Received: from srv1.clikbonus.com ([190.14.36.65])
Received: from clikbro by srv1.clikbonus.com with local (Exim 4.69)
To: adresa de email cu care m-am inscris doar pe homebank.ro
Subject: Da sfoara-n tara: Promotia ClikBonus continua si luna aceasta!
Date: Wed, 26 Oct 2011 06:41:00 +0000
From: clikbonus office@clikbonus.com
După care urmează un newsletter fără nici un link.
Domeniul îi aparţine lui:
STANILA VASILE ALEXANDRU
S.C. SEPU ONLINE S.R.L
Str. Molidului 43 A SC. B AP. 45
BRASOV
BRASOV, BRASOV, RO
Phone: +03.68003779
Email: stanila@clikbonus.com
orice, dar cand dai adrese mi se pare aiurea rau…
@Icegrim: gândeşte-te cum mă simt eu când imi vâd emailul privat invadat de jeguri.
adresa o fi publica, cu un simplu whois o afli, no problem. dar genul asta de razbunare nu merge. nu stiu, nu e etic, nu e cumva uman. dar daca o luam pe legea vechiului testament… mda a, si da-l incolo de email doar nu zici (si crezi) ca iti afecteaza viata asa ceva. sa-ti afecteze viata, intelegi?
De ce sa fie aiurea ca a pus adresa.Asa trebuie procedat, poate se gaseste unu care a fost deranjat ca zoso si merge la ala sa-i aplice o lectie pe care si-ar merita-o
Ca sa-si auditeze securitatea bazelor de date cu email-uri si date personale, companiile ar trebui sa faca exact ce ai facut tu: sa inscrie in lista un email ce nu e folosit nicaieri altundeva si apoi sa astepte sa primeasca spam… si daca se intampla, nu cred ca ar fi foarte greu sa se afle cine e vinovatul.
Baietii astia se tin serios de „glume proaste”, pe langa faptul ca este spam, scam &stuff, este foarte bine pus la punc, si am primit mailul pe mai multe adrese
Cand iti cumperi un domeniu stii sau trebuie sa stii ca datele tale vor fi, cel putin intr-o masura, publice si iti asumi asta. Cu atat mai mult, cand folosesti domeniul ala la spam/phishing/alte chestii ilegale sau imorale, nu ai vreo speranta sporita la privacy.
@Icegrim: Viaţa rahatului botezat stanila vasile alexandru nu cred că este afectată în vreun fel de faptul că lumea află cu ce măgării se ocupă el în realitate şi oricum trebuia să se gândească la asta înainte de a face aşa ceva. Ai auzit tu de vreun spamer lichidat pe stradă? Sau măcar bătut pâna la comă? Nu! Din păcate, pentru că mulţi o merită, inclusiv funcţionarul ING care a vândut baza de date. Apropo, aşa de proaste sunt salariile la ING? Trăiam cu impresia că este o bancă bună…
Pe de altă parte dacă din cauza câtorva nenorociţi ca stanila vasile alexandru îţi scapă nevăzut un mesaj important de la bancă, da, sunt situaţii când viaţa îţi poate fi afectată destul de nasol.
@sakura: mda, nu ca n-ar trebui sa le fie afectata viata oarecum, dar na.
@costelush: Ai dreptate. Aş adăuga că acest lucru ar trebui să o facă şi Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Cu ce plm se ocupă această instituţie dacă nu verifică practic îndeplinirea normelor de confidenţialitate? Loc călduţ de luat salarii babane pentru clientela politică?
Dacă dintr-o bancă de top se scurg informaţiile personale ale clienţilor, ce pretenţii mai poţi avea de la un butic online de la care îţi cumperi o bomboană? Şi mai ales ce alte informaţii mai au de vânzare funcţionarii bancari? Presupun că orice e dispus clientul să plătească. Şi aşa românul are fixul acela cu banii stau mai bine la ciorap decât la bancă, iar astfel de evenimente nu sunt de natură de a creşte încrederea în bănci.
Eu am refuzat sa dau o adresa de e-mail lui ING, pentru ca nu mi-a fost ceruta politicos, ci mi s-a bagat pumnul in gura. After all, nu sunt obligat sa am o adresa de e-mail. Mai nou, nu mai poti face un depozit sau cont de economii la ING prin Internet banking, daca nu le dai o adresa de e-mail. WTF, eu vreau sa fiu notificat prin posta clasica sau prin telefon daca e ceva urgent (gen tranzactie suspecta). Am deschis tichet si mi s-a raspuns in scris ca au nevoie de adresa de e-mail ca sa aiba dovada ca mi-au trimis conditiile contractuale. Yeah, right. Acu chiar ca le trimit raspunsul la autoritatea aia cu datele personale.
Au inceput sa ma enerveze astia de la ing. Acum cateva zile cand am fost sa preschimb un card expirat (d-ala de student), dupa ce tipul de acolo vede ca mai am inca un card (normal, cont curent, bla bla), ma intreaba daca il folosesc si cat de des… ca e bine sa faci 2-3 tranzactii (depunere/retragere) pe luna ca sa fie cardul activ si alte.
Pai din moment ce platesc 48 lei pe an pt administrarea cardului si contului, la ce mama dracu ma mai pui sa faca astea? ca sa iti iei tu bani din comisioane, nu?
Japca de rromania.