Am primit cifrele astea șocante de la cineva:
3.502 – numărul de dosare pe care un judecător le-a avut spre soluționare în anul 2023, la cea mai încărcată judecătorie din România. Cu alte cuvinte, în fiecare zi lucrătoare a anului, fiecare judecător din instanță a avut de soluționat câte 14 dosare.
În medie, la nivel național, fiecare judecător de la judecătorie a avut spre soluționare 1.454,7 dosare, deci aproximativ 6 dosare pentru fiecare zi lucrătoare.
111 dosare pentru ședința din data de 5 septembrie. Următoarea ședință a completului, din 19 septembrie, este deocamdată mai mică, doar 95 de dosare. Ședințe mixte, deci dosare civile și penale deopotrivă, în aceeași ședință.
OK. Da. Nasol.
Dar cine trebuie să ceară proceduri mai clare? Eu nu mă pricep, nu știu ce să cer. Cine trebuie să ceară limitarea numărului de amânări? Când au protestat judecătorii vreodată pentru altceva decât pentru salarii mai mari? Când au protestat avocații vreodată pentru altceva în afară de vreun avocat condamnat și el în solidar cu ăla pe care îl ajuta?
Cum ziceam, am mai trecut și noi prin procese. Nici judecătorii nu își ajută cauza. Eu am primit 3 amânări la un proces la care cealaltă parte nu avea cum să se prezinte. Am întrebat mirat de ce și judecătoarea a sărit ca arsă, mai avea puțin și mă declara pe mine vinovat. Deci da, de ce să avem 2 termene când putem avea 5? Ce, eu am treabă acasă?
E nevoie să se pună o limită. 3 luni per dosar. Timp destul pentru orice. Ah, caz de urgență, a avut martorul sau avocatul accident sau ceva, da, mai prelungim. Dar nu prelungit 4 ani pentru o chestie de jumătate de oră. Domnu Micula jr., ați tras cu arma în oraș? Da. Aveați voie? Nu. Bun, bulău. Domnu vameș, cum justificați bunurile astea dintr-un salariu de 4.000 lei. Ah, nu puteți? Se confiscă, nu e nevoie de 12 termene pentru asta. Domnu Dragnea jr., ați terminat 12 clase și v-ați apucat de afaceri. Cu ce bani? Ah, nu știți? Se confiscă. Ați scris voi textul ăsta? Ah, nu? Nu e nevoie de 7 ani de procese pentru asta. Sunt oameni pe aici cu procese care durează de 10 ani. Nu se găsește soluția. Nu e clară. Nu știm.
14 dosare pe zi. OK. Cam la câte trebuia dată decizia acum 4 ani, dar a mai tras avocatul de timp, a mai tras judecătorul de timp…
Boss e ca în vamă .Cu cat e mai aglomerat cu atat mai mulți bani se fac :))
Clientul trebuie jumulit indiferent de motiv și sub orice formă. Judecătorii pe aceeși mînă cu avocații.
Deci eu am ajuns la o concluzie ca absolut toate procedurile in tara asta sunt facute ca sa stranga bani la buget,
taxe peste taxe impozite peste impozite si tot vanduti datori suntem ca tara.
Auzisem ceva zvonuri cum au fost ceva probleme la un concursul pentru admitere la magistratura si bineinteles toate procedurile au fost luate de la capat.
Pe cheltuiala studentilor.
@Vlad: și asta cu banii la buget e un răspuns, dar mai degrabă e altceva: birocrații, ei ca persoană fizică, au setarea mentală să facă orice lucru complicat și să procrastineze finalul ca astfel să își perpetueze existența
@zoso:
1) și mai simplu pr scăderea încărcării judecătorilor: să iasă la pensie la 60 de ani, nu la 50
2) gradul de încărcare nu are a face cu munca. Anul trecut prin Octombrie, se plângea pe Facebook o judecătoare din Brașov cu nr de dosare pe care trebuie să îl soluționeze – a primit un răspuns super de la un amic al meu „Doamnă, e octombrie și v-am numărat aici pe Facebook din ce postați a 7 a vacanță anul ăsta”
de ce la 60, cand un santierist sau un medic ies la 65, iar noua lege a pensiilor le ofera ”opotunitatea” sa se pensioneze la 70?
@daddy: rețeta mea e funcțională, să o punem de un compromis. Așa sunt eu, caut soluția de deblocare pe moment. Ce spui tu e 100% valid dpdv moral. pe termen lung și pt coeziunea socială, varianta corectă e a ta: toată lumea același regim
Păi, justiției din Ro îi place să despice firul în patru. La propriu. Adică ai un dosar simplu? Nu, doar ți se pare. Ia să facem din el 14. D-aia ajungi la numere din alea colosale, și vai, n-avem timp să judecăm și ce complicată e viața.
Pe lângă asta, multe amânări complet aiurea și nenecesare, exemplu – să cerem pentru dosar o hârtie care e deja la dosar.
Și astea înainte să vorbim de corupție și relații și alte ilegalități.
nu e adevărat că trucul e să subliniezi ce vrei să citească judecătorul cu market verde fosforescent.
1 din 3 dosare e de asigurare și se tot lălăie, durează și 5 ani. Au rămas 10 dosare pe zi.
Tot judecătorii ar trebui să ceară, como se dice?, instanțe d-astea pentru lucruri mărunte, fără apel.
small claims court.
A fost cu mediere obligatorie fix pentru asta. Au facut toti cursuri de mediatori. Dupa ce s-a umplut tara de mediatori si s-au platit toate cursurile, s-a desfintat.
Ha, ha, medierea nu era sa decida cine are dreptate, era sa te convinga sa lasi tu ceva, sa lase celalalt si sa va intelegeti. Dar daca s-a ajuns deja la judecata e clar ca nu mai exista cale de intoarcere. In plus se stie ca dacii liberi au intotdeauna dreptate si nu pot lasa nimic de la ei.
„Partile sunt obligate in solidar sa plateasca taxele si onorariile mediatorilor, cresterea acestora fiind proportionala cu valoarea litigiului.”
La ce ai plati cand stii deja ca nu te intelegi si ca vrei sa te judeci? Ca sa mai platesti o data la judecata?
La nvivel national asa o fi,dar in Bucuresti au in jur de 300 de dosare pe zi.Am avut un proces cu firma de leasing,chemat la ora 8,iar dosarul a intrat pe rol abia la ora 16.
De cand am intrat si pana am iesit au fost procese de liberare conditionata,procese DNA,procese diicot,procese cu batai in puscarii(de atunci nu mai trec nici macar pe rosu si nu raspund la nici o amenintare a cuiva),prelungiri de arest preventiv.Era in sala si ala de la CFR ,ca imi scapa numele,de luase o condamnare de vreo 8 ani in aceeasi zi.
Mi se parea ireal ca un judecator sa judece atat de multe spete intr-o singura zi si mi se pare ca sunt platiti mult prea putin,pentru nivelul de munca si stres la care sunt supusi.Totul s-a desfasurat fara pauze de masa sau de baie
pedro, ești destul de nedeștept, mi-ar plăcea să te am în dreapta poker
pedro, ori n-ai priceput ce se intampla, ori minti. completele de civil nu judeca si cauzele penale. problema cu magistratii nu sunt salariile, ci pensiile mai mari decat salariile, dupa stagii de doar 20 de ani si taraganarea dosarelor. daca magistratii s-ar pensiona la aceeasi varsta cu muritorii de rand si dosarele le-ar solutiona ca in statele de drept civilizate, nu s-ar mai vaita ca sunt supraincarcati.
Trebuia sa precizez ca era de natura penala.
Dupa ce platisem 90 % din valoare, plus dobanzi, restul de plata era undeva la 10.000lei,dar ei solicitau 38000lei. Concomitent, incercau sa imi ia si masina, fara vreo hotarare judecatoreasca, deci mi-au facut plangere penala soldata cu NUP, pentru ca realitatea a fost alta. Apoi ei au facut plangere impotriva ordonantei de clasare, care se judeca la complet penal, in care am demonstrat abuzurile si popririle puse ilegal. Am castigat 11 procese impotriva lor si am si astazi masina, desi nu o pot folosi, ca asa a ramas in urma procesului. O sa plateac impozit pe ea pana la restul vietii, ca e mai ieftin decat sa deschizi proces.
Ideea e ca eu am experimentat asa ceva si mi-a schimbat toata optica despre viata. Pur si simplu nu mai vrei sa ajungi intr-o situatie din asta.
Pt ala cu pokeru, pot sa fiu in orice pozitie, ca esti victima sigura
@Daddy, judecă.
dacă un judecător de civil care are ședință în ziua aia e și judecător de permanență, poate judeca și anumite dosare penale.
tehnic ele sunt complete diferite (complet civil, complet de cameră preliminară, complet de pl mă-sii), dar fiind în aceeași sală, același judecător, poate părea aceeași ședință.
Atat timp cat in Romania cea mai tare valuta e Ciocanul Libanez, nu se schimba nimic in partile esentiale
Dacă soluționează un dosar, primește altul în loc, așa că de ce să se deranjeze?
Judecătorii din instantele care dau sentințe total contradictorii in ce situații sunt trași la răspundere?
Corb la corb scoate ochii?
Cine? Ăia care-s frați cu Colegiul Medicilor?
Inspecția judiciară
da.
Cam la cate cazuri a intervenit prescriptia?
cam la toate unde a existat interes.
…pai daca amani un cacat de proces de 20 de ori, in loc sa-l rezolvi in 2-3 intrevederi.
Poate nu sunt suficienti Judecatori….
Aici ati dat manute rosii cei care chiar habar nu aveti despre treaba asta, va asigur eu. E nevoie foarte mare de Judecatori noi pt ca au fost valuri successive de pensionari iar posturile raman blocate
3.3 milioane de dosare, atatea avem acum. Daca maine iti ia carnetul pt ca nu ai cedat la pietoni sau alte cele faci contestatie si poti amana procesul 2-3 ani lejer. Ai sanse sa-l si castigi ca juratii politiei sunt prinsi in alte sute de dosare mai nasoale. Am o ruda ce a trecut pe rosu si a recuperat carnetul la proces prin neprezentarea juristului politiei. Aici s-a ajuns. Si stiti ce vor magistratii ? Proceduri simplificate ?…niet. Legi mai clare ? … niet. Vor sa angajeze mai multi in sistem, ghiciti de ce.
Ăăă , pentru că ăia mai bătrâni să o frece cu dosare ușoare sau ”bănoase” și bibanii să bage ghebul la muncă?
Pe de alta parte nici nu lasa sa vina mai multi in bransa ,anul asta concursul este pentru 75 judecatori si 40 procurori! https://www.universuljuridic.ro/concurs-de-admitere-in-magistratura-9-februarie-9-iulie-2024/ Totusi trebuie sa apreciem faptul ca CSM e pragmatic, daca sunt prea multi scade spaga sau o pericol si mai grav o multime atat de mare de magistrati e greu de stapanit chiar si cu Inspectia Judiciara care aduce imediat pe calea cea dreapta incomozii care isi inchipuie ca sunt independenti
Și totuși avem un număr mult peste media europeana (aproape dublu) de judecători raportat la populație. Faptul ca sunt supraincarcati (understatement of the week) este un indiciu clar ca sistemul e prost, și nu suplimentarea numărului de jude este soluția.
păi poate avem și un număr mult mai mare de dosare raportat la populație decât media europeană.
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/desi-a-recunoscut-acuzatiile-o-femeie-care-administra-o-firma-fantoma-a-fost-achitata-a-nu-intelege-subtilitatile-juridice-ale-rolului-eia–375013.html
Dacă starea de lucruri chiar este așa, sentința din apel are sens.
Ai contestat amenda auto ca sa conduci in continuare cu dovadă până intră procesul pe rol, deși erai vinovat (pe filmare) ? Se suspendă permisul pe o durată de 10 ori mai mare, sa te sature de procese inutile pentru fentat sistemul.
CE AI CU ANDREI NĂSTASE?!?!?!
Sa le reduca salariile la jumatate fata de cat sunt acum si sa dubleze numarul de judecatori. Ridicata si varsta de pensionare ca la noi amaratii. Introdusa si o lege de raspundere a magistratilor. Sa vezi dupa aia cum se rezolva problema aglomerarii de dosare.
Și la prima dovadă de corupție pierdut pensia specială, rămas doar cu aia de muritor de rînd (de contributivitate). Magistrați, milițeni, apeviști, parlahoți, toți.
„Dovada” de coruptie, lol. Pai pentru aia e nevoie de o sentinta definitiva, doar nu o sa-si dea asa ceva intre ei.
si din 3500, cate au fost efectiv solutionate? Acolo e cifra adevarata.
din 110 dosare pe rol, cate au fost amanari?
si raspunsurile alternative la intrebari: „Domnu Micula jr., ați tras cu arma în oraș?” „Nu. O sa aduc 300 de martori si cer si expertiza balistica si expert armurier si punem in discutie si admisibilitatea probelor cu inregistrari din camerele web si expertiza pe inregistrari.” si apoi termene pe selectare experti si apoi expertiza si contraexpertiza si etc. Si e dreptul constitutional la aparare si judecatorii nu isi risca pensia.
Un vecin idiot care locuia deasupra era cu chefuri și sârbe până la 3-4 dimineață. După multe scandaluri cu chemat poliție locală care nu rezolvă nimic pentru că motive. La ultima intervenție îmi zice polițistul local: Noi nu putem să-l amendăm dacă nu faceți reclamație scrisă plus un martor. Pun botu, fac reclamație scrisă la sedul poliției locale și după timp îmi vine citație de la Judecătorie că trebuie să mă prezint în data de: neapărat pentru că idiotul a făcut contestație la amenda aplicată de poliția locală. Scria în citație că dacă nu mă prezint la data respectivă risc amendă penală sau puii mei. Mi-am luat liber de la muncă și m-am dus în fața jiudecătorului care m-a pus să jur cu mâna pe biblie că spun doar adevărul. Am jurat și după m-a întrebat dacă ”inculpatul” a mai continuuat cu chefurile și i-am răspuns sincer că nu. I-a anulat amenda.
Adică eu fac reclamație verbală și scrisă, poliția locală confirmă și ajungem la judecată? Băi… nu se poate așa ceva.
Si cum ar fi trebuit să se rezolve, după mintea ta foarte odihnita? Eu zic că tu faci scandal si bairam, poliția vine, dar tu până atunci ai încheiat cheful, așadar mă crede pe cuvânt și te amendează de nu te vezi! Nu poți contesta in niciun fel amenda că durează si nu vrem astfel de deranj in dictatură. Sau poți contesta, dar să nu cumva să administreze și instanța niște probe să vadă cine are dreptate, că din nou e deranj și lipsești de la muncă. Cum să facă atunci? Să dea în bobi! Dar repede, musai la primul termen!
Eu am inteles ca politia locala a confirmat, deci a ajuns cand cheful era in toi. Nu e chiar dictatura asta.
Unsirb, chiar și dacă a constatat polițaiul prin propriile simțuri săvârșirea faptei, o amendă contravențională este, in sensul CEDO, o „acuzație in materie penală” așadar ai automat dreptul la o instanță, că vrea sau nu vrea judecătorul român să se mai complice și cu prostiile astea, contravențiile ajung în instanță dacă se contestă procesul-verbal, iar dreptul de a-l contesta e garantat de Convenție, deci nu putem noi să îl scotem, nici legislativ, darămite că ar vrea instanța să scape mai repede de niște mii de dosare (ba chiar Curtea Constituțională le-a garantat si dreptul la dubla jurisdicție, pentru că „materie penală” deci ne distrăm cu ele si in recurs)
Ai gresit calculul. Sunt 250 de zile lucratoare in an, dar judecatoru´` are vreo 25 de zile de concediu legale, plus se mai si inbolnaveste , deci as mai adauga la dosare pe zi vreo 15-20%
Când vor fi plătiți în funcție de performanță abia atunci se vor vedea schimbări.
E valabil în toate domenii publice și private.
La privat deja se aplică de mult treaba asta.
Ioi ce ma distreaza postarea ta 🙈😂😂😂 ce fain ar fi daca ar fi doar 3 luni un proces doar ca nu, nu se poate. Eu zic sa te interesezi putin mai mult de la prieteni de ai tai avocati sau judecatori de ce procedural nu e posibil ce scrii tu pe acolo.
Un judecator newbie din start preia peste 100 de dosare. Minimorum. fiecare caz trebuie studiat in parte, uneori nici nu apuci sa citesti muntii de dosare pe care ii ai, asa ca dureaza. De aceea se dau amanari, asta pe laaaanga procedurile care se fac din partea apararii si acuzarii.
Doi la mana atata timp cat pe un post de judecator sunt locuri limitate de la stat, ia gandeste-te de ce se gandesc ei mai bine sa puna in carca unui judecator si mai multe dosare ca deh, el e doar un om … poate da-l in ma-sa.
comentariul asta, dupa ce s-a explicat in articol si in zeci de comentarii ca aglomerarea e cauzata in mare parte de magistrati si privilegiile lor, nici nu stiu cum sa-l calific.
Daddy – crezi tu ca aglomerarea e facuta majoritar de magistrati. Ca asa consideri tu. Dar daca ai lucra in domeniu si ai vedea de fapt care sunt problemele reale, de ce se strang atatea dosare, nu ai mai veni aici sa sustii/sa scrii asta. Fie ca le iei privilegiile fie ca nu, problema de fond ramane la fel: sunt putini judecatori raportati la cat volum de munca au. Un dosar fie penal fie civil nu contin 3 foi in ele si gata te-ai familiarizat cu dosarul in doi timpi si trei miscari. Dar ma rog, nu ma apuc sa scriu ditamai comentariul daca tu atata ai inteles…
@Daniela: ok, pare ca esti in tema.
Clarifica-mi te rog, daca e stres asa de mare cu numarul de judecatori, de ce nu se scot mai multe posturi la concurs?
75 de judecatori pentru toata tara?
E mult, e putin?
Pai hai sa vedem: in 2021 conform analizei CSM din 2021 erau 1000 de posturi neocupate de judecatori la nivelul tarii, din 5000 de posturi bugetate total. Ce faci cu 75 de magistrati cand ai 1000 de locuri neocupate?
In loc de 75, scoate 350 anul asta, 350 la anul si cu inca 350 peste doi ani ai recuperat deficitul.
Nu stiu de ce am impresia ca CSM-ul (ales de, votat de, imaginea in oglinda a magistratilor) are un interes vadit sa tina sistemul in starea asta. Gresesc? Altfel care e explicatia?
Daniela ,dar cu dosarele amânate 4- 5 ani și apoi prescrise ,cum e ? Explică.ne te rog ,care sunt PROBLEMELE REALE .
@GeorgeC „Pai hai sa vedem: in 2021 conform analizei CSM din 2021 erau 1000 de posturi neocupate de judecatori la nivelul tarii, din 5000 de posturi bugetate total. Ce faci cu 75 de magistrati cand ai 1000 de locuri neocupate?”
5000 posturi bugetate = anvelopa de buget, 1000 neocupate inseamna 1000 * salariu unui magistrat bugetat (in sensul ca exista in buget, a nu se crede ca e un typo „magistrat bugetar”) dar NU si platit. salariile pot avea anumite sporuri dar cum se stie, acestea „nu pot depasi 30%”, doar ca legea nuanteaza partea asta „în limita a 30%” „cumulat pe total buget, pentru fiecare ordonator principal de credite” ceea ce inseamna ca daca ai posturi neocupate poti sa dai sporuri „in conditiile legii” care depasesc cei 30% si in anumite situatii pot ajunge la 45%. daca ne uitam la cifre si vedem ca sunt libere 1000 din 5000 si asta reprezinta cam 20%, te las pe tine sa tragi o concluzie de ce nu se ocupa
@zoso „111 dosare pentru ședința din data de 5 septembrie. Următoarea ședință a completului, din 19 septembrie, este deocamdată mai mică, doar 95 de dosare.” cate sunt cu adevarat judecate? degeaba e informatia ca s-a intrat cu 111 daca 80 au fost amanate.
un complet nu intra zilnic in sala de judecata, ca trebuie sa si motiveze dosarele care au fost judecate, insa ziua aia din saptamana in care intra poate sa fie extrem de lunga. un caz care nu cred ca e singular https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/cum-a-cedat-o-grefiera-dupa-o-sedinta-de-judecata-2119935.html
Nu stiu, nu ma pricep, dar nu fix de aia se amana, fiindca nu au timp sa le citeasca ?
Daca da, e nevoie de angajari inzecite in sistem, evident in conditii bune.
E un haos organizat ca să poată ajunge la prescripție dosarele greilor.
Tanarul evreu termina dreptul si se angajeaza la firma de avocatura a tatalui sau.
La un moment dat, batranul se imbolnaveste, intra in spital, iar tanarul preia firma.
La iesirea din spital a batranului, tanarul se lauda:
– Tata, stii procesul ala mare cu firma X, care dura de vreo 5-6 ani? Am reusit sa-l castig cat erai tu in spital!
– Ce ai facut idiotule- cu procesul ala te-am tinut in facultate, ti-am luat masina si trebuia sa-ti iau casa!
Mi a venit un dosar in septembrie 2023, sa i calculez niste spețe. Stii de cand e dosarul? Din 2009. Omu de a cerut calcularea a murit in 2021 de covid. Dosarul a fost preluat de copii. Asta ca o nota separata
Cred ca ar trebui sa nu mai fim asa … negativi in a blama pe toti ca si cum judecatorii sunt rau intentionati din start, etc.
Vreau sa zic insa o chestie, pe partea economica … In Romania se fura si se mituiau judecatori, da? Deci am crescut salariile la judecatori ca sa nu mai poate fi mituiti de orice senator cu 2 carnati in geanta, da? Prin urmare judecatorii sunt scumpi, raportat la Romania.
Deci problema e ca nu prea ne permitem sa le dublam numarul, ca sa scada congestia. De unde ar putea sa vina banii? De la Educatie? :))
Hmm, dar daca e sa comparam cum cheltuieste Romania banii… (https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26752082-document-datele-oficiale-ale-bugetului-2024-cine-castiga-cine-pierde.htm)
STS + SRI + SPP +SGG = ??
Nu zic ca asta e singura problema…
Tot judecătorii sunt de vină! E vina lor, a polițiștilor, a tuturor, nu a Parlamentului care face legi. Cum ar putea face judecătorii proceduri care exced cadrului legal? De ce 3 luni și nu 4 sau 5 sau oricâte? Procedurile se fac numai pe un cadru legislativ care ți-ar permite așa ceva.
Ok ,dar ai auzit judecători/avocați care sa conteste ,sa ceară legi NORMALE !?
Dar judecătorii ăștia de care zici ,protestează ,cer ( și nu așa cate unu’ răsfirat ,ci majoritatea ) ?
Daca se pun sa scrie almanahe…
Doua cazuri:
– am primit un contract de la un partener. L-am dat la avocat. Din 4 pagini, a ajuns la 8 pagini. Bai, dar de ce? Sa zic de contractele de 30 de pagini???
– suspendat permis pentru „depasire pe linie continua”. Mers de doua ori la judecata. Nu exista fapta. 8 pagini A4 cu text.
Daca am renunta la imbecilitatea cu „oare ce a vrut sa spuna autorul”, cred ca am reduce din dimensiunile dosarelor.
La nivel de judecători sunt câteva sute de locuri neocupate în toată țara. Fiindcă nu sunt judecători.
Fiindcă ei se formează doar la București. Trăiască centralismul de secol XIX!!
Fiindcă după formarea ce durează 4-5 ani după facultate, un judecător lucrează acum vreo 20 de ani, după care iese la pensie.
Fiindcă Min. Justiției nu alocă resusele necesare pentru ocupare posturilor vacante, chiar și atunci când ar fi candidați disponibili.
E normal să fie prea multe dosare în lucru la un singur judecător.
Și nu, nu se poate aplica metoda sugerată de Vali…. Fiindcă justiție înseamnă să verifici totul, să te asiguri că hotărârea dată e corectă.
De altfel lipsa de personal e caracteristică întregului sistem de aplicare a justiției… Și acest lucru e intenționat.
Hai sa vedem cum e in alte tari, mai la vest, mai „civilizate”, mai de la care s-a inspirat legislația românească, codurile civile, penale etc. etc.
Deci una a furat actele cuiva, si si-a fabricat contracte si fluturași de salariu false ca sa ia in chirie apartamente, si prezenta garant pe persoana ale cărei acte au fost furate. S-a mutat intr-o cu totul alta zona a Franței, deci trimiterea dosarului pe raza unei alte politii. Au prins-o paguba undeva la 7.000 de euro.
Când va fi judecata? In mai 2025 (suntem in februarie 2024!)
https://www.ladepeche.fr/2024/02/22/elle-sinvente-une-nouvelle-identite-creee-des-faux-bulletins-de-salaire-et-loue-des-appartements-sans-jamais-payer-les-loyers-11781004.php