Jumătate de Românie a fost mereu așa

De fapt nu, 3/4 din România este așa. Oamenii care descoperă zilele astea cealaltă Românie sunt adorabili. Amețitul ăsta din textul de mai sus pare că nu a vorbit niciodată cu un om din afara bulei lui. Cu un mecanic. Cu o vânzătoare. Cu un instalator. Cu un cetățean de pe stradă. Cu un bunic. Cu un vecin.

3/4 din Românie este așa. Needucată. Pe bunicii noștri îi lua la câmp de mici. Am fost mirat la un moment dat când am descoperit că o bunică nu prea știa cu tabla înmulțirii, până când am făcut legătura cu “am făcut două clase, după aia m-au luat la câmp”. Tabla împărțirii se preda în a treia. Dar măcar știa să scrie și să citească.

Nu poți lăsa repetenți nici azi. Textul ăsta este la fel de valabil. Școala s-a făcut cu forța, oamenii au terminat 8 clase că așa trebuia. Și azi e la fel.

Cu educația distrusă, omul intră în câmpul muncii. Unde nu face legătura între munca lui și salariul primit. Știe doar că este tratat prost de patron și de oamenii cu care interacționează. Și se răzbună cum poate. Nu refuzând clienții jegoși. Nu bătându-i obrazul patronului.

Cum facem să îi ridicăm din situația în care sunt? Și aici intervine partea amuzantă, trebuie să o facem fără să-i jignim, că se știe că fudulia domnește.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

113 comentarii

  1. Mai mult de jumătate, de-asta apelurile la ieșit la vot fac uneori mai mult rău. Dar e bine. Oamenii ăștia trebuie să învețe pe pielea lor ce înseamnă consecințele.

    Comentariu apreciat.9815
    • Dorin, crezi că votul oamenilor acestora nu va produce consecinte si pentru tine ?

      Comentariu apreciat.779
    • Nu, chemările la vot nu fac rău.

      Decât să se aleagă un prost cu voturile a 20 sau 30 % din totalul de alegători, mai bine să iasă idiotul cu 50, 70 % sau mai mult. Sa ne fie clar că chiar asta vrea/merită, fără echivoc, poporul.

      Comentariu apreciat.1184
    • Numai că dildoul consecințelor vine pe nepregătite și e nelubrifiat. Vezi criza politică din Bulgaria.

      Comentariu apreciat.455
    • @Dorin:

      Oamenii ăștia trebuie să învețe pe pielea lor ce înseamnă consecințele

      Oamenii ăia n-or să poată fi convinși că au greșit nici dacă-i bagă Georgescu în lagăre pe toți. Mai repede renunță cineva la o mână decât la ideologia care stă înfășurată în jurul stimei de sine. Pentru că cine-i el dacă în toți anii ăia a greșit – nu un tâmpit? Așa că omul de rând nu va putea fi tâmpit. Mai degrabă de vină va fi vremea; sau noi, sau Europa sau _insert_here_.
      Încerc să zic că acele consecințe ar fi mișto dacă ar educa. Că atunci nu s-ar mai repeta istoria. Doar că nu suntem făcuți să ne educe consecințele. Și – după cum scria cineva mai jos – alături de suportatul ăla al consecințelor mai suntem, din păcate, și noi – restul – care n-am cerut asta.

      Comentariu apreciat.13612
    • Eu cred ca au învățat foarte bine ce înseamnă consecințele. Au văzut cu ochii lor ca poți sa faci karmageddon pe șosele si sa nu pățești nimic. Au văzut ca poți carboniza 65 de oameni într-un club si sa nu existe vinovați. Au văzut ca poți fura la nesfârșit si in loc sa fii condamnat ești considerat om de onoare.

      Comentariu apreciat.816
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1239
    • @Gion: „…Poporul s-a mai deșteptat si nu prea mai tine harneala ieftina.” Acelasi popor ce l-a votat pe CG pe primul loc la prezidentiale.

      Perspicac ce sa zic

      Comentariu apreciat.3912
    • @Gion
      „.Multi influenceri au prea multa școala”
      LOL. Scoala e de vina.

      2 timpenii intr-o singura propozitie:
      – influencerii au prea multa scoala. Yeah. right.
      – prea multa scoala e de vina. Yeah right.

      Banuiesc ca ai avut note mari la matematica- logica /s

      Comentariu apreciat.3912
    • @Dorin: pe oamenii nu ii sperii ca consecințele! Mulți dintre ei au acuma o viață chinuita și de mizerie! Ca vin rusii, ca urca euro, ca scade bursa, ca pica economia…viata lor tot de mizerie ii!

      202
    • Dacă vreți cultura intrați pe site-ul „lu” arhiblog. Asta e varianta masculina a lui Sosoaca de vest sau est.Nu contează prea mult.

      Indecis. Tu ce zici?1517
    • @Dorin „Oamenii ăștia trebuie să învețe pe pielea lor ce înseamnă consecințele.” Nevasta-ta vine acasa cu gonoree, sigur si-a invatat lectia … intre timp tu nici o laba nu iti mai permiti pentru ca nevasta-ta avea de invatat o lectie.

      55
  2. de fapt nu 4/5. sau stai, cred ca 5/6

    107
  3. Am fost aici și în 2000, l-am văzut pe Vadim luând 28 la sută în turul 1. Ne știm conaționalii.

    Comentariu apreciat.11212
    • Vadim a fost 10 clase deasupra tuturor naționaliștilor de azi. Georgescu nu e naționalist, e doar bolnav psihic ușor controlabil, de aia a și fost împins în față de râssia.

      Problema nu e doar needucația în școală cât mai ales acasă. Faptul că nu îi trage nimeni de mânecă să le zică „amice! Ești idiot! Uite de ce :”. Așa cum respectivul de mai sus nu a contrat opinia șoferului, așa și majoritatea celor ce Știu că alea sunt aberații nu fac minimul efort să le combată.

      De aia Vali e urât de „influienceri”. Că îi trage de mânecă și le expune idioțeniile. Altfel nu poți avea un mediu curat

      Comentariu apreciat.12611
    • Nu este bizar?

      Parcă aș vrea să se gândească și Vali, de ce este așa, pe detaliul acesta…

      Jumătate din România ar vrea să facă extremisme, ar vota (dacă i se lasă) să voteze extremiste, DAR, nu vrea să comită extremisme.
      Cum vine asta?

      Aici se rupe un fir.

      Am discutat cu câțiva oameni, în care am încredere, situația asta și tot nu am un răspuns.

      Bulă e disperat să le dea oamenilor în cap.
      Bulă are fantezii să le dea oamenilor în cap.
      Bulă nu-i scoate din morți și blesteme.
      Bulă votează pentru extremiști.
      Bulă speră la… la ceva.

      Aici se rupe firul.

      De ce Bulă are nevoie de acordul (de aprobare) să le dea oamenilor în cap?

      De ce Bulă votează cu securiști, cu comuniști, cu naziști, în loc să se apuce deja să le dea în cap oamenilor pe care îi urăște?

      De ce Bulă, înainte de toate, crede că ar nevoie de aliniament politic (prin vot, prin puci, prin orice altceva), înainte să dea în cap oamenilor?

      De ce Bulă simte nevoia de un tătuc, numai ca acel tătuc (în cel mai bun caz posibil), să îi dea voie lui Bulă să le dea oamenilor în cap (sau la canal, sau închisori politice…).
      Îi e frică de închisoare? Vrea să le dea în cap oamenilor fără să ajungă la beci?

      @Vali, tu ai un răspuns pentru asta?

      De ce votanții, lui Stalin, Hitler și securilă, în România au nevoie să-i știe câștigători prin vot?
      De ce mai au nevoie de legitimitate prin vot și nu se omoară direct pe străzi?

      De ce lașii, care votează cu extremiști, vor crede că își vor pierde lașitatea cu ăla la putere? Ce-și închipuie că se va întâmpla, că își vor descoperi curajul pe care nu-l au, printre blestemele legate de ața fricii?

      Indecis. Tu ce zici?2112
    • cred că trebuie să definim ce înseamnă extremismul. pentru mulți, înseamnă „rezolvarea mai rapidă a problemelor de orice fel”. procese publice lungi, dosare de corupție lungi, reclamații fără răspuns, toate astea omul le vrea rezolvate mai repede. și vede că îl alte țări se rezolvă mai repede și corect.

    • E cam acelasi discurs. Vadim nu a avut acces la „sursele alternative”.

      133
    • Vali, si eu vreau. Scrie articol separat.

      71
    • Pentru mulți, înseamnă „rezolvarea mai rapidă a problemelor de orice fel.”

      Procese publice lungi, dosare de corupție lungi, reclamații fără răspuns, toate astea omul le vrea rezolvate mai repede.

      Și vede că îl alte țări se rezolvă mai repede și corect.

      Două exerciții de imaginație, foarte probabil reale, fiindcă nu am prea mult timp & să nu-mi pierd ideea/argumentul.

      {1} Te duci cu tatăl tău la oncolog. Oncologul îi spune că îl va costa atât și mai cere mită.
      Tu faci ca toate visele și medicul oncolog corupt este înlăturat, exact cum s-ar face în străinătate.

      S-a făcut dreptate!
      Numai că…

      a) Medicul oncolog e strămutat și continuă la fel, plătit la fel, out of sight & out of mind. Tu nu știi asta și nici nu te interesează asta.
      Medicul oncolog devine extremist și va acționa pe bază ce i s-a întâmplat, se vaită la lume, votează Stalin/Hitler/securilă pentru că vrea să ajungă, cumva, să se răzbune pe tine & tatăl tău.

      b) Medicul oncolog devine brutar. În loc de cancer, se ocupă de făină și aluat. De la €uro a ajuns la ₱ON, de la mii de euroi a ajuns la salariul minim pe economie.
      Brutarul devine extremist și o va ține toată viața că i s-a făcut nedreptate, convingând cât mai mulți oameni posibili să voteze cu Stalin/Hitler/securilă. Vrea să se răzbune pe tine & tatăl tău.

      c) Medicul oncolog e strămutat sau făcut brutar. Colegii săi, observă asta, ba mai și simpatizează cu oncologul, „I-auite ce i-au făcut, păi prostul ăla cu tac-so au școala noastră? Pregătirea noastră?”
      Instituțional, încep înregimentările, omerta, asocierea & protecția politică, în așa fel încât la viitorii pacienți să nu mai facă ce ai făcut tu cu tatăl „bietului lor coleg”. Toți medicii devin, votează, extremisme de acum încolo, cu anturajele lor.

      {2} Te duci la tribunal să-ți faci dreptate. Se descoperă că judecătoarea a luat mită, împreună cu gardianul.

      Tu faci, arăți, ai câștig de cauză.
      Numai că…

      a) Judecătoarea pleacă altundeva, pe același post sau ceva mai jos. Ține minte ce i s-a întâmplat și se va asocia strict cu nebunii, extremiștii.
      Gardianul devine paznic la supermarket, continuând pe aceeași linie, spunându-le și altora ce i s-a întâmplat și ce nedreptate i s-au făcut lui & judecatoarei „din cauza ăluia”, că totul era OK până să apari tu.

      b) Judecătoarea devine brutar. Idem, colegă cu fostul medic oncolog, care nu l-ar fi tratat pe tatăl tău/altuia de cancer fără mită. Își plâng pe umeri ce calamitate au pățit, găsindu-și prietenii în PSD sau PRM sau AUR sau…

      c) Judecătoarea & gardianul pleacă. Instituțional, colegele & colegii au văzut ce s-a întâmplat. Idem, asemeni colegiului de medici, se face omerta, asocieri cu partide politice pentru protecții etc. – tu, eu, noi, nimeni nu știe de toate ăstea.

      Că votează ‘ulea pe Stalin/Hitler/securilă să „se rezolve mai repede”, sau că fostul oncolog cu fosta judecătoare votează cu aceia „din cauza corupției/injustiției” – nu e nicio diferență.

      Tot la o formă sau alta, se pune problema unei lichidări, fiindcă oamenii nu vor dispărea dacă sunt scoși.
      Instituțiile din care făceau parte, unii vor simpatiza cu cei scoși. Înregimentări, omerte, partidicism…

      Care pe care, atunci?

      De ce Bulă, fiindu-i frică să dea în cap, înjurându-i de morți cu fantezii pe măsură, crede că își va găsi curajul votântul pe Stalin/Hitler/securilă? Ce așteaptă, de ce mai așteaptă votul și nu dă în capete direct?

      ––––

      Mulțumesc!
      Nu e o discuție ușoară, știu.

      77
    • @Fisherman: uite, eu trag de maneca oameni de genul si le spun cat de idioti sunt. Le spun si de ce. Le spun in toate felurile. Le spun cu toate dovezile de care dispun. Pana in ziua de azi nu am reusit sa conving pe niciunul dintre oamenii astia care vorbesc doar in sentinte si concluzii fara sa aiba intoducere si cuprins pentru ideile lor. Raspunsul lor este intotdeauna din categoria „de unde stii tu?”, „asculti propaganda de la X (americani, extraterestri, UE etc.)”, „ce zici tu ca a zis favoritul meu e scos din context sau e editat cu AI”, „tii cu partea cealalta”, „lasa-ma in pace, asta este opinia mea, tu o ai pe a ta, eu in asta cred”, si alte variante diverse prin care niciodata nu raspund intrebarilor pe care le pui si nici argumentelor pe care le aduci in discutie.

      Asa ca pe cine plm sa conving? Eu personal mi’am batut capul sa discut si sa dezbat cu astfel de oameni, dar ei nu vor nici sa discute, nici sa dezbata, nici sa auda, nici sa intelega, nici sa nimic. Ei vor SA CREADA ce cred ei si cam atat. Toate astea probabil din cauza ca este foarte appealing sa fii contra orice si totodata pentru ca iti lipseste aparatul critic necesar unei persoane adulde.

      Indecis. Tu ce zici?298
    • Vadim era peste ca educatie,dar la fel de infect la caracter.
      Omul lua bani de la toata lumea.Cine nu ii dadea,era mincat.

      Indecis. Tu ce zici?285
    • @Toreador

      Pentru ca externalizeaza problema, gandeste-te la un fel de voyeurism politic. El e prea las / lenes / prost/ pune ce alt adjectiv vrei aici, asa ca este de accord si isi ofera sprijinul pentru cineva care e dispus sa materialzeze aceste visuri si dorinte ascunse ale sale.
      Asta extremistul ales va fi cavalerul dreptatii, cel care imparte dreptatea si el se va uita de pe margine, va aplauda ca foca si va zice cu naduf – Na fire-ați ai dracu’ de bărboși!Bine v-a făcut! ( sau leghebete, sau ce alt adjectiv vrei aici)

      114
  4. In rural unde am intrebat Georgescu, la pompieri 80% cu Georgescu, la spital Georgescu, la ministerul de finante Georgescu. Am intrebat azi 14 oameni pe strada, 1 a zis ca nu mai voteaza pe nimeni, 1 a fost cu Lasconi, si 12 cu Georgescu.
    Ne asteapta vremuri grele.

    Comentariu apreciat.1227
    • Ne asteapta daca nu iesim la vot. Daca noi astia „educati” iesim la vot nu ar trebui sa conteze ceilalti indoctrinati. Ma repet, e o tara luata prizoniera de 2 mil de oameni pentru ca 8-9 mil nu considera ca merita sa voteze pentru ca votul lor „nu conteaza”.

      Comentariu apreciat.6013
    • De a doua zi dupa primul tur fac politica, le explic. Am in jur de 5 persoane pe care am reusit sa ii sperii suficient sa iasa la vot. Insa ce am vazut astazi, m-a obosit de tot. Iesim la vot, luptam pana in ultima clipa, speram sa fie bine.

      Comentariu apreciat.427
    • Ce vot corect e asta, daca 3 sferturi de populatie a fost manipualata cu tik tok? Ar trebui amanate alegerile 6 luni, au fost fraudate.

      Indecis. Tu ce zici?2510
    • Problema este ceva de studiu psihologic, este un bias de genul:

      Georgescu spune 9 tâmpenii și o chestie bună, publicul lui ignoră cele 9 redflags și votează cu el pentru acea chestie bună (și aia un smokescreen vag – de obicei Dumnezeu, suveranitate, pace)

      Lasconi spune 9 chestii bune și o tâmpenie (din nepregătire sau oboseală), publicul ei remarcă în mod critic acea tâmpenie și ignoră celelalte 9 chestii bune.

      Orice atribut sau etichetă atașată de Georgescu nu se lipește, poți veni cu dovezi că este canibal, pot apărea videouri cu el mâncând ficat de copii în timp ce se masturbează în cada plină cu sânge și nevastă-sa filmând că tot nu contează, este sigur o conspirație menită să îl oprească pe Mesia

      Orice atribut sau etichetă atașată de Lasconi, chiar false (precum aia cu LGBT când ea e CfPistă convinsă) se prinde, și publicul selectează una din ele și se decide. Misoginii că e femeie, homofobii că e cu gayii, gayii că e cefepistă, psd-iștii că e useristă, useriștii că se aliază cu pesediștii, pretențioșii (ca mine, recunosc) că e prostuță, femeile supuse că e femeie independentă, și tot așa.

      Aș putea înțelege dacă ar fi vreo carismă. Dar plm, cine se uită la copia asta de Iliescu/Petre Daea și zice că e un tip atractiv? În afară de mămăicile de 64 de ani disponibilizate de la Apaca?

      Comentariu apreciat.789
    • O tipa pe la 20 de ani la KFC, o vanzatoare la 45 de ani.
      Un batran pe la 65 de ani la coada.
      3 batrane pe la 65-75 care nu voteaza cu femeie.
      Mai mult tineri asteptau la un magazin pana in 30 de ani.
      Oras PSD ist Buzau.
      ….
      Un tip in parcare cu un hybrid, singurul cu vest.

      Indecis. Tu ce zici?297
    • “ Ce vot corect e asta, daca 3 sferturi de populatie a fost manipualata cu tik tok? Ar trebui amanate alegerile 6 luni, au fost fraudate”
      Absolut toti candidatii au avut acces la platformele media (Instagram, FB, TikTok, X, Linkedin si ce o mai fi).
      Nu imi amintesc sa fie interzise in campanie. Deci nu inteleg de ce toata lumea e de parere ca s-a fraudat cu tiktok.
      Intrebarea nu e “de ce le-a folosit Georgescu”.
      Intrebarea corecta e “de ce nu le-au folosit si ceilalti? Ce fac consilierii aia platiti cu bani grei?”
      Si mai e o intrebare- daca idiotul asta e asa periculos, ce mama zmeilor fac organele alea care toaca banii din taxele si impozitele noastre?

      1511
    • @F – ce zici de „io nu am cheltuit nici un ban”. Practic, nu joci jocul corect, dar zici „pai, e democratie”

      74
    • @animaloo: cheltuitul banilor e reglementat (incomplet, dar totusi reglementat) si verificabil. Raspunsul duce catre cel la intrebarea „ce pazesc organele care toaca bani publici?” .
      De urmarirea finantelor candidatiilor si campaniilor sunt responsabile autoritatile, ca au suport legislativ. N-am stat sa verific (nu-s detectiv de internet, am o viata reala…) dar citisem pe undeva ca legea spune sa se publice saptamanal cheltuielile in mod transparent. Habar nu am daca chiar asa e sau e doar zvonistica. In afara de autoritati, mai sunt (probabil) si ONG uri care se ocupa cu activismul civic si care mai trag semnale de alarma cand le convine. N-am auzit niciun ONG (again, nu zic ca n-au fost, n-am urmarit/ nu cunosc) sa traga semnale de alarma pe tema asta.

      Faptul ca un candidat s-a folosit sau nu de Tiktok sau de cantareti de manele nu e ilegal.

      42
  5. Smart challenged

    64
  6. Nu ai ce sa le mai faci, adulti fiind deja. Ce poti face in schimb, si recent discutam in familie despre asta, este sa-i ajutam pe copiii lor. Uite, putem lua un copil dintr-o familie cu probleme sa ii ajutam la teme zilnic. Langa doi ai nostri, mai merge unu.

    Comentariu apreciat.529
    • Am incercat noi asta acu cativa ani, cu fata unor rude.
      Dupa cateva zile, fata s-a plictisit si a inceput sa nu mai vina. Am sunat parintii de mai multe ori, i-am prins treji la un moment dat, dar raspunsul a fost „oricum e proasta, la ce o mai chinuiti?”

      Comentariu apreciat.822
    • alin, teoretic nu ai ce face.
      practic, ai.
      primul pas e să nu îl mai tratezi ca pe un kkt când vorbești cu el. în felul ăsta, se simte un pic respectat și capătă încrederea și curajul să vină la tine când are o problemă peste puterea lui de înțelegere.
      seen it happen.

    • Vali, incearca sa propui metoda asta celor de pe Softpedia sa vezi cum iti raspund.

      184
    • @Vali..exact atitudinea asta greșită îți aduce 12% la vot..

      54
  7. „Oamenii ăștia trebuie să învețe pe pielea lor ce înseamnă consecințele.”

    Niciodata nu se va intampla asta.
    Uita-te la Belarus / Rusia / Iran / Coreea de Nord.

    Odata ce au pus mana pe putere autoritarii/fascistii/oligarhii iliberali nu ii mai dau drumu. Populatia proasta si saraca e chiar un lucru bun.
    Mereu se va inventa un inamic extern sa apere regimul si omul care il sustine:
    – gheiii de la bruxelles / imigrantii / marele satan

    E f greu sa repari lucruri , e mult mai usor sa dai vina pe altcineva.

    Din punct de vedere al „elitelor” modelul rusesc e mai bun. Noi sunt ffff bogati si vindem toate resursele naturale si „prostimea” se duce la razboi pe 2000 euro si li se pare ca au luat pe dumnezeu de picior.

    Salariul minim de 200 euro/luna in Rusia / Belarus e acolo „by design” nu ca doar „atat s-a putut”. Oamenii or sa spuna ca sunt saraci din vina gheilor / strainilor din vest si tot asa.

    Comentariu apreciat.868
  8. Daca NATO/UE facea in Ucraina ce vor taximetristii, adica nimic, vezi Georgia 2024. Else, ramane totusi de vazut.

    253
  9. ‘Cum facem să îi ridicăm din situația în care sunt? ‘
    Având capitalism real, nu de tip rusesc. Luptând real cu corupția. Împărțind mai echilibrat bogăția.

    Știu că sună a limbaj de gaga, de lemn, din program de guvernare AUR, dar altceva e filosofie…

    Pentru că acei oameni nu comenteaza și se răzbună prin astfel de vot, pentru că nu prea au alternative in economia reală. Și nu pentru că sunt prosti/putori/lepre ci pentru că nu avem o economie solidă.

    Nu putem fi toți programatori. Și nu veniți cu replica tâmpă că e criza de meseriași. Pentru a fi meseriaș, chiar și mediocru, îți trebuie abilități, nu e doar despre muncă multă. Plus condiție fizică cel puțin decentă. Și nici cu tâmpenia că uite câți nepalezi sunt pe străzi …ați intrat în vreun apartament in care stau ? Alea nu sunt condiții în care sa stea o ființă umană…dar ne doare la plua, sa ne vina burgerul, că am dat 50 lei pe el…
    Plus ,ar trebui sa incepem sa fim mai puțin lepre, mai puțin tepari..foarte greu…

    Comentariu apreciat.6214
    • Vreau să îmi traduci „luptând”, din „Luptând real cu corupția.

      Ce înseamnă asta?

      81
    • https://economedia.ro/economistul-sef-al-ing-bank-romania-banii-astia-necolectati-nu-dispar-sunt-in-masinile-de-pe-strada-in-preturile-apartamentelor-daca-maine-anaf-ar-colecta-cum-trebuie-am-fi-in-recesiune-poimaine.html

      Să aducem niste străini (preferabil din Vest) la ANAF, in politie. Care să aibă coaiele sa facă ce noi nu putem/nu vrem. Fără operație, lungim boala, doar agonizam…

      Indecis. Tu ce zici?273
    • „Împărțind mai echilibrat bogăția.” aici i-ai pierdut pe o parte din votantii usr

      Indecis. Tu ce zici?1722
    • Câtă muncă fizică este necesară când ești electrician? Sau instalator de instalații pentru privați (nu Industriale)? Tâmplar? Pus gresie și faianță? Dat cu vopsea?
      Cam cât de mult sunt ăia dispuși să facă ceva fico sau intelectual? A, zero… Ok…

      417
    • „Cum facem să îi ridicăm din situația în care sunt? ‘
      Având capitalism real, nu de tip rusesc. Luptând real cu corupția. Împărțind mai echilibrat bogăția.”

      Doua afirmații care se bat cap în cap si se anuleaza reciproc: capitalism real și împărțirea echilibrata a bogăției.

      In rest ai dreptate.

      143
    • @Fisherman – te chinui degeaba, sunt prea multi oameni care sustin ca exista o patura de oameni care nu ai abilitati, nu pot invata nimic, practic nu stim exact daca pot sa munceasca sau ce anume insa si ei sunt oameni, si ei merita case, masini, o viata buna.

      Nimeni nu a putut inca sa explice acest cerc vicios, cum de aia nu pot invata si face nimic insa trebuie sa aiba o viata buna.

      Ai senzatia ca este ceva extrem de complicat sa vopsesti un perete, sa schimbi un robinet sau sa pui 2 placi de faianta – ai nevoie de ceva abilitati cu care se nasc putini.

      47
    • Bigbear, recent am văzut efectele unui meseriaș mai nepriceput : atins țeavă când punea faianță și bineînțeles curs apă când s-a testat centrala, gresie pusă fără pantă la dus walk-in, faianță și gresie ne-aliniate…dar, are mai mult ‘antrenament’ decât mine, sigur eu as fi făcut mai multe prostii….
      Distribuirea mai echitabilă a bogăției : am văzut că au ieșit oameni de afaceri (Sucu & Co) să susțină alegerea europeană; foarte bine și frumos; dar o întrebare: au avut grijă ca in toți anii ăștia cu pandemie, inflație, să creasca salariile propriilor angajați astfel încât să le fie mai suportabile creșterile de preturi ? Sau nu, dar profiturile lor au crescut ? In varianta a doua, or fi frustrați, nervoși, acei angajați ? Dacă da, oare cum or vota ?

      Uite și astea:
      https://www.aktual24.ro/un-camion-care-transporta-cocaina-in-valoare-de-2-milioane-de-euro-a-iesit-bine-mersi-din-romania-dar-a-fost-oprit-de-vamesii-bulgari/

      173
    • @car – trebuie sa definesti meserias – era un om calificat sa puna faianta si a facut-o prost? Lucreaza pentru o firma sau are o firma, s-a verificat calificarea lui si lucrari anterioare? Presupun ca exista o proforma, un contract si o garantie, nu?

      Eu spun faptul ca lucrurile se pot face serios, cap coada, nu mers dupa ureche si orice barbat este meserias ca asa se declara.

      52
  10. Explică Rust foarte bine acest fenomen:
    https://youtu.be/_eNNa9fVmS8?si=TNH9j4RRQDjodG_s&t=54

    Ironic, oameni ăștia negau un virus chinezesc real acum 4 ani, iar acum sunt infestați de un virus chinezesc virtual, livrat prin TikTok

    Comentariu apreciat.4711
    • Metafora e prea profundă pentru cei 50% virusați cu analfabetism funcțional

      Indecis. Tu ce zici?258
    • @lup unii inca cred ca la prezenta 50%, ceilalti 50% ar vota fix cum vor ei, neintelegand ca la numere mari nu se schimba rezultatul decat daca intervii brutal interzicand dreptul la vot unei parti din populatie de exemplu.
      Oameni altfel care daca ii intrebi cat castiga sunt sanse mari sa iti raspunda ca peste medie dar nu inteleg cum functioneaza statisticile.

      95
    • @Flat – vezi ca ai ratat articolul de acum cateva zile despre Meta care nu ia masuri in chestii similare, poate vrei sa ne explici cum este posibil asa ceva cu o companie americana.

      In alta ordine de idei, acum 20 de ani oamenii au votat Vadim care avea aceeasi linie de discurs, inainte de orice social media si tiktok – esti sigur ca este vorba de o platforma si nu este vorba de mesaj?

      113
  11. Soluția de început ar fi ,cum spuneau pensionari din videoclip…https://youtu.be/VAUk9SdOHo0?si=qHmmzR5OctW5TL5t

    Totuși,personal nu știu și nu sunt calificat în psihologia cultelor,e dificil de abordat o persoana convinsă că deține adevărul,iar eu trebuie să îi demonstrez că acel adevăr e un mare kkt,fără să îi agresez sensibilitatea.

    Zoso, ești conștient că e prea târziu,singura speranță o văd în educația generației viitoare, dar și aici e vorba de exemplu pe care îl văd acasă copii noștri

    Așa că, dacă lucrurile vor lua razna duminică,va fi teribil de haios și morbid pentru noi…

    167
  12. NOU
    #63

    75% din disapora este asa. Parerea mea este ca cei din diaspora sa nu aiba drept de vot atata timp cat nu intentioneaza sa se intoarca acasa in urmatorii 4-5 ani si aici ma includ si pe mine.

    Indecis. Tu ce zici?2442
    • Și de unde știi tu ce anume intenționează ei? Și de unde ar putea ei să știe decă intenția lor de azi e valabilă veșnic, ori se va schimba, in acord cu schimbările aduse de vremuri?

      Și dacă tot îți vine să interzici, de ce să te oprești la diasporezi?

      Hai să se interzică la:

      – cei peste 70 de ani, că nu mai au mult de trăit, deci alegerea lor influențează mai mult viitorul altora, nu pe al lor

      – pensionarii de orice vârstă, pentru ca nu produc, doar consumă

      – cei sub 30 ani, că-s imaturi

      – cei sub 50, că n-au mâncat salam cu soia de la Ceașcă

      – taximetriști (vezi exemplul)

      – blonde (clar, nu?)

      – ochelariști

      – grași

      – … alții, care nu gândesc aleg ca tine și pentru tine

      Comentariu apreciat.4414
    • „75% din diaspora este așa.”

      Ședință CSAT: De ce țările unde lucrează diaspora sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua, exploatați aferent? Atentează celelalte țări la siguranța națională?

      Uite, două întrebări grele…

      109
    • Dacă s-ar întoarce și numai 50% din diaspora ar beli belingherul toți bugetarii.
      Nici nu trebuie să explic de ce….

      816
  13. Adica suntem prosti?
    Pe cine faci ma tu prost?
    Vrei sa iti sparg fata aia de extraterestru?

    CG e Mesia, iti spun!

    225
  14. Aceeasi discutie. Dar o cursa mai lunga. Am avut timp sa ii povestesc taximetristului despre iarna lui 1916 si refugiatii bucuresteni de la Odesa, plini de bani si de refugiatii ardeleni de la Galati, veniti cu carutele sau pe jos.
    Si, din fericire, tipul stia de casele tip vagon din port, facute pentru refugiatii ardeleni. Nu stia de groapa comuna a celor morti de tifos.
    Se poate contra. Pot fi recuperati. Dar trebuie rabdare.

    263
  15. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 741
  16. Pai daca toata tara era asa de mult timp, astia cu cine votau pana acum?

    131
    • PSD și micile partide extremiste.

    • Iti pot da exemplul satului sotului meu. O parte din ei votau PSD, o parte nu mergeau la vot. La alegerile de acum 4 ani, au inceput sa voteze AUR masiv (cand am intrebat de unde au auzit ei de Simion, raspunsul a fost FB). Acum voteaza AUR/ SOS si evident Georgescu.
      De doua saptamani duc munca de lamurire cu familia extinsa, dar sansele de a-i convinge sunt infime.
      Din pacate, pe langa spoiala de scoala pe care au facut-o si care nu i-a ajutat la mare lucru (in anii 80, stati linistiti ca pregatirea la sat era la fel de dezastroasa ca si azi), nici mama natura nu a fost prea darnica cu ei. Cei care au fost mai breji, le-a placut un pic cartea si au vazut mocirla in care baltesc au plecat de mult de acolo.

      225
    • Update! Am convins o persoana sa voteze Lasconi.

      31
  17. Eu (inca) imi fac partea mea de treaba, incerc sa le arat copchiilor de 20 de ani ce trebuie sa stie. Am reputatia ca „e greu” ce fac eu. M-am trezit ca si colegii mei zic ca impun standarde prea inalte. E greu sa predai cum trebuie sa gandeasca logic, dar ma stradui. Partea nasoala e ca jumatate vor pleca. Ceva multumire tot am, ma mai abordeaza pe strada, in magazine, cate unul din generatiile trecute, ca sa-si manifeste bucuria, deci ceva oi fi facut bine.

    Comentariu apreciat.472
  18. Comentarii de pe SM: Cum de ignoră susținătorii lui cg aberațiile și ideile sale atât de crețe?; Păi, ca să-și dea seama că ăla aberează ar trebui să aiba o minimă cultura generala , o minimă educație. Dacă nu ai citit o carte în viața ta, de unde…

    Comentariu apreciat.402
  19. Altceva ce este interesant la domnul KG pana acum (cel putin eu nu am vazut) nu a abordat deloc tema consumului si traficului de droguri.

    135
  20. Cand eram in Romania firma organiza Pizza Friday, vad ca Vali ne da Cognitive Dissonance Wednesday.

    74
  21. @vali, s-a bagat topoare, modelul nou. reclama aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=pXEGZ0V0rvw

    12
  22. Nu e jumatate, nu e trei sferturi, e … masa critica. Asta nu e tocmai o proportie fixa sau definita prea exact, dar empiric e tocmai ce se intampla cu fenomenul CG. Un numar suficient de habarnisti influentabili ajung sa determine viitorul celorlalti care aleg sa nu se implice crezand ca sunt in minoritate.

    193
    • „viitorul celorlalti care aleg sa nu se implice crezand ca sunt in minoritate.”
      1- stiau ca sunt in minoritate doar ca sperau sa nu ajunga atat de populari extremistii,
      2 – le-a convenit lipsa de educatie am mai zis de ce zilele astea si de asta au ales sa nu se implice ca erau ocupati sa faca bani
      Fac o paralela care mie mi se pare relevanta pt situatia actuala: in Grecia Antica spartanii aveau o populatie mult mai numeroasa de sclavi numita heloti; astia la un moment s-au rasculat, dupa ce au oprit revolta, spartanii au pornit un ritual anual de tinere in control al helotilor a se citi mai omorau din ei, chiar daca asta economic le dauna pt ca le ramanea mai putina forta de munca pt agricultura si nu numai.
      Revenind in zilele noastre, acea „tinere in frau” ar fi trebuit sa fie data de educatie, care a picat lent in paragina datorita salariilor oferite si urii unei parti din populatie pe bugetari nediscriminatoriu, in timp ce fiecare s-a descurcat cum a putut.
      @Vali sper sa scrii la urmatorul articol „situatia la zi” si de smiorcaiala lui Tenita de la REPER ca nu pot unii sa isi recupereze banii donati partidului ca nu au facut 3% (parca asta e procentul pt eligibilitate la decontat cheltuielile din campanie daca imi amintesc bine) „vai a trebuit cineva sa isi vanda un apartament”

      64
    • Cand avem 50% prezenta la vot nu avem de unde sti cu precizie care sunt minoritari. Doar putem afirma ca unii intrunesc conditiile pentru a fi considerati masa critica si cu influenta asupra nehotaratilor. Restul…se agata de procente sau se multumesc sa bage scuza ca votul lor nu conteaza.

      10
  23. Eu cred ca lumea se agita prea mult. Si daca iese „George Calinescu” :D nu o sa se intample nimic.
    O sa fie la fel de copac ca si copacul anterior, ficusul prezidential. O sa ne dea in primele luni pana se plictiseste complet niste cuvantari de o sa se umecteze si babele de 70-80 de ani.
    O sa planga si caii de la dric cand o sa moara Florin Piersic sau Iliescu de cat de bine si din inima le va zice. De 1 decembrie o sa cantam imnul imnul in fata televizorului cu mana pe inima si planganD.
    De Craciun o sa va dati si haina de pe voi saracilor. O sa incepeti sa simtiti ROMANESTE !
    Vom fi o natie mai buna,
    Amin.

    310
    • oare? credeti ca cg si toti incinsii din spate se vor ascunde dupa vot?

      va ploua cu refetendumuri si toate vor fi despre restrangerea de drepturi. Situatia critica economica va fi varsata de presedinte asupra partidelor de la guvernare, se va ajunge la miscari de strada si la caderea guvernului de „uniune nationala”. Dupa asta, totul va deveni posibil.

      Eu zic sa va mai ganditi.

      31
  24. Am un prieten care e sociolog și profesor universitar și discutam azi cu el la telefon. Vă scriu și vouă ce i-am zis și lui:
    Votanții lui Georgescu n-au ideologie de partid. Au o ideologie, dar nu e de partid; e ideologie de grup. Dacă PSD, PNL, USR și alte partide merg pe ”noi furăm ceva-ceva”, ăștia merg pe ”noi credem în asta”.

    Toți ăia care locuiau în bulele lor respective, că erau cu legionarii, că erau cu Țepeș, că erau ultra-ortodocși, că erau cu 5G-ul, că erau pro-ruși, că urau rromii – toți ăștia au acum un dușman comun: noi. Pentru că până acum, ani de zile, ăștia funcționau la periferie: vreo 10000 de dilii cu antivaxx, vreo 3000 de admiratori ai lui Antonescu, vreo 5000 cu undele cosmice, vreo ”n” cu altceva. Și se manifestau care-cum în bula lor: ba pe Facebook, ba prin ceva blog ortodox, ba pe Telegram, ba prin baruri. Și vine AUR (cu sateliții lui) și le dă ăstora o voce prin simplul motiv că AUR e partid politic. Pentru că dacă până acum în bar, pe net sau prin comentaiile unui articol doar vorbeau, partidele extremiste le dau acum să se manifeste. Să aibă un vot. Să facă concret ceva.

    Și nu – AUR, POT și restul extremiștilor politici nu au nevoie de ideologie de partid, de plan concret, de candidați normali. N-au nevoie nici măcar de bani sau sediu. Că au în favoarea lor fanatismul maselor – toate grupulețele alea de care ziceam mai sus, fiecare cu ideologia ei de grup, toate unite într-un partid (sau două). Politica le dă acum dreptul să pună ștampile, ori până acum puteau doar să urle.

    Ceea ce mă aduce la al doilea punct: cât timp ăștia au urlat, noi și alții am făcut mișto de ei. Că erau ridicoli cu antivaxx-ul și chemtrails și ”dacii au fost primii în Europa”. Erau ridicoli cu Zelea Codreanul lor, cu admirația față de Putin, cu discursul anti-european ori nostalgia aia de comunistoizi reduși. Și-acum toți ăia sunt – pentru prima oară – băgați în seamă. Că e Georgescu, că e Șoșoacă cel/cea care îi bagă în seamă e complet irelevant; putea la fel de bine să fie o mătură acolo pe afișul electoral. Contează doar că mătura e ca ei și se râde de mătura aia așa cu s-a râs de ei.

    Și fix de-aia nu se vor opri. Precum comuniștii români care, odată ajunși la putere s-au înfipt în fotolii și-au început să-i ia în derâdere pe foștii lor profesori din generală. ”Of-of tovarășe Stăncescu, ce-ți mai plăcea ție istoria, ai? Ții minte cum m-ai picat, ăh?”. Impresia aia de putere trebuie mulsă acum așa cum au muls în China brigăzile de Rândunele zile întregi: cu podiumuri, cu execuții pe scenă, cu scris pe fruntea foștilor educatori ”inamicul poporului”. Nu-i oprești pentru că toți needucații ăia ridicoli vor acum răzbunare și vor să vadă sânge. Și pentru aia pun țara pe foc și de-ar fi să ardă cu ei cu tot.

    Comentariu apreciat.686
    • Exact. Și de aceea soluția nu este empatia, votul sau nu știu ce. Eu când ziceam ieri de închis TikTok lumea mă lua cu democrația. Suntem în război. De ăștia (și implicit de ruși), nu te aperi cu comisii și discuții civilizate, te aperi dându-le cu țeava peste dinți.

      Închis canalele lor de comunicare, destructurat organizații, făcut propagandă contrară pentru a-i convinge invers, și – în ultimă instanță – lovitură de stat, anulat alegerile și luat puterea în mod nedemocratic până nu o fac ei. E care pe care, mai văd copii visători care zic că domne peste 4 ani o să votăm nu știu ce… atunci o să intre soldatul cu voi în cabină să iasă dilimache cu 99,9%

      93
    • Imperiul prostiei contraataca.

      151
    • „Eu te respect”, dar trebuie sa iti corectez dezinformarea – dacii nu au fost primii insa au fost cei mai destepti si mai viteji, da?

      53
  25. Sa nu reinventam lucrurile, asa s-a intamplat in trecut prin alte tari, Uk, Sua, Italia, Franta, dar era acum 100 de ani poate. Iesirea lor a fost doar prin educatie de masa. Sunt tari care au facut revolutii in ultima suta de ani si companiile straine au plecat. Dupa nationalizare au distrus tot in 2-3-5 ani si au fost toti mai saraci… prea tarziu sa invete si sa mai schimbe ceva dupa ce au omorat profesorii. Dupa le-a luat ani doar sa repuna sistemul de educatie minima pe picioare.
    Binele cu forta si neinteles aduce reactii de respingere.

    132
  26. Intreb si eu asa, ca un prost, poate ma lumineaza cineva – In doctrina militara a Ucrainei anterior 2014 cine era considerat principalul ei dusman?

    Indecis. Tu ce zici?724
  27. bunicul meu a facut 3 clase intr-o seara + meseria in armata. este o confirmare a ceea ce spui tu.
    am un prieten din copilarie ce a fost prins cu spaga la job si de atunci a mai schimbat vreo 10 locuri de munca din cauza de prostie, incompetenta, etc. dintre toti cei din „bula mea”, el este singurul care aur+ gerogescu=love. toate i sa-u intimplat din cauza strainilor, patronilor nesatui – „e lumea rea”. scapa cine poate

    245
  28. A fost Rusia. Dar am fost și noi. Hear me out.

    În ciuda faptului că inegalitatea arată cifre rezonabile (mă rog, în măsura în care orice inegalitate ar putea fi rezonabilă), cred că avem o problemă majoră cu mobilitatea socială. Avem tineri pentru care nu sunt vizibile oportunități clare (chiar și pe termen lung). Un sistem educațional ridicol care nu creează abilități pentru o carieră de succes (sau chiar medie) – poate chiar le dăunează în mod activ. Un decalaj digital (în productivitate, nu în utilizare) care nu este abordat și crește mereu. Prețurile locuințelor care au crescut în ultimii 15 ani. O economie care în prea multe exemple servește politicienilor și ălora bine conectați. Toate acestea creează o întreagă cohortă de 18 până la 40 de ani care nu văd nicio modalitate de a-și crește standardele de viață. Și asta, pentru ei, este o amenințare existențială fără soluție evidentă, și nimeni nu pare să o abordeze din partea clasei noastre actuale de politicieni sincer tragic de incompetenți. Și de ei dacă societății pare că nu-i pasă, de ce ar fi reciproca valabilă?
    Pentru cei cu cele mai scăzute niveluri de trai (poate și cu oleacă discriminare, de gust), asta înseamnă criminalitate. Ascensiunea „bombardierilor”.
    Pentru cei care mai au un salariu de subzistență, dar nu au mijloace de creștere, înseamnă comportament antisocial prin votul de protest pentru un candidat ridicol care este, ca să fim corecți, singura „cealaltă” opțiune prezentă pentru ei în 15 ani (nu, USR nu contează, a fost creat de și pentru o altă clasă). Amintiți-vă PP-DD.
    Ceea ce vedem sunt rezultatele propriei noastre lipse de grijă pentru cei din jurul nostru. Ale concentrării noastră pe realizările personale și neimplicarea în viața orașului. De care (ca să ne înțelegem) sunt și eu la fel de vinovat. Am crezut că lucrurile merg de la sine cât îmi văd eu de treabă să-mi construiesc universul middle class.

    Am avut 30 de ani să schimbăm lucrurile pentru noi toți, nu doar pentru unii. Am eșuat. Pot doar să sper că mai primim o repriză de prelungiri.

    Indecis. Tu ce zici?266
    • hai frate lasă-mă, nu văd modalitate de a-și crește standardele de viață, un mic efort, învățat, certificări, joburi căcălău.

      poate nu văd modalitate de a-și crește standardele de viață stând cu pla-n sus, asta da
      sau au standarde nerealiste de viață, ce văd la influenceri

      prețurile caselor acum 20 de ani erau mult mai mari în raport cu salariile, aveai 100 euro salariu și un apt. era 20.000. Acum ai 1000 euro salariu și un apt. e 100.000. Matematica îmi spune că e de 2x mai ușor să iei ceva. Dar e mai simplu să crezi cretinisme auriste gen case la 35000

      Indecis. Tu ce zici?1917
    • Nu, nu e asa. Ruptura se produce undeva in scoala – e prea greu, si-o lasa de izbeliste. De acolo porneste incultura – din clasele mici, de la generala. Si pe urma te trezesti cu generatii intregi care nu se pot sincroniza pietei muncii – care este din ce in ce mai pretentioasa, care nu inteleg societatea in care traiesc, care vor ramane inadaptati oriunde se vor duce in lumea asta.

      Parerea mea e ca invatamantul ala hulit de pe vremea comunistilor te forta de bine de rau sa inveti. Daca nu puteai, te haituia pana invatai ca sa treci clasa pe bune – profesorul era rege. Acum parintii stiu ei mai bine – nu, nu stiu. Parintele are un singur rol – sa asculte de profesor si sa se ralieze scolii, pentru binele (viitor) al odraslei.

      In asta consta spiritul national, in valorizarea celor care pot da o directie natiei, dar hei, s-a intors oala cu fundu-n sus.. Ca tot e la moda pe tot mapamondul.

      175
  29. Taximetriștii nu cred ce spun ci spun ceea ce cred că vrei să auzi..
    Deci o să auzi ce au aprobat cei asemeni ție.. și asta chiar ar trebui să te sperie cand te intalnești cu prietenii.

    122
  30. Si care dintre punctele de pe lista aia e fals? Cu argumente logice ideal pt fiecare, nu facute ciorba.

    46
    • Toate sunt false.

      1. Dacă nu erau americanii (și europenii) să intervină, nu mai era război, Ucraina era stat ocupat sub o formă sau alta de ruși, adică pericol de război cu Moldova și cu noi
      2. Ucrainenii vorbesc limba ucraineană
      3. Nu, nu sunt tot ruși
      4. Chiar dacă vine Trump și face minuni, tot ajungi la situația 1. Sau o variantă a situației 1. Adică rușii în câștig și cu ego-ul umflat că pot invada alte țări și nu sunt pedepsiți
      5. Ucrainenii care fug nu sunt de invidiat, dacă au mașini mai bune decât tine ca român asta spune ceva despre tine ca român, că nu ai fost în stare să prosperi. Oricum și tu așa cum ești ești mai bine într-o țară apărată de NATO decât un ucrainean cu SUV nevoit să fugă din calea războiului
      6. Da, o vedem pe Lasconi președinte, așa cum Maia Sandu este președinte în Moldova.
      7. Având în vedere că nu a fost expus în public înainte de turul 1, e normal să sară toți pe el. Media sare pe oricine când are subiecte, a sărit și pe Ciolacu, și pe Ciucă, și pe Geoană, și pe Lasconi, și pe toți care și-au asumat candidaturi. Nu este Georgescu vreo victimă a presei acum, mai ales la ce elucubrații spune și el și nebuna aia de nevastă-sa, este necesar să fie expuși de media ca impostori duși cu capul ce sunt.
      8. Eu din ce ucraineni am interacționat, nu au avut nimic cu mine. Cred că ura românului este mai mare decât ura ucraineanului
      9. Chiar dacă nu sunt în EU și NATO, sunt vecinii noștri invadați de ruși și este moral să-i ajutăm, atât din spirit umanitar și de bună vecinătate, cât și din spirit pragmatic, pentru a nu avea rușii la granița noastră
      10. Americanii nu fură bogății, rușii fac asta. Bogățiile unei țări sub influență americană sunt vândute oarecum transparent, beneficiile fiind și pentru popoarele respective, în timp ce bogățiile unei țări sub influență (sau ocupație) sovietică sunt furate fără vreun beneficiu, din contră, cu sărăcirea și distrugerea acelui popor
      10bis. Nu, neutralitatea nu este o opțiune, izolarea nu este o opțiune, România nu e Elveția, România este prea impotentă economic și prea în drum geografic să își permită să fie neutră

      Mă duc să fac un AVC, bye

      194
    • 100€ și îți fac un articol frumos, centralizat.
      ah, nu? găsești pe google informația atunci.

  31. Daca nu istorie invatata, atunci macar vazut videoclipurile alea mondiale cu Vax Populi in care tipul ala lua interviuri prin sate despre ce inseamna Pastile, Craciunul si cand e Ziua Nationala, intreband lumea in localitatea FUCKING 1 DECEMBRIE!!!
    Alea sunt de ani de zile pe internet.
    Ma mir cum lumea habar nu are de nimic si inca traieste in bula ei, fiecare cu casuta lui si cu pornhubul lui.

    Baieti, romania reala nu e pe internet, este acolo in taxi, este in comuna 1 Decembrie, este vanzatoarea de la colt.
    Dintre prosti simpli si prosti fuduli am urit intotdeauna cu patos prostul fudul si am compatimit prostul care nu semnalizeaza.

    111
  32. Cealalta Romanie a existat dintotdeauna si intotdeauna a fost mai numeroasa. Mai pe romaneste prostia in societatea romaneasca este uniform distribuita pe toate palierele. Ca unii descopera asta acum chiar este problema lor. Inainte de social media si toata nebunia erau emisiunile tabloid pe tv plus ziarele de scandal. La inceput de ani 2000 cel mai cumparat ziar era libertatea urmat de cancan. Tot atunci la PROTV cel mai urmarit post tv in acele timpuri apareau la mult iubita Teo manelistii clasici. Tot la PROTV existau stirile de la ora 5 unde se prezentau stiri din Romania profunda: crime, violuri, furturi. Plus ca in acele timpuri se stie show-urile Bingo erau la moda si lumea cumpara la greu bilete la bingo, Tociu,Palade cam asa s-au facut mari. Influencer fun pe care tu il faci acum este echivalentul acestor chestii.
    Ceea ce s-a schimbat acum este doar modul in care poti face propaganda pentru prosti. Daca in trecut era complicat sa ajungi la prost cu mesajul tau acum este joaca de copii si multi au facut bani din consultanta pe asta. Pe langa asta am tot auzit diverse mesaje ca prostii nu trebuie jigniti sau ca trebuie sa te comporti frumos cu ei. Acum cine a avut de-a face cu prostii o sa-ti spuna ca strategia asta este falimentara si ca prostul stie doar de frica, dar na pot intelege recomandarea in situatia actuala. Poti incerca sa-l educi cu frumosul, dar la final sansele ca el sa-ti dea in cap sunt direct proportionale cu gradul sau de prostie. Cel mai simplu il poti manipula crescandu-i temerile si problemele pe care acesta le are. Chestii la care taximetristul din imagine a fost expus si nu doar el.
    Pur si simplu am intrat intr-o alta etapa unde a manipula si minti este destul de usor. Sa incerci sa educi prostii acum este o strategie care nu are sorti de izbanda. Ce poti incerca este sa-i manipulezi intr-o directie care sa nu fie periculosi.

    161
  33. Traiesc de ceva ani intr-un oras mic. E groaznic. Nici nu conteaza varsta.

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.