„Inutili”

O fată vorbește despre toate mizeriile care ne sunt aruncate în față de cei care conduc lumea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Mda… Ce știe fata asta sa facă ceva concret? A făcut putina actorie și a citit un scenariu în fața camerei. Nu e rău, dar nu suficient să-și plătească chiria luna asta. Cred eu. Eu fac ceva care rămâne,( instalații electrice) iar weekendul asta am muncit. Cat am câștigat azi și ieri îmi plătesc chiria pe o luna. Eu cred ca dacă faci ceva concret, produci, etc, nu ai cum sa nu câștigi. Cat despre mizerii… Suntem prea ” mici ” sa putem sa ne gândim la ele…

    00
    • la ce scop servește muzica? arta? pictura? teatrul? la nimic concret.
      dar bag un citat din nietzsche, că mi-a plăcut cum a cântat aseară la bucurești: oamenii nu pot concepe viața fără muzică. germanul și-l închipuie și pe dumnezeu cântând.

    • adauga si cititul de blog-uri :))

      00
    • Aici nu e vorba de tipa, in mod concret. In fond, ea doar atrage atentia asupra unui fenomen si o face destul de convingator.
      Pe de alta parte, atunci cand ceea ce faci (tehnic, economic, IT, medical, juridic, etc.) nu se ridica la nivelul asteptarilor intr-un anumit context profesional, atunci da, ai o problema. Poate ca nu esti inutil (ai un rol social, esti important pentru cei apropiati), insa in rest problema e in primul rand a ta si doar in secundar a statului.
      Bucurestiul e cat de cat ok, insa incercati sa angajati un specialist intr-un oras de provincie (sa excludem Clujul, Timisoara si inca vreo 2 orase). 2500 net, entry level, juridic. Cei care sunt buni pleaca in Bucuresti, cei care vin sunt pierduti in spatiu… Purtatori ai unei diplome useless pentru ca pe langa lipsa efectiva de cunostinte si de practica (oarecum explicabila in entry level) observi si o inteligenta emotionala extrem de slab dezvoltata.

      00
    • @vali. Nimeni nu a zis ca muzica/arta/pictura sunt inutile. Dar realist, crezi ca toti care studiaza asa ceva trebuie sa gaseasca joburi bine platite in domeniu ? Nu tu te plangeai de facultati cu specializari neadaptate la piata muncii si lipsa de meseriasi? Problema cu internshipurile gratis vine exact de la numarul exagerat de absolventi. De ce ai angaja pe cineva cand ai coada la usa de voluntari care muncesc pe gratis ? ( teoretic asta e ilegal, practica insa … ).

      00
    • „la ce scop servește muzica? arta? pictura? teatrul?”

      Evoluţia umanităţii s-a făcut prin artă. Revoluţia industrială nu ar fi fost posibilă fără o revoluţie spirituală. Literatură, muzică, teatru, pictură; toate au contribuit la deschiderea unor noi orizonturi pentru om. Arta a fost cauza. Motorul cu aburi, curentul electric, fisiunea, internetul..toate astea au fost doar efectul.

      Mi se pare iritantă tanti asta din filmuleţ. I-aş cârpi vreo două perechi de palme. Aşa, artistic.

      00
    • Evolutia umanitatii s-a facut prin stiinta. Altfel am fi ramas inca la pictatul pe peretele pesterii.

      00
  2. daca ar vorbi dezbracata ar face mai mult awarness

    00
  3. E de la PSD? Parcă am mai auzit de-astea, la A3. Chiar așa, cu patos, la Țopeasca.

    Oricum, și arta costă. Darius știe cel mai bine.

    00
  4. Am rezistat 47 de secunde, am dat pauza si am lasat comentariul.
    „mizeriile care ne sunt aruncate în față de cei care conduc lumea.” uite un documentar luuuung…
    p.s. nu mi-am pus folia de aluminiu pe cap, insa documentariul este interesant.

    00
  5. Textul fetei se referă la SUA și este o critică la adresa principalelor idei și poziții politice ale Partidului Republican. Inclusiv ideea că săracii sunt vinovați că sunt săraci și că bogații creează bogăție.

    Prin urmare, nu văd legătura cu România.

    00
    • Textul fetei se referă la Marea Britanie. Vezi descrierea de sub video. Asta nu înseamnă că nu e valabilă şi pentru o bună parte din restul lumii civilizate.

      00
    • Corecta observatia, multam.
      M-am luat dupa text, nu m-am uitat la explicatiile de pe youtube. Oricum, vad ca republicanii americani si conservatorii britanici sunt pe felie cand e vorba despre discursul pro-bogați. Numai că la britanici inca mai functioneaza, la americani a cam trecut vremea lui.

      00
  6. Fratie, e usor sa te plangi ca ai facut o facultate si ca esti exclus din sistem daca nu te-ai gandit nicio secunda la cum o sa-ti castigi painea apoi.

    Traiesc in UK si lucrez in IT; am avut super multi colegi care au facut facultati de genul istorie, politologie, filosofie, human rights, care au invatat lovindu-se cu capul ca painea se castiga greu si s-au pus sa faca zeci de internship-uri sau sa invete chestii care se platesc.

    Din pacate, tarziu, dupa 28 de ani, cand nu iti mai arde de invatat ca la 20.

    Ce sa zic, pe undeva o fi un pic de spalare pe creier, dar oamenii trebuie sa invete ca sansele in viata trebuie cantarite foarte devreme si sa-si ia soarta in maini mai devreme de inceputul facultatii.

    00
    • Vorbesti superior cu emfaza si pilde din pozitia capatuitului. Tipic romaneste. Tu de chemare profesionala, aptitudini, abilitati, inclinare catre ceva ai auzit? Toti ar trebui sa ne ingramadim doar catre cele doua domenii ce au cautare pe piata, medicina si IT? Daca ai atins o varsta si nu mai poti invata, nu mai ai dorinta de reusita, de a mai recupera ce se poate si te doboara prejudecati precum ale tale atunci iti meriti soarta.

      00
    • NOU
      #19

      Adrian, realizezi faptul că pentru a-ţi primi tu salariul de inginer IT-ist superior, trebuie să existe oameni care se ocupă cu altceva, da? Dacă toată lumea ar face IT, ar avea venit 0 (zero).

      Voi, IT-iştii, nu produceţi nimic cu valoare de sine-stătătoare. Sunteţi o categorie profesională dependentă total de celelalte.

      00
    • Realizez ca ITul e inca domeniu privilegiat.
      Eu relatez doar ce am observat in decursul timpului in tara in care traiesc – multi oameni care si-au ales cariera dupa aptitudini, dar care nu au apasat pedala la maxim, ca sa obtina un trai decent de pe urma liniei alese.

      Dupa care se reorienteaza oricum dupa ceva profitabil.
      De ce nu incluzi criteriul asta cand iti alegi directia initial?
      De ce nu iti faci planul pe termen mediu-lung, astfel incat sa poti obtine un trai decent din directia aleasa? (e.g. chestii dificile – intru in politica ca sa militez ptr drepturile omului, fac o publicatie, etc)

      00
  7. are dreptatate in ce-o fi zicand dar mimica, expresiile, muzica, ea toata joaca atat de malitios, arogant, scarbos ca n-am rezistat pana la capat.
    branza buna, in burduf de caine..

    00
  8. Aşa, şi…? Concret. Practic. Ceva care să te ajute mâine să păşeşti mai bine…

    00
  9. In ce sens „conduc lumea”? Ce exact vrea sa faca „lumea” si nu poate? Numai prostalanii traiesc cu impresia asta. Care e mai incompetent, ala are mai mare impresia ca unii „conduc lumea”. Asupritii p#lii.

    00
  10. un zidar castiga 160 lire/zi…un labourer 100 la zi inainte de taxe.
    un electrician cam tot 160.
    un sofer de tir poate sa ajunga si la 3000 dupa taxe.
    how do you like them apples :D

    00
  11. Este ceva adevar in ceea ce spune: presiunea sociala pe generatia noua e mai mare ca niciodata. Pe undeva sunt tot ei de vina ca vor tot ODATA. E generatia NOW, totul trebuie sa se intample peste noapte: casa, masina, slujba bine platita, vacante cat mai departe, copii, nunta mare, mutat la multi km de locul in care ai tai dau inca cu sapa, etc. Si toate astea sa se intample in maxim 5-7 ani daca se poate prin valoarea ta inestimabila. Culmea e ca se paote dar in acelasi timp stresul prin care treci acum isi va arata coltii peste cativa ani. Esti doar o resursa si una care poate arde repede.

    00
  12. Nothing new here, same left wing bullshit. Amuzant ca aparent vine din UK, unde Cameron e aproape la fel de right wing ca Ponta.

    00
  13. Prima generație care nu moare de foame măcar pentru că au părinții să îi sprijine vine să se plângă. Condițiile sunt nasoale, dar cu 50 de ani în urmă alternativa era să muncească cu cârca și nu se plângea nimeni de sărăcie. Acum avem prea mult, prea bine, și ne plângem prea mult. Dar e bine. Așa funcționează lumea, așa se îmbunătățește traiul.

    00
  14. NOU
    #28

    multe probleme actuale legate de piata muncii vin din ideea ca munca fizica e umilitoare. bunica-mea mi-a turnat incontinuu placa „femeii ii trebuie numai munca de birou” cu toate ca ea a fost casnica. ei, am ajuns sa fac „munca de birou” pe domeniile studiate pana cand am fost pusa in situatia de a incalca legea si am demisionat. mi-ar fi prins bine sa stiu o croitorie sau tamplarie (ca n-am fost dezastru cat l-am ajutat pe taica-miu sa faca mobila pentru casa). acum am „timp” de un an jumate daca vreau sa-mi schimb domeniul. peste 10-20 de ani vor intra robotii sa faca munca in multe domenii. de exemplu multe joburi in administratia publica exista doar pentru a angaja oameni. atunci ce ne facem?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.