iPhone în rate sau casă în rate?

Iată un anunț de o tristețe gravă. Practic, un o lovitură șocantă pentru Alexandru, care  a venit din Slatina la București și pentru care valoarea supremă era dată de iPhone 7 mat, de 128gb, luat în rate. Suntem alături de el și de suferința lui.

Cuvintele sunt de prisos.

vanzator-apple

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. NOU
    #1

    Il predă in locuinta personala, asemenea feature nu trebuie ratat.

  2. Distrusi a caror valoare sta in iphone-ul din buzunar si bmw-ul de 400.000 km din fata blocului.

  3. peste cativa ani va fi si el protestatar … l-a inselat statul, banca, firma, etc
    istoria se repeta mereu

  4. Nu reiese de niciunde că telefonul e luat în rate, cel puţin nu din screenshot. Nici nu zice pe undeva că îl încurcă rata la telefon la rata pentru casă, zice doar că i s-au schimbat priorităţile, că vrea să îşi ia mobilă. Sigur că se putea gândi înainte că poate are nevoie de mobilă, dar e altă discuţie. În altă ordine de idei, înţeleg ratele la o casă sau o maşină decentă. Dacă îţi iei telefon/televizor/frigider care costă mai mult decât economiile tale pe trei luni, s-ar putea să nu ţi-l permiţi…

  5. La casa trebuie sa cumperi mobila, electrocasnice, trebuie sa o întreții, sa platesti cheltuielile lunare..

    cu un telefon Îți faci selfie, te pozezi în oglindă, asculți muzică. Diferența e destul de mare. De aia oamenii își fac rate la telefoane și le cad dinții.

    • Acum și la produsele Apple lansate în 2016 trebuie să dai bani pe adaptoare, trebuie să le întreții (cablurile Apple se crapă relativ ușor), cheltuieli lunare cu iCloud dacă nu ai un PC local unde să faci backup…

  6. Cu casa nu poti intra pe facebook.

  7. Alexandru nu este singur, are o mulțime de „coechipieri”, cu preferințe pentru lucruri de buna calitate: vacante exotice, haine bune, accesorii și echipamente high end, cârciumi fancy etc. Unii au finanțare nerambursabila din partea părinților, alții vând din bunurile /proprietățile acumulate de generațiile anterioare, alții devin sclavii sistemului. S-au aruncat în gol fără parașuta, și apoi începe sa plângă pe Fb.

  8. mai cunosc eu un Balan. oh, nu o chema Balaban.

  9. iPhone în rate, sau mobilă în casă? The struggle is real!

  10. Stati asa ca si-a facut rata la casa si vrea 6s PLUS. Pai la sh ala e vreo 2500 lei. 6s simplu ce avea? Cumva cumva tot sa para un upgrade. De ce ti-ai dat iPhone 7? Pai vroiam ecran mai mare si nu mai aveau 7 plus… smh

  11. Este foarte posibil ca selectia naturala sa isi spune cuvantul asupra acestui individ.

  12. Rate usoare bossule!

  13. Interesant este ca totusi vrea un schimb cu un Iphone 6S, deci nu renunta la brand. Spera doar de diferenta sa isi ia ceva mobila langa care sa aiba cu ce sa isi faca un selfie, eventual in oglinda, sa se vada marul. Doamne, prostia romaneasca loveste din nou!!! :)

  14. io zic sa mai astepte un pic, da Dragnea o prescriere la ratele de ifon si lcd cu diagonala de peste 140cm

  15. Va prindeti voi mai greu, omul a facut o fenta sa vada duduile ca e baiat realizat. Cu diferenta dintre teleoanele alea doua deabia isi mobileaza partial o camera cu mobila dinaia mocangeala de Carrefour.

  16. Peste cativa o sa fie unu din aia care tipa ca nu pot plati creditu la casa. Ca si astia cu francii de acum. Si nu pt. ca n-ar avea bani, pt. ca nu stie cum sa-i managerieze.

  17. Tipul tot a reusit sa-si ia prima casa… Eu la job am niste invidivizi care cu toate ca au 1200 de lei salariu, si-au luat 7plus in rate si platesc cam 200 de lei pe luna timp de 2 ani. Asta in conditiile in care au aproape 30 de ani si locuiesc cu parintii.

  18. Nu vad rostul dpdv financiar sa te imprumuti pt un apartament din Romania. Diferenta de bani dintre chirie/luna si ipoteca,credit/luna poate fi investita, iar cu un 7%/an in 10 ani ai banii cash pt o casa noua.

    • Si cam ce trebuie să faci cu banii ca sa câștigi 7% pe an? Uimeste-ma, te rog!

    • De unde saracie scoți tu 7% pe an? Cazino?

    • Stiu oameni care si-au luat apartament cu credit ipotecar, rata e undeva la 200 de euro pe luna. Apartament identic in aceeasi scara e inchiriat cu 350 pe luna. Practic ei castiga 150 de euro pe luna si vor avea si apartamentul.
      Dar si daca diferenta ar fi in sens invers, cum zici tu, deci chiria ar fi 200 si rata 350, cu diferenta aia de 150 de euro „investita” la dobanda fabuloasa de 7% (care nu mai exista nicaieri) ajungi la vreo 26.000 de euro. Ce apartament iti cumperi de 26.000 de euro?

  19. Are nevoie de niste bani in plus pentru mobila. Asa si? La fel putea sa isi vanda niste bijuterii de aur sau masina. Stim ca romanii isi cumpara lucruri de toti banii pe care ii au, nu e nimic nou.

  20. Pozele cu telefonul sunt bestiale: in prim plan telefonul „impecabil”, pe fundal o balta maronie cu noroi/rahat.

  21. Ce e mai distractiv e ca el chiar crede ca o sa gaseasca unul atat de fraier sa plateasca 3300 lei pe telefonul lui SH si ca prin schimb va primi mare lucru diferenta. In conditiile in care e plin olx de astfel de telefoane SIGILATE mai ieftine decat a lui SH.

  22. Personal nu mi-as investii toate economiile si cativa zeci de ani de viata intr-un apartament. As prefera oricand o casa iar in cea mai mare parte a Romaniei (da, exista viata si in afara Bucurestiului) se pot gasi case cu teren destul la preturi inferioare apartamentelor comuniste care vor pica la primul seism (nu va faceti iluzii, multe dintre blocurile astea pe care puneti baza nu vor mai rezista la un 7+ pentru ca: pereti sparti, beciuri inundate cu anii, imbatranirea efectiva a materialelor – totusi sunt zeci de ani de cand sunt ridicate,etc).
    Singura problema ar ridica-o distanta de cativa kilometri dar tinand cont ca gasesti hârburi de la 1000 EUR incolo, nu e cap de tara sa te descurci.
    Ce-i drept, cand optezi pentru o casa nu o sa iti mai ramana vreme si nici bani de cârciumi in fiecare seara, de mobila fancy de cine stie unde si asa mai departe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.