8. ca student, in FJSC nu ai ce sa faci. esti legat de maini si de picioare. eu am ajuns pana la minister pentru mizeriile pe care a trebuit sa le suport in facultatea aia. iar cand am ajuns acolo mi s-a zis ca am dreptate, dar ca au autonomie universitara si peste asta nu se poate trece. asa ca, dupa un an si ceva, mi-am bagat picioarele in ea de facultate, desi intrasem a cincea si bursa nu-mi strica deloc.

    si majoritatea chestiilor se intampla din cauza cuplului morticia-gomez. esti pe tarlaua lor, joci dupa cum ti se canta.

    00
  9. La ASE acum 10 ani era un profesor Juravle, celebru pt cita spaga lua. Punea toata grupa bani, faceau lista cu cine a dat, unul se ducea si lua cheile de la masina si ii puneau ploconul in portbagaj. Am fost singurul din toata grupa (daca nu din toata seria) care n-a dat.

    Faza tare e ca uneori ii pica si pe aia care au dat spaga, si oricum trebuia sa inveti, spaga nu insemna ca iei examenul fara efort, ca daca era asa poate as fi dat si eu.

    Pina la urma e in mare parte si vina celor care dau. Daca n-ar fi studentii lasi si lingai, n-ar persista situatia. Cu asa oameni nu e de mirare unde e ro. Sunt exact genul de oameni pe care s-au bazat comunistii: fricosi, turnatori, gelosi, lasi, invidiosi. Oameni ca astia nu pornesc nici o revolutie, ci devin colaboratori.

    00
  10. si-au batut singuri joc de ei ca au ales jurnalismul!!!

    00
  11. Corect cu Juravle, inclusiv metoda de plasare a spagii. Oricum, devenise de asemenea notorietate incat a fost „pensionat” prin 2002/3, daca nu ma insel.

    00
  12. NOU
    #17

    msj 4 them: DIEEEE BITCHES!!!

    00
  13. NOU
    #18

    Bine zis c3. Asa este. Daca esti tare ma gandesc ca la jurnalism nici nu trebuie sa urmezi o forma de invatamant institutional. Ca la fotografi. Autodidact si pe teren. Ai articole bune sigur esti cumparat. De reclama de pe blog daca nu de presa si tot scoti bani.

    Deci bine le face madama cu sotul. Sa le ia mai multi bani. Ca are de la cine si e pacat sa nu profite. Daca oamenii nu reusesc sa gaseasca solutii alternative atunci sa plateasca. Va place cand la licenta mergeti cu lucrari cumparate, cand ai pe cineva in comisie, chefurile din sesiune, copiatul sau mai stiu eu ce aberatii. Ei atunci marcati banu’ ca nu e gratis.

    Apropo eu zic ca cine stie carte si ii place sa faca scoala e deja plecat pe la scoli adevarate nu se pierde in chestia asta numita invatamant local.

    00
  14. @Malinescu Marius: sa inteleg ca ai facut clasele primare la Harvard de iti permiti sa te pisi pe sistemul romanesc de invatamant.

    00
  15. Peste tot e cam la fel. Peste tot exista profesori care intra cumva in legenda pentru corecturile „corecte”, pentru limbajul folosit, pentru ca obliga sa li se cumpere cartile anoste etc etc.
    A lua atitudine nu este egal cu a schimba situatia din pacate. Acei 2-3-10-15 indivizi care reclama isi asigura astfel o viata extrem de neplacuta in respectiva facultate. Sistemul isi protejeaza membrii. Studentii sunt intotdeuna de vina si sunt lenesi si prosti. Cuvantul unui profesor universitar e fooooarte greu de dat inapoi. As putea da si eu n*(n+1) exemple de mizerii de la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, dar nu-i vad rostul. Nu stiu daca lasitate e cuvantul potrivit sa descrie starea asta generala. Poate instinct de autoconservare e mai bine.

    00
  16. eu nu inteleg un lucru si va rog sa ma corectati daca nu zic bine:

    de fiecare data cand revin in tara, imi aduc aminte de ceea ce a fost, de copilarie. si cu toate ca am avut o copilarie de nota 10, totdeauna au mai fost incidente neplacute cu „baietii” care se legau de tine fara motiv. mereu erau batai, era sange etc. …

    ei bine, acuma am crescut si vad acelasi lucru, dar la un alt nivel. pentru ca si batausii cresc. e imposibil ca din toate gastile de „baietasi” din oras, UNUL sa nu fie student. nu exista asa ceva. altfel n-ar exista zicala: tot taranul are o facultate. sau doua. ei bine, cum se face ca rahatii aia se leaga de oameni care nu le-au facut nimic da nu-s in stare sa il prinda pe asa zisul „domn” profesor si sa ii rupa dintii??? de ce? care e faza?

    00
  17. @ovidiu – eu n-am facut harvard-ul, am terminat facultatea in ro, dar imi permit sa ma pis pe sistemul romanesc de invatamint. daca ma bazam doar pe el, eram bugetar acum. ca sa ajung unde sunt a trebuit sa invat singur si sa muncesc de mi-au sarit capacele. a trebuit sa invat singur chestii care ar fi trebuit sa-mi fie predate.

    invatamintul romanesc nu e in stare sa produca oameni care sa fie productivi intr-un timp relativ scurt de la iesirea de pe bancile facultatii.

    asa ca lasa cacaturile astea patriotarde sau lasa-ne pe noi si du-te si flutura un steagulet in fata blocului, ca sa-ti faci incalzirea pt 1 decembrie.

    00
  18. Ce crezi? Fiica sotiilor Coman a terminat si ea FJSC , iar fiul este si el anul 2, .Nu stiu daca e posibi asa ceva, dar deja este prea mult. Ma simt ca intr-un imperiu condus de o singura familie, dinastia Coman

    00
  19. zoso dar ce facultate ai urmat?

    00
  20. Morticia si Gomez? :)) Care-s astia?

    00
  21. adica n-ai facut facultate?

    Eu vorbeam serios !fiindca puteam sa jur ca esti jurnalist!(bine sunt nou in comunitatea bloggerilor si nu prea stiu mare lucru incerc sa prind din mers)

    00
  22. Voi sunteti tampiti??? Faceti facultatea de jurnalism ca sa ce? Ca sa lucrati in presa?… HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA !!!!
    Pentru un articol bun iti trebuie cunostinte in domeniu si ceva carti citite cand erai mic, sa stii cum sa scrii… nu jurnalism… ca nu te invata nici economie, nici politica, nici IT, nici sport, nici nimic…

    Asta si facultatea de Comunicare sunt pe departe cele mai inutile facultati pe care le face cineva… Dai bani sa te inscrii la admitere la ele? Pai ma scuzi, din punctul asta, gura mare si inghite cu spor!

    00
  23. @ sidryane: De ce mai exista Facultatile de istorie, psihologie, filosofie, etnologie? Citesc pe goagal despre ele. Si astea sunt inutile, nu?

    00
  24. Exemplare gen Horia Moraru sau Coman subzita nu pentru ca s-au scolit la Lille sau au gasit formatul dintre iginerie si jurnalism. Expertul in chimie si automatistul cibernetic si-au creat o industrie a spectacolului in care sunt exemple si decor pentru acelasi fad rol de resapabila existenta. Pune-l langa Mihai Petcu si vezi care este diferenta dintre cadavru si viata inteligenta…

    00
  25. Si eu am terminat FJSC. De mine si-au batut joc secretarele care ma trimiteau sa platesc restante apoi cand duceam chitanta spuneau „aaaa dar nu trebuia sa platesti in sesiunea asta, dar vai nu putem sa-ti dam banii inapoi”. S-a intamplat sa fiu gresit informata si cu privire la posibilitatea de a sustine singura restanta ramasa, astfel incat m-au obligat sa mai fac un semestru suplimentar-sa il platesc, iar apoi sa aflu de la decan ca puteam sa dau acel examen in sesiunea trecuta lejer. Am cautat o lege care sa faca referire la situatia in care eram, fara succes insa.
    @ sidryane: Degeaba ai tu „ceva carti citite cand erai mic”-in cazul tau „Scufita rosie” si „Alba ca Zapada”, exista si in jurnalism diverse tehnici, reguli etc. Nu scrii povesti cum vrei tu intr-un articol, poate doar la Libertatea. Ma intreb ce facultate ai facut tu si cat de utila ti-a fost.

    00
  26. @ovidiu: Facultatile de istorie, filosofie, psihologie si etnologie te invata ceva ce nu stii si nu ai cum sa inveti singur (trust me, pe internet nu gasesti mare lucru daca nu stii cum/unde sa cauti si cum/ce sa inveti). Dar Jurnalism? Comunicare? In comunicare poti sa faci maxim niste cursuri de specializare (gen corporate communication – ce/cum/cand sa anunti publicului larg/investitor informatii privind compania), dar sa faci 3 ani de facultate si inca 1-2 de master??? In jurnalism… sa-mi zica si mie un student ce anume inveti la facultatea aia…

    00
  27. sa stii cum sa scrii… nu jurnalism… ca nu te invata nici economie, nici politica, nici IT, nici sport, nici nimic…

    Sidryane…. doar doua consideratii:

    – te nasti stiind cum sa scrii? Te nasti stiind diferenta dintre stire, featuring, relatare, reportaj, portret, ancheta? Daca da, fii atat de bun (a) si impartaseste secretul… da FJSC-ul faliment :D

    – „politica, IT, sport” – astea NU se invata la facultate. Breaking news for you: un jurnalist se documenteaza! Citeste de-i ies ochii, cauta nu 2-3, ci 10 surse, compara, analizeaza si abia apoi scrie. Mura-n gura, invatatura cu lingurita nu-ti da nimeni….

    Trist, stiu :D

    00
  28. @sidryane: mai studiezi niste semiotica, pragmatica, sociologie, retorica si argumentare si alte balarii. Nu cred ca pot sa acoperi toate subiectele intr-un training, fie el si intensiv si facut de secretara de la multinationala.

    00
  29. Mama cum sarira jurnalistii, wow!, Zoso, ajutor!!!:))
    Lucreaza careva in presa, mai copii?
    FABBV pentru cine intreba mai sus. Adica ceva care imi foloseste in meseria actuala…

    Si spre deosebire de Miss „stire, featuring, relatare, reportaj, portret, ancheta” am facut la viata mea si presa, si conferinte si interviuri si analize… de multe ori toate pentru acelasi articol:))
    Breaking news, marea majoritate a jurnalistilor se documenteaza prost, in necunostinta de cauza! Aia cu 10 surse a fost buna, cred ca ai zis din cartea de ancheta:)))

    Domnu’ Ovidiu, dvs cititi presa in Romania? Semiotica, pragmatica, sociologie, retorica si argumentare si alte balarii se aplica??? Cum, unde, cand?

    Si lasa-ma cu multinationalele si secretarele lor, ca iar imi pare ca vorbesti fara sa stii:) Am facut eu un curs (e-learning, fara secretare:P) la o multinationala (pe finante) si era mai bine structurat si scris decat multe manuale.

    Cursurile de specializare se pot face fie in cadrul unui program de masterat, fie luand doar cursul respectiv – si vorbesc in cunostinta de cauza (ofc, nu in Romania, studentul trebuie sa devina la fel de dobitoc ca sistemul in care este blocat).

    Nu are rost sa ne certam aiurea, ca eu tot la parerea mea raman cu aceste specimene de facultati…

    00
  30. În apărarea celor de la FJSC, lipsa asta de respect e în toată Universitatea!

    00
  31. „Aia cu 10 surse a fost buna, cred ca ai zis din cartea de ancheta:)))”

    Nu. Din experienta. Doar ca n-am gasit necesar sa-mi insir CV-ul aici.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube