Iris – E magic

Prima piesă lansată cu Toni Şeicărescu. O manea penală, la fel cum au fost şi restul din ultimii 10 ani. Bă, sunteţi trupă rock, nu trupă de balade leşinate!

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

24 comentarii

 1. +1.
  Iris nu e Iris fara Cristi.

  00
 2. Daca se tot vorbeste de Iris, a aparut recent o stire referitoare la adevaratul fondator al trupei.
  Nu este vorba despre Nelu Dumitrescu (atunci era la si altii) ci despre Sorin Chifiriuc.
  Muzicianul Sorin Chifiriuc (chiar este) a fost acela care a format si lansat trupa.
  A compus piese originale si nu coveruri dupa trupele britanice cum a cantat Iris dupa aia.
  Acum se spune ca Sorin s-ar fi calugarit ?

  00
 3. Plecarea lui Cristi le-a dat şansa celor de la Iris de a avea un solist vocal, după 35 de ani de activitate. Toni este bun, dar din nefericire are de-a face cu celelalte două mari probleme ale formaţiei, Valter şi Nelu. Când vor dispărea şi ăia chiar vor avea şansa de a mai compune ceva. Momentan, asta este tot ce se mai poate.

  00
 4. baladele lesinate sells! Bitman e ok!

  00
 5. there’s no Iris anymore.

  00
 6. A fost odata Iris ….

  00
 7. Cand a venit la Iris de la Directia5 , mi-am zis: gata, in sfarsit Toni Seicarescu isi va putea pune in valoare vocea. Mult mai bine decat o facea langa Enache. Cand colo, ce sa vezi? a sarit din lac in puţ. Piesa nu e proastă, e un gunoi de-a dreptul !

  00
 8. Expresia corecta este : Au fost trupa rock.

  00
 9. @BogDan Spui ca in Iris nu era loc de compus din cauza lui Cristi, si au mai ramas 2 probleme, Nelu si Valter. Sa inteleg ca numai Boro a compus ceva cat de cat?

  00
 10. Iertaţi-mi ignoranţa, dar ce mare şmecherie au fost, de fapt, Iris? Dat fiind faptul că nu m-am omorât cu a le căuta în istoria pre-decembristă piesele (şi impactul, care vine la pachet), mi-au rămas în memorie pentru prestaţiile din ce în ce mai penibile începând cu anii ’90 şi plagiatul a tot ce se putea de afară. Cam „cu de toate”. Hai, c-au dat-o unii cu tanti Faithfull, facem şi noi una cu o soprană şi ne dăm picaţi de stele, hai că parcă se cântă şi cu orchestră, nu-i bai, facem şi noi, ca să ne mai adăugăm la ifosele pe care şi aşa le aveam etc.

  Sincer întreb: există ceva NOTABIL pentru care îşi merită Iris piedestalul şi reputaţia sau e doar nişte muzică mediocră din anii ’80 care e potenţată de nostalgia colectivă a lui „pe vremea mea…”??? Mie aşa mi se pare. Plus titluri pompoase de album şi o atitudine de parcă ar fi fost reîncarnarea Led Zep, Beatles şi Cream într-un singur pachet.

  În altă ordine de idei, am fost săptămâna trecută la Budapesta, la Muse, nefiind cine ştie ce iniţiat, şi după ce am rămas cu gura căscată, m-am enervat destul de tare. M-am enervat pentru că poţi vedea aşa ceva (trupa live a momentului), dar în România se ascultă Taxi, Voltaj, Direcţia 5, Proconsul, Bere Gratis, Wank şi… Iris. Malahii sonore aproape asumate, dacă mă întrebaţi pe mine.

  Deci dacă mă edifică şi pe mine cineva în problema de mai sus, zic merci! Ah, şi nu cu „păi tu nu ştii ce mari muzicieni sunt???” Să lăsăm asta. După 30 de ani pe scena, ai face bine să ştii să cânţi, mai dă-te-ncolo! Şi capacităţile vocale sau de instrumentist nu suplinesc lipsa crasă de imaginaţie şi de originalitate. Un muzician în adevăratul sens al cuvântului se poate reinventa aproape constant şi poate surprinde cu ceea ce e cu adevărat geniu iar exemple sunt destule, slavă cerului!

  Deci, care-i treaba cu valoarea asta Iris pe care o tot invocă lumea?
  Mx

  00
 11. Piesa asta le-a comandat-o Emag-ul de Black Friday. Terminati cu rautatile gratuite. Multumesc.

  Anul viitor pe vremea asta vor lansa – „Pisigarajul meu”.

  00
 12. Apropos de asta stiti cum s-a nascut celebra expresie: “Buna seara, prieteni”?
  Înainte, când urca pe scena, Cristi Minculescu urla cât îl tineau plamanii, dupa model occidental: “Buna seara, Bucuresti!”, “Buna seara, Timisoara !”, “Buna seara, Sibiu!”…
  Pâna ce Iris a avut concert la Baicoi…

  00
 13. spera si ei sa le-o cumpere eMag-ul pentru vreo reclama 😀

  00
 14. Şi totuşi, nici un avocat al Iris pe aici???

  00
 15. Piesa e OK, nu mă deprimă decât moderat. Dar poate îmi place mie muzica prea țopăitoare.

  00
 16. Titlul cel potrivit ar fi fost „IRIS – E jalnic”

  00
 17. @BogDan: lol, tu spui ceva de genul ca „Steaua ar fi o echipa buna, daca si-ar lua un portar meserias, 4 fundasi extraordinari, 4 mijlocasi de nationala si 2 atacanti de nivel european”

  @Maximilian: strict muzical, Iris n-a fost niciodata cine stie ce, nici macar pentru Romania, poate doar la inceput cand cantau ceva extraordinar pentru o tara comunista si ceva care avea un pic de legatura cu ce se canta in afara la momentul respectiv. Dar ca impact e una dintre cele mai mari formatii rock romanesti, fie ca ne place sau nu si poate exclusiv din cauza longevitatii. Cine s-ar compara cu Iris ca impact? Cargo? Holograf? Celelalte Cuvinte? Timpuri Noi? Labareli gen Directia 5? In afara de Phoenix, mai e altcineva?

  00
 18. Andrei, apreciez răspunsul. Cam aşa intuiam şi eu, dar nefiind cu temele făcute nu o pot spune răspicat şi, sincer, timpul mi-e preţios, deci nu am de gând să-l irosesc recuperând ce n-am prins din Iris la momentul de glorie. Poate dacă prindeam, eram şi eu nostalgic, deşi în timp am învăţat că e tare sănătos să-ţi împuşti idolii. Bine punctat şi cu longevitatea. În loc să devină un atu care întăreşte altele, e de fapt singurul atu. A te retrage la timp e o artă pe care nu mulţi o stăpânesc, dar unele formaţii beneficiază de hazard. Cine ştie, poate că Beatles, Zeppelin sau Pink Floyd s-ar fi diluat ca alţii, să zicem Deep Purple, dacă nu ar fi avut istoria tumultoasă pe care au avut-o. Iar Phoenix? Pe cât de remarcabili mi se par în contextul epocii loc, pe atât de penibile mi se par acum strădaniile de mai mulge ceva din nostalgia publicului pentru vremurile de atunci. E jenant să cânţi tot despre haiducii de 20 de ani când tu de fapt ai 65. Chiar dacă o arzi ca un haiduc.

  În rest, numai de bine.
  Mx

  00
 19. Asa poate le garanteaza Emagic-ul o deschidere de concert, ceva 🙂

  00
 20. NOU
  #20

  Bye!
  -1 vizitator/zi from now on!
  voi cauta alte bloguri mai destepte pe viitor.

  00
 21. …problema e că blogurile mai deştepte nu te vor căuta pe tine. Oricum, e drăguţ că te-ai supărat.

  00
 22. Sa-nteleg ca daca ascult Iris ocazional sunt naspa >.< Well, poate ca nu e o capodopera dar o prefer in locul unei manea …

  00
 23. Lol, melodia asta de la Iris e death metal pe langa ce a scos Minculescu acum: https://youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c2bp_TV64A8#!

  Minculescu fans, your move!

  00
 24. man, rock nu inseamna doar hardcore. lasand asta la o parte, intr-adevar iris a supt-o in ultimii 10 ani, insa varsta nu iarta pe nimeni.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube