Cum sunt judecați șefii ocoalelor silvice

Aflăm că investigația Schweighofer Recorder produce efecte.

Georgel Zlei (foto), șeful de ocol de la Moldovița, a fost chemat la București, la sediul Romsilva, pentru a da explicații cu privire la neregulile prezentate în investigația Recorder. „L-am chemat pentru că nu știam despre situația lui. Atâta vreme cât în zona aceasta sunt atât de multe semne de întrebare, este firesc să am și eu semne de întrebare”, ne-a spus directorul Romsilva.

Știți cum se va desfășura această audiere? Cam așa:

Șeful1: cât de prost ești, bă, ca după ce ai fost anchetat de două ori, tu să vorbești cu presa?
Șeful2: șefu, dar veniseră acolo, ce era să fac?!
Șeful1: să te bagi dracului sub pat, prostule!
Șeful2: așa fac pe viitor, promit!
Șeful1: bine, hai lasă, zi cât ai adus.
Șeful2: ca data trecută…
Șeful1: ca data trecută? serios??!?! crezi că scapi așa ușor?! pune dublu!!!
Șeful2: aoleu, șefu, mă sărăciți! am doi copii la facultate în Elveția, am 3 blocuri în construcție în oraș, n-am de unde…
Șeful1: taci, dă-te dracu, că ai de unde!

Asta e tot. Cum credeți că a ajuns ăla la al treilea ocol silvic? A fost mutat, ca preoții molestatori, să i se piardă urma. Nu e dat afară din sistem, că produce bani pentru ăia care îl țin acolo.

Cei ce Zlei trebuie cercetați, averi confiscate și așa mai departe. Doar așa vor prinde frică.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

23 comentarii

 1. Eu am zis si mai demult si imi sustin parerea, furtul din tara nu va fi niciodata oprit. Toti sunt corupti, de la ai mai mari si pana la femeia de sterge buda.. Si nimeni nu va veni sa se apuce sa taie in stanga si in dreapta, ca ar fi necesara o institutie speciala doar pentru asta la cat de multe capuse sunt… Poa sa se faca cinspe mii de materiale, oricum aia tot acolo raman.

  00
  • este nevoie doar de o lege pentru confiscarea oricaror active din averea oricarei persoane despre a caror provenienta exista indicii relevante ca nu au fost dobandite licit, care sa cuprinda si recompense pentru cei care furnizeaza informatii cheie utile si pentru cei care duc treaba la capat!

   00
  • Nu musai pe toate capusele odata. Pentru inceput, pe alea care au acces la mai multe resurse 😉

   00
 2. eu m-as fi dus la mitingul ala cu padurile daca nu era organizat de declic

  00
 3. ”averi confiscate”

  Sunt atât de obosit (sâcâit?) de chestia asta, încât produce repugnă pentru simplul fapt că nu se va întâmpla niciodată, atât de simplu, precum cred mulți din Românica.

  Care-i logica, păi, sunt mai multe…

  1) După ce ai furat/luat mită/sifonat bani, ce faci cu ei? Îi cheltui, firește, că de-aia i-ai „făcut” de la început.
  Când cheltui banii, îi „arzi”. Îi arzi pe tot felul de chestii care ți-ar plăcea să-i arzi (mașini, obiecte scumpe, vacanțe, proprietăți luxoase în țara partenerului strategic, pariuri, tacâmuri din argint/aur/platină, „jucării” șamd). Când arzi banii, ăia se duc, permanent. Puf, nu mai există!

  Cu retrocedezi lichidăți din obiecte? Păi, nu poți (vedeți exemplele cu Berceanu și Voiculescu), din tot soiul de motive, legale sau imposibile.
  În momentul în care banii se duc, nu mai recuperezi echivalentul. Abia dacă reușești să recuperezi o treime (dacă ești norocos) pentru că confiscarea totală tot nu va echivala cu banii înșiși când au fost cheltuiți, din diverse motive: supraevaluare ridicolă, tocirea bunurilor (din nou-nouțe în second-hand), mașini cu n kilometri la bord, obiecte stricate sau uzate rău, n-ai cum să recuperezi banii tocați pe vacanțe și alte servicii de genul etc.
  Alteori, de multe ori, nu recuperezi nimic-nimic.

  Ceea ce duce la numărul 2.

  2) Îi ascunzi.
  Câți români, bisnismeni, politicieni, atârnați și alții au conturi secrete afară? Cum recuperezi așa ceva, mai ales dacă se află în țări unde numai cu prezență militară se poate face ceva și distrugerea relațiilor internaționale?

  De exemplu, îmi închipui că foarte mulți au protecție americană și din faptul simplu că și-au ascuns banii în statul Delaware. Salutare și bonjur…

  Nu poți recupera banii. Niciodată. Sunt pierduți definitiv. Cât suntem făcuți la bani de băieți deștepți și amante, banii nu-i mai vezi în nicio vistieră.

  00
 4. zoso, de ce crezi ca rise si recorder nu te baga in seama cand arunci cu cacat in ei?

  00
 5. zlei a fost șef de ocol la cârlibaba. a ajuns la moldovița tocmai ca pedeapsă pentru furturile din cărlibaba. următoarea pedeapsă va fi să fie numit șef la un ocol și mai bogat, putna, brodina, marginea etc.

  00
 6. In 20 de ani ajungem ca aia din Insula Pastelui, capete patrate , iarba si restul plecati in lume

  00
 7. 80% din sefii ocoalelor silvice nu pot sa isi justifice averile.

  00
  • 100% din șefi oricum rămân cu averile neatinse.

   00
  • doar sefi de ocoale? hai ca esti comic. stiu pe unul (in zona Sighetul Marmatiei) care nu e sef, si-a facut casa cu 2 etaje 150mp dupa 2 ani dupa ce a fost angajat ca padurar. nu a luat imprumut. doar din „salariu” amarat de bugetar.

   00
 8. De ce ai scris tăiat Schweighofer?

  00
 9. vă las să ghiciți: cum credeți că s-a soluționat ancheta asta? https://i.imgur.com/bFsGVDG

 10. A, ca am uitat sa zic, a fost un material acum trei sau patru ani, ori poate mai recent, chiar nu mai retin, facut de englezul cu Flavors of Romania, unde omul s-a intalnit cu un localnic si ala l-a dus pe unde se taiau padurile in asa hal ca zici ca picase o ditamai bomba. Si a spus, ba, aici ii alearga hotii pe politai si eu mi-am luat bataie de era sa mor…. Si a fost difuzata emisiunea LA TV si exista si pe net. A reactionat cineva cumva? Pe naiba, i-a durut fiiiix in cot si au continuat sa taie. Eu nu zic, da, dragut demisii bla bla… Or sa reapara ei in alte posturi nitel mai incolo dupa ce se stinge flama. Si banii si padurea tot la ei raman.

  00
 11. Romsilva desfiintata, toate padurile retrocedate bisericii.

  That’s why you can’t have nice things.

  00
  • bwahahahahha alxen. Bisericii? La fix ba, fix bisericii. Ai de ales: intre pedofili hoti si intre hoti hoti cu afisaj in mercedes si preafericiti

   00
 12. Am aşa o bănuială că @vali este invidios pe şefii ocoalelor silvice că au mai multe lemne în curte. Adevărul că îţi trebuie cam multe lemne să încălzeşti 20 de camere.

  00
 13. eh Elveția… fiu lu Zlei a făcut silvicultura la Suceava. așchia nu sare departe de trunchi.

  00
 14. Trist ce au reușit să facă din această țară … Au distrus o mare parte din ecosistemul țării … Vestea bună pentru toți românii este că se vor face ceva schimbati în bine pana la sfârșitul anului. Am schițat câteva din ele https://romaniainviitor.wordpress.com … Sunt necesare mai toate acele mici idei … Restul le puteți completa fiecare din voi

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.