Jurnal de criză #32

Nimic nu se compară cu o porţie bună de populism: opt deputaţi s-au infrăţit ca să propună o lege prin care săracii vor fi scutiţi de plata ratelor la bancă. Cereri la primărie, anchete sociale, tot tacâmul unei legi pentru asistaţii social pe care îi iubim atât de mult.

Comisioane bancare prea mari, a concluzionat Comisia Europeană. 80 euro dă un român pentru accesul la contul bancar, faţă de 27 euro cât plăteşte un bulgar.

DoiZece.ro e de vânzare.

România are cea mai mare suprafaţă agricolă din UE, dar asta nu ne foloseşte la nimic.

Inspectorii de la Garda Financiară s-au îmbolnavit brusc. E mai uşor să iei şpagă decât să stângi bani pentru buget.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. Da, ideea cu scutirea e bună. Când se va ajunge la executare silită peste 3 ani valoarea bunurilor luate în rate ori va fi nulă, ori va crește (dacă e vorba de imobile și trecem de criză până atunci).
  RE: Agricultură – mai devreme sau mai târziu tot se va găsi un investitor cu cap (străin, că românii n-au atâta minte) care să cultive ceva pe terenurile noastre agricole (adică și altceva în afara cartierelor rezidențiale)…

  00
 2. RE: Gardă – Comisia medicală pe ei, iar la cine nu se confirmă cazul de boală să fie dat afară și amendat pe deasupra.
  Cei de la Gardă sunt oricum cei mai obraznici trântori dintre toți bugetarii…

  00
 3. DoiZece de vanzare… oare ce sa concluzionam – ca fostul racket basarabean trecut prin faza de patron de aprozar si apoi prin cea de tocator de bani de la venture funds… a ramas pe uscat? 😀

  00
 4. Hai ca e tare stirea cu inspectorii de la Garda Financiara. 🙂

  00
 5. Mortala propunerea cu ratele la bana. Cum ar zice Andone „mai bine sa ti se deie decat sa ti se ieie”. Cred ca le lipsesc bancilor toti suedejii care si-au facut prima data buletin pentru credite neperformante.

  00
 6. iarta-mi prostia ( sau iarta-le-o lor ), nu cumva vor undeva intre 150 si 300.000 de euro pe 2/10? Ca altfel nu inteleg de ce e strecurata valoarea aia legata ( hai sictir!) de incasari.

  00
 7. Acuma pe bune, daca tot ai schimbat fontul cu oribilitatea asta care nu e citibila, lizibila (2 randuri maxim am reusit sa citesc), macar schimba peste tot nu numai la continutul in sine.

  00
 8. LOL, Fusu vinde doizece, care produce 150000 euro, pentru a se focusa pe Neogen – reteaua sociala a lu’ peste si Zumzi, a coishpea clona de Goupon !!??

  Iti dai seama ce ocupati sunt micutzii daca nu au timp sa angajeze o echipa care stie cu se maninca industria de gaming de niste milioane!

  Si ca vorbim de Zumzi si groupon, modelul asta chiar merge la noi? Ca eu in afara de oferte de impachetari, mani-pedi si pizza n-am vazut nik…si sunt aceleasi oferte pe toate clonele.

  00
 9. Vali, io zic sa le platim noi ratele somerilor. Ce mama ei de treaba. Macar sa fie solidaritate pana la capat.

 10. Numai la benzinari nu e criza. Curios, benzina se scumpeste iarasi, a ajuns aproape de 5,6 lei litrul dar nu mai protesteaza nimeni.

  00
 11. Spock, asta cu benzina imi aduce aminte de bancul ala cu Bula:

  Profesoara la scoala:
  „Ce va sugereaza o batista fluturata pe peronul garii?”.
  Ionescu raspunde „Mie îmi sugereaza despartirea, cum am vazut într-un film trist…”.
  Popescu spune „Mie îmi sugereaza plecarea soldatilor pe front, asa cum…”.
  Bula spune „Mie îmi sugereaza o p**da!”
  Profesoara ofensata „Nu ti-e rusine magarule, cum poti sa ai o asemenea imagine legata de fluturatul unei batiste?!”.
  La care Bula raspunde „Doamna profesoara, eu va spun sincer, mie poate sa-mi fluture si un tractor, ca eu tot la p**da ma gândesc!”

  Hm-mm. Sorry. 😛

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube