Jalnica stare a celor mai vizitate site-uri din România

Fiți atenți un pic la topul de mai sus. Cele mai vizitate site-uri din România sunt:

  1. un site de anunțuri
  2. site-uri care fură de rup: stirileprotv.ro, adevarul.ro, digi24.ro, realitatea.net, cancan.ro, hotnews.ro, romaniatv.ro, ziare.com…
  3. site-uri care rescriu știri de pe alte site-uri românești: digisport.ro, sport.ro, stiripesurse.ro, cancan.ro, teotrandafir.com, spynews.ro, prosport.ro, wowbiz.ro, click.ro…
  4. site-uri care rescriu știri de pe site-uri din afară, de cele mai multe ori fără sursă și fără permisiune: stirileprotv.ro, adevarul.ro, a1.ro, digi24.ro, libertatea.ro, digisport.ro, sport.ro, gsp.ro, realitatea.net, cancan.ro, hotnews.ro, romaniatv.net, spynews.ro, prosport.ro, ziare.com, mediafax.ro, unica.ro, wowbiz.ro, click.ro…
  5. site-uri de clickbait: adevarul.ro, a1.ro, digisport.ro, gsp.ro, stiripesurse.ro, realitatea.net, cancan.ro, romaniatv.net, evz.ro, prosport.ro, mediafax.ro, wowbiz.ro, click.ro, teotrandafir.com, csid.ro…
  6. site-uri de seo spam: sfatulmedicului.ro…

Atât de trist e internetul românesc. Sinistreala aia cruntă, românească, nu e de ajuns că fur, dar să îl și fut pe ăla de la care fur un pic, să nu dau sursa, să nu carecumva să îl răsplătesc cumva. Nici vorbă să cer permisiune pentru difuzarea știrii pe site. Nici vorbă să cer permisiune pentru difuzarea unui clip video pe TV. Ba mai și blurez sursa, cum fac jegoșii de la Știrile ProTV.

Inovație? Fidelizare? Tehnologii? Analize? De unde bani, nene, ca publicul bun nu se adună așa…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Permite-mi sa te contrazic, „Adevarul.ro” chiar este un site bun. Nu stiu cat si ce fura, dar are foarte mult content de calitate. Iar rubrica „blogurile Adevarul” este chiar tare.

    00
    • cele două nu se exclud. poate să fie un site bun, dar munca oamenilor care scriu bine e plătită din munca oamenilor care fură.

    • „munca oamenilor care scriu bine e plătită din munca oamenilor care fură”

      apă numa doară exact invers bos

      00
    • Adevărul este site-ul care a început isteria dacopată la nivel de profesioniști, tot ziarul ăla e cel care a băgat Arsenie Boca la greu (astea sub îndrumarea Ramonei Ursu, aia de se dă ziaristă urmărită de PSD), în afară de interviurile Adevărul Live, tot video este furat de pe internet.

      Și da, are și chestii mișto, dar e bine de menționat partea de mai sus.

    • Vali a zis ca e site de clickbait, ceea ce este. Clar.

      00
  2. ce mizerie trista e teotrandafir(.)com …

    00
    • are 280.000 unici pe zi? are.

    • Nu prea cred ca are cum sa aiba site-ul ala 280.000 unici / zi decat daca isi pun script de refresh si il incarca de 200.000 de ori la ei la birou. Ca ordin de marime e cam cat avocatnet si clar nu are acelasi content si de unde sa scoata cifrele alea. Sunt curios ce zice analytics la ei …

      00
    • Are, dar cum poți afla dacã sunt reali? Cel puțin cât a fost campanie, mai toate site-urile de știri locale au explodat, se bãteau în 70-100k unici/zi. Acum abia ating 2-3000.

      00
    • n-are cum sa aiba 280.000 de unici prostia aia
      poate au gresit aia cifrele

      00
    • Are, publica pe zeci de pagini de facebook, inclusiv a ei (3.1 mil like).

      Si restul… https://www.facebook.com/search/top/?q=teotrandafir.com

      Un fel de laba in cerc.

      00
    • are 280k de ce masoara aia acolo. ca vizitatori nu are. ar insemna ca cam 15% din romani viziteaza zilnic haznaua aia. ah, nu or fi romani,… poate indieni, chinezi si alte specii de filosofi din astia…

      00
  3. Altii au alte practici interesante, gen 4tuning care fura de pe Youtube, apoi urca in jegul lor de media player ca sa poata baga reclamele lor peste, ca daca dadeau embed luau mumu.

    00
  4. Dupa cum ziceam

    Similarweb e o chestie similara cu ce era Alexa acum ceva timp. Iti da niste estimari grosiere despre ce se intampla acolo si niste estimari de trafic real.

    Pt Martie ei estimeaza 2.8M vizite adica in medie 100k vizite pe zi. A nu se citi unici!!

    SATI sucks!

    00
  5. Mie imi spun altceva clasamentul asta, ca romanului internaut nu prea ii pasa:
    – ca aia fura text si video,
    – ca nu dau linkuri (ceea ce inseamna ca ei au descoperit stirea respectiva, nu?),
    – ca siteurile alea au tone de reclame si se incarca in 15 – 20 de secunde fara adblocker
    – ca fac spam mizerabil
    – ca google translate e mai bun la tradus decat cei care scriu texte acolo.

    Iar asta e relevant pentru ca asta omoara continutul de calitate (de ce sa fac investigatie si sa platesc pe cineva 6 luni – 1 an pentru 1 articol cand pot plati pe cineva sa imi produca 20 de articole / zi pe 1500 RON net).

    00
    • Am colaborat eu cu unii, ma documentam, citeam, rescriam sa sune bine bla bla…concluzia a fost: scrie cantitativ, nu calitativ..si am renuntat la ei. Dupa vreo saptamana cine primea mail de la ei, cu scuze si hai inapoi..am zis pas, asta desi plateau bine. Orgoliul a fost mai mare.

      00
    • Probabil publicul lor e același care se uită la filme piratate la calitate CAM pe televizoare 4K.

      00
    • Păi spune-ne unde te putem citi Ioana, să tot citeşti oameni ca tine.

      00
    • Andrei, nu mai scriu, in mare parte pentru ca mi-am mai luat un loc de munca si nu mai am timp. Nu imi mai permiteam sa astept sa gasesc o colaborare serioasa.

      00
  6. Sursa pozei?

    00
  7. „Mizeria” o fi in curtea siteurilor sau in casa celor care le acceseaza? Nu stiu de ce, dar ceva ma face sa cred ca siteurile astea reprezinta fix „chipul si asemanarea” poporului. Sau cel putin a poporului cu acces la Interneți…

    00
  8. În loc să citească topul celor mai bogate sate, românii citesc Libertatea…

    00
  9. NOU
    #28

    Tin minte ca acum cativa ani a inceput protv o ofensiva impotriva unor siteuri de filme. Cativa s-au speriat si le-au inchis singuri, dar legal nu cred ca a patit niciunul nimic..

    Apropo de asta, stii cumva daca in Romania a fost cineva condamnat pentru furt de continut (text sau video)? Daca n-a fost inseamna ca fapta nu exista, nu? :)

    00
  10. In afara de unele bloguri, putine site-uri „respecta” cat de cat vizitatorii (nu e linguseala in avans pt vreun giveaway).
    Intre timp, la aia mari de pe afara, iote aici reclama (era mai mare, am mai taiat din ea):
    https://imgur.com/kfSpvbe.png

    00
  11. Aia de la latrina3 stau cam prost.

    00
  12. olx e un site decent, mult peste media internetului romanesc. Decat atat am venit sa zic

    00
  13. Al doilea site din Romania (chiar dupa olx) este emag.ro
    Este in top 2000 site-uri din lume (Alexa).

    00
  14. E o bună ilustrare a principiului fundamental de organizare a orice în ţara noastră: „las-o că merge şi aşa”. De asta am şi ajuns aici. Strict vorbind de jurnalism de calitate, aţi mai văzut investigaţii, făcute după principii profesioniste, de vreo 15 ani încoace? Nici eu. Tot ce vedem sînt „ştiri pe surse”, adică chestii date pe goarnă de „oameni din interior” care îşi urmăresc propriile interese. Cînd apare cîte un scandal, de multe ori dedesubturile sînt cu totul altele decît ce se afişează pe sticlă/site. Pe de altă parte, numeroşi „analişti” care se produc unde vrei şi unde nu vrei la ore de maximă audienţă nu demonstrează de multe ori decît o demagogie egalată doar de lipsa de competenţă în domeniul abordat. Căci, nu-i aşa, ne pricepem la orice, de la găurit covrigul pînă la tehnologii spaţiale. Dacă mai e ceva care merge în ţară, e fie în virtutea inerţiei, fie fiindcă ne trag alţii după ei.

    00
  15. Noh boss hai sa ne dam jos din salcam si sa discutam.

    Plecam de la principiul ca lumea nu vrea gunoi, dar nu are de unde alege.

    Fac o redactie de 10 oameni, 3 cu decizie si adun o retea de 20-40 de colaboratori are sa imi scrie prin rotatie, pe care ii faca sa isi asume parerile si nu iau toti „analistii” cautam experti si reporteri veritabili, care nu fac pareristica de bordura si compuneri seci de clasa a 4-a si reporterul care stie sa faca teren si nu sta dupa x agentie de presa.

    Faci politica editoriala si ghid de bune practici, sau mai bine il traduci si respecti pe ala de la theguardian, ca daca nici englezii n-au trebuit sa lupte cu gunoaiele in scris, atunci nu stiu cine a mai facut-o (dar fara sa preiei liberalismul lor obscen).

    Iau penseta si ridic coaiele iar zic cu o voce de geto-dac veritabil, noi o sa fim impartiali politic 100% iar finantele nu o sa influenteze calitatea. O sa doara dar asta ne este misiunea.

    Bag in site vreo 5k ca nu e greu sa ridici la pretul asta un wp gandit sa fuga si sa nu fie asshole design sau hog de resurse si ii pun in cur un aws ca sa nu plang ca mi se taie macaroana cand mi-e lumea mai draga, deci mai baga vreo 5k pe urmatoarele 4-5 luni.

    Daca ne uitam intr-o dunga, platim la pretul normalitatii salariile si fara laptop-uri sh, am costuri undeva la ~30-50.000 de euro doar in primele 4-5 luni de viata.

    Teoretic daca ai intrare incepi sa convertesti ceva din primele 2 luni, mergand pe principiul ca site-ul este deja adaptat la un scrolling ad sau campuri de aduri deja gandite fara sa deranjeze. Daca ai curaj pui si de un subscription care opreste ads-urile la 5 lei pe luna, suma psihologica.

    Tragi linie dupa 12 luni si vezi ca ai bagat ~80-100k intr-un produs misto, dar vezi ca nu esti nici in top 30 SATI si ca bounce-ul e mare, ca lumea nu prea sta sa citeasca si ca lumea cam trage la gunoi. Deja stii vreo 3-4 site-uri care iti freeboteaza continutul la minut.

    Si revizuiesti business plan-ul de la inceput are zice ca pe break even nu iesi decat 3-4 ani, asta daca nu se schimba ceva altgorim si iese ceva nou care schimba discutia. Dar vine din urma o generatie care a crescut cu spamul drept stire si cei 3-4 ani devin 8 ani, dar tu continui sa ai costuri din ce in ce mai mari.

    Magarul incepe sa fie obosit, iar nimeni nu vede strajerul nebun care vinde educatie la pret de viitor si cere doar demnintate.

    Demnitate a jurnalistului. Ce paradoxal si trist suna cele 2 cuvinte alaturate in momentul de fata.

    Da, Romania are nevoie de site-uri care nu fura, care nu scriu agramat, inteleg ce este online-ul si au un cod de conduita. Dar cine sa il scrie, sa il respecte, sa faca bani prin el, sa faca oameni sa il asculte si sa nu fie manjit de trecut ?

    Da site-uri, mai multe, 4-5 care sa se bata intre ele si sa acapareze fiecare o cota mare din piata. Dar asta inseamna ca cineva trebuie sa vina cu 1-2 mil de euro ?? sa faca pe bunul samaritean, sa educe si sa schimbe toata piata, sa puna el o piatra de hotar.

    Din furat nici unul care fura nu o sa se opresca iar omului care consuma nu ii pasa, iar omul ignorant nu prea ai cum sa educi.

    Dar este posibil eu sa gresesc si mai mai multe de invatat, ca e 4:20 si m-am trezit din somn si cu siguranta am facut vreun agramatism in textul de mai sus si tot racit sunt.

    00
    • analiza ta e corectă.

      adevarul, digi, stirileprotv n-ar avea nevoie să fure. o fac pentru că e mai ieftin și pentru că le suflă ceilalți știrea dacă nu o fură ei primii.
      furtul e una. ok, traduci fără să ceri voie, oricum nu ii pasa lu guardian sau nytimes de românia, nu e ca și cum ar aștepta bani de aici.
      dar de ce să fii atât de jegos încât să nu pui sursa?
      de ce să fii atât de jegos să furi tot de pe net de la români? stirileprotv și digi rup tot când se apucă. nu contează de unde e, punem blur și aia e.
      știi cât s-a rugat buhnici de răzvan baciu să îi dea clipul ăsta fără logo pe el? că nu putem să difuzăm cu logo la TV, pur și simplu nu se poate. și când răzvan a zis nu, l-au pus pe site cu embed și cu link. pentru că se poate. dar de ce să nu fie jegoși și să fure dacă se poate și legea nu îi pedepsește?

      da, jurnalismul românesc e o cursă spre faliment. 90% din site-uri trebuie să dispară.

    • Geez, nu știam de filmul cu Tir-ul, cum ar fi dacă cei implicati in accident ar da România în judecata la CEDO pentru ca nu avem drumuri decente si mor oameni nevinovați, sa se acorde despăgubiri ca in cazul pușcăriașilor.

      00
  16. Am auzit de blogul tau si am intrat pe primul subiect.
    Te-as intreba in primul rind, despre tabelul afisat cu saiturile si numarul lor de vizitatori unici.
    De unde ai statistica?

    00
  17. Daca ești atent, acele site-uri au ca ținta publicul Antenelor si Pro TV, adică femei pensionare, bunici, șomeri, asistați social, lucrători in sectorul public, cei care folosesc aplicații pe Facebook pentru a le arata cine ii iubește in secret etc. si apoi ne întrebam cum de PSD câștigă cu 45% din voturi, pentru ca asta e realitatea, ponderea oamenilor fără educație o depășește pe cea a corporatistilor și hipsterilor care se murdăresc de engleza la gura.
    Sper ca la următoarele alegeri, opozitia de astazi sa se gandeasca si la aceasta categorie, sa vina cu un program de atragere a voturilor si din aceasta zona.

    00
  18. Din pacate acesta este nivelul societatii romanesti. 15 ministrii ai educatiei in 30 de ani

    00
  19. Ai uitat la seo spam sa îi treci pe cei de la ziare.com.

    00
  20. Nu fii naiv, Vali. Nu poți avea toate ştirile. Nu poți da primul toate ştirile. De aia iei de la alții. Dar trebuie să citezi sursa, altfel e furt, de acord.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube