Jurnal de criză #10

Despre fiinţele care ies de pe băncile liceelor şi din mâna profesorilor prost plătiţi:

"Este un mit că avem o forţă de muncă supercalificată. Să nu credeţi că investitorii străini, dacă ar vedea productivităţi ca în Cehia, nu ar plăti aceleaşi salarii. Ca o concluzie, sărăcia nu poate fi rezolvată fără o îmbunătăţire a sistemului educaţional", a conchis Valentin Lazea, economist şef la BNR. (sursa)

Ce profit scot băncile în România?

BRD – Groupe Societe Generale (BRD) a incheiat anul trecut cu un profit net de 792 mil. lei (186,7 mil. euro), in scadere cu 41% fata de castigul inregistrat in anul precedent, care s-a ridicat la 1,35 mld. lei (367 mil. euro), potrivit situatiilor financiare preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti. (sursa)

Şi ce fac cu ei…

Băncile din România au un model de afaceri ideal, atunci când fac profit e numai al lor, iar când înregistrează pierderi le împart şi cu clienţii, a declarat, marţi, Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). (sursa)

Nu uitaţi, sfaturile ştiristelor sunt importante:

Oamenii s-au săturat să le spună „televizorul" că sunt săraci, că-şi vor pierde locurile de muncă, că firmele lor vor da faliment. Noi le spunem că trebuie să facă ceva, că se poate ieşi din criză şi că acest lucru depinde în primul rând de ei. Avem ca parteneri instituţiile statului, specialişti în resurse umane şi recrutare, care vor veni cu cele mai bune sfaturi. (sursa)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. nu avem sistem educațional performant deoarece este subfinanțat și este subfinanțat deoarece economia nu prea merge, care economie merge așa cum merge tocmai datorită sistemului educațional. și ce frumoase sunt cercurile vicioase

  00
 2. mda.. intr adevar

  00
 3. În fine, eu nu te-am uitat. Boicot, dar s-o ştim şi noi. Spor!

  00
 4. @zoso
  Recunoaşte că abia aştepţi pensia să ţi-o poată plăti imbecilii ăştia manelişti. Eu nu cred că apuc…

  00
 5. Urasc stiristele. Sunt niste tute si jumatate, produse ale unui sistem de mancatorie si linguseala cronica. Mi-e scarba de tara asta de kko…

  00
 6. Păi no, acesta este modelul promovat de statul român prin companiile pe care încă le deţine.

  00
 7. @Takju: mai bine nu. pun un dolar pe zi la banca numai sa nu fiu la mâna lor…

 8. f. pogonaru nu trebuia sa apere bancile?

  00
 9. @zoso: un dolar? ai depozit in dolari?

  00
 10. nu. in pesos si yeni.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.