Nu înțeleg cum mărimea 32 poate fi diferită de la brand la brand

Serios. Nu pot concepe cum se întâmplă asta. OK, la M înțeleg, unii fac M de grași, alții M de slabi. La pantaloni e la fel, unii fac M de slabi, alții de oameni cu fundul mare. Mi-am luat blugii ăștia Wrangler. 32. 32 am la blugii pe care îi port acum, 32 am la pantalonii de la Decathloon, 32 am la pantalonii Salomon.

Diferența e că Wrangler îmi sunt ficși și Top Secret îmi lasă un deget cât să respire burta. După aia am observat că sunt pentru oameni cu fundul mare. Că acum nu mai e clasic și skinny, acum e skinny și clasic cu fundul mare, că așa s-au gândit ei, că dacă am 32 la talie sigur am fundul mare. Fundul mare și loc de Gogu deloc.

   

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Braiconf. Cămăși de peste 200 lei bucata. Același număr, un an între ele. Cea de acum un an e mare, cea de anul ăsta e bună

    00
  2. E foarte simplu. Unii sun 32 de inch europeni, alții sunt 32 de inch chinezești.

    00
  3. „Nu înțeleg cum mărimea 32 poate fi diferită de la brand la brand”

    Depinde unde e fabrica. Pakistanezii sunt mai grasuti decat chinezii.

    00
    • Nu in mod deosebit… ai mai vazut turisti chinezi ? …. zici ca is romani (dpv al marimii fizicului si a salbaticimii) !

      00
  4. Sunt mai multe tipuri de croieli la blugi, daca te strange la cuc probabil e croiala d-aia care nu se ridicat atat de sus pe cat incerci tu sa ridici.
    La mine e si de la marimea cucului, e nasol dar macar stiu la ce sa ma astept.

    00
  5. Toti s-au tampit la cap. Mi am luat niste blugi de la Levis (32×32) lungi si un pic cam mulati mai putin de la genunchi in jos si cica sunt slim fit. Adica nu inteleg de ce toti blugii din ziua de astazi sunt elastici si de ce toti sunt lungi. Cand la Zara 32×32 e perfect, la alte branduri e diferit, e ca la loterie, mai stai si cu emotii cand ii speli desi respecti specificatiile producatorului.

    00
    • Eh, hai, că eu niciodată nu găsesc același tip de croială la Zara, indiferent că e vorba de blugi sau de orice alt tip de pantaloni. Da, măsurile sînt aceleași, da’ acu’ sînt buni, peste două luni au turul prea lung, peste încă două sînt prea strîmpți și tot așa. N-au niște modele bătute-n cuie. De aia am dezvoltat un soi de pasiune pentru Uniqlo, de cînd i-am descoperit în Londra. Au cîteva chestii pe care nu le schimbă niciodată, iar la capitolul blugi, EZY sînt mama și tala lor. Ușor stretchy, culori rezistente la jeg, spălat la grămadă cu orice, super comozi, iar pentru dracu’ știe ce motiv, au și șnur de legat, pe interior (cre’ că pentru ăia care nu poartă curea). Ce e mișto la ei e că-s suficient de stretchy cît să poți să-i folosești și pe post de pantaloni de mers la sală (eu nu, dar înțeleg că unii da).

    • De cand am descoperit blugii elastici nu-mi mai trebuie altceva, sunt pur si simplu foarte comozi, nu te tin nicaieri, ai libertate de miscare maxima.

      00
  6. De asta atunci cand am gasit niste blugi care-mi veneau bine am luat 4 perechi.

    00
  7. Depinde si cat de inalta e talia. Daca e mai joasa si vine mai peste buci 32-ul ala nu mai e suficient.

    00
  8. Am pățit-o o dată cu pantaloni de pe emag.
    Nu mai cumpăr online niciodată.
    Trebuie să îi probez.

    00
    • Tocmai asta e mișto la cumpărăturile online – îi probezi acasă (mai ales încălțămintea) preț de câteva ore fără stres. Ce nu îți vine /place returnezi. Eu păstrez undeva între un sfert și o treime din comandă uzual.

      00
    • @MariusCC: verifică, eu cred că n-ai coițe de asta te porți ca fetele

      00
    • @curly – sa inteleg ca tu te duci la magazin sa pui mana pe frigider/televizor/computer cand il cumperi?

      Cumparat online – 15 minute cumparat, 15 minute ambalat si returnat, inca vreo 30 max cu imbracat/dezbracat acasa.
      Cumparat din mall – 15-1h minute drumul pana acolo, 15min-1h inapoi, probat in magazine 1-2h.
      Diferenta aia de cel putin 1h prefer sa o petrec altfel. Iar costul 1h e pentru mine mai mare decat valoarea unei comenzi (de cele mai multe ori).

      Cat despre nelamurirea ta vezi raspunsul lui A Nastase.

      00
    • @MariusCC: eu te bănuiesc că ai partea feminină mai dezvoltată decât normalul și tu îmi dai replică copy/paste după un tip căruia i se zicea Bombonel, era bănuit de bulangiu și sunt șanse să i se fi numărat ouăle într-un mediu predispus la curlandie cum e pușcăria :))) Adaug la ce am zis prima oară: caută-te și în cap și verifică dacă ai creier

      00
  9. Au tipuri de croiala diferite, acesta este motivul.

    00
  10. Lol, problema este veche de câteva decenii, așa numita măsură a vanității. În țările unde sunt mulți oameni mai corpolenți, totul este cu câteva numere mai mari decât în țările unde nu sunt multe persoane supraponderale. De aici a pornit. Iar în Asia totul este mai mic.
    Problema mare nu este neapărat de la continent la continent, dar foarte mare în Europa. De exemplu măsurile standard sunt respectate numai în Italia, Franța, Spania. Dar dacă cumperi din UK, Germania, este jale, acolo totul este cu câteva măsuri peste, de aceea acum se ”poartă” echivalarea măsurilor. Hainele sunt produse în diferite zone de pe glob pentru diferite piețe, iar la noi de exemplu ajung și haine făcute pentru Italia, Franța, România, dar și pentru UK de exemplu, sau pentru americani și de aici potopul măsurilor care parcă o iau razna

    00
    • Voi înțelegeți că 32 mărime nu e M sau S sau XS. A zis si Vali asta. 32 e circumferinta in inch a taliei. Vali intreaba cum dracu ruleta difera sensibil de la brand la brand nu de ce încape în unii de 32 de la firma z.si nu încape în unii de la firma y. Ca la întrebarea asta e vorba de croiala. Poza pusă de el arată clar ca sunt cam 2.5 cm, între mărimea celor 2 perechi. Am zis 2.5 ca e 1 inch.

      00
  11. Eu m-am abonat la Colin`s. Au tot ce trebuie.
    Eu având picioarele scurte îmi trebuie 30 ca lungime, 32 sunt prea lungi.
    La Zara au mărimi bune, dar materialele sunt proaste. Fix intre buzunarele de la spate, s-au rupt de parcă au fost tăiați.
    Blugi regular, blugi slim, blugi super slim, blugi skinny, super-skinny, skinny-comfort, carrot, confort-carrot.
    Dracu să le ia, că nu mai înțeleg nimic.
    Blugi slim, dar care să nu fie iegări, cu lungimea corectă și care să nu iasă în evidență.
    Greu de găsit cu atleisure și ce dracu mode mai sunt.
    O să apară și blugi cu camel toe.

    00
  12. de aia port blugi largi, pantaloni cu crac larg, pantaloni de trening. Chiar dacă ar fi mai mari sau mai mici cu 1 cm nu mă afectează.

    00
    • Și arăți ca prins pe gârlă.

      00
    • Mai bine să arăți ca prins de pe gârlă, dar să te simți confortabil, decât cu cioareci de pârțar, eventual cu turul ca căcat pe tine, și de câte ori te apleci să ți se urce acidul din stomac în gât. Ca să nu mai vorbim de proasta circulație sanguină în membrele inferioare, varice, predispoziția la impotență etc etc

      00
  13. in principiu este din cauza procesului de design si de cum sunt facute tiparele de productie. acestea nu se testeaza pt fiecare masura ci numai pt una si pt restul masurilor se fac prin extrapolare pe baza unor tabele de aproximare. Aproximare pt ca corpul a doua persoane de marimea 32 pot sa fie complet diferite: 1,60m inaltime si 120 Kg sau 1,80m si 80 kg.

    00
    • de acord dar pentru asta ai solutii: index compus gen 32W 34L (oameni inalti si slabi) 32W 32L (statura medie) si 32W 30L (oameni mai indesati) sau orice al index asemanator 32H, 32M, 32S etc, OK e normal sa extrapolezi dar e important ca prototipul sa fie pe un sistem de referinta standard. Daca marimile sunt in centimetri nu ai cum sa gresesti. De asta si la incaltaminte cel mai bun sistem e cel japonez pentru ca intre celelalte exista variatii de pana la 1 cm.

      00
  14. iti inteleg durerea, am un excel cu toate marimile la haine puse acolo, dupa ce l-am facut mi-am dat seama ca trebuie sa fac cate un sheet pentru fiecare magazin ca marimile for some reason sunt store specific

    00
  15. mno, pentru croi clasic, pantaloni de pescuit, echipament moto sau fleece, țoale de munte sau pantaloni cargo, denim greu sau ușor, vezi echipamentejoy.ro (google it, pagina nu sh de ce cuc nu le merge)
    Măsuri, zici cât ai în talie, lungime crac, tot pachetul. Garantat se potrivesc. Pe partea de echipamente de tavaleala textil, bate orice găsești pe piață. Da, se ia în gură cu Salomon sau alte minunățeli de astea. Și prețurile s sub 50%.
    Pe partea de croi la producători mari, e că fiecare are linie de produse. Să luam Colin’s. Au loose, boxy, tappered și tot felu’. Esprit au dock, cargo și mrți și răniți. Jack & Jones iar, au o căruță de modele. Zara, Levi s Mustang sau oricare, la fel. Apoi: low waist, regular sau high. Normal că-ți vine să-ți bagi ciotu. Înveți ca papagalu’următoarea expresie: „buna ziua, vreau o pereche de blugi 32 cu 34, normal waist, regular” (eu prefer loose fiindcă e mai larg cracul) dacă ești la Levi s. Dacă ești la Wrangler, vezi ce scrie pe eticheta de carton la perechea care ți se potrivește. Acolo e modelul. Aia ceri până la pensie. Dacă nu se mai face, ghinion.

    00
  16. C&A, caută rafturile cu „best deal”, 60 lei perechea, de vis

    00
  17. In industria hainelor nu exista un standard unanim acceptat (cum e la pantofi de exemplu). E mare bataie de cap, fiecare marca de haine are ideile ei in ce priveste M ul de exemplu

    00
    • Lol
      Și eu care credeam că 32 inches e ceva fix

      00
    • Ha? hahahahah, chiar vroiam sa scriu ca la fel e si la pantofi. La ce pantofi ai gasit tu standardul ala unanim acceptat?

      00
    • care la pantofi? că-s calapoadele de-ți vine să te iei și să te duci undeva unde n-ai nevoie de pantofi. :)
      înguste, late, mai așa, mai pe dincolo, nici teniși nu pot să-mi iau on-line.
      și aș vrea să știu de ce au dispărut jumătățile de măsură.

      00
    • Hai ca reformulez: la pantofi in general nu e asa trista situatia. E mai bine?
      Jumatatile de masura exista dar unii prefera sa nu le produca/importe

      00
    • Stai linistit ca nici la pantofi nu e „standard”. In functie de tipul incaltamintei si firma, port de la 42 la 44. Chiar azi am trimit niste pumetzi inapoi ca 43 erau prea mici (desi ii cumpar dupa lungimea labei in cm, nu dupa marime).

      00
  18. Si pe mine ma calca pe nervi diferentele astea de marimi.
    Am fost in weekend la Herzogenaurach la outletul Puma. Dau exemplu doua tricouri unul L imi era larg, altul XXL nu intra pe mine. Materialele sensibil la fel, acum mi-a venit ideea ca poate au fost din materiale diferite. Ambele puma…

    00
  19. Dar ce zici cand sunt marimi diferite la aceeasi marca? De exemplu mi-am luat o pereche de pantaloni de la C&A din Barcelona si imi erau putin mari dar dupa cateva purtari mi-am dat seama ca imi place materialul si am zis ca merg si la noi sa imi iau macar o pereche insa cei de aici, aceeasi marime, imi erau mici. Apoi am fost in Budapesta de unde am luat o pereche care stau perfect pe mine dar din pacate era singura pereche din magazin… ca altfel as fi luat vreo 2-3 perechi. Acum am comandat de pe site, is curios astia cum o sa fie (cand ajung).

    00
  20. Tricouri Puma in magazinul oficial. Unul facut in Bangladesh altul mai stiu eu unde. Ambele M si o diferenta de marime evidenta intre cele doua produse.

    00
  21. Eu incerc sa-mi imaginez cam ce fizic are posesorul blogului de poarta 32 la talie ptr ca pare destul de inalt si foarte slabanog. Ma gandeam mai repede la un 30 max. Probabil este slabanog cu burta. Eu la 1.91 si 110 kile port 34 in talie cam la orice producator.
    Dincolo de asta, eu sint super incantat ca exista blugi eleastici si ptr masculi. Sint belea. Extra comozi. Si nu difera cu nimic de un model neelastic. Arata la fel, dar mult mai comozi. Ma refer la modele d-astea clasice gen regular sau straight ca d-alea port. Recomand newyorker. Blugi drepti clasici elastici la 100 lei parca. Ce e prost e ca nu mai aduc 36 pe lungime. 34/36 erau vis. Acum 34/34 e asa la limita, dar merge.
    Oftica mare e ca nu mai gasesc nimic bootcut. Poate pe la levis dar la pret prohibitiv. Bootcut era Dumnezeu ptr mine. Acum numai pocitanii de croieli gasesti…..skinny,extraskinny,slim,megaslim, cu curu lasat, cu curu larg etc.
    Si apropo de marimi. La sosoni. De la skechers am sosoni 43,44 si 45. La lotto am si 44 si 45/1.3 la nike 44 si 45, la adidas 44 si 44/2.3 la reebok am si 44 si 45 si 46, de la decathlon am o pereche de adidasi 42 (plm!) si alta 45, salomon 45 si 45/2.3, merell si 44 si 45 si 45 si ceva. Sa nu-ti bagi pwla-n masuratorile lor? Nu mai zic de haine.

    00
  22. Teoretic exista profile antropometrice pentru populația unei țări, un fel de sampling la scara socială. In timpul comunismului, exista un institut de cercetări care se ocupa de asta și oferea standardul pentru industrie. Acum observ din etichetarea confecțiilor, că există standarde antropometrice destul de grosso modo (gen US, EU, FR, etc.) Probabil ne încadrăm sau nu, in ele. Cine își închipuie că H&M, Zara, etc. au plătit studii și confecționează pe tiparul românilor? Pai costa și o economie nu strica. Asta că și cadru general. La speță noastră, daca la același confecționer și vânzător sunt variații înăuntrul aceluiași tipar, este o problema. Dar puțin probabil. Între producători, serioși, trebuie sa fie similaritate, sunt pe aceeași piață. De aceea, uneori îți aduci aminte – da, costa mai mult – de confecțiile la comanda. Despre croitor este vorba.

    00
  23. cred ca cel care a inventat marimile la haine a fost ori tampit, ori american ori femeie ori toate la un loc. Ar trebui sa existe o singura scara de marimi: in centimetri ca la oamenii normali. Ce e aia 32 la blugi? 27 la costum (52 pe talia a doua), M la unii, S daca e de la americani, L daca e de la chinezi etc. Un lucru inteligent impus de uniunea europeana a fost standardizarea mufei telefonului de la x sisteme la micro-usb. Ei asta ar trebui sa se extinda si la haine.

    00
  24. „Fundul mare și loc de Gogu deloc.”

    E clar, is de femei.

    00
  25. Levi’s 501 costa spre suta de euro cam oriunde prin Europa (bun, in US costa jumatate, dar tot raman cei mai scumpi Levi’s). De ce? Fix pentru ca rezolva problema de care te plangi si tu. Dar consecventa asta vine cu un pret.
    De 20 de ani am aceeasi talie si port numai 501. La inceput m-am strambat rau cand a trebuit sa dau atatia bani pe niste blugi, la vremea aia era cam un sert din salariul meu desi aveam doua joburi, dar nu am mai purtat altceva de-atunci. Am ajuns sa ii cumpar ca pe becuri: 2 perechi, 34 cu 36, fara probat, fara nimic. Scutirea nervilor cu „vine, nu vine, ma strange, se lasa/nu se lasa, uite zambetul instalatorului, parca vobesc mai subtire de cand ii port, etc” pentru mine merita diferenta de pret fata de orice altceva. Vin perfect la fel de fiecare data. Aceleasi materiale, aceeasi croiala, pana ce si nasturii opun acelasi grad de rezistenta la inchis/deschis. Uneori de-asta unele haine costa 2 lei si altele 3. Din pacate insa, nu intotdeauna pretul reflecta si grija pentru calitate si standarde, dar uneori da.
    Ce vroiam sa zic e ca daca gasesti un model dinspre varf, de la un producator de traditie, sunt sanse sa scapi de problema asta. Nu, Zara, H&M si altii similari nu intra aici, ci aia care fac blugi de cand eram noi pusti si ala din reclamele de la Marlboro avea pana ce si chilotii facuti din material de blugi.

    00
  26. Eu am ramas surprins sa aflu ca la pantaloni diferenta intre marimea 52 si 26 (jumatate adica) este doar lungimea cracului. Revelatie, de atunci iau doar mărimi la jumatate (echivalentul in lungime al blugilor cu 30L pe care ii gasesc asa de rar).

    00
  27. E vreunul mai dolofan pe aici care a luat ceva pantalon vreodata de la Decathlon, marca lor?
    Nu știu cine concepe croielile lor, par pentru ceva gender-undefined. Talie inalta, craci ingusti.

    00
  28. Eu imi iau de obicei Levi’s (501 si alte numere), si cam nimeresc marimea. In Europa sint scumpi, dar daca prinzi sale in SUA iei la $30-35 perechea.

    00
  29. – Today you’ll make 34 by 36 jeans.
    – 34 what?
    – You pick ;)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile