Jurnalism: economii cu Business Magazin, CFR cu Digi24

Când auziți de concedieri de oameni de la Digi24, gândiți-vă la cum lătrau cu balena albastră, cum nu și-au cerut scuze și apoi la materiale din astea:

OK, am înțeles primul motiv, era evident, dar doar atât? Ăsta e singurul motiv? Ăsta i-a dus capul să scrie de el?

Materialul ăsta din Business Magazin îmi apare în tot felul de cross-promo-uri cu alte site-uri. Și 20.000 afișări nu mint. Deci fata a economisit 20.000 lire în doi ani și și-a luat un credit de 180.000 lire? Din social media? Din social media în Marea Britanie? Și din câteva sute de lire lunar ea a pus 1.000 lire pe lună deoparte lunar?

Jurnalism de business…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Ce pretentii poti sa ai de la unii care au norma de articole pe zi?

    00
  2. Aham, si marmota invelea ciocolata in staniol… auzi la ea, a dat avans 20k pentru un imprumut de 180k dar ea abia daca castiga 800 de euro lunar din youtube. Este adevarat ca nu a mai zis cat castiga facand yoga prin parcari

    00
  3. Am citit si eu articolul despre youtuberitza. Cu cele 20.000 de lire economisite mentioneaza ca nu putea sa isi cumpere locuinta, insa cu ajutorul unui „Help to Buy equity loan” (un fel de Prima Casa) a putut accesa creditul, lasand ca si avans doar 10.000 lire din cele 20.000 economisite. Fata spune si ca a pus deoparte cca 200 lire lunar pentru going out & stuff, ceea ce inseamna ca a pus in cont putin peste 830 de lire pentru a ajunge la 20.000 in doi ani, deci teoeretic a castigat in medie ~1030 lire/luna. Pentru ca desi sustine ca a cumparat locuinta fara ajutor din partea familiei, pun pariu ca a locuit cu familia, a mancat cu familia si nu stia cum arata o factura de utilitati pana sa se mute. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6833975/Social-media-influencer-reveals-200-000-home-owner-age-just-22.html

    00
  4. Cand mai aud că oamenii se plâng de CFR le spun cam cat sunt biletele prin tarile alea considerate de ei civilizate. Eu până la București din Iași am dat 90 de lei, cam 20 euro pentru 400 km, iar în Zurich, pentru două stații, cam 10 km, am dat 4.2 euro, cam 20 de lei. La noi prețul transportului e extrem de ieftin. Stiu cum sunt salariile la noi, dar totul e un cerc vicios. Nu putem avea trenuri care să circule cu 300km/h și să plătim pe bilete preturi derizorii.

    00
    • De țări de-astea mai apropiate de noi ce zici? Polonia de exemplu. Toți „experții” o dați cu Belgia și Elveția.

      00
    • date-n cacat cu comparatiile tale.
      un bilet cfr brasov-predeal costa 4 euro, in conditiile cunoscute de punctualitate, comoditate, viteza si curatenie (lipsa), intr-o tara in care atat salariile la cfr cat si veniturile calatorilor sunt de cateva ori mai ici decat in elvetia.
      poate sti de la partid ce investitii s-au facut in ultimii ani in caile ferate in romania?!

      00
    • In Ungaria, Budapesta – Pecs (aprox 230km) costa 13 euro. Trenul vine la timp, e curat, iarna cald, vara are clima. Trenul e Siemens gen Sageata Albastra doar ca mai nou.

      In UK, London-Portsmouth (aprox 120km) trenul costa 20 lire poate fi si 10 lire daca il cumperi cu 1 saptamana inainte, ori off peak ori alte kkturi de marketing). Tot motoare gen Sageata albastra doar ca pe design englezesc, adica mai inghesuite, si iarna si vara mori de cald si putoare. In plus, in total functioneaza cam jumatate din luna (aleatoriu) ca in rest se face greva ( de vreo 3 ani incoace)sau se anuleaza trenurile din motive puerile (bate vantul, ploua, e prea cald, prea frig) si te trezesti prost pe peron asteptand un tren care nu vine. Asta in masura in care caile ferate sunt privatizate dar iau subventie cu carul de la guvern ca sa functioneze .

      Ultima calatorie cu CFR a fost anul trecut, m-am intors in timp in 1985, acelasi miros si confort doar cu sapun si hartie la toaleta ;)

      00
    • Tu eşti prost/idiot util. sau frate cu hoții?!

      Cfr e plin de nepotism si furăciuni iar mai multi bani nu le rezolva pe cele două!

      Cheia e mersul la vot si alegerea altui partid, preferabil unu nou cu oameni noi si decenti!

      00
    • Multe dintre preturile pe care le vedem pe afara sunt preturi pentru turisti. Cei care locuiesc pe acolo cumpara la oferte. In belgia de exemplu, cu 70 de euro se ia bilet cu 10 calatorii. O calatorie inseamna din punctul A in punctul B vreme de 24 de ore indiferent cate trenuri schimbi si care e distanta dintre A si B. In germania, sunt bilete cu reducere, tot pt 24 de ore, pe landuri. In luxembourg, 4 euro e un bilet de zi cu care poti lua vreme de 24 deore de cate ori vrei autobuzul, tramvaiul sau trenul de la o granita la alta. O fi tara cat un judet de la noi dar, in ce judet din ro poti circula cu 4 euro cu orice mijloc de transport de la o granita la alta?

      Sa nu mai vorbim de paritate. Daca romanii castiga in medie 2000de lei, aia castiga in medie 2000 de euro. 4 euro pentru ei sunt echivalenti cu 4 lei pentru un roman.

      00
  5. a fost mai demult un articol super simpatic cu tanara absolventa care a reusit din banii stransi, din economii, sa deschida un loc de joaca pentru copii in baneasa. cum si-a luat ea un an dupa terminarea studiilor pentru a se dezvolta si a incerca fel de fel de experiente. spre finalul articolului aflam ca era fata alora de la mobexpert. banii stransi erau 500k euro. tzatza de matza!

    00
  6. Ca sa ia un credit de £180.000 îi trebuia un salariu anual de £40.000 brut. Deci au uitat sa menționeze ca mai avea și alt job cu un venit stabil.

    00
  7. De cate ori vad oameni mai prosti ca mine care fac bani mai usor ca mine imi dau seama ca la sfarsitul zilei eu is prostul satului. Deprimant in plm…

    00
  8. Așa cu discutam săptămâna trecuta (https://zoso.ro/avem-nevoie-educatie-financiara-toate-varstele/), articolul cu apartamentul cumpărat la 23 de ani este promovat agresiv (eu l-am găsit pe ZF dar avea și în libertatea și ProSport) și caută să inducă ideea că este ușor să îți împlinești visele.
    Am mai văzut tactica asta la dezvoltatori imobiliari. Un exemplu este Luxuria Domeni. Câteva cutii de chibrituri băgate foarte apropriate dar promovate că lux(uria) și aflate la 1km de piata Domeni care le dă numele.
    Ceea ce mi se pare mai interesant este că se întețesc semnele crizei imobiliare.
    De aia sunt și așa de multe astfel de articole.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile