Jurnalism pentru bloggeri: cum să răspundeţi la întrebări când acestea sunt excesiv de stupide

Pentru că sunt un tip poplar printre jurnalişti, primesc tot felul de cereri de interviuri. Ba de la ziare, ba de la siteuri, ba de la televiziuni. Interesul meu scăzut de a apărea în locuri unde publicul meu e majoritar(gen unica.ro) mă face să le şterg pe cele mai multe. La altele pur si simplu le dau răspunsuri bune, pentru că întrebările sunt de bun simţ: când ţi-ai făcut blog? de ce ţi-ai făcut blog? şi altele de gen, aflabile la un click distanţă. Alţii sunt mai versatili şi merg mai departe: ce mesaje credeţi că ar trebui să publice politicenii pe blog? Mesaje de sărbători! Statusuri de messenger!

Simona Tache, jurnalistă de meserie, a aflat recent pe pielea ei că presa n-are jenă. Dragă Simona, când mai ai de-a face cu din astea, uite cum poţi răspunde pentru a garanta că nu vei apărea în material:

jurnalism_ieftin

Materialul de pe impactnews.ro i-a avut in prim plan pe Cristi Birta (blogger, aparist la teve din întâmplare şi neplătit de partid, da?), Alex Ulmanu (branduit din futac de studente şi falimentar de businessuri în specialist social media), Mihnea Dumitru (ceva lacheu de partid cu pretenţii de analist politic) şi pe Costi Rogozanu (ajuns analist media). Cu siguranţă o companie pestriţă. Mă mir cum de lipsea Comănescu şi Jean de la Craiova.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Foarte jurnalista si foarte fata desteapta tanti aia de la wall-street punct ro…

  btw misto raspunsul tau, care crezi ca a fost reactia?
  a. Bai sunt prost, ce intrebari tampite am trimis, data viitoare ar trebui sa gandesc si eu mai mult…
  b. ce ingamfat si infatuat zoso asta, ha!
  p.s. ai o varianta ajutatoare…intreaba publicul! 🙂

  00
 2. Second Life sau Facebook ar putea inlocui baia de multime, nu? 😀

  00
 3. nu le da idei 🙂

 4. cel mai bine ar fi fost dacă mai întâi ar fi încercat să-şi răspundă singur la întrebările ălea, cel puţin aşa aş proceda eu pentru a verifica că nu pun întrebări la care nu se poate răspunde … asta este o lege a naturii, la întrebări stupide, răspunsuri stupide … am văzut atât de multe interviuri ratate luate la trupe de rock, îşi mai aduce aminte cineva de interviul cu Metallica şi întrebarea de ce v-aţi tuns?

  00
 5. da, da :D. Unde o fi ajuns tipul ăla?

  00
 6. Impactnews ala are vreo 20 de vizitatori pe zi. Super oferta pentru chinez.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.