A început vârful de sezon la mare (2021)

Începe vârful de sezon, ceea ce înseamnă că a început (IAR) invazia de articole cu subiectul “litoralul romanesc e de rahat”, mai ceva ca invazia de buburuze de pe plaja din Mamaia. Așa că am recitit un articol pe care l-am scris în 2016 despre cum să faci să fie bine la Mamaia și cred că e nevoie de un nou exemplu. Am citit comentariile de la articolul de aici, cât și pe cele de la Arhi pe aceeași tema și unele din ele sunt noaptea mintii, conțin informații false, cazuri particulare generalizate și în general o grămadă de figuri de “food & travel” din partea unor oameni.

Scopul declarat la cafeaua de dimineață cu jumătatea mea mai bună a fost “hai să facem un exercițiu, dăm o fugă la mare, neplanificat, și încercăm să o ținem într-un buget cât mai redus, spre deosebire de cum cheltuim în mod normal. Dacă ne simțim bine, găsim pe undeva să rămânem peste noapte și aia e”. Destinația aleasă a fost “Mamaia Nord”, bucata dintre Hanul Piraților și Năvodari, pentru că am vrut să evităm plajele proaspăt lărgite.

Majoritatea plajelor concesionate la care m-am uitat pe o lungime de 2km (reper central Alezzi) au dotările relativ ok: umbrele și șezlonguri ok, scrumiere, colectare selectivă deșeuri, vestiare, furtun de apă dulce și toalete. De asemenea, par curățate zilnic. Sâmbătă am prins un pic alge la mal și faimoasa invazie de buburuze, duminică ambele erau dispărute aproape complet. Apa foarte curată, ca întotdeauna în zona asta. Promenada nouă e într-o formă destul de bună atât ziua, cât și noaptea, și am remarcat de mai multe ori echipe de salubritate strângând gunoiul pe parcursul unei zile.

Cheltuieli:

– Combustibil 170 lei. Faptul că am mers cu 120-130 km/h și în reprize de accelerare lente a scutit destul de mult din costul obișnuit, eu conducând în general pe autostradă cam cum conduce Vali pe DN1. În loc sa fac un pic sub 2h, am făcut 2h15.

– Când am fost ultima dată, în mai, am găsit o plajă care avea câteva mese sub copaci și niște muzică pe gustul și volumul nostru (electro funk, disco, swing, Vanilla FM) și un bar decent și foarte fiscalizat, așa că acum i-am vizitat iar. Pentru meniu și poze – Plaja Curacao. Totul a fost ok pe parcursul zilei, servicii și mâncare impecabile, toaleta curată, nimic de reproșat:

60 lei șezlonguri + 68 lei mâncare (salată cu creveți – era efectiv acoperită în creveți și a fost foarte bună și o salată haloumi cu muguri de pin, prețuri corecte) + 22 lei frappe + 16 lei apa plată 1L + 15 lei flatwhite + 8 lei CocaCola + 8 lei Schweppes = 197 lei.

– Pentru că se insera și ne-am simțit bine, am hotărât să rămânem. Am stabilit bugetul între 150 și 300 lei pentru o noapte de cazare, cât mai aproape de plajă posibil, parcare fără probleme + restul condițiilor minimale (AC, pat decent, curățenie, baie proprie etc.). Pe booking nu erau decât 3 opțiuni cât de cât valide, așa ca am intrat pe turistinfo. Am selectat repede câteva cazări și am folosit funcția deosebit de simplă și utilă de mesaj pe whatsapp/SMS direct de pe site către proprietar. A 12-a încercare s-a soldat cu succes, un apartament decent, dozator de apă, cafea, liber, cu loc de parcare privat, 200m de plajă – 300 lei. Menționez că doar 1 proprietar nu a răspuns, restul au avut reacție în sub 5 minute. Total timp căutat cazare de pe șezlong – 25 min.

– Până ne-am întors de pe plajă, am făcut duș etc., a trecut de 9pm. Pentru că am crezut că totul se închide la 12, am ales între “hai pe plajă la băut+dansat” și “hai să luam ceva de mâncare”. Având în vedere că suntem oricum la dietă, am ales clubul, lucru care nu era planificat în “low budget trip” :D . Am petrecut până pe la 2AM la Signature Beach, pe care îi descoperisem anul trecut prin septembrie. 6-8 shot-uri (Kamikaze, Tequila), 2 Whisky JD + Redbull, 2 Aperol Orange, 2 Long Island, 1.5L Apa Plata, 1 Mirinda, 1 prăjitură, 2 seringi shot cu ceva neidentificat (vodka + pepene roșu) – aprox. 4-500 lei. Menționez că am spus ce am consumat și cât am lăsat eu din portofel, dar o parte din bani au fost bacșișuri și o parte din băuturi + prăjitura au venit gratis. Nu știu prețurile / unitate din meniu.

Seara a fost foarte ok dpdv al serviciilor și muzicii, iar locația e foarte “instagram worthy”, arată drăguț. Ce a fost dubios a fost ipocrizia obișnuită prin locurile de genul asta, unde pe sistemul “nu neapărat manele, dar ceva să placă la toată lumea” auzeai melodiile după care au făcut cover toate manelele momentului. Adică aceeași melodie, dar în altă limbă balcanică, muzica machedonească etc. Am apreciat diversitatea și nu m-a deranjat (sunt o persoană destul de relaxată la subiectele astea). De asemenea am remarcat încrâncenarea și ușoara dezorientare a oamenilor, cât și prezența bebelușilor în cărucioare lângă boxe, cu căști antifonice la urechi. Pandemia cu siguranță a lăsat niște sechele în multă lume, mult mai mult decât vor unii să recunoască.

– Duminică: proprietarul ne anunțase de la venire că putem face checkout când vrem, așa ca am profitat de asta ca să ne trezim un pic din mahmureală, ocazie cu care ne-am (re)confirmat că am îmbătrânit și nopțile astea au consecințe :D. Ca să forțam o plimbare pe jos, am lăsat mașina în parcarea lui și am plecat să căutăm ceva de mâncare “pe buget”. După ce am intrat și ieșit imediat după ce am citit meniul dintr-un local care avea și autoservire și am văzut pizza la 38-45 lei (Matteo Bar&Grill, mirosea a țeapă, mai scump decât la Uzina de Pizza) , ne-am oprit la Nikos Greek Taverna. Un local popular pe care nu l-am frecventat de câțiva ani.

–  29 lei Meniu gyros + midii 30 lei + 6 lei pâine pe grătar cu ulei de măsline + 29 lei dovlecei cu tzatziki + 13 lei apă plată 750ml + limonadă – 120 Lei.

– Plaja (în același loc): 60 lei șezlonguri + 60 lei frappe+apă – 120 lei.

– 1 porumb fiert – 7 lei.

– 4 felii de pizza pe malul mării înainte de plecare – 28 lei.

– 2L apă plată + 1 cutie Fanta Madness de la un chioșc – 11.50 lei

Excluzând noaptea de club, care nu era “bugetată” și nu avea ce căuta de fapt în exercițiul nostru, totalul este de cca 1.000 lei. Mie mi se pare un preț ok pentru ce am primit. Cred că dacă eram mai “zgârcit”, ieșeam la 750-800 lei, dar am zis să nu fiu așa sadic.

Ultima dată când am încercat acest exercițiu (în urmă cu 3-4 ani), a ieșit undeva pe la 6-700 lei, în zona Mamaia Sud-Constanța, dar am fost și ceva mai draconic în decizii.

Ca referință, în zona respectivă, când nu suntem în “exercițiu bugetar”, ne place la Zev Mediteraneo (500-1.000 lei/noapte), mâncăm de exemplu la Irish Pub în CT, Arena Regia, IpaNera (nota de plată medie nu scade sub 200 lei), iar plaje – în general la Vega/Alcor, Arena Regia/Opium Beach și, mai rar în ultimii 4 ani, la “bășini” gen Crazy, Kudos, Fratelli, că nu prea mai suport muzica bubuită toată ziua…Plus, nu am mai dat 15 euro pe un șezlong de minim 4 ani pe litoral la noi, cum comentează unii pe facebook ca fiind “preț general”.

Ce s-a schimbat de la articolul din 2016 e faptul că zona dintre Mamaia și Năvodari a devenit un șantier haotic și înghesuit, se ridică blocuri peste blocuri, infrastructura e deja subdimensionată și e haosul și culoarea aia specifică României – mașini de la 10k la 100k euro aruncate peste tot (nici nu au unde să le pună), cupluri îmbrăcate decent pe plajă lângă suezeji bronzați care râgâie pe stradă, tonete cu diverse mirosuri, japcă la majoritatea magazinelor “de cartier”. Prețurile imobiliare în zonă sunt la un maxim istoric, am folosit ocaziile din ultimul an ca să întreb proprietarii diverse. Apartamentul în care am stat a fost luat acum 2 ani cu 58K și acum se vinde cu 80k euro. Proprietarul a estimat că în 2-4 ani se va dezumfla violent bula zonei, pe măsură ce încep să fie date în folosință blocurile noi. Proiectul Alezzi e cel mai impunător din zonă, însă nu știu cum de erau o grămadă de dubioși pe acolo, aveam senzația că era clientela mai selectă un pic. Ochiometric, cam 20% din proiecte sunt chiar frumoase în zonă.

Și da, în ultimii 10 ani am cel puțin 4-5 luni “high season” petrecute la noi pe litoral, am făcut toxiinfecție alimentară o singură dată (când am mâncat într-o speluncă, e drept), nu am stat în cazări jegoase, majoritatea chelnerilor s-au uitat frumos la mine, preturile le-am considerat corecte pentru ce am primit în majoritatea cazurilor. Ca idee, am vizitat mai multe continente, am un termen de referință destul de bine pus la punct legat de “străinătate”…

PS: ca idee, când exprimați păreri gen asta, aveți grijă să comparați mere cu mere și să vă întrebați cât de relevanți sunteți când scrieți așa ceva. Deși formularea celor din turism în interviul de săptămâna trecută a fost nefericită, pe lângă problemele reale ale serviciilor de turism e și un adevăr care doare pe mulți – faptul că mulți turiști sunt și ei cam tot ciobani, indiferent de câte “grecii, turcii, italii, spanii & croații” au văzut până acum.

mamaia-2021

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

138 comentarii

  1. Figuri food & travel pa plm, cand faci comparatia cu plaje / servicee de pe afara (nu includ Bulgaria, nu am fost, nu ma pronunt), tot boschetareala pare per total.

    00
    • buc-thassos 400 de lei dus intors
      tranzit 70E ferry dus intors
      cazare 45 E pe plaja mishto sau 15E la camping
      mancare 15E gyros 2E bere de pers
      ––
      the view / servicii / no suedeji – priceless (am zis acum cativa ani ca nu mai calc la noi la mare ever cand cu banii aia sau pe „acolo” ma pot bucura de chestii mult mai misto.

      00
  2. ,,Combustibil 170 lei. Faptul că am mers cu 120-130 km/h și în reprize de accelerare lente a scutit destul de mult din costul obișnuit,,.
    ,,16 lei apa plată 1L,,.

    00
  3. 16 lei o sticla de apa la 1l
    Cazat la apartament vs toți care spun nașpa de hoteluri
    270e pe noapte vs 60
    Dar ai făcut și tu un articol
    Ai cheltuit 1500 de lei în nici 2 zile full de stat la plaja, 300 de euro. Am platit 500euro cazare im madeira la 4 stele 11 nopti cu mic dejun inclus.
    Madeira nu mamaia. 500 euro bilete de avion 2 pereoane. 1000euro total avion si cazare in madeira 11 nopți.
    Dar e ok, ai ce vedea si face si in mamaia =)) )

    00
    • Ce treabă are ce spui tu cu articolul ??

      Articolul este despre un om care SPONTAN decide sa plece la mare, unde ajunge in circa 2 ore, sta doua zile și vine acasă nu despre unul care are 13 zile de concediu la dispoziție din care două le face pe drum dus-intors și 11 zile sta undeva.

      Poate autorul articolului doar alea doua zile le are disponibile și atunci nu contează cât costă în Madeira deoarece ca să ajungi in Madeira zbori cu escala, pleci dimineața și ajungi seara, iar dacă tu ai doar două zile disponibile a doua zi trebuie sa te întorci – 500 de euro biletele de avion + o noapte de cazare = vreo 3000 de lei și ai fost doar pe drum – super concediu in Madeira.

      De asta zic, e ok in străinătate, foarte frumos, dar există unele locuri și avantaje și în România.

      00
    • Man nu merge asta cu are 2 zile, face 2 ore pe drum. In 2 ore cu avionul ajungi f departe in europa asta. Asta cam înseamnă un city break. 300 de euro faci city break cu avionul in locații superbe din europa. Nu vorbim despre cat timp de vacanta are unul sau altul ci strict despre preturi si ce primesti de ele vs in alta parte. Daca tu poti justifica orice pret doar prin ideea ca pentru unii e mai rapid sa ajunga la noi la mare decât în alte părți, ok, treaba ta, mie mi se pare o prostie.

      00
    • @Mir
      Autorul articolului spune că l-a costat circa 1000 de lei(adică 200 de euro), excluzând cheltuiala din club.

      Ce city break de doua zile SPONTAN faci cu 200 de euro în locații superbe din Europa ???? – deci spontan, pleci când ai chef nu stai să cauți o lună și planifici cu 3 luni înainte ca să prinzi prețul asta.

      Oricum, discuțiile astea îmi aduc aminte despre discuțiile de acum 10-15 ani despre VW Golf sau Passat pe motorina. Era de sine înțeles că alea sunt cele mai bune posibil, nu avea cum să existe altele mai bune, dacă cineva avea Renault Megane nou (de exemplu) eventual cu moror pe benzina și altul VW Passat vechi de 10 ani cel cu Renault -ul era vai de mama lui, habar nu avea ce înseamnă mașina.

      00
    • coae, tipul care a scris articolul s-a distrat de 10 ori mai bine ca tine care ti-ai mancat din kur in madeira :)))

      00
    • Da’ acum spune si tu că in Madeira ai facut baie la piscină, că Atlanticul e rece ca moartea, iar nisip p-acolo cam lipsă, aia fiind o stîncă mare unde in caz de sinucidere te plictisesti pină ajungi jos, sărind de pe malul de nord. Și raportul de 1/1 transport/cazare e cam măricel. Acum nu că aș ține cu Mamaia, cunosc foarte bine mizeria de aici…

      00
  4. Stai, deci care e luxul pe litoralul romanesc?

    00
  5. Bravo o opinie în sfârșit corectă.
    Le place românilor să își plângă de milă și să exagereze.. lucruri pe care străinii le privesc cu detașare, românii europeni cu drepturi fac AVC că nu li s-au adus scobitori..

    00
    • Ai citit restul comentariilor?

      00
    • Străinii privesc cu detașare pentru că nu vin pe aici. Te doare în pulă de ce nu cunoști.
      E normal să fie cum spui tu.
      Că dacă ar veni și ar sta 3 zile la noi pe litoral și ar plati prețurile cerute, sigur intră în greva foamei.

      00
    • Nu, mă refer la străini care vin aici. Nu se crizează ca românii pt.orice kkt.

      E drept, noi suntem agasați constant de netajunsuri și de calitatea scăzută a vieții și de aici irascibilitatea. Străinii vin și o iau ca pe o experiență, chiar daca nu merge ceva bine sunt mult.mai relaxați și caută soluții sau alternative, nu pufnesc „așa ceva nu se poate, sa sunăm la 112 și la pro tv că nu merge dozatorul de cafea”

      00
    • Flat, am lucrat indirect in turismul incoming (aka adus turisti strainezi in Romania) si am avut de-a face cu aprox. 10 grupuri de straini.
      Treaba sta asa: daca nu sunt nemti, francezi sau israelieni, sunt tratati cu curul, mai ales chinezii (care se stie ca lasa bacsis mic). Cei care nu merg in grupuri organizate si sunt pe budget sunt tratati cu cel mai nenorocit cur, de parca au venit de la coada vacii din ultima stana de la sat.
      Nu vrei sa stii cate tepe ordinare se dau grupurilor de straini imbalsamati de alcoolul de calitate indoielnica servit la noi.
      In general in locurile vintage de la munte sau classy de la mare, e prapad la portofel cand vin grupurile de turisti. Cam cum faceau turcii in Istanbul pe vremuri, de le cereau britanicilor sa plateasca in lire britanice suma din lire turcesti, iar aia puneau botul.

      10
  6. Wow! A venit maestrul sa ne invete calatoritul la buget. I’auzi, poti sta 1 zi si un pic pe litoralul romanesc cu pretu a minim 3 zile in Grecia(excluzand transportul, desigur, ca vorbim de alta distanta). Incredibil cat de bine suna. A mers la buget si totul a fost lux, nu vreau sa ma gandesc ce rai pe pamant e daca nu mergi la buget.

    00
    • Nu e chiar asa. Pare ca omul e obisnuit cu ceva conditii si a cheltuit 1000 lei pt o zi jumatate de stat la mare si mancat creveti.
      Not good, not terrible

      00
    • Stai 3 zile la „țară” în Grecia….cu mâncare și băutură de la magazin….

      00
    • Depinde si de buget. Prea va atacati, 300 de euro doua zile in doi e chiar decent. Cat plm vreti sa platiti? Sa luati si ceva acasa?

      00
    • Care doi? ca o parte le zice al comun, o parte ce a cheltuit doar el..

      00
  7. Am unde sa stau la hotel gratis pe litoral la noi si tot nu merg. Am fost anul trecut si am venit toti din familie cu toxinfectie alimentara. Litoralul nostru este dovada clara a expresiei „in viata cei mai multi bani se scot pe prosti”. Nici nu o sa schimbe ceva cata vreme se gasesc pinguini carora li se pare normal sa dea 16 lei pe o sticla de apa plata, 14 lei pe o bere la 330 , 60 de lei pe sezlonguri si tot asa… In fine, fiecar se ca.. pardon face ce vrea (pe) cu banii lui.

    00
    • …și cînd șezlongul costă la Metro 110 lei, preț întreg…

      00
    • georgel007 tu banuiesc ca nu ai mai iesit in oras din 1996 cand era 3 lei sucul.
      Acea apa la 16 lei are un litru, autorul a specificat.
      In orice carciuma pana si la Slobozia sau Giurgeni nu cred ca e mai putin de 6 lei o apa normala la 0.5 asa ca nu inteleg de ce te lamentezi atat pt o diferenta de maxim 4 lei.

      00
  8. Nisipul din poza: parca e furat si adus de pe un santier. De comparat cu plajele din Grecia sau chiar si din Bulgaria.

    Dar nah Copahavana in plamea, cine mai are plaja cu asa nume :)

    00
  9. e clar, ibiza, madeira, dalmatia, antalya si foarte probabil copacabana si acapulco se inchid. or sa vina toti la mamaia nord.

    00
  10. @ghestautor
    1200-1300 de lei am cheltuit eu pe 2 nopți în Voma Veche cu mâncare, motorină, parcare și nu m-am rupt în figuri, la o cazare aproape de Stuf. Și ține cont că am fost 2 tauni pe cameră.
    Dacă alea sunt costurile reale, ai ieșit bine.
    Ignoră faptul că am plecat de acasă și la Fundulea eram zdrobit. Am umblat 2 zile pe acolo ca drona.
    Litoralul românesc merită cel mult genul de turism de uichend, pe stilul boschetareala.
    Dormit pe o dungă de pat și avut o chestie din care curge apă caldă. In rest pe ieftin. Atunci îți asumi condiții de rahat, mâncat ieftin și bântuit. Altfel nu merită.

    00
  11. 16 lei o sticla de apa plata? ROFL
    Ce brand era?

    00
  12. După articolul de ieri al lui Cristici și comentariile la acel articol în care majoritatea au încercat să explice cum merg ei în alte țări ce bine e acolo și ce rău e în România, comentarii aprobate de majoritatea celor care au citit și comentat (articolul lui Cristici este acesta https://zoso.ro/faceti-romani-ajutati-horeca/ )acest articol vine să arate că totuși există oameni care se pot simți bine și pe litoralul românesc, la un preț pe care îl acceptă și pe care și-l permit.

    00
  13. Hai sa incep si eu…
    Joi ma trezesc ca vreau la mare. Cum n-aveam chef de traversat Bucurestiul de la Vest la Est (aproape de fiecare data cand am plecat de acasa dupa 0700 am sfarsit prin a parasi A2 la Lehliu) si booking dadea niste scoruri… am zis hai in Bulgaria. Cum n-aveam chef sa mergem singuri intreb un prieten daca nu vor sa mergem in 4+1).
    Gasim o cazare misto la 300 de lei cu mic dejun inclus (piscina incapatoare ca sa ma balaceasc cu juniorul, scara interioara – data viitoare le duc doua intrerupatatoare cap-scara), facem calculele… 270 de km, 4 ore cu tot cu statul in vama.

    Cum prietenii voiau sa prinda cat mai mult soare, convenim sa vina sa doarma la noi si plecam a doua zi pe la 5 si 10. La 09:15 ne cazam (camera noastra era deja pregatita si au fost de acord sa ne cazam mai devreme). 270km cu 6.7% (benzinar de 2l si vreo 200CP, benzina premium – cam 240 de lei benzina si 25 bgvigneta).
    La 09:30 eram pe plaja, doar noi 5 in vreo 300mp de plaja. Neamenajata dar nici nu voiam asta. Cer acoperit, perfect pentru facut castele de nisip. Si n-am batut cu buburuzele.
    Am rontait ceva pe plaja, pe la pranz am mers la un restaurant/terasa pe faleza, am dar peste el acum vreo 3 ani, de fapt e o gradina restaurant.
    O vita (in sange) un biban de mare (proaspat), o portie de paste, un risotto inca ceva… 2xfrappe, 2xlimonade si 2xbere locala plus un espresso scurt la baiatu… 290 de lei cu tot cu bacsis. Servire ca la carte.
    Somn de voie la AC, iesit la piscina – apa curata, fara prea mult clor, juniorul a iesit cel mai castigat.
    Pe seara am trecut pe locul copilotului, am gasit parcare fix in port (2.5 lei/h), prietenii au plecat pe plaja amenajata, noi am mers prin parc (au astia un parc de vreo 5km pe 500m in lungul falezei).
    3 portii mari de inghetata – 15 leva (vreo 35 de lei).
    Ne-am intalnit la o terasa pe chei, o pizza, o salata greceasca, niste acadele de pui, o portie mare de midii la baiatu, ceva cu pulpa de rata si 2 boluri mari cu limonata… 200 si nitel de lei. Am uitat sa ii intreb cat au costat sezlongurile. Servirea… se putea mai bine. Am cam mancat pe rand ;)) Loc de joaca pentru copii, multa lume, mult zgomot… am mai vindecat din sechele guvidului, ajuns acasa am dormit vreo 10 ore.
    Aveam in plan sa vedem rasaritul dar batea un vant pe la 0500 ca am anulat tot.
    Micul dejun a fost OK, cu de toate… cum checkinul era la 12… pana la urma am iesit pe la 1300… noi am ramas din nou la piscina, prietenii s-au dus sa prinda buburuze.
    Pranzul tot in gradina, biban de mare cu rissoto, dorada cu piure, ceva pui pane cu cartofi, un rissoto cu legume pentru junior si un meniu de copii pentru sotie, 3 frappe, 2 limonade si un 2x espresso scurt… vreo 220 de lei. Cu tot cu bacsis.

    Am plecat si pe la 1807 eram acasa. 4h si 7 minute.

    Cand am tras linie am iesit cu vreo 800 de lei lasati in bg si vreo 50 de lei pe snacs-uri.
    Mai scoteam vreo 70 de la camera daca nu rezervam prin booking…
    Dar cui ii pasa. Sa mergi pe faleza si sa nu te asalteze toti vanzatorii ambulanti, aproape sa nu auzi romana (am facut rusa in scoala – desi aunt nascut dupa Cernobal – asa n-am probleme mari cu chirilicele… o sa mai repetam dar data viitoare mergem in Burgas. E chiar out of reach pentru turisti ;))

    00
    • Nu știu ce matematică ai, dar sumele tale adunate fac in jur de 1300 lei.

      Costul, dacă e mai redus in Bg, este compensat de timp. Cele 4 ore vs 2h la Mamaia. Sculatul la.5 dimineața, condusul chiaun.. loteria din vama, poți să stai și 1h acolo..

      Da, Burgas e mișto, recomand. Dar nu e la îndemână pt weekend break. Si toți bucureștenii care merg la mare vor weekend break. De aceea și costurile. Eu dezolant sa rămâi în timpul săptămânii la Mamaia

      Eu nu știu de ce insistă unii sa vina cu copiii în stațiune de destrăbălare. Mamaia e pt.cluburi, alcool, muzica non stop, petreceri, curve, droguri, crash pe plajă. Nu e o stațiune pt familiști, e ridicol.sa ceri liniște în Mamaia. E ca și cum ai merge in Vegas cu boracii.. nu se face..

      10
    • @Flat in afara de camera am impartit la 2.
      Eu, la 1.87 ai vreo 96 de kile, am un consum mai mare deci a iesit un 40/60 ;))

      Eu fac 30 de minute minim pana la A2 si in 90% din cazuri cand am mers sambata spre Constanta au fost cel putin 2 accidente pana la Lehliu. Deci alea 2 ore se fac 2.5 si de acolo 3.5. Uneori 4.
      Ca sa nu mai zic ce coada e duminica seara la pod la Fetesti.
      Am facut 4h mergand cu pACC adica am respectat fiecare limita de viteza ;))
      Daca era sa fac vreo romaneasca (200 pe autostrada si 80-100 prin localitati) probabil ieseam mai bine ca timp dar alimentam in Varna. Si nu mai zic de efort.

      Am plecat la 5 si nitel pentru cei cu care am fost si-au dorit sa ajunga mai devreme.
      Daca plecam la 0700 ajungeam la 1300.
      La bulgari in vama n-am stat niciodata mai mult de o ora. Si, pana in pandemie, imi faceam cumparaturile in Ruse ;))

      Legat de Burgas… merita plecat joi/vineri si intors luni. Am facut asta de nenumarate ori. Mai ales de cand cu munca de acasa ;))

      00
    • păi cum să mă dau eu pe banda 1, bos, eu am prioritate de rulotă…

      https://i.imgur.com/ksLferM

    • @zoso daca baietii de la inutilitate ar vrea sa faca un ban cinstit, fara radar, fara stat la bochet, sunt vreo 3 locuri umbroase pe A1 cu vizibilitate peste 3km de unde pot trage pe dreapta pe tot cei ce circula cu remorca pe B2…
      La ce vad zilele astea in trafic, n-ar face fata cu scrisul de amenzi.

      00
  14. Ce e de kkt defapt e ca platesti 60 lei pe doua sezlonguri si te fwte si la alte costuri.
    In Roma , plaje private, 80 lei doua sezlonguri cu umbrela + vestiar si dus + nu exista galagie de la muzica. si daca auzi, e ceva in surdina si nu se amesteca 7 tipuri de stiluri de muzica.

    dar da, luxul romanesc de pe litoral, cu bentley in parcare si mucuri de tigara in nisip. YEAH!!!!

    00
  15. deci 200 de euro pentru 1 zi jumate si o noapte. Stau in Grecia cu cazare cu tot la vila cu piscina pe munte cu mare la poale si apus de instagram cu 1500 de euro tot bugetul cu mancare doar la taverne 7 zile. Deci sa zicem la aceeasi bani. Acum vine castigul meu: Marea Mediterana e misto, Marea Neagra e naspa, in 7 zile stau pe minim 7 plaje total diferite, nu am muzica pe plaja si pot asculta marea, seara nu sunt asaltat de manele, vanzatori de seminte si copii cretini cu parinti si mai cretini. Deci ies la jumate de pret ;)

    00
  16. Daca Mamaia nu va convine (eu unul am jurat sa nu mai calc pe acolo de cand am asteptat o ora sa mananc o pizza patrata si proasta) aveti preturi bune in litoralul de sud. Asta daca nu va aruncati tot la chestii cu denumiri pretentioase cum sunt saraciile alea noi din Olimp, si daca ocoliti Vama Veche care e doar o Mamaie nespoita.

    00
  17. Preturile mi s-au parut ca in Grecia. Marea Neagra nu se compara cu Marea Egee, oricat de beat ai fi. Placerea de a manca la o taverna greceasca, inclusiv faptul ca nu prea auzi romaneste, ce sa mai discutam … De absenta manelelor si muzica blanao peste tot … In concluzie, sa mearga cei incantati de litoralul romanesc

    00
  18. Foarte frumos, util, concluzie personala pentru litoralul romanesc unde n-am mai fost de 10 ani: nici pentru urmatorii 10 ani n-am ce cauta pe-acolo.

    00
  19. NOU
    #48

    Thasos, azi dimineata. Ma asez pe sezlong, vine fata. Cu mana pe portofel, o intreb cat costa. Ma asteptam la vreo 10 euro pe zi. Raspunsul ei: nu costa nimic, trebuie doar sa faceti consumatie la bar. Ce ati dori? Asa ca am dat 6 euro pe sezlong, un cafe frappe si un ice tea. Am stat doar pana la pranz, dar tot e ok.

    00
    • Super, intr-o saptamana te intorci si bagi carbuni cu gandul la vara viitoare cand iar iei 10 zile in thasos. In vama cu bulgaria ai stat mai mult sau mai putin decat a facut autorul pana la mare?
      Si inca ceva, ai ramas in grecia din acelasi motiv pentru care autorul a ramas la mamaia: „Pentru că se insera și ne-am simțit bine, am hotărât să rămânem. „?
      Comparati fratilor mere cu mere.
      Ca asa decat alea 14 ore conduse pana in grecia, mai bine 14 ore pana in seychelles, sri lanka, caribe etc. Oricum e o comparatie mai decenta, decat comparatia day-break/weekend break la mamaia vs. vacanta grecia.

      Pentru autor…bravo pentru articol.

      00
  20. 200 Eur pe o zi jumătate, adevărat, cu mențiunea că au fost „pline” cu de toate.

    Dar chiar şi dacă mergi pentru mai multe zile şi te mai înfrânezi, tot ajungi probabil pe la 100 Eur / zi. Şi mi se pare mult. Eu mă apropii de finalul unei vacanțe de 32 zile în Grecia şi, din estimări ies pe la 85 Eur / zi (2adulți şi copil), dar cu benzină, ferry (200e), asigurări, ulei :), tot, tot.

    Poate nu e diferență mare la bani, dar, crede-mă, mediul, oamenii, atmosfera, marea, nu se compară.

    00
    • Fraților, dar ce servicii aveți de puteti pleca cate 32 de zile in concediu și tu și soțul/soția că eu mai mult de 3 săptămâni legate n-am avut niciodată concediu.

      00
    • Pai vezi mirel, de asta justifici tu preturile si vacanta in mamaia vs madeira, ca ești putin sclavagit de munca aia de unde nu poti avea mai mult de 3 saptamani concediu. Vb aia, poate unii au bitcoin vechi =))

      00
    • @Mir, nu trebuie să fii troll, sunt puțini care au posibilitatea asta, şi nu e ca şi cum e vina lor. Eu sunt recunoscător că pot să lucrez de oriunde şi profit de asta cât pot.

      00
  21. Adevarul e ca si in Cipru, la Limassol e tot cam 3 eur apa. Dar de banii astia primesti un bax cu 6×1.5 litri.
    Ce e drept, trebuie sa iti ridici fundul de pe plaja, sa teaversezi bulevardul si sa intri la un chiosc oarecare (asta e probabil greu pentru unii)

    00
  22. Sunt de 2 zile pe litoralul mioritic, in Constanta, Tomis II in apropierea Aloha Beach, unde și mergem la plaja.
    Este prima aventura la mare cu prichindelul, am evitat Mamaia unde am fost ultimile doua dați.

    In CT, 1570 lei cazare 5 nopți, apartament doua camere.

    Transport – tren Softrans, bilete online, 34 lei per adult și 19 lei copil.

    Plaja – acces anevoios, pe drumuri neamenajate pietonal cu pante abrupte și pietre. Nisip in de scoici. 20 lei șezlongul pe zi, 10 lei Stela 0.33l, 7-8 lei berea la pahar, 5 lei Aqua Carpatica 0.5l, 6 lei espresso lung, 15 lei un frappe sau o limonada, 40 lei sticla de vin, Jidvei Tezaur.
    Preturile de la plaja sunt similare cu cele din Mamaia de acum 2 ani (ceva plaja langa Vega/Alcor, nu mai știu cum se numea).

    De mâncat – mic dejun „in house” și prânz/cina glovo și takeaway.

    Nu avem mașină, local ne deplasam cu Uber când este cazul.

    Per total ne așteptăm la o cheltuială de vreo 3000 – 3500 de lei.

    E mult, e puțin?
    Depinde câți bani vrei sa cheltui și ce așteptări ai. Noi suntem „de-ai casei” când vine vorba de litoralul romanesc, deci știm la ce sa ne asteptam, in mare. Am programat totul cu vreo 2 săptămâni înainte. Nu avem buget stabilit și am venit mai mult pentru prichindel să vadă marea și pentru noi, sa vedem cum ne descurcam cu prichindelul într-un loc remote.

    Putem găsi ceva mai bun?
    Cu siguranță, da. Am aruncat un ochi pe niste site-uri de travel, cu 800-900 euro aveai sejuri in Turcia all inclusive, 7 nopti, avion inclus, facilități pt copii. Comparativ, la noi am găsit condiții similare la Phoenicia Holiday resort la doar 1700 euro. Perioada 7-14 Iulie ac.

    Scriu de juma de ora la acest comentariu, cred că am băut o bere in plus.

    In fine, ce avrut să spună autorul, litoralul romanesc mi se pare overpriced comparativ cu alte destinații, dar își face treaba daca în final ești mulțumit.
    Discuțiile pe acesta temă vor fi interminabile, atata timp cât mentalitățile antreprenoriale de pe litoralul nostru vor fi concentrate doar pe vaca de muls (gen 16 lei o apa) și nu pe îmbunătățirea calității serviciilor / produselor.

    00
    • Trebuie sa mai incerci si altceva nu doar serparia aia din Tomis 2. Nici nu-i vorba de bani, ii vorba ca e naspa.

      00
    • @Ciocanul e prima dată când stăm în CT. Sugestiile sunt bine venite 🙂

      00
    • Stai la apartament, deci frigider mare. O geanta termoizolantă și-ți iei lichidele reci, necesare (mai ales ”ciotronade” ptr junior) la prețul de market, nu de escroci-sadea pe plajă.

      00
    • @marinel ai dreptate, avem o geanta termoizolanta volum de 10l. In ea luam macarica pt pici, și 1-2 sticle de 0.5 de apa. Daca nu e mâncarea piciului, nu o mai luam cu noi. După cum ziceam inițial, drumul către plaja e anevoios, nu poți intra cu căruciorul. Unul cara piciul, altul papornița cu prosoape jucării și alte efecte de plaja așa că o greutate in plus precum geanta termoizolanta se simte, din acest motiv mai luam și de la barul plajei.

      00
  23. Am fost in Muntenegru 6 nopti. 2 cupluri, cazare in apartament cu 3 camere situat la 100m de centrul vechi al Kotor, intr-un loc in care mp de constructie incepe de la 3000 euro, 266 lei/noapte, adica 400 lei/persoana per sejur. Bani cheltuiti pe mese (numai la restaurant), distractie si activitati: 300 euro. Drumul: 50 de euro/pers, cu masina. Total: 430 euro, adica 72 euro/noapte de sejur sau 360 de lei. Tara este incredibil de frumoasa, apa calda (25-26 de grade) si orasele pline de istorie si extraordinar de bine conservate. Ceva de vis. Cum sa mai merg eu la noi la mare si sa platesc mai mult? PS: la bautura i-am cam ajuns la preturi, acolo erau 6 euro un cuba libre si 3 euro o bere, dar masura la tarie e 30 de ml.

    00
    • Toate bune și frumoase, mă bate gânduș și pe mine, dar totuși, la 25-26 de grade nu e prea rece apa? Mă gândesc la copii măcar…

      00
    • Din banat? Altfel Muntenegru e prea departe. 15-18 ore de drum. La asa timp ai Grecia sau Croatia.

      00
    • Nu stiu cum sunt regulile legate de mersul in croatia pe pandemie, dar din kotor puteti da o fuga in dubrovnik la plimbare. Tot in stilul orasului kotor e. Poate ati fost deja. Intr-adevar, litoralul muntenegrean e extraordinar de frumos si daca stai in vestul romaniei e clar o destinatie mult mai accesibila si nai potrivita comparativ cu marea neagra romaneasca su chiar bulgareasca.

      00
    • Eu cat mizerie, jeg si comunism stil anii ’90 am simtit in Muntenegru… Ala din Suceava sau Satu Mare ajunge pe week-end… Sa vada prezervativele din Kotor si militieni din 5 in 5 minute.

      00
    • Da, drumul e lung. Am plecat din Bucuresti si am facut cam 20 de ore, mers domol, nu ne-am grabit. N-am simtit asa tare oboseala, pentru ca e un drum frumos, mult prin padure. Da, era multa politie si amendau mai ales pentru parcare neregulamentara, dar n-am avut probleme. La frontiera ne-au cerut doar pasapoartele si actele masinii. Liniste, curat, foarte ospitalieri, oameni care stiu sa faca turism. Si foarte important: PRAFUL LIPSEA CU DESAVARSIRE! Daca vreti orase medievale+delta dunarii+mare+munte, toate pe o raza de 100 km, asta e locul.

      00
    • cristi, ati avut rabdare si energie sa mergeti 20 de ore. Eu la 9-10 ore cu tot cu stat in vami credeam ca e mult. Ca sunt 10 sau 20 de ore, oricum merita din plin! 😬

      00
  24. Salutari de pe litoralul bulgăresc, șezlongurile sunt moka daca consumi orice, berea e 7,5 lei . Paste cu gandaci roz, m-am uitat special in meniu ca io nu mănânc asa ceva, 38 de lei. Salata ciobaneasca+kavarma+desert+bere, 50 de lei.

    Doar asa, ca idee.

    00
  25. Omul a băut 100€ într-o seară, nu cred ca îl interesează 7 zile în BG cu 300€. S-a simțit bine, a ajuns acasă în timp util și și-a văzut de treabă

    00
  26. Ne scuzi ca suntem irelevanti cand avem minime asteptari de respect si curatenie si nu doar de ieftine ala la weekend. Salata era plina de creveti si acest articol e plin de bullshit. Am dat anul asta o ultima sansa litoralului romanesc. Ti l lasam tie si altora care sunt de parere ca la Alezzi e misto desi toata zona aia e o mizerie supra aglomerata plina de masini si betoane. Sa dea Dumnezeu sa nu fie vreun incendiu vreodata.

    00
  27. Ideea de baza s-a pierdut, toti rumanii compara ce au prins prin Grecia, Turcia, Madeira, dupa zile intregi de vanatoare, la vreo spelunca ce o lauda a fi de 4 stele. Desigur, Romania mai are de invatat, de progresat in domeniul turismului. Este totusi un sezon scurt, cu preturi europene sau sub media europeana sa-i zicem asa. Sa sara romanasii ce mananca sandvis cu salam in camera si sa spuna cum au mancat ei acolo numai fructe de mare cu 5 euro de caciula iar la mamaia vai costa 100 de euro, asa apreciati si comparati voi destinatiile. Am fost si eu cateva zile, benzina 500 si ceva de lei dus-intors, masina smechera gle amg consuma de sparge, dar asta e. Am apartament acolo, deci cazarea 0 lei, 800 lei pe mese, 1500 lei pe bautura. Cost total, in jur de 3000 lei. De banii astia ma duceam intr-un hotel de „lux” in Grecia unde scrie ca are 5 stele, dar in camera e televizor cu tub, sa stau cu mosii pe plaja cu nisip fin si sa mananc paine cu pateu si rosii in camera, si dupa sa ma laud la neamuri ce bine a fost!! Doamne ajuta tuturor!

    00
    • Nu prietene, nu asa compar eu destinațiile, io fac vara doua concedii pe an, unul la relax în Turcia la ultra-mega-plm-all inclusive și unul de explorare, mi-aleg o zona din Europa sudica și ma plimb cu masina. De exemplu, acum 2 ani am făcut Sardinia.

      Între astea mai scap câteva week-end-uri prelungite pe la bulgari.

      Dacă la al doilea tip de concediu (ala de explorare) e de înțeles ca n-am ce găsi jn Romania (in sensul ca am explorat deja toată România, nu mai am ce vedea, nu ca nu sunt chestii de vazut), la primul însă, nu găsesc o oferta echivalenta în Romania.

      Un concediu în Turcia ma costa vreo 3000-3500 de euro cu puradel cu tot. Dacă tu îmi găsești un loc pe litoralul romanesc 10 nopti unde sa stau în condiții similare cu Turcia (trecem peste faptul ca intra și 3 bilete de avion), eu de mâine îmi fac abonament anual.

      La fel, nu-mi face nicio placere sa trec granița la vecinii de la sud, dar aici nu ma fura nimeni, chelnerii zâmbesc, muzica e la un nivel acceptabil. Uite, acum stau cu 1700 de lei 5 nopti intr-un apartament cu 2 camere în Obzor pe malul marii.

      00
    • @Rumbu, dar tu cine esti? Si mai ales, ce doresti? Am alergie la exprimarile astea de „smecheri”, gen „prietene, bosule, sefule” etc. Ai putea sa te trezesti si cu o „perversa” daca mi-ai spune in fata „prietene”

      00
    • Rumbu, eu sunt mai curios de weekendurile alea prelungite la bulgari. Cat le prelungesti si unde stai? ca eu de fiecare data cand le-am prelungit cu doar o zi (vineri sau luni) au fost mai mult obositoare decat placute din cauza drumului (practic ai fix o zi acolo), in timp ce chiar un sambata-duminica (sau ma rog 2 zile consecutive) la noi la mare mi se pare decent (cu plecare din Bucuresti). Bine, eu in bg ma si duc spre burgas, nu karpetz si dulankurak sau cum se cheama alea de dupa vama. In general pana in cosntantin si elena nu am gasit nimic decent.

      Eu in ultimii ani am cam 6-7 „2days trips” pe vara pe litoral la noi (+concediul lung in afara, nu neaparat mare ca ma plictisesc sa stau 10-14 zile la soare, tocmai de aia le fac pe alea de la noi)

      In rest de bani, nu-mi pasa…a comentat bine careva mai sus, omul a dat 100 de euro intr-o seara pe plaja, si multi ii explica ca poti sta cu 400 de eur o saptamana nu stiu unde.

      00
    • Dar pentru restul comentatorilor: si cand cumparati paine, tot asa intai cautati unde e mai ieftin, si dupa va laudati amicilor?

      00
    • @Boris
      O să încerc să îți explic eu ce înseamnă un concediu reușit pentru multi oameni pentru că nici eu nu am înțeles la început – adică tot vorbeam cu diverse persoane care îmi povesteau ce concediu extraordinar au petrecut la all inclusive in Bulgaria, Grecia etc. cu niste preturi foarte bune, incomparabil cu România, deși am fost și eu și nu mi s-au părut chiar așa extraordinar.

      Tot întrebând pe unul pe altul am aflat SECRETUL unui concediu extraordinar – acest secret constă de cele mai multe ori în mâncare și băutură, adică oamenii merg 7-10 zile și beau și mănâncă mereu și li se pare extraordinar.

      Unul chiar mi-a povestit cu mândrie că 7 zile n-am ieșit din hotel că avea mâncare, băutură, piscină, ce ii mai trebuia altceva ?

      Trebuie sa recunosc că dacă mergi sa bei și să mănânci în România nu există oferte similare, adică la bani echivalenți in străinătate primești mâncare mai multă și în general mai diversificata, precum și băutură câtă vrei.

      Dacă nu te interesează neapărat mâncarea și băutura, adică vrei doar sa mănânci normal diferențele devin mai mici și având în vedere distanta și altele și în România poate fi ok.

      00
    • Mirel, inteleg ce zici, insa aici nu e neaparat de judecat cum se simte fiecare bine. Eu am vreo 50 de tari vizitate (concedii, munca sau lucrat remote), am stat de la 5 stele pana la hosteluri. Nu e treaba mea sa le spun oamenilor ca sunt prosti ca au 2 saptamani pe an de concediu, si alea le stau in hotel la allinclusive in bulgaria. Fiecaruia dupa cum ii place. Insa nu am cum sa accept argumente care compara mere cu pere.

      Cum ziceam mai sus, eu sunt obisnuit sa „nu stau acasa” (ca e munca remote, ca e concediu, ca e businesstrip) cam 3-4 luni pe an (puse cap la cap).
      Ori asta presupune ca daca vara vreau sa merg la mare 1-2 zile (ca mai mult ma plictisesc) cam tre’ sa ma duc in Romania (mi-ar placea sa am egea sau adriatica la 250 de km – sau 2 ore – dar cum nu o am, cand vreau mare rapid ma duc in Romania.
      La cum erau zborurile pre-pandemie, cel mai bine ieseai cu weekend trips in telaviv.

      Erau o gramada de zboruri de weekend care aduceau evreii la caziouri pt weekend aici. Si faceai baie in mediterana si te spargeai in cluburi de 3 ori mai de fitze ca mamaia daca doreai.
      Zborul in sine e scurt, dar cu mersul la aeroport, securityul din TLV etc, tot nu era f. rentabil ca timp.

      Si de aia ma intereseaza articolele care prezinta locurile decente (ca sunt putine) din Romania. Si la fiecare astfel de articol apar comentariile – cu toxinfectie alimentara, era mai ieftin in grecia/bulgaria, etc etc. De zici ca ii forteaza careva pe oameni sa mearga in romania.

      00
    • A venit mirel iar sa ne explice. Dar ce zici man dacă in loc de mancare vreau sa vad lucruri. Sa stau in Thassos si sa ma plimb cu scuterul în jurul insulei si pe dealuri mi se pare mai interesant decât orice îmi poate oferi litoralul romanesc. Dupa ce termin plimbarea mananc undeva unde nu ma simt furat, unde mancarea e bună, ma simt bine primit, respectat si servit corect. Asta dupa ce am făcut baie pe x plaje diferite, cu stanci pitoresti in jur si pești colorati in apa. Succes sa gasesti asta in romania. Litoralul romanesc este pentru romanii retrograzi cocalari sau proști. Eu am respect pentru munca mea din care îmi fac banii indeajuns incat sa nu suport sa ma simt furat si luat de fraier. Nu poti insa astepta asta de la toată lumea, unora le place sa le scuipi in cap.

      00
    • @Boris, Am scris mai sus, sunt la Obzor, am plecat luni la 6 dimineața din Otopeni, am ajuns la 10:30 in Obzor cu 2 pauze de pișu. Am ieșit pe la Ruse, nu pe la Vama Veche. Îmi place sa conduc, pentru mine nu e obositor, ma relaxează. De altfel concediile alea de explorat le fac de obicei cu propria masina. Stau 1-2 nopți intr-o localitate și de-acolo vad ce e interesant. La pensie sper sa îmi permit un RV sa bat cu el toată lumea.

      Referitor la Bulgaria, încerc zonele în care nu a intrat turismul asa puternic, dar aici mai mult merg pentru faptul ca sunt cu prietenii/vecinii și ne distram, de aceea alegerea nu îmi aparține mie întotdeauna.

      @op: și eu am alergie la ăștia care asuma ei ca unii merg în concedii doar sa se laude și fac foamea.

      00
    • Rumbu, multumesc. Da citisem ca acum esti acolo, dar ziceai ca stai 5zile, referinta la weekendurile prelungite fusese mai devreme si ma gandeam ca in alta parte.

      4h30 pe sens nu stiu ce sa zic mi se pare cam la limita pentru ca sa zic ca ma relaxez in 2-3 zile. Mai ales ca am prins de vreo 2 ori coada la ruse care nu cred ca imi permitea sa fac doar 4h30 pana acolo.

      Cum ziceam mai sus daca stai in otopeni: 15 min pana la aeroport, 1 ora security, 1h:30 zbor pana in bari de exemplu, 45 de min pana in oras – si esti cu o ora mai castigat decat pana in bulgaria.

      Adica strict timewise vorbind mai bine fac un weekend trip in italia decat in bulgaria (sigur ca sunt si alte aspecte, nu neaparat de bani, dar de cum gasesti zbouri, date libere/nu poti sa te sui in masina si sa pleci, etc).

      00
  28. Dacă ar exista, Anaf ar face minuni și în rândul ălora care se plâng că falimentează după ce vând apa cu 16 lei și în rândul multora (multora, nu am zis tuturor) care își permit să achite 16 lei pe o apă din venituri nefiscalizate.

    00
  29. 1000 lei pt o noapte de cazare și 1,5 zile de lălăit pe plajă?!
    sorry, sunt prea săracă pt așa ceva.
    și sunt bugetar. nu mai acuzați bugetarii pt prețurile de la mare din România. :)

    00
  30. Pe scurt ai dat 300 euro pentru o noapte de cazare+club, fain. Esti un adevarat influencer de vacanta.

    Ai si youtube?

    Faci si o serie din poiana iarna?

    00
  31. Da ma, sunt eu acum la Mamaia, minunat, ce sa zic.
    Parcarea hotelului nu mai e a hotelului, e a primariei, 5 lei pe ora, plata prin sms, nu ai optiune de plata pe zi… sa dea mutu 20 de sms-uri pe zi.
    Pe plaja nu sunt sezlonguri, nu au voie deocamdata…
    Azi noapte muzica la blana, acum vad ca tot asa, cica resort pt copii… (stiu.. stiu… statiune de cluburi, droguri si curvasareala, e vina mea)…
    Deja am patit-o azi la un restaurant, ne punem la masa, ne aduc meniurile, ne ignora 15-20 de minute, cand insistam la unul care trecea pe acolo vine si ne spune ca s-a inchis bucataria… frumos sa spui copiilor ca nu vine mancarea ci trebuie sa ne mutam…
    Micul dejun inclus: numai prajeli si mezeluri, ziceai ca e dieta aia pe proteina, o rosie nu vedeai…
    A, si binenteles ca erau oamenii cu farfuriile cu varf, se bateau pe niste fursecuri iar la aparatul de cafea era coada ca la paine in 86.

    Si marea intrebare: de ce ma tot duc acolo? E simplu, de aia. In 2 ore sunt acolo, nu ma complic cu acte, bagaje sofisticate, aeroporturi, planuri, etc.

    00
  32. Omu’ a scris bine. Pentru un „hai sa facem o baie” la 2h30min de Bucuresti e f ok. Ca a cheltuit 1000 sau 5000 e treaba lui. A cheltuit cit a vrut/avut/permis.
    Poti sa te duci cu studenteste cu salam, paine si vin de la bunicu in sacosa si 150 de lei transport dus intors si sa o arzi noaptea pe plaja daca ai 20 de ani fara probleme.
    Nu comparati preturile unei escapade ad-hoc ca cea prezentata cu ceva pritocit din timp. Pina la urma OP ne-a impartasit o experienta personala, cu costuri atent notate (felicitari) si ar trebui sa-i multumim, nu sa-i explicam noi ce a facut el eronat si ca Marea Negra e de cacat. Si pare ca a fost multumit, are bateriile incarcate si cred ca-l doare in pix de sfaturile economilor de aici si ca putea sa stea in Bali cu 1 dolar sezlongu’. Mama cat hate – parca e forum de pescuit –

    00
    • Cu tot respectul dar marea neagra de la noi chiar e de cacat comparativ cu alte zone de litoral din europa, indiferent de experientele si cheltuielile autorului.

      00
    • Subscriu la cele de mai sus.
      Multumesc GuestAutorului si celor care au descris detaliat experientele lor (zidanne horse cristi). Au avut curaj sa isi expuna experiente personale si ne-au ajutat si pe noi, cu un set de informatii utile.
      Trebuie sa intelegem ca suntem foarte diferiti ca potential financiar, status matrimonial, timp disponibil, deschidere spre nou si ca o experienta perfecta pt mine se va tranforma intr-un dezastru pentru tine.

      Cu tot mesajul impaciuitor, si eu cred ca nivelul serviciilor de la mare este peste preturi le cerute. Dar, asa cum a zis si GuestAutorul exista o raza de speranta. Deja, in tot ce se construieste si se deschide de cativa ani incoace, se vede un 10-20% peste standard. In plus, devenim prosumeri pt ca ne informam mult mai mult decat o faceam acum 10ani, si interactionam mai mult, chiar si prin acest articol.

      00
    • Am fost eu la un Hai sa facem baie weekend la hotel de 4 stele fara restrictie de buget si fara sa am pretentii de preturi de Bulgaria.
      1. M am enervat pe drum
      2. Hotelul super misto angajati in majoritate nesimtiti si incapabili sa ia banii turistilor. Astepti o comanda juma de ora si ala uita ce ai comandat Desi era la jumatate restaurantul
      3. zona 0 in Mamaia. Rahat pe jos, Pungi de fast food ai caini vagabonzi, vegetatie „salbatica” . Autorul nu le a vazut de la Kamikaze cred,
      4. In afara de Nikos si celebrele doua restaurante pescaresti Golful Pescarilor si Pescaria lui Matei din Port, aproape 80 % sunt tepe. Ma abtin de la comparatii cu BG si GR ca am zis ca analizam punctual
      4
      5. Doua zile mai tarziu si cu 1600 Ron in minus ma jur ca nu mai calc pe acolo.
      Si alta chestie.tot ne raportam strict la Mamaia.. Bah baieti ati facut o tura prin Sud? S a Mai curatat un Pic, au mai aparut hoteluri noi dar daca faci o plimbarica ajungi in zone tip Cherbobil. Mizerie, cladiri cazute etc. Eu zic un mare pass si il Las pe Autorul IT ist sa fac dieta cuu alcool si „praji” (de ieri) din partea casei 😊

      00
  33. Pentru toti cei care se mira de apa la 16 lei, la un restaurant bun cand mergeti ce pret are apa la 1L?

    In orasul meu, cele 4-5 restaurante bune pe care le frecvente au preturi intre 13-14 lei sticla respectiva.

    00
    • 8 lei Bucovina 1L. Mâncarea vine in 15 minute. Bine, Transilvania …

      00
    • eu vorbesc despre Sibiu acum (deci aceeasi zona). m-am uitat rapid pe 4 meniuri la restaurantele „bune” (dar nu cele considerate de lux) si avem asa: 10, 12, 13, 14… dar acum realizez ca sunt la 0.7 de fapt 🙃

      comentariul meu nu venea ca argument pro litoralul romanesc, ci ca exemplu ca preturile nu sunt exacerbate, in raport cu ce exista deja in tara.

      00
    • NOU
      #99

      Vorbim de un beach bar pe plaja. Nu de cine stie ce restaurant. Repet, prin comparatie o sticla de apa rece pe plaja in Grecia e 1 euro sticla mare, si 0.5 aia de jumate. Cel putin asa era anul trecut si acum 2 ani , si, si…
      Iar daca ceri o cafea apa ti-o aduce gratuit.
      Nu stiu daca stiti, dar in Grecia e mult mai cald decat in Romania…

      00
  34. Asta e din categoria articol-turnesol, iese involuntar la suprafață ghertoismul din (unii dintre) noi.
    Cum vii tu, bai acesta, sa te iei de coloana vertebrala a filozofiei noastre de viata, CLIȘEELE. Curg comparatiile stupide, stelele nenumarate din Grecia, Turcia, etc. Acuze de inconstienta (aia cu apa revine psihanalizabil), cum adica sa hotărăști tu cum iti cheltui banii?
    A, si aia cu Madeira e tare. Unde e o singura plajă cu nisip fin. Are alte chestii, evident, dar la capitolul plaje, șocant, toata insula sta mai rău ca Mamaia.
    Pe mine ma enervează oamenii (vanzatori, chelneri, etc) foarte scârbiți si sictiriti. In afara de infrastructura, as zice ca asta e cea mai mare durere. Condiții de cazare sunt, mâncare decenta găsești. Sigur, daca nu le vrei la 2 lei si, pe de alta parte, belesti ochii un pic.

    00
  35. pt astia cu 2 ore esti acolo: te urci in masina si in 30 min esti la therme.

    00
  36. În primul rand autorul articolului se încadrează pe publicul țintă când vine vorba de vizitat Mamaia. Costurile spuse de autor sunt cât se poate de reale și ne place sau nu Mamaia ca preturi se încadrează în segmentul de bogați.
    Problema insa nu este asta. Problema sta în faptul ca de banii aia primești prea puțin fata de ce primești în alte părți. Și sunt unul care nu are nimic împotriva sa plateasca un preț premium pentru servicii premium. Cu toate acestea hotelierii noștri nu știu ce înseamnă premium sau lux și în foarte multe cazuri își desconsidera proprii clienți. Prin urmare voi merge oriunde, dar nu pe litoralul romanesc. Când voi primi ceva serios la schimb de banii pe care ii dau voi veni cu cea mare placere în Mamaia.

    00
  37. Ce mai e prin Costinesti ? :) Vai ce serparie era prin facultate… dormeam pe unde apucam, ne imbatam seara de seara, ne futeam pe plaja, a ramas la fel de cool ?

    00
  38. Misto articolul dar nu cred ca poate convinge pe cei carora nu le place Mamaia. Chiar daca suna interesant ce povestesti cu costurile, tot nu m-as duce pentru ca n-am ce sa vad decat cocalarime, figuri si un peisaj destul de anost.

    00
  39. Fiecare loc isi poate avea farmecul lui pentru unii si in acelasi timp sa reprezinte un mare ‘no go’ pentru altii.
    Ce ziceti, oare sunt sanse ca hotelierii romani sa stie ca lumea nu prea este vaccinata si prefera litoralul romanesc ca sa scape de testari si alte acte pentru deplasari in alte tari? Eu cred ca da si cred ca si profita serios de pe schema asta.

    00
  40. marea pentru mine e despre libertate, aia de a face plaja in fundul gol, de a ma simti comod, de a ajunge repede pe plaja. Stau de ani de zile la gazda, camera cu toate conditiile, curatenie, baie, AC, internet de calitate, merge skype-ul fara sughituri, TV mare, am chromecast la mine pentru netflix si restul. Mananc de ani de zile la autoserviri si in ciuda faptului ca unele se pare ca aveau carne veche de ani de zile, n-am facut niciodata toxinfectie. Nu ma balacesc prea mult in apa, probabil de-aia. Merg intotdeauna inainte de sezon, cand n-apuca apa sa se murdareasca prea tare. In Mamaia am fost o singura data si de-atunci n-am mai calcat pe-acolo. E okish daca n-ai pretentii. N-am, cum ziceam, vreau doar sa stau pe nisip si sa dorm omeneste, sa fac un dus cald oricand si sa ma deconectez de B, dar nu prea mult. Anul asta m-am hotarat sa plec duminica si luni dimineata eram pe plaja. Ca o noutate, pe autostrada prima data in viata mea, am vazut doar 2 zmintiti care au dat flashuri altora. Tot pentru prima data in viata mea, nu m-a flashuit nimeni. Wow.

    00
  41. Majoritatea plajelor concesionate la care m-am uitat pe o lungime de 2km (reper central Alezzi) au dotările relativ ok: umbrele și șezlonguri ok, scrumiere, colectare selectivă deșeuri, vestiare, furtun de apă dulce și toalete.

    Furtun? Inteleg ca e mai bine decat fara nimic, dar FURTUN?

    Astea fiind zise… Am niste prieteni care si-au luat apartamente prin Navodari, am prieteni din Constanta, mai trec sa-i vizitez, sa stam la povesti, sa bem o bere, dar daca ar fi sa merg pentru mare, nici n-as lua in calcul gluma aia sinistra numita litoral romanesc. Pentru ca e la risc, intr-un loc esti servit misto, in altul e bataie de joc; unele plaje or avea furtun (lol, din nou) cu apa dulce si toalete, dar in altele se caca lumea in „gheretele” alea in care in mod normal te schimbi de costumul de baie. Si pentru treaba asta se cer preturi de 4 stele. Inteleg ca pentru unul din Bucuresti e aproape – 2 ore de mers cu masina, daca nu e ambuteiaj pe autostrada – si ca sa bagi scurt piciorul in apa e ok. Numai sa nu ai ghinion sa nimeresti sa mananci intr-un loc aiurea, sa faci vreo toxiinfectie alimentara, sau sa te serveasca aia in bataie de joc, ca ti se ia.

    Eu am avut „norocul” sa fiu servit in bataie de joc; sa stau pe mirifica plaja din Mamaia unde am numarat 4 mucuri de tigara intr-un metru patrat si unde se cacase cineva in chestia aia de schimbat; in acceasi zi niste prieteni s-au pricopsit cu o toxiinfectie alimentara de toata frumusetea, 3 zile n-au fost buni de nimic. Venisem toti la o nunta, astia au ratat si nunta. Stii cum e – fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.

    00
    • pardon, 10 mucuri de tigara pe metru patrat.

      00
    • NOU
      #114

      „dar in altele se caca lumea in “gheretele” alea in care in mod normal te schimbi de costumul de baie. ” Aici e vorba si de oameni, de turisti adica… Atata pot, atata fac…

      00
    • Aici e vorba si de oameni, de turisti adica… Atata pot, atata fac…

      Corect, da’ ce sa fac eu daca turistii astia care atata pot, atat fac, sunt pe litoralul romanesc? Ma duc eu altundeva, ii las pe ei acolo :)

      00
  42. Litoralul românesc e un jeg exagerat de scump, oricâte articole din astea aș citi. Experiențele mele sunt mai relevante pentru mine, decât experiențele autorului.

    00
    • NOU
      #117

      „Experiențele mele sunt mai relevante pentru mine, decât experiențele autorului.”
      Asta e adevarat.

      00
  43. Bă, dacă vreți să băgați piciorul în apă sărată la 2 ore de București, de ce nu vă duceți la Amara?!
    Enșpe hoteluri, 1,5 ore pe autostradă și apoi stânga/dreapta la drajna, sau 2 ore pe drumul vechi printre sate.

    Lac cu apă sărată, piscine, servire mai bună (nu ne batem joc de clienții care s-au îndurat să vină la noi), prețul cel mult jumătate față de mare.

    Bine, nu te poți lăuda că ai fost la Amara când colegul zice de Mamaia și vecinul de șezlong e un pensionar venit la tratament de reumă, dar dacă vreți o baie cinstită la 2 pași de București, poate luați în calcul.

    Nu-s nici cluburi, nici briza mării, dacă vreți așa ceva.

    00
    • La amara nu stiu sa vina cineva special pentru plaja, dar pentru o deconectare scurta, au facut o terasa misto in Amara noua la Blue Eyes.

      00
    • Autorul își descrie experința la mare pt o deconectare scurtă. Dacă am înțeles bine, plecat sâmbătă, întors duminică, pt un pic de plajă și bălăceală. Clubul pur și simplu s-a întâmplat.

      Unii se duc pt tratament balneo pt reumatism. La Amara, nu la mare. :)

      00
    • Fiecare cu ce vrea. Cand Amara e mai aproape, e buna si aia.

      00
  44. NOU
    #122

    Urmeaza un post lung lung si plictisitor. Nah, meteahna de om batran.
    Am citit postul autorului si ca om ce cunoaste litoralul romanesc de mult timp, chiar de foarte mult timp, am sa incerc si eu sa exprim o opinie cat de cat obiectiva.
    Sunt, hai sa zic, mai in etate decat multi dintre voi. Decat cei mai multi dintre voi chiar. Democratia m-a prins la varsta de 19 ani (atat aveam in ’89). Deci eram un fel de adult tanar.
    Avand bunici la mare am crescut acolo. Iar fiecare vacanta, de la 15 iunie si pana la 1 septembrie obligatoriu o petreceam acolo. In Constanta. Asta pentru ca ai mei se saturau sa ma suporte in timpul anului si aveau si ei nevoi de niste timp doar pentru ei (urasc sa ma murdaresc pe la gura de engleza dar… insert sarcasm here…). Asa ca ei se suiau in Trabant – da, Trabant suna hilar, dar cine a prins vremurile alea stie ca era greu sa ai un cartonetti d’asta – si plecau prin tara. Asta ca sa nu mai punem la socoteala si restul vacantelor, sfarsitul de saptamana, si altele… Bine, nici bunicii nu aveau treba cu noi prea multa de la o varsta (spun noi, ca aveam un var la mare), aveam prieteni, plecam dimineata la plaja, ne intorceam la pranz, mancam, si plecam iar. Sera fotbal si vat-ascunselea sau atinsa printre containere. La zece jumate seara/unsprezece intram si noi la spalat. Asta cand nu pierdeam diminetile pe la cozi.
    Bun, ca am terminat cu introducerea sa trecem la subiect. Cum ziceam, am cunoscut litoralul cu bune si cu rele. Am prins si „suedezele”, si somerii vest-germani sau britanici venti „la sezon” cu jumatate de ajutor de somaj, si „solariile”. Atat pe cel din Mamaia Nord, unde vindeau polonezii cam tot ce vrei si ce nu vrei (tot timpul m-am intrebat cum strabateau Polski Fiaturile alea mici 2 – 3000 de kilometri incarcate ca un camion…), cat si pe cel de pe plaja Modern, din Constanta. Ala s-a daramat relativ repede, contravenea moralei proletare. Am facut 1 Mai muncitoresc pe terasa de la Amfiteatru in Olimp (dpdv social erai un nimeni daca nu te faceai muci acolo de 1 Mai…), am dormit pe plaja in Costinesti, am prins carnavalurile si diversele personalitati ale domnului Mazare, fostul primar… Am fost in Neptun, statiunile din sud m-au atras mai putin, dar cand stateam in Neptun m-am plimbat si pe acolo. Cam tristut…
    In fine, postul autorului relateaza experienta lui, asa ca nu am nimic de comentat.
    Greseala noastra e ca el vorbeste despre un week-end, noi ne raportam la pretul unei vacante. De fapt, asa supravietuieste litoralul romanesc, si mai ales Mamaia (aici includ si Mamaia Nord). Pentru ca juma’ de Bucuresti profita de autosrada si se repde in week end la mare. Iar HORECA pofita de asta.
    Unde nu sunt de acord cu autorul:
    1.) „dăm o fugă la mare, neplanificat, și încercăm să o ținem într-un buget cât mai redus, spre deosebire de cum cheltuim în mod normal.” Inteleg ca autorul este ceea ce noi pe vremuri numeam un „yuppi”, cu un venit peste medie, si cum s-ar spune posibilitati (acum cred ca-i spune hippster). Altfel nu-mi explic cum un buget de cam 1000 de lei pentru o zi si o noapte poate fi „cat mai redus”. Ma intreb cam cat consuma ei in mod normal. Sigur, fiecare intelegem treba asta cu „bugetul” in mod diferit. Din punctul meu de vedere, „budget traveling” insemana sa ti stabilesti un buget cat mai redus, pe care sa nu-l depasesti (asta din start intelegem ca nu s-a intamplat, pentru ca autorul a cheltuit cam 50% din buget in club). Si, atunci cand dai 16 lei pe o sticla de apa plata pe plaja, nu prea se potriveste cu calatoritul „din buget”. Acum repet, e posibil sa nu am drepatate, fiecare isi planifica bugetul in functie de posibilitati. Ca idee, o sticla de jumatate de apa plata in Grecia pe plaja e 0.50 euro. Una mare 1 euro. Pe plaja.
    2.) „Destinația aleasă a fost “Mamaia Nord”, bucata dintre Hanul Piraților și Năvodari, pentru că am vrut să evităm plajele proaspăt lărgite.” Pai… De ce? aaaaa…. hehehehe….
    3.) „Curacao Beach”. Aici, experianta mea (de acum cativa ani e drept) e in flagrant dezacord cu a autorului. De plaja nimic de zis. E de fite (miroase a niste basini pe acolo…) dar e frumoasa. Linistita, nu foarte aglomerata. Per total plaja super ok. restaurantul insa… Intr-o postare anterioara va povesteam de ce nu mai mananc in Mamaia. Ei bine, acest restaurant e unul dintre motive. Eram cu unul din verii mei, ambele sotii (nu ale mele, una era a lui si saraca era si gravida), si fetita mea, avea vreo 4 ani atunci. Parca era si baietelul lui mai mare, nu mai stiu exact, memoria imi joaca feste, varsta ce sa-i faci… Bai, dupa ce ne-a luat comanda, imbeciul ala s-a plimbat prin restaurantul aproape gol cam 45 de minute cu tava sub brat, pana sa ajunga sa o dea la bucatarie. Intre timp restaurantul s-a umplut, a luat alte comenzi, si timpul de asteptare a crescut, a tot crescut… ” Nu avem domnule ce sa-i facem, e un nepot al patronului…”. Cand in sfarsit a venit mancarea (bine si asta a venit in ture…) dorada sotiei era pe jumatate congelata…. Nu s-a putut manca.
    3.) Nikos Taverna. Nimic de zis aici. Gatesc bine, in restaurant se misca repede, foarte repede, e gustos (bine, eu prefer Suvlaki Bar, dar de gustibus…). Problema e ca Nikos asta e o shaormerie mai de soi. Cu alte cuvinte un fel de fast food. Iar pentru asta pretul mi se pare cam piperat. Desi poate nu am dreptate, avand in vedere dimensiunea portiilor. Din nou, poate dau lipsa de obiectivism aici.
    4.) titlul. incepe varful sezonului. Sa avem pardon. Mai sunt cam 2 saptamani pana atunci. Din ce stiu eu, pe litoralul nostru varful sezonului incepe cam la 15 iulie. Si se termina dupa 15 august. Si daca acum autorul a platit 1000 de lei pentru o zi si o noapte, sa vedeti atunci, cand oficial preturile cresc cam cu 30%….
    In concluzie, da sunt locuri ok, poate mai mult decat ok si pe litoralul romanesc. Ce nu sunt ok de cele mai multe ori sunt oamenii care le administreaza. Iar asta poate face experienta extrem de neplacuta. Si mai sunt si turistii…
    Cam asta ar fi.
    Ah, inca ceva. O alta zona unde ma plimb, dar in restaurantele de acolo nu mai pun picioarele e Portul Tomis.

    00
  45. Va rog eu sa ma scutiti cu litoralul romanesc.Am fost ultima data in 2014 si am jurat ca nu mai calc niciodata in latrina aia . Preturi umflate cu pompa ca sezonul este scurt si noi trebuie sa fim intelegatori cu saracii patroni romani, mizerie la tot pasul, prost gust , taranoi parveniti si agresivi si manele care urla la maxim de iti crapa timpanul si capul in final. Din ce am citit vad ca nu exista o evolutie in bine a litoralului romanesc, acum este scuza cu pandemia, iar eu experimente pe pielea mea si banii mei nu mai fac.
    Mai bine faceam ca bulgarii , recunosteam ca suntem saraci si batuti in cap si nu stim sa facem turism , ne lasam pe mana germanilor si poate iesea ceva mai bine decat ce exista in prezent.

    00
  46. NOU
    #124

    Tot eu sunt…
    Revin cu o chestie. De data asta legata de linkul catre doamna/domnisoara care la cherhana a comandat caracatita cu orez negru (…) si dorada.
    Ma tot scarpin dupa ceafa de vreo 10 minute si ma intreb daca varsta nu ma face (mult) prea carcotas. Adica observ cu ingrijorare ca devin un batranel din ala artagos mereu pus pe cearta, dar…
    N-am nimic de obiectat cu privire la ce a comandat duduia (cu toate ca mi se pare de o hipstereala extrema, si. tot ca am pomenit de Nikos, acelasi lucru acolo ar fi costat mult mai ieftin), sa comande dom’le ce vrea daca e in meniu dar parca caracatita si dorada la cherhana… Sa va explic. Cand mie imi spui de cherhana, imi vorbesti despre o saramura de crap, un crap prajit, niste calcan la gratar sau pe plita, poate niste hamsie prajita, stavrid si guvizi DE MAREA NEAGRA tavaliti prin malai sau faina cu sau fara mujdei (personal urasc mujdeiul, dar aici in Dobrogea mujdeiul inseamna altceva decat sunteti voi obisnuiti prin restul tarii). Daca zic si de un chefalas sau lufar pe gratar… Asta pentru ca in intelesul meu (si aparent si al dex) „cherhana” insemana asta: CHERHANÁ, cherhanale, s. f. Construcție (și mică întreprindere) situată în imediata apropiere a unei ape și destinată primirii, sortării, preparării și depozitării temporare a peștelui prins în zona respectivă. Deci, conform definitiei, ce legatura au caracatita si dorada cu „zona respectiva”? Adica bai, totusi, daca vinzi si asa ceva, ca exista cerere (…), nu-i mai spune „cherhana” spune-i restaurant pescaresc SI meditaraneean. Fructe de mare la cherhana? Singurele fructe de mare pe care le stiu eu de Marea Neagra sunt midiile si garizii. Si garizi nu am mai vazut de cel putin 25 de ani… Stiti ce sunt garizii? Un fel de creveti, dar mult mai mici si fara carapacea aia tare. La On Plonj, in Portul Tomis, prin ’95 – 96 pentru 15 – 20 de lei primeai o farfurie cu varf de garizi facuti la tigaie.
    Si inca ceva. M-am uitat si eu la pozele de pe FB pentru „Cherhanua” Tasaul. In afara de niste poze superbe cu lacul Tasaul si niste lotci goale, nimic legat de pescuit si activitatea specifica unei cherhanale.
    La polul opus, Pescaria lui Matei, alta locanta de fite, pe care nu o recomand datorita timpilor de asteptare, dar macar acolo aia pun poze cu pestele pescuit de ei, ce au prins in dimineata respectiva, si sunt si „restaurant cu specific pescaresc”, nu cherhana, desi au mai mare legatura cu „cherhanaua” decat aia din Navodari.

    00
    • Garizi … Cred că nu am mai mâncat de 25 ani…

      00
    • NOU
      #126

      @Radu M: nu stiu daca ai prina, dar in copilarie si adolescenta tin minte ca dupa o furtuna mai serioasa era stratul cam de un metru de garizi la mal. In cam ultimii 25 de ani, intr-adevar, nu am mai vazut…

      00
    • Probabil atunci au dispărut :).. după furtună nu mergeam că era aveau scoicile nisip* in ele.
      *mai mult că de obicei

      00
  47. Eu sunt din Constanța…. Trec strada și sunt pe plajă.. am văzut cum au apărut și cluburile și fițele și cum am dispărut scaunele de plastic. Renunțasem la Mamaia pentru Costinești când eram mai tânăr ..după m-am dus în vamă (dar acum cred că e mai scump că în Mamaia și îți cad și paiele în cap).
    Problema expusă în articole anterioare care ție probabil că ți-a scăpat este discrepanța mare intre condiții și prețuri. Și da scuza cu e sezonul scurt la noi e când mă știu .. adevărul e ca 7-tarul ăla nou costă și la anul apare altul… Și aici e marea problemă. Și am o perspectivă din interior că așa stau lucrurile și de asemenea știu că nu toți patronii sunt așa. Și despre multele continente nu știu pe unde ai umblat tu dar la ce preturi sunt pe la hotelurile din Mamaia …da și eu am fost pe continente (mai am unul dar acolo e frig si îmi îngheață berea)

    00
    • NOU
      #129

      Pentru noi, astia cu casa in Constanta inca exista Plaja Modern. Sigur, cu probleme, dar…

      00
    • Prefer una din plajele între spitalul militar și reyna dar prin unele locuri trebuie sa cobori direct dealul.. că e greu să facă niște scări…

      00
  48. Nu se specifica nicaieri ca articolul si comentariile sunt doar pentru miticii din Bucuresti, care fac 2 ore pana la mare.

    Eu din Iasi, ce optiuni am in afara de Stanca Costesti (pentru kunoskatori) sau la strand la Ciric?

    Am luat un apartament in CT in februarie pe Airbnb cu 750 de lei 5 nopti (21-27iulie) si probabil o sa imi fac provizii din Lidl si o sa ma plimb cu masina prin alte statiuni, eventual o zi in Mamaia (preturile din articol sunt corecte)

    Grecia sau Bulgaria cu masina din Iasi? De ce as pierde atata timp pe drum? Si ca sa ajungi la preturile de care spuneti voi in Grecia, trebuie facuta rezervarea cu aproape 1 an inainte (avion+cazare).

    Asta asa in caz ca interesa pe cineva ce fac provincialii care nu au vouchere in vacanta de vara.
    Inca ceva, stie cineva daca in Romania pot inchiria doar un sezlong si unul sa-l am de acasa (gonflabil) fara sa ajung sa ma cert cu bijnitarii pe acolo?

    00
    • Nu-i dracul atât de negru un Iaşi-Grecia, eu merg de când avea copilul 2 ani şi am supraviețuit. E drept, nu e de mers un concediu mic, că faci 20% pe drumuri.

      Dar, mă scuzi, Iaşi e ca curul plasat, e greu de ajuns şi în sud şi în vest. Am auzit că e frumos în Transnistria…

      00
    • Da-i o fuga la Vadul lui Voda in RM, un fel de Costinesti mai curat si cu perdea, dar mai mic si anost.
      Poti baga o balaceala la tristul Orheiland din Orhei (nu stiu daca l-au deschis, era in renovare acum 2 ani) sau o tura scurta de plaja de „fite” la Odesa.

      Per total iesi mai ieftin decat la noi, iar daca nu cunosti rusa nu te vor deranja cocalarismele si manelele rusesti.

      Hai ca are si estul frumusetile lui si nu sunt ironic.

      @Adyzah, nu rade, e chiar misto o cafea la terasa din parcul ala de langa Nistru in Tiraspol. Linistit, curat, cu garda de corp incluza de tovul Lenin sa se asigure ca nu depasesti orele de vizitare din viza de tranzit.

      00
    • Pe lângă Odessa nu sunt plaje? Pare aproape.

      00
    • Ba sunt. Asa cum Bulgaria e varianta middle pentru romani, asa e Odessa pentru ucrainieni si moldoveni.

      00
    • Iasi-Odessa arata peste 5 ore pe Maps, ajung la CT mai bine, chiar si Vadul lui Voda e la 3 ore distanta, in fine

      00
  49. discutiile astea despre litoralul RO vs afara a devenit noul andoid vs ios

    00
  50. Locuiesc pe litoral, la 10 min de plaja si va sfatuiesc sa mancati doar in restaurantele deschise in tot timpul anului. Apoi, incercati Saturn, acum dupa ce s-a renovat, e altceva.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.