Ce înțeleg eu din răspunsul lui Coldea…

Fostul șef operativ al SRI a dat un răspuns presei. Două chestii văd și înțeleg.

Cei in cauză vizează, prin reluarea campaniei agresive de denigrare, crearea, prin intermediul trusturilor media pe care le conduc sau le reprezintă, a unor pârghii de presiune care să le permită influențarea agendei publice, dar și a deciziilor autorităților, atât la nivel politic, cât și instituțional.

Da, dacă ar exista un organism care să se ocupe să nu se întâmple asta, ce bine ar fi. Unul care să își facă treaba și să nu fie ocupat cu șmenuri. Unul pe care orice țară îl are…

Chiar nu mă pot gândi s-ar numi un asemenea organism și de ce a permis constituirea acestor grupuri infracționale organizate. Sunt eu rău-voitor sau nepriceput?

Intensitatea și vehemența actualei campanii mediatice, volumul de resurse și timp alocate, modalitățile de acțiune utilizate, diseminarea de scenarii alarmiste și teorii conspiraționiste, propagarea insistentă a unor minciuni sfruntate care sfidează logica elementară și a unor aberații de factură patologică demonstrează miza consistentă, dar și determinarea celor în cauză de a-și atinge obiectivele urmărite.

Da, asta înseamnă că viperele astea trebuiau strivite, nu exploatate, manevrate, constrânse și jefuite. Că uite, vremea trece și te trezești că te mușcă.

Poate generația tânără de securiști învață ceva de aici. Nu să intre ei în civil în poziții de conducere, nu asta. Altceva.

 

sarpe

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

 1. Karma

  188
 2. „Poate generația tânără de securiști învață ceva de aici. Nu să intre ei în civil în poziții de conducere, nu asta. Altceva.”

  Doar nu vrei ca la 45-50 de ani sa se retraga linistiti la pensie sa-si creasca nepotii.
  Plus ca sunt prea multi si se calca pe picioare (vazusem acum niste ani un articolo din care reiesea ca avem mai multi securisti decat Franta, Italia si UK la un loc).

  Comentariu apreciat.772
 3. Cand se dovedeste ca unii oameni pot parea mai destepti/genii ale raului pana incep sa vorbeasca .. mult supraevaluat Coldea .. inca un fomist care nu a stiut cand sa puna stop si sa se retraga intr-o viata de huzur

  Comentariu apreciat.670
  • Am mai spus pe aici, nu supraevaluați băieții din servicii…cunosc doi, unul din ei mi se pare chiar imbecil…
   Vedeți și TikTok urile lui Tută de la sectorul 1…nu poți fi inteligent și să fii atât de cringe…
   O pensie de 3000 euro nu e suficienta sa întreții o vila, cel puțin 2 mașini bune, unul sau doi copii, nevastă, excursii etc
   Sa ii înțelegem și pe ei…ce vreți, sa li se mărească pensiile ?

   Comentariu apreciat.355
 4. Nasol când elemente din campul tactic nu te mai asculta :)))

  Comentariu apreciat.751
 5. Pai de asta le-a dat dreptul „lupilor tineri” să-și facă firme pe servicii secrete in bunul stil tovărășesc din trecut (Crescent, Dunarea), ca să-și vadă de treabă iar politicienii să se ocupe de osul de ros al lor…

  243
 6. NOU
  #16

  Niște exemple, ceva, domnul Coldea? Că așa, generalități, știm și noi, nu ați spus nimic nou.

  Comentariu apreciat.590
 7. Stai așa că dacă zici că e nașpa că Coldea vinde influența pe sute de mii de euro subminezi țărișoara.
  Btw, chiar nu e nevoie să ne spună noua astea, cel puțin pe Sebi Ghiță îl poate suna direct, că se știu bine de când petreceau împreună prin Monaco, în timp ce unul era șeful SRI și celălalt – whatever era Ghiță; asta dacă ne aducem aminte de ce fost dat afară din funcție Coldea.

  Comentariu apreciat.421
  • Ghita era in comisia de control sri.

   Comentariu apreciat.390
  • Si Sebi Ghita face afaceri cu partidul homalaului de Vucic la sarbi. Sa ne asteptam ca, in caz de ceva, dom’ coldea pleaca si el pe la Beograd intr-o scurta vacanta? :D sau hai un Kikinda acolo…

   162
 8. Deci Ghita sare cu bani pentru campania presedintelui Serbiei si noi incercam sa facem sa fie extradat… =)) asa ceva

  Comentariu apreciat.490
 9. Ia uite cum nu mai e Coldea la butoane cum nu mai sunt distruse destine si cariere ale unor nevinovati „Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi, recursul în casație formulat de Mario Iorgulescu la sentința definitivă de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr când conducea drogat și beat. Procesul se va rejudeca din faza de apel. Mario Iorgulescu se află în Italia. Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de condamnare definitivă, care se va rejudeca.”

  Comentariu apreciat.4214
  • In sfîrșit, a ajuns șpaga la destinatar…

   Comentariu apreciat.413
  • Si destinatarul duamna Lia Savonea a fost de treaba si a anulat si despagubirile oneroase „De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia sa plateasca catre doi membri ai familiei barbatului ucis de el in accident sumele de 200.000 euro – daune morale si 100.000 lei daune materiale, urmand ca aceste daune sa fie achitate de societatea de asigurari CITY INSURANCE SA, societate care se afla insa in faliment.”

   Comentariu apreciat.382
  • Cum zicea un mare clasic in viata? Justitia pe care o aparam.

   Comentariu apreciat.492
  • @ Marinel
   Pai avea cineva emotii ca nu va ajunge?
   Sau ca Mario va face ceva puscarie?
   Stai ca vine puternic si procesul lui Vladut, dar macar el a stat un pic la racoare.

   Comentariu apreciat.321
  • Deci Mario Iorgulescu avea asigurare la cel mai ieftin asigurator de pe piata, City Insurance? Sa inteleg ca asa se fac banii de coca.

   Comentariu apreciat.321
  • NOU
   #27

   Adică cum, asigurătorul plătește dacă ai produs accident beat sau drogat? Păi vreau și eu asigurare din asta. Lovesc toate mașinile din parcare după ce am băut un deț de pălincă. Dar mașină furată la care nu ai ambele chei? Că nu reușesc să vând mașina, poate mă rezolvă asigurătorul.

   201
 10. NOU
  #28

  Stai, ca e ceva ce nu inteleg eu aici. Deci, individul este cercetat penal si el da „raspuns” presei?
  Pai sa se faca mogulii un stabor si sa-l judece atunci.

  Comentariu apreciat.290
 11. jegul ăsta se vinde ca fată mare când el este cu rozeta spartă ca o centuristă ieftină

  Comentariu apreciat.272
 12. Intrebare serioasa: Daca se rejudeca, nu intra pe legea Anastasia? Adica pe condamnare fara posibilitatea de suspendare?

  47
  • NOU
   #32

   Nu.

   Se ține cont de legea in vigoare la momentul comiterii faptei, plus principiul legii mai favorabile, plus… dar ce vorbim noi aicea? Mario e nevinovat-neprihănit-preacurat și va primi despăgubiri, reparații și încă o tonă de aroganță, să fie acolo!

   Comentariu apreciat.271
  • teoretic se aplica legea penala mai favorabilă, poate ne lămurește cineva mai știutor în ale proceselor

   71
  • NOU
   #34

   Duamna Nuți?

   61
 13. Mâine dimineață să dai și tu un pahar de apă oamenilor din dusterul alb de vizavi de casa ta. E foarte cald și ei din cauza ta sunt acolo!

  Comentariu apreciat.292
  • Nu sunt sigur ca trebuie sa le plângem de milă. Înainte de 1989 îl păzeau pe Dan Petrescu dintr-un Aro în fața casei. Era cam frig așa ca tovarășii au tras un fir de la stilp la un calorifer pe ulei pe care îl aveau în mașină și mergea 24/24. Iar pe bord aveau cafele aburinde.

   Nu cred ca acum le e mai rău.

   211
 14. precizeaza te rog ca e vorba de un dan petrescu civil.

  90
  • Dan Petrescu a fost cel mai cunoscut membru al grupului disident de la Iași, radicalizat după marea anchetă în cercurile revistelor studențești ieșene, Opinia studențească și Dialog (mai 1983). A inceput sa vorbeasca impotriva marilor cuceriri ale Romaniei socialiste (frigul din case, foamea, lipsurile de tot felul, lipsa libertatii de exprimare etc). Petrescu era supravegheat din cauza contactului cu străinii (lectorii francezi din Iași). În 1988, ca urmare a atitudinii deschis anticomuniste și anticeaușiste, după ce a trimis la Radio Europa Liberă o scrisoare de protest împotriva modului în care erau anchetați și tratați scriitorii români, a fost dat afară din serviciul de la Biblioteca Centrală Universitară, iar în octombrie 1989 a intrat în greva foamei, fiind în arest la domiciliu. Nedezmințind inventivitatea românească, „patrioții“ din Securitate îl supravegheau pe Petrescu din casele vecinilor, cu ajutorul unei lunete plasate într-o încăpere de sub acoperișul Universității de Medicină și Farmacie, iar apoi l-au păzit săptămâni întregi dintr-o mașină Aro albă parcată în fața casei lui care, pentru că afară era cam frig, avea în spate un calorifer electric pe ulei conectat cu un cablu direct la stâlp. Copii fiind, auzeam la Europa Libera despre situatia lui si mergeam sa ne plimbam pe strada lui, ca sa ne convingem cu ochii nostri. Securistii erau postati la ambele capete ale strazii care mergea spre Bolta Rece, restaurantul unde chefuiau Eminescu si Creanga, si se prefaceau ca nu sint de pe acolo si opreau si ne intrebau daca stim pe unde sta „doctorul Petrescu care face avorturi”, ca noi sa ne dam de gol si sa zicem „nu, dom’le, aici sta un alt Petrescu, disidentul”. cred ca acum e mai clar ce si cum.

   190
 15. El ca spion senior, nu doar ca este prins ca un amator, da are si o suma mica. Ar merita judecat pentru ca face de ras sistemul, nu pentru fapta in sine.

  73
 16. Mă gândeam așa, într-o doară… Dacă ar reuși ăștia să-l facă pe Coldea să fugă din țară, atunci, având în vedere că a avut pe mâna secrete de stat vandabile încă, poate s-ar justifica o acțiune de neutralizare.

  Nu neapărat accident, dar ceva care să placă la toată lumea.

  172
 17. Ce nu adreseaza domnul Coldea este fenomenalul success in business dupa cariera din SRI. Este probabil in top 10 mondial la profit.
  Ar trebui sa faca podcasturi, sa lanseze carti, sa impartaseasca intelepciunea si sa educe generatii de tineri romani pentru un mai luminos si mai prosper viitor al Romaniei.

  In schimb vorbeste despre campanii de presa – oameni rai si invidiosi. Nu inteleg, campaniile astea s-au intamplat acum, ori acum cativa ani, cand se lupta domnia sa cu vidra coruptilor? Ca acum el are o problema penala, cu DNA-ul. Nu cu presa.
  Presa doar relateaza acum, nu inventeaza.

  Comunicatul asta e ca un fel de avertisment mafiot catre anumiti oameni: „nu ma suparati ca incep sa vars”. Deocamdata doar insinuari fara baze si fara prea mult sens. Nu e insa pentru noi, mesajul e semi-criptat si trimis „la liber” pentru a fi receptionat de cine trebuie.

  50
 18. Deci cum dom’le: marele ghineral cu nu știu cate stele care împreuna cu „câmpu’ tactic” Dumbrava au făcut si-au dres in justiție ani de zile, mai o interceptare, mai o concluzie spectaculoasa („sa-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluziile”) atâta a putut acu’: pe de-o parte ataca justiția, DNA-ul care nu mai ii e la ordin sa trăiți! si scoate din nou vechitura aia cu mogulii cei rai si onoarea nereperata?!? Nea Iancu’ e nemuritor nene, si noi nu mai facem bine veci.

  10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.