Justiția pe care o apărăm: șeful la 5 ani, subalternul 7 ani

Fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat la 7 ani și 8 luni în dosarul șefului. Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni.

Nu-mi dau seama cum subalternul, cel trimis să ridice șpăgile, ia mai mult decât ăla pentru care le ridica. Cum vine asta? A luat mai mult din cauza numelui sau a zodiei? A vorbit urât cu judecătorul? Și-a turnat șeful și judecătorului nu-i plac turnătorii? A avut avocat mai prost?

Și, ca idee, candidând independent, Oprescu nu e doar un alt corupt marca PSD, e un corupt independent.

film-vikings-28

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

 1. Cat le-a dat, le-a dat, bine ca e cu executare. Dar ce se intampla cu prejudiciile cauzate de astia? Banii aia facuti de ei, unde sunt?

  00
  • Banii aia sunt adio. O parte s-au dus unde trebuie și o parte… îngropați.
   O să ne facem bine, noi ca țară, numai în momentul în care o să se înceapă și partea cu „recuperarea prejudiciului”. Până atunci…

   00
  • D-aia nu se fac autostrazi, ca sunt bani furati ascunsi peste tot si le e frica sa nu dezgroape vreun tezaur.

   00
  • @c.daniel

   > “recuperarea prejudiciului”

   Fictiv. Dacă eu fur $100 de milioane și cumpăr (nu contează ce, dar cumpăr, folosesc banii) de toate în valoare de $70 de milioane + restul băgați în conturi bancare din offshore, nu se mai poate recupera niciun prejudiciu.
   Mulți ar fi tentați să spună „păi, începe cu ăia 70 de milioane”, uitând că banii au fost deja arși și nu mai pot fi recuperați.

   Asta cu recuperarea prejudiciului e cea mai tare farsă vândută celor care vor justiție și celor care sunt obsedați de banii Securității. Fraților, banii ăia nu mai există, s-au ars PUF gone like the wind.

   00
  • @Eddi, ce ai cumparat tu poate fi vandut la licitatie, nu se pot recupera toti banii dar macar o parte din ei. Vrei sa-ti risti pielea si sa faci puscarie, ok dar daca esti prins iti vindem casa sa recuperam prejudiciul

   00
  • @Adrian

   Licitațiile vor fi mai scumpe decât banii arși.

   00
  • @Eddi: Să nu se vîndă prin Christie’s atunci (deși, nici acolo n-ar costa milioane serviciul).
   Da’ de un adaos în lege cum că ”pedeapsa se majorează cu 50% in maximul pedepsei pînă la recuperarea prejudiciului”, ce zici? De ce să se străduiască statul să recupereze paguba cînd poți ”cointeresa” vinovatul s-o facă chiar el??

   00
 2. Eu merg pe treaba cu avocatul. Obrazul fin cu cheltuială se tine. De-aia în situații din astea smecherii pun deoparte întâi bani pentru avocați scumpi și pe urmă ii cheltuie pe mertane, viloaice și femei.

  00
  • După sute de ore petrecute în săli de judecată nu o puteam spune mai bine. Diferența stă în avocați, credeam că e ceva cunoscut.

   Cu toate astea nu neg nimic din ce ai spus, justiția în România e o glumă proastă.

   00
  • Asa este, sunt complet de acord. Legea este de asa natura incat daca avocatul tau are „skill” te poate scoate din cele mai imposibile situatii.

   00
 3. Problema în astfel de cazuri ține de imagine și statistică.
  În cazul de corupție X s-a dat 10 condamnări însumând 15 ani de detenție. Cineva (de obicei un fraier) face 12 ani iar restul însumat 3 ani.
  Justiția a condamnat, statistic iese bine pentru bilanțul de anul viitor, jurnaliștii au o știre pompoasă, pulimea mulțumită.

  00
 4. si noi restul radem de cate o mema buna

  00
 5. Nu sunt jurist si nu am urmarit procesul dar: conform legii daca si instigi la spaga iei mai mult. Cel mai probabil l-au inregistrat la telefon pe sofer cum negocia/cerea spagile.Mos Oprescu a luat 4 ani din care o sa faca 2 sau 3 ani, cel mai probabil in regim semi deschis, mai pe la spital, mai pe acasa, mai pe unde vrea pula lui. Declaratia lui Oprescu de avere e minuscula. Daca s-ar apuca procurorii sa ii purifice rudele, prietenii, apropiatii sigur gasim niste terenuri, immobile, conturi, etc nejustificabile. Confiscarea acelor bunuri si averi ar durea fff tare. Dar asa ceva nu se va intampla, mare parte din economia romaneasca e construita pe spaga.

  00
 6. meh, practic a scapat. a luat 4 ani dupa ce s0a judecat cazul 4 ani. a doua instanta il mai cerceteaza o data nca vreo 4 ani si ori ii da 7, ori il face ca-i scapat, nici nu conteaza. a treia il mai judeca 2.. oops 4+4+2 fac 10, se prescrie. si oricum face varsta, a mai stat nitel in arest in astia 10 ani, chiar daca ii da cu executare in ultima zi ininate de prescriere, iese curat si spalat ca executat deja pedeapsa.

  de asta trebuie sa ne pisam pe ea de justitie, nu pentru un judecator corupt sau un procuror tembel, ci pentru ca legile justitie de acum numai justitie nu inseamna si astia vor sa le mai si „relaxeze” ca sunt nasoale rau acum…

  00
  • Nu e asa. Oricat se va zbate putin bulau tot va face. Ne place sa ne dam cu parerea dar fara sa citim sau sa ne documentam. Stim codul penal de la televizor si de la prietenii care au luat o amenda.

   Art. 154: Termenele de prescripţie a răspunderii penale:

   (1) Termenele de prescripţie a răspunderii penale sunt:
   a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
   b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani;
   c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
   d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
   e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.
   (2) Termenele prevăzute în prezentul articol încep să curgă de la data săvârşirii infracţiunii. în cazul infracţiunilor continue termenul curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni, iar în cazul infracţiunilor de obicei, de la data săvârşirii ultimului act.
   (3) În cazul infracţiunilor progresive, termenul de prescripţie a răspunderii penale începe să curgă de la data săvârşirii acţiunii sau inacţiunii şi se calculează în raport cu pedeapsa corespunzătoare rezultatului definitiv produs.
   ….

   In cazul lui Oprescu termenul ar fi de 8 ani. Pedeapsa pentru infractiunea pentru care a fost condamnat este mai mare de 5 ani, ca nu i-au dat maximul. Termenul de prescriere este de 8 ani daca nu se descopera fapta si nu se trimite in judecata. Apoi,(4) Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depăşite cu încă o dată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni. Asta inseamna 16 ani termen de prescripţiei răspunderii penale. Asta asa teoretic si la prima vedere, fara sa consultam in amanunt dosarul sau hotararea de pe portal.
   Oprescu si ai lui nu mai pot trage atat de dosar sub nici o forma, cu oricati bani si oricate relatii. Abia reuseste Dragnea care are toate butoanele active sa mai traga putin de timp.

   Vali, daca soferul avea condamnari anterioare si s-a retinut starea de recidiva se aplica Art 43 alin. 5 C. Penal – (5) Dacă după ce pedeapsa anterioară a fost executată sau considerată ca executată se săvârşeşte o nouă infracţiune în stare de recidivă, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate. In plus, la sofer cred ca au fost mai multe fapte.

   Puteti consulta solutia din dosar aici http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000673232&id_inst=3

   00
  • @valeriu, foarte frumos, ai venit cu cifrele exacte. asta nu schimba cu nimic esenta celor spuse de mine. in urma cursului justitiei cu legile de azi asta scapa bine mersi. si nu, condamnare post mortem, executare deja executata, confiscarea unui logan din 2005 si cei 12 pe ani pe care chiar ii va face soferul nu ma incanta cu absolut nimic. justitia, stii tu, aia oarba, nu va fi servita cu absolut nimic. doar impostura pusa in locul ei la noi va fi multumita, si o data cu ea cativa d-aia de se uita la antena 3.

   00
  • @thebblack

   Tu ai sarit direct de la varsta de 3 ani la varsta de 30 de ani? Nu? Nasol. Asa se misca lucrurile pe lumea asta, pas cu pas.

   Daca nu vezi progresul, gandeste-te ca acum 15 ani unul ca Oprescu nici ar fi ajuns in vecii vecilor in fata procurorilor.

   Era dincolo de orice imaginatie ca procurorii sa il intercepteze si sa il prinda cu spaga un politician de categoria asta, dar sa te mai gandesti la dosar penal, judecatori, condamnare cu executare.

   Daca nu crezi, ia si citeste ce au patit procurorii Panait si Lele, intr-un dosar in care nu vorbeam de vreun ministru, de vreun barosan de partid sau de primarul general al Capitalei, ci de… fiul prefectului PSD de Bihor, adica de un maruntis.

   00
  • ai dreptate, a fost o vreme cand incepusera sa intre in vizor si nume grele, si destule chiar au intrat la racoare. de fapt cam la finalul acelei perioade a picat in plasa si dejectia de oprescu. doar ca de atunci a cam inceput sa regreseze… asa, pas cu pas.

   00
 7. De fapt erau 5ani :
  Președintele Tribunalului București a anunțat marți că instanța a îndreptat eroarea materială de la sentința de luni în dosarul lui Sorin Oprescu. Astfel, în locul sentinței greșite de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, instanța a pronunțat azi sentința corectă de 5 ani și 4 luni de închisoare.

  Procurorii susțin că, în perioada 2013-2015, un grup organizat la care ar fi aderat şi Oprescu ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebui să dea o parte din profit mită unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

  Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

  00
  • A uitat Vali sa schimbe si titlul, in text a corectat la 5 ani si 4 luni, cand l-a publicat.
   Tot sunt putini :|

   00
 8. Este foarte bine! ca a luat mai mult soferul.
  Poate alti „soferi” vor incepe sa se intrebe de ce sa riste puscaria… pentru ce? Pentru ca o lepra precum Oprescu sa faca mare… buzunarul?

  00
  • Soferul era „sageata” si astia se bazeaza pe asa ceva. Practic devii carne de tun, sau vorba aia : daca intri-n troaca porcilor o sa fii mancat.

   00
  • Si eu zic ca e un lucru bun. Politicienii care sunt bagati in asta si fac asta de 20 de ani nu or sa renunte. E modul lor de viata. E ca in mafie.

   Esential e sa nu mai gasesca carausi, sageti, mici functionari dispusi sa faca mizeriile necesare si asa mai departe. Astia micii trebuie sa tremure de frica la gandul ca se baga in asa ceva. Asa merge treaba si in tarile cu apa mai calda.

   00
 9. Nu degeaba era șofer iar Oprescu era Primar.

  00
 10. NOU
  #25

  Poate judecatorii vor sa-i descurajeze pe executanti ca sa nu mai faca treburile murdare a sefilor.

  00
 11. NOU
  #26

  O fi trecut pe roșu când s-a dus să ridice șpăgile, o fi parcat greșit.

  00
 12. In baza prev. art 404 lit. c cpr pen ridica masura sechestrului asigurator aplicat prin ordonanta din16.11.2015 asupra urmatoarelor bunuri : – Ceas de mina barbatesc inscriptionat Ulysse Nardin din metal culoare galben cu bratara din silicon

  Niște saraci

  00
 13. Eminenta cenusie era soferul…primaru’ era un simplu pion.

  00
 14. asta este stirea pe care pulimea trebuie sa o proceseze!
  in caz de ceva, ei vor face parnaie, nu capo del tutti capi!

  00
 15. Pana nu vedeti o decizie definitiva nu va bucurati, ca au mai fost surprize.

  00
 16. e foarte bine. daca sagetele acestea isi iau pedepse mai mari, poate le da de gandit urmatorilor ca ei vor pica ca gusterii.

  00
 17. Are peste 60 de ani, e bolnav, va avea un comportament exemplar si va publica si vreo 12 carti intre timp. Cam cat credeti ca va face din astia 5 ani? Asta e de ochii lumii: „Mamăăă, a luat 5 ani!”… nu, a luat 2 ani, in semidentie, la resedinta de lux eventual. Se va schimba sentinta si prescrie…

  00
 18. Să vedem cât o să ia, la un moment dat, şoferul lui Cătălin Voicu…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube