Jurnalism cu Ioana Mihai de la Business Magazin

Acum mulţi ani, am fost singurul care a publicat informaţia cum că Neogen ar fi încercat să cumpere Trilulilu contra sumei de 80.000 euro. La vremea respectivă, articolul a rămas fără ecou (în buna tradiţie a rostogolirii informaţiei prin online), dar câţiva ani mai târziu informaţia a început să fie înglobată în articole ca şi cum ar fi un fapt verificat şi bun public. Citarea sursei e pentru luzeri, ca de obicei.

ioana-mihaiEh, asta face şi Ioana Mihai de la Business Magazin acum. Scrie un articol despre eMag, în care croşetează un lung şi  simpatic fular în jurul preluării de către Naspers şi aduce vag aminte că eMag a fost cumpărat de Asesoft acum nişte ani, fără a da cifre de mărime şi fără a face comparaţii. Că doar nu ştie pe cât s-a vândut atunci, că n-a declarat nimeni nimic oficial:

În aprilie 2009, Asesoft Distribution, una dintre cele mai mari firme de pe piaţa locală a distribuţiei IT&C, a preluat 51% dintre acţiunile eMag, de la cei trei fondatori.

În pagina doi, Ioana Mihai află brusc pe cât s-a vândut:

fiind depăşită doar de preluarea eMag de către Asesoft Distribution pentru 10 milioane de euro şi vânzarea portalului Neogen către Tiger Global şi Wouver Investerigen pentru 6 milioane de euro

Ghiciţi cine a fost singurul care a avansat cifra de 10 milioane. Hai, ghiciţi. Deci, Ioana Mihai, data viitoare învaţă să citezi sursa. Aşa fac jurnaliştii adevăraţi: chiar dacă n-au aflat ei primii informaţia, nu se cacă pe ei şi, dacă tot o folosesc, citează şi sursa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. Asa-ti trebuie daca citesti Bussiness Magazin :D

  10
 2. NOU
  #2

  ea a zis 10 milioane tu ai zis aproximativ 10 …gluma

  oricum tu esti singura persoana care stia de suma asta? cateodata cred ca exagerezi la fazele de gen.

  00
  • @vasile constantin: dacă tu, ca jurnalist, ai afla cu sursele tale informaţia asta, ai publica-o prima. nu in pagina doi.

 3. Jurnalism de Dambovita, cu articole incropite pe genunchi. Plus de asta, dupa o vreme se prescrie obligatia de a cita sursele, nu-i asa? :)))

  00
 4. Putea sa puna cate un milion sau doua sau cinci in plus sau in minus, cifrele de mai sus sunt toate speculatii si nu au nici un suport real. Daca arunci primul o cifra la misto nu inseamna nimic, dar e drept ca aceia care se iau dupa ea sunt prosti.

  00
 5. Articolul este de rahat de la titlul, o parte substantiala din milioanele alea s-au facut pe baza de program Euro 200. Si de catre firma Teamnet, dedicata exact licitatiilor cu statul.
  Dar de ce sa lasam adevarul si un pic de documentare sa ne impiedice sa scriem un articol marginal la obiect?

  00
 6. Nu cred ca tu ai vazut vreun contract sa ti-a spus cineva tie direct costul uneia din tranzactiile de mai sus. Poti aranca si primul o cifra sau al doilea, nu conteaza, ideea e sa fie ceva real, asa arunci cu cifre la fiecare pas, o poate face oricine. Din ce am aflat eu, emag s-a vandut acum cu pana in 5 milioane de euro, erau in pierdere, aveau credite la banci si vanzari cu marja minima care nu aduc profit mare. Au scapat de el.

  00
  • @Marius: „Nu cred ca tu ai vazut vreun contract sa ti-a spus cineva tie direct costul uneia din tranzactiile de mai sus”
   nu ţi-am cerut să crezi, dar nu poţi avea credibilitatea in businessul ăsta dacă tot dai chifle.

   „Din ce am aflat eu”
   ah, kkt, marius72 a aflat el!! ferea!

   hai, plimbă ursuleţul.

 7. Nu ai inteles. Faptul ca fatuca aia din poza aia de mai sus sau altii din ‘generatia pacanele’ dau pe goagl si gasesc ca ai scris tu pe blog ca emag s-a vandut cu 100 de milioane (sa zicem de euro) iar ei preiau ca asa au invatat in clasele 1-12 sau la facultati sa zicem de Politehnica sau Agronomie, asta e problema lor si a ta. Dar nici un om cu capul pe umeri nu poate sa ia cifra asta de buna din moment ce siteuri amarate se vand cu cateva zeci de mii de euro si nu se afla. Din moment ce cifra nu s-a facut publica, asa cum ar fi normal si in toate tarile se anunta tranzactiile, repet eu am aflat ca emag s-a dat cu 5 milioane. Si nu ma contrazice nimeni. Eu asa stiu. Si crede-ma ca stiu, chiar daca ma trimiti la ursulet.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube