Istoria Jurnalismului: cât de mizerabil să fii?

CTP a descoperit într-o carte care pretinde că face istoria jurnalismului românesc că el nu există în acest context. Deși asta poate fi discutabil, omul a mers mai departe și a descoperit că nici Adevărul sau ProTV nu există. În schimb, cartea de 1.400 pagini menționează tot felul de publicații, mai mult sau mai puțin obscure.

Cât de ticălos să fii să faci asta? Cât de supărat că te-a refuzat CTP sau ți-a futizat gagica și după aia nu te-a angajat la ziar? Cât de supărat să fii pe ProTV să nu îl menționezi deloc, deși e cel mai urmărit post TV din România?

Autorul, Marian Petcu, este profesor la, se putea altfel, FJSC.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

33 comentarii

 1. Tac-tu, nu te mai trage atât pe cur.

 2. Constat că oamenii de la FJSC au probleme serioase. Ăsta anulează o parte din istoria presei, altul își face un “manual” bazat pe propriile probleme și frustrări, doar pentru că acela este singurul mod în care l-ar putea asculta cineva, recte fraierii ăia obligați să vină la cursuri…sincer, când am evitat să dau acolo cred că am făcut cea mai bună alegere a vieții mele.

  00
 3. Clanul Petcu strikes again!
  Trebuie starpit!

  00
 4. Şi, la subiect. Eu l-aş lua la întrebări şi pe redactorul de la Polirom şi ăia care au publicat: Bă frate, voi n-aţi văzut că năzdrăvanul ăsta nu a scris nimic de ProTV? Ce dracu, face mişto de noi? Dup-aia se plâng că piaţa editorială e în budă.

 5. toti astia cu nume de petcu, niste hateri

 6. Premiul l-a primit inainte sau dupa publicare ?
  https://unibuc.ro/info-ub/

  00
 7. Și uite așa se face un om de căcat.

  00
 8. Cat de complexat sa fii, sa citesti 1400 de pagini ca sa vezi daca a amintit si de tine :)) ?

  00
 9. @Garm: nici macar nu cred ca trebuie sa citesti 1400 de pagini. O avea si cartea aia un cuprins, un index…

  00
 10. Nu doar istoria jurnalismului este mizerabila!

  00
 11. Vali, recunoaste ca e fracto … Taicato in puscarie, tu basist, da si el in cine poate 🙂 Abia astept sa vad maine titlurile ” Fratele bloagherului Zoso implicat intr-un scandal cu CTP si trustul PRO ” :))

  00
 12. cetepeU nu are loc decat in istoria incruntatilor.

  00
 13. who cares?

  00
 14. “cercetarea” de genul ăsta e rezultatul masturbării circulare practicată în universitățile de pe la noi…

  00
 15. Cât profesionalism!! :))))

  00
 16. Băi Eftimie, aminteşte-ţi cartea lui Şelaru despre scriitorii din Ţara Bârsei, un catastif cu sute de pagini din care rezulta că absolut toţi, bineînţeles cu excepţia autorului, erau beţivi, curvari sau efemeri literar.

  00
 17. Și ăsta e material de studiu obligatoriu? 😀 Asta învață tovarășii viitori jurnaliști? 😀

  00
 18. oricum, nu cred ca a scris el cartea anyway. Cand eram la facultate, mare parte din timpul petrecut in laborator era traducere libera dupa diverse carti straine. Traduceri care erau apoi puse cap la cap de asistent pentru ca ulterior sa mai apara o carte cu semnatura profesorului. Cam asa au aparut toate plagiatele de umplu piata la ora actuala. Relativ la cartea lui Petcu, presupun ca tot de studenti sunt scrise mare parte din pasaje, iar d-l Petcu s-a ocupat doar de stergerea referintelor la CTP si ProTV. Anyway, nu stiu de ce se ataca atata CTP ca n-a aparut intr-o carte scrisa de o nulitate academica. Ce-l doare atat la basca?

  00
 19. “Lucrarea a fost realizată de 120 specialişti, sub coordonarea mea şi include prezentări ale evenimentelor din perioada 1731-2011. Mai concret, peste 18.000 de publicaţii periodice, radiouri, televiziuni, agenţii de presă etc., legislaţia presei; 33.500 de jurnalişti, publicişti, editori, numeroase alte evenimente – greve ale jurnaliştilor, conferinţe şi congrese, conflicte ş.a.m.d.. Volumul a fost publicat de editura ieşeană Polirom, cu susţinerea financiară a Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Are 1.414 pagini, format mare şi costă 115 lei” a declarat domnul Petcu într-un interviu pentru Activewatch România.

  Rugăm pe cei care vor fi prezenți să facă câteva fotografii pentru a le promova pe pagina domnului profesor !

  PS: Sunt acceptați chiar și tăntălăii, derbedeii, sau diavolii care bagă tăciune în ei !

  00
 20. bugsy: uite partea aia n-am citit-o. “Sub coordonarea mea” spune totul.

  00
 21. Idiot cu tupeu. Auzi la el: “I-am cerut un CV dar nu mi l-a trimis”. Banuiesc ca cei din secolul 18, care apar in enciclopedie au gasit timp sa-i trimita cate unul prin mail.

  00
 22. Ce e cel mai amuzant e că lansarea cărţii s-a făcut în 26.11.2012. Chiar şi aşa un eveniment făcut pe ascuns (“invited:267, going: 15” WTF?) ar fi trebuit să fie mirosit de presă şi porcăria să fie dată cel târziu în decembrie 2012, nu în octombrie 2013. Astea 10 luni în plus arată încă o dată de ce presa moare pe propria limbă: dacă evenimentele care conţin numele domeniului de activitate nu-s urmărite atunci câte mii de alte ştiri din alte domenii “scapă” nepublicate?

  00
 23. Asta e dă shit: pe pagina lui de FB, poza cu el (fara cravata sau ac!) alaturi de un citat, evident, din el! divin.

  00
 24. 130 de lei – probabil inca un kil jumate de maculatura pe lista de cumparaturi a studentilor de la FJSC. Ca tre’ sa mananca si gura lu’ dom’ profesor ceva, nu? Si carti e greu de scris; mai bine facem un ceaslov cu nimic si il botezam carte.

  00
 25. Pentru CTP si ProTv o sa fie o sa fie tot vol 2. S-a cam pripit…

  00
 26. Și cineva a răsfoit volumul totuși? Sau CTP a zis și altă sursă de informare nu mai există?

  Intrări de index Pro TV: https://www.screencast.com/t/7UnrYwcZ

  Intrări de index CTP: https://www.screencast.com/t/7g1dEyet

  Cred că domnia sa sa crucișătorul presei românești se arată nemulțumit poate de „acoperirea” restrânsă acordată în comparație cu importanța pe care și-o auto-asumă. Într-adevăr unele intrări triviale au fost tratate mai extins. Până una alta volumul reprezintă ceea ce declară a fi.

  Lăsați cuiele să se bată singure. Hai la produs băieți că văd că publicați orice.

  00
 27. Petcu asta nu-i tot Badau undercover?

  00
 28. intr-adevar, nici citatul nu-I al lui….in schimb sacoul cu trei marimi peste cea potrivita ii apartine fara indoiala…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.