Cât de jegoși sunt șpăgarii ăștia de politicieni

O chestie observată de Moise Guran: afaceriștii erau taxați destul de puternic, pentru a-i ține aproape. Un om care dă 30% din profitul brut nu are prea mult loc de întors și devine un apendice al politicianului și al contractelor cu statul.

Și apoi se miră că afaceriștii ăștia îi dau în gât. Normal că îi dau, că sunt prinși că fac șmenuri ca să supraviețuiască.

Plus, acum vi se explică și de ce majoritatea lucrărilor publice sunt de mântuială? Pentru că, deși costă mulți bani, acest cost nu se vede în realitate, el pierzându-se prin diverse buzunare. Cea mai stupidă chestie: să furi și să faci de mântuială, ca să superi alegătorii.

Nu știu, eu cred că Remeș avea fermă de porci din salariul de angajat la stat, la fel și Andrei Năstase bani să deschidă terase.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

 1. Man, procentul e de SAPTEZECI! 70% luau „boierii”!!

  „… trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelui contract, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Muncipiului București (Directorul economic), cu titlul de mită, astfel:
  – Executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut;
  – diferenţa de profit reprezenta mită și/sau preț al influenței, după caz, având trei destinaţii:
  – 10% din valoarea contractului, pentru OPRESCU SORIN MIRCEA, ca Primar al Municipiului București (Primarul);
  – 5% din valoarea contractului, pentru Constantinescu Mircea.- Octavian, Director economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului București (Directorul economic)
  Restul era mită pentru Popa Bogdan Cornel, director la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (C.C.P.B.P.B.) în perioada 2013-ianuarie 2014 și la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (A.C.C.U.) în perioada ianuarie 2014-prezent.”
  https://www.b1.ro/stiri/eveniment/dna-oamenii-primarului-sorin-oprescu-conturi-speciale-pentru-spaga-video-123874.html

  00
  • Cine pendula mea e Popa Bogdan Cornel?!

   00
  • ca sa ajungi de la profit brut la profit net mai pleaca niste procente in dobanzi si impozite..
   asa ca din 100%.. scoti 33% cat isi opreste firma.. mai scoti procentele alea ca sa il faci net din brut.. si.. nu, nu it imai raman 70% pt spaga

   00
  • Pai de-asta se numeste OPRESCU.
   Ori opresti ca lumea, ori nu mai opresti…

   00
 2. Într-o discuție cu un proprietar de hotel de pe Splaiul Unirii…tu ai prețuri de Londra, dar camere mai mari și mai mișto, dar e jumate gol.
  Și, zâmbind trist, îmi spune că restul camerelor sunt protocol, că altfel își pierde relațiile și vinde altora de vor relațiile respective.

  Încurcate sunt căile politice la Bucuresti ;-)

  00
 3. „Plus, acum vi se explică și de ce majoritatea lucrărilor publice sunt de mântuială?”

  Unii dintre noi ne-am prins de mai mult timp, dar din cauza ca eram putini, ceilalti din jurul nostru, majoritari fiind, au zis ca suntem nebuni cand „generalizam” ca toti cei din aparatul de stat, de la sefulet in sus, sunt corupti :D

  00
 4. E clar. Romania: nici o sansa.

  00
 5. Citez din articolul lui Moise Guran „ne gândim şi la beneficiar… care e cetăţeanul băăăi… că fără votul lui nu mai faceţi nici voi lucrări, nici noi şpăgi cinstite de milioane de euro.. Banuiesc ca aici Moise Guran a scris e la misto nu, cu votul cetateanului care decide el cine va fi in functie?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.