inundaţii româneşti

am auzit o ştire săptămâna trecută, cum că oamenii care nu vor să fie mutaţi, în ciuda ameninţării inundaţiilor, vor fi puşi să semneze un act prin care se angajează să nu ceară statului despăgubiri. Un lucru bun. Sunt sătul de oamenii care plâng de 6 ori pe an că le-a luat apa casa şi ca n-au unde să se ducă. La rece (şi la ud), oare cum e mai bine, să pierzi totul de câteva ori pe an sau să faci un efort şi să te muţi dracului de acolo? Astă toamnă, au inundat prima oară şi zona unde sunt bunicii mei. Bunica, 85 ani, a luat plapuma, actele şi 2 pâini şi a dormit în pod 2 zile. Juma’ de sat mai încolo, apă de 1 metru, la ăia care râdeau de ea. Bineţeles, toţi vor de la stat bani, că e vina statului că ei şi-au făcut casa acolo.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

2 comentarii

  1. nu e vina statului ca si-au facut ei casa acolo. e vina statului ca nu impiedica apele sa ajunga acolo. digurile, barajele au fost lasate in paragina. daca nu a iesit profit din ele su fost lasate de izvbeliste in loc sa fie intarite sau refacute.
    si pe vremea lu ceasca au fost inudatii si chiar unele nasoale. nu poti sa te pui cu natura, dar in ziua aia oamenii au fost cazati in trenuri, sali de sport,etc. si in 2 saptamani au fost construite case noi si solide. nu acum cand s-au chinuit juma de an sa faca niste case pe care sa le ia vantul.
    mai au si proasta inspiratie sa le zica oamenilor „dar ce vreti sa va construim hoteluri?”

    00
  2. vine valu’ si-mi ia calul. Normal ca-s inundatii si alunecari de teren, daca padurile au fost taiate dupa bunul plac, iar digurile n-au mai fost intretinute de pe vremea Rapasatului. Din cate am auzit la TV, anul acesta vor fi inundatii mai catastrofale decat cele de anul trecut. Nu stiu ce sa mai zic… poporul roman parca a fost blestemat sa aiba parte doar de conducatori incompetenti :(

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile