Justiția pe care o apărăm: cazurile de malpraxis durează și 10 ani….

…până să ajungă în fața unui judecător.

Inspecţia Judiciară a descoperit peste 200 de cazuri nerezolvate, mai vechi de doi ani. Timpul trece, însă, în defavoarea pacienţilor victime ale actelor de malpraxis: cei implicaţi îşi amintesc cu greu peste ani ce s-a întâmplat, iar asta împiedică aflarea adevărului. (sursa)

Și asta:

„Pentru o singură expertiză de la IML am aşteptat un an şi 9 luni, pentru necropsie am aşteptat 9 luni”, povestește mama.

Sunt două ingrediente aici.

Ați zice că doar medicii trag de timp pentru a-și acoperi colegii, că nu se face să lucrezi repede, că e solidaritate de breaslă, de aia totul se mișcă foarte greu și nu găsești doctori care să depună mărturie.

Dar nici cu procurorii nu trebuie să ne fie rușine. Da, știu, scuza este că au foarte multe dosare pe care trebuie să le lucreze în paralel (și știți că jumătate din dosarele astea sunt de genul “autorul a murit, dar noi facem dosar penal, pentru că trebuie să stabilim dacă e soare afară”), dar și ei se trag pe fund. Rău.

Și da, n-ați auzit niciodată de proteste ale procurorilor că legile nu sunt clare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. NOU
    #1

    Și, cu toate acestea, exista oameni care se dau cu curul de pamant cand Procurorul Sef, cel care trebuie sa se ocupe de bunul management al institutiei care are cazurile astea care treneaza, este tras la raspundere.

    • aici ai dreptate. trebuie sa puna pesedeul unul competent.

    • NOU
      #3

      Ah da, am uitat ca toata competenta si stralucirea lui Augustin Lazar era ca nu a fost numit de PSD.
      E interesant cum lucrurile merg la fel de prost in tara si cand le face PSD si cand le fac ceilalti, dar tipetele isterice se aud numai cand e vorba de „ciuma rosie”.

    • @sofer_de_masina_puternica: Cu totii am vrea sa vedem pe careva tras la raspundere pentru astfel de situatii.. Dar nu confunda ce se intampla acum cu tragerea la raspundere;
      Pleaca Lazar si e pus altul in locul lui care lasa lucrurile ca pana acum doar ca face mai putine dosare PSD-istilor si tace din gura cand trebuie… Si ce se schimba, defapt?

    • Mars in p***a ma-tii cu argumentul ca toti sunt la fel ca psd, nu are sens sa va agitati… MARS!!!

  2. „Pentru o singură expertiză de la IML am aşteptat un an şi 9 luni, pentru necropsie am aşteptat 9 luni” .. aici nu-s procurorii de vina .. in general sistemul este zob – nu stiu in ce masura procurorii

  3. Pai in breasla medicilor, exista clasica vorba o mana spala pe alta. Nu stiu daca e vreo mare diferenta in breasla procurorilor, dar nici nu vad pe cineva sa iasa in strada pentru simplificarea modului de lucru.
    Cele mai frumoase sunt cazurile unde lucrurile sunt clare, dar procesul taraganeaza de ani de zile pe sistemul, ca sa nu ne grabim sa scapam ceva din vedere. Imi plac la nebuniile cazurile unde se observa cu ochiul liber ca s-a furat, dar ne trebuie o expertiza ca s-a furat pentru ca ochiul nostru poate fi mintit. De asemenea, imi plac si situatiile unde ai imaginea cu hotul care te-a furat, dar este nevoie de o expertiza care dureaza x luni, ca fie nu om disponibil, ori e foarte grea treaba.
    In alta ordine de idei, maretele dosare de evaziune si coruptie au undeva la cateva mii de pagini, in care sunt consemnate toate nebuniile, stau si ma intreb in cat timp poate lectura un judecator un dosar de 2-3000 de pagini? Este pur si simplu o birocratizare excesiva si multi, nu vor sa simplifice procesul ci vor sa-l ingreuneze pentru ca amanarile de multe ori servesc partii vinovate.
    Asa ca in fata acestei situatii, exista dilema existentiala, fac lucrul corect si imi complic existenta sau merg pe varianta comoda?
    In continuare, poate sa vina cineva din Colegiul Medicilor din Romania(apropo care e utilitatea acestei institutii in afara de o plata simbolica a unei taxe de protectie?!), care sa-mi explice de ce trebuie un an, ca sa se stabileasca ceva simplu, este sau nu culpa medicala?!

  4. tot in justitia asta unu de la alba iulia a vrut sa fie procuror general al romaniei. in dosarul lui de candidatura a pus hartie cu rezolutie de clasare a unui dosar in care erau parti printre altii Iohannis si sotia. persoana care da ultimul ok ca mesteru procuror sa fie pus procuror general al romaniei e fix Iohannis. Omul ajunge procuror general al romaniei. inteleg ca urmeaza sa apara hartia de luni incolo.pe prostu’ prostilor il cheama augustin lazar si tocmai i-a servit lu tudorel toader cel mai bun motiv sa-i zica „te pup,papa”

    • Mai rasfirati baieti din 5 comenturi doua sunt ale voastre

    • O fi postaci dar lucrurile acestea s-au intamplat si se intampla acum ce sa facem sa negam evidentele?

    • Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia a emis un comunicat ca nu exista dosar cu Iohannis clasat de Lazar.

    • @AlexT
      in acelasi comunicat scrie ca Iohannis a avut 9 dosare la parchetul de pe langa curtea de apel alba iulia si in tot timpul asta sef acolo ( se numeste procuror general al parchetului de pe langa curtea de apel alba iulia ) a fost augustin lazar. banuiesc ca tu vrei sa spui ca nu e semnat direct de lazar dar asta e irelevant atata timp cat e semnat de subalternii lui. procurorul general al DNA,al Romaniei, al DIICOT, al parchetului de pe langa curtea de apel alba iulia,etc nu are dosare in lucru deci era imposibil sa fie el procurorul dosarului X si sa semneze el rezolutia de clasare. procurorul general al oricarei institutii manageriaza tot ce se intampla in subordinea lui si atentie are voie sa-si „bage” nasul daca vrea in orice dosar e in lucru la un subaltern. ministrul justitiei de exemplu daca cheama un procuror si il intreaba ceva dintr-un dosar atunci incalca legea.

  5. Eu am fost în neplăcuta situație de a fi târât prin diverse birouri, de la omoruri, la primărie și multe alte instituții ale statului. Nu vreau să jignesc persoanele care lucrează acolo, dar sistemul lor este unul de așa natură încât nu au nici un fel de stimulent sau dorință de a face lucrurile mai bine și mai repede, mai ales atunci când trei sferturi din angajați ai unei instituții sunt din același neam.

  6. Casta cadrelor medicale e speciala.
    Uite stire:
    La un spital o asistenta fura medicamente cica vitale pentru pacienti. Ca sa nu iasa in minus pe stoc, fiind „inteligenta” cica le injecta pacientilor ser in loc de medicamentul respectiv. Asistenta sefa afla, face scandal, se ajunge la politie.
    Se dovedeste furtul, hoata e pedepsita cu reducerea salariului cu 10 la suta.
    In schimb persoanei care a dat in vileag furtul i se bate obrazul de catre toti colegii. Cel mai probabil cand nu o sa mai faca toxicitatii colegilor o sa plece din spitalul respectiv.

    http://www.aradon.ro/o-asistenta-medicala-a-furat-medicamentele-bolnavilor-internati/2125314

    Pun pariu ca aia de a scos la iveala furtul a crezut ca colegii o sa o felicite nu o s-o injure.

    • Sunt curios cat mai sta asistenta sef ce a facut scandal in tara..? Pe bune acum, la o faza din asta, care din noi am mai sta?

  7. eu cred ca uiti ca prin 2004-2006 s-au facut angajari masive judecatori, procurori ( nu imi amintesc bine, dar la judecatori/procurori cred ca fost cativa ani mai devreme) apoi politie, jandarmerie, pentru ca era lipsa de personal. Totul a fost doar pentru numar de angajati, nu a fost luata in considerate competenta.

  8. O cunostinta a stat peste un an cu dosarul pe biroul procurorului. Problema? Caz penal pentru alcool la volan, prima si ultima (pana in prezent cel putin) pana acum… a stat cu dosarul pe biroul aluia peste un an de zile pentru o amenda administrativa…

  9. E o mafie cu decor juridic. Nu va bazați pe asa ceva.

  10. Asta este din seria, băi nene, apa din balie este murdară, hai să o aruncăm cu tot cu copil.

  11. Bai, ca la fotbal: si in domeniul justitiei e plina Romania de specialisti. Ai cursuri intensive de Latrina 3 si Cacat Tv? Esti cel mai calificat sa-ti dai cu parerea pe un domeniu in care altii au nevoie de 10 ani ca sa il profeseze.

  12. NOU
    #23

    Romanii se resemneaza extrem de usor. Deh, meteahna milenara.

    Ma rog, la un moment dat mai apare cineva care ia legea in maini si o conduce, cu tot cu basculantă, direct la sursa problemei. Dar unul la 50 de ani nu conteaza si oricum aia nu erau doctori.

  13. pe scurt: nici una, dar absolut nici una, din modificarile/schimbarile operate in justititie legislatie de guvernarea psd-alde nu servesc cetateanului, toate sunt cu dedicatie pentru politicianul hot si acolitii lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile