Influenceri: e amuzant și nu prea să explici publicului că banii se iau cu contract

Trecând peste faza amuzantă de la început, cu „noi nu facem nimic fără să facturăm”, Cristina Micu explică (atât cât poate) publicului larg că nu ai cum să încasezi sumele pe care le cer unele dintre influencerițe (1.000€ pe poză, 50€ pe instastory) fără contract. Pur și simplu asta nu se întâmplă. Companiile nu au cum să scoată din gestiune și/sau să justifice sumele alea fără un contract.

Iar un contract de genul specifică destul de clar și simplu: influencerița trebuie să pară entuziasmată de produs, trebuie să evidențieze calitățile produsului, trebuie folosească următoarele fraze, trebuie să pună 5 instastories în care să spună că iubește produsul atât de mult încât și l-ar băga în venă. Ați văzut la Ceușan cu Oppo, era dată pe spate de cât de bun e telefonul, atât de bun încât atunci când s-a terminat colaborarea nu l-a mai folosit.

De ce s-a ajuns aici? De ce e nevoie să explice? Pentru că prea mulți ani toate insistau că ele iubesc sincer produsele pe care le prezintă și nu iau bani pentru asta. Sau, cum zicea Ceușan, mureau de nerăbdare să povestească tuturor despre chestii. Plus, la giveaway-uri, multe influencerițe lasă impresia că produsul ăla îl dau ele, nu compania.

Altfel, rămâne cum am stabilit: tot ce prezintă online e plătit, la bucată. Ipocrizia e delicioasă.

ps: ce nu știu oamenii obișnuiți e că un giveaway din ăsta nu se face doar „compania îmi dă mie un produs și eu îl ofer fanilor mei”, nu, se face cu bani, compania îmi dă mie niște bani ca să dau un produs fanilor mei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

 1. Si 4.99$ pe OnlyFans in curand.

  00
 2. Awww, adorabil cum zice ea că „să se facă lege și la noi”. Păi, dacă ar trece o astfel de lege și chiar ar exista cine să verifice, tutele astea ar rămîne fără public, că n-ar mai există o singură postare sau un singur story fără (p) în colț. Cît să suporte și publicul ăsta numa’ reclame una după alta?

 3. Nu, nu, nu! Eu inca cred ca vedele sunt inebunite dupa legumele congelate Edenia.

  00
  • M-am intalnit azi in parcare la Kaufland cu un influencer din asta. Eu i-am dat PET-uri si el mi-a dat bonuri de reducere la legume congelate Edenia.
   Recomand

   00
 4. cotul drept e nedrept de stramb :))

  00
 5. recomand s-o urmariti pe zavoranca cum le da muie din toate pozitiile

  00
  • Auzisem că au dat-o în judecată

   00
  • Or fi dat-o, dar asta si-a trait juma’ de viata numai prin instante.
   Cand nu se judeca cu ma-sa pe avere, se judeca cu: Pepe, diverse vrajitoare din clanuri, Vadim Tudor & co.
   Are lvl 100 la capitolul asta.

   00
 6. A dat Zavoranca drumul la circ. Oficial. https://www.youtube.com/watch?v=xxWBDZpqCY4

  00
 7. Ce content educativ face madam? Eu n-am dat de el?

  00
 8. „Eu fac content pe educație…. aș vrea să fie recunoscută ca și meserie….”

  De unde or fi prins oamenii această formulare că te zgârie pe creier! Nu se face o comparație, lăsați naibii „și-ul” ăla

  00
 9. Mi-as dori sa vad la influenceri publicitatea marcata fix la ca la tv : sa aiba la orice story sau filmulet 5 secunde inainte si dupa un ecran cu „publicitate”. Daca ar exista legea asta cred ca in 3 sau 6 luni maxim ar disparea piata de „creatoare indepedente de continut pe instagram”.

  00
 10. A zis eu cu content legat de educatie?… sau am auzit eu prost?

  00
 11. Era un episod in Californication despre una d-asta care era la TV sau ceva, tot ca ICH. Ce vreau să spun: hate-fuck, gen.

  00
 12. Sa nu iti vina sa crezi! „influncerii” de la noi chiar nu cred in produsele pe care le promoveaza? nu cred! nu e posibil! :))

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile