Împotriva propriului interes: garsoniera în rate la porumb

Nu e niciodată prea târziu să afli și să înveți lucruri noi. Mă uitam aseară la un reportaj despre imobiliare și am aflat că există oameni care cumpără garsoniere la porumb. Nu, nu e important că a dat un avans unui constructor dubios, care deja avea probleme și cu legea și cu un alt ansamblu rezidențial, aia e treaba lui, dar uitați-vă unde doresc unii oameni să stea în garsoniere.

OK, glumesc, cât de idiot să fii să te ducă capul să cauți informații despre dezvoltator și apoi să cumperi știind că ăla construiește problematic? Și pun pariu că a râs de proștii care nu s-au informat despre dezvoltator.

Și mai e ceva. Să zicem că cunoști o fată și vă decideți să mergeți la tine ca să îi arăți stampe japoneze (pe vremea mea nu era netflix and chill). Și îi spui că abia ți-ai luat casă și că e un pic deranj. Și că costă 30 taxiul din centru până la tine. Și că dimineața faci doar o jumătate de oră până la metrou cu mașina. Și ea se va uda toată la prospectul unei vieți alături de tine, in garsoniera ta luată în rate la porumb.

Pentru că da, atât te-a dus capul, garsonieră în rate la porumb. Voi fi singur niște ani, deci un credit la o garsonieră e ce îmi trebuie.

Cum ziceam, eu nu știam că se construiesc garsoniere în câmp. Serios. Poate nu am fost atent, poate scria, dar mă gândeam că, fiind pentru o persoană sau pentru tineret, nu se fac în câmp. Că ăla dacă are bani doar de o garsonieră nu are bani și de mașină și/sau vrea să fie aproape de oraș și viața zbuciumată. Și de bulăneală.

Un pic diferit de reclamele alea amuzante în care tinerii se adună la unul dintre ei acasă ca să se uite un film sau să joace jocuri de societate.

Și mai e și tipul ăla de la #better, care nu știe să vorbește. Miraj sau iluzie nu înseamnă ce crezi tu că înseamnă, gogoșel! Și dă șapca jos, că nu plouă în casă!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

80 comentarii

  1. „Bormasina, flex si alte chestii barbatesti”. Hahahahahaha

    00
  2. Poate e o impresie greșită dar la apartamentele astea pe unde intra vântul în oraș am văzut mașini destul de scumpe… Dar poate asta e motivul pt care nu au avut bani de o casa mai în centru..

    00
  3. Nu degeaba nu mai ai loc sa arunci un ac in Popesti, Chiajna si Bragadiru. Construiesc ca disperatii, cumpara ca disperatii, fara o minima informare, cu rate pe zeci de ani. Pamant in Bucuresti nu se mai face, iar majoritatea fug de blocurile comuniste. Localitatile limitrofe sunt suprasaturate de constructii, si totusi oamenii cumpara in continuare. Si pe urma se plang pe unde apuca.

    00
    • Blocurile noi sunt in porumb, daca arunci un prezervativ in veceu refuleaza, casele au butelia ascunsa in pamant, dar oamenii fug in continuare de blocurile comuniste. Foarte bine ca sunt mai ieftine pentru aia care nu fug.

      00
    • Da, sunt super ieftine. Pentru ca d-asta fug oamenii la apartamente in porumb, de ieftine ce sunt apartamentele vechi :))

      00
    • sunt mai scumpe alea comuniste. de asta nici nu prea merita, plătești mai mult inițial, după care trebuie să renovezi și să aranjezi totul.

      00
  4. Garsonierele de la porumb sunt pentru taranii care vor sa dea lovitura in capitala dar n-au bani de centru. Treaba e simpla: decat sa faci naveta de la alexandria pana la corporatia din pipera, mai bine vinzi cele 2 camere din teleorman si iti cumperi o camera in sectorul agricol ilfov. Sigur, nu-i cazul lui dragnea. El si-a permis ceva mai multe camere mai aproape de centru.

    00
    • Sectorul Agricol Ilfov?
      Nici macar ala care s-a nascut acum douaj’ de ani nu l-a mai prins.

      00
    • NOU
      #10

      explicatie varule :

      – pret vanzare zona decenta Bucuresti bloc nou, pestte 1500 E mp ( cele „normale” nu „lux” si fara loc de parcare care porneste de la 10.000 E / loc )
      – zona periferica Bucuresti, bloc nou, intre 600-900 E mp ( cele „normale” nu „lux” si fara loc de parcare care porneste de la 5.000 E / loc )
      – chirii zona decenta Bucuresti, garsoniera de la 250 E in sus
      – chirii zona periferica Bucuresti, garsoniera de la 100 de E in sus
      – pret teren zona decenta Bucuresti ( daca mai gasesti ) de la 400 E in sus
      – pret teren zona periferica Bucuresti de la 20 E in sus

      *preturile afisate la vanzare nu sunt neaparat si preturile reale de vanzare
      ** in zonele periferice sunt si foarte multi navetisti si chiriasi din diferite paturi sociale ( „tarani”, studenti, familii cu multi copii care au nevoie de spatiu, etc )

      – daca esti fiu/fiica de crescator de varza in Teleorman bani de un bmw SH mai gasesti dar bani de apartament nou in Bucuresti nu prea … so exista explicatii …

      *** exista o lege foarte clara a cosntructiilor ( atat ca dimensiuni cat si ca facilitati, utilitati, etc ) care daca ar fi respectata nu am mai avea tragdeiile noilor aglomerari urbane din ziua de astazi ( lipsa strazi, utilitati, canalizari, unitati de invatamnat, parcuri, etc )
      – de curiozitate, vedeti ce populatie are acum ORASUL Popesti Leordeni si cate spitale, scoli, gradinite, unitati de alimentatie, pompieri, politie, etc au … ( acelasi caz pentru VOLUNTARI, PIPERA, CHIAJNA, ROSU, DOMNESTI, etc )

      – era o discutie la un moment dat ca ce se intampla daca in Popesti are loc sa zicem un incediu foarte mare, cine va interveni acolo ? pompierii din Bucuresti sau aia din Popesti ? raspuns : care pompieri din Popesti ?

      00
    • Hai ma, ca si bugetarul Dragnea abia si-a permis 2 camere in Bucuresti. Ale Parlamentului.
      Ca sa nu stea inghesuit e nevoit sa inchirieze guverne, e deja la al treilea, nu prea se intelege cu proprietarii.

      00
  5. Coane, alea sunt în Bragadiru… Te duci 3 sate mai înspre Alexandria și iei de banii de garsionieră casă mai mare, pe pământ. Mai faci și o agricultură pe lângă corporație

    00
  6. Sau iti cumperi pentru ca vrei sa o inchiriezi. In Bucuresti se inchiriaza si daca e in Alexandria (if you know what i mean)

    00
  7. majoritatea care și-au luat case prin zonele limitrofe (pe care îi cunosc eu) sunt din servicii/poliție/armată/corporații, exact cum a zis Beb, veniți de la țară, văzut prima dată apă caldă pe țeavă la orice oră din zi și din noapte la oraș, cumpărat case și terenuri pe străzi fără trotuare, parcuri, canalizare, șamd, bucuroși că au mașini și fac naveta cu ele câte-o oră – două în traficul din bucurești – pe strada unde parchez de nevoie când vizitez una dintre familiile astea ies vecinii să zbiere la mine să nu mai parchez pe stradă că ei nu au cum să iasă din curțile cât cutia de chibrit :D e plăcerea mea să le amintesc că există mersul în marșarier până în capătul străzii, mai ales că nu i-am obligat eu să își cumpere case în locuri impracticabile iar străzile sunt încă locuri publice, înguste dar publice

    00
    • Sa crezi tu ca sunt locuri publice, cele mai multe nu sunt preluate de primarii si de aia nu le pot asfalta.

      00
    • NOU
      #23

      Nu ai voie sa parchezi pe spatiul public daca blochezi accesul la o proprietate.
      Prietenii tai „de la tara” care au „vazut prima data apa calda pe teava” ce parere au?

      00
    • Conform Art. 143, lit. C din regulamentul de aplicare a codului rutier se interzice stationarea pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m.
      Numa zic.

      00
    • Avand in vedere ca eu nu am tanc la 2 l pă dizăl si reusesc sa intorc masina din 3 miscari le urez succesuri la parcat, strada are 6 m latime si chiar daca nu are fix 6.00 m, la ora la care ajung eu acolo e un sir lung de masini parcate pe lateral, sunt ale lor, le tin pe strada ca sa aiba loc de joaca ptr copii in minicurtile alea :D ce v-ati activat! I-am invitat de nenumarate ori sa cheme politia sa ma amendeze, dar ghici ce? Inca o mai astept! Cel mai amuzant e cand ploua si incep sa le puta fosele septice, initial nu stiam ce mort a ramas uitat prin portbagaj de la ultima executare, a durat ceva sa-mi dau seama ca nu explodase vreo conducta de gaze si as mai putea sa spun povesti romantice cu manele urlate in fiecare sambata dimineata sau duminica pentru ca de-aia iti iei casa la porumb, sa te simti ca in ferentari

      00
    • chiar și fără acces pe stradă, eu sunt curioasă, când îți vin prietenii în vizită și tu stai în porumbi la mama dracu’, ce le faci? îi rogi să vină cu trotineta sau bicicleta că e stradă privată și n-au loc să tragă un pârț sau să parcheze mașina? le dai bani de taxi? îi transporți tu cu dizălu’ de 3 litri de la ei din oraș până acasă la tine? îi transporți cu drone? când îți vin părinții să-ți supravegheze copilul cum faci? îl rogi să parcheze la intrarea în bucurești pe marginea drumului și să vină pe jos până la tine? hai, dați-i mare cu ce prevede legea în cazurile astea – apropo, știți că la dacia-renault în corporație la veceu sunt afișe cu „vă rugăm nu vă urcați pe vasele de toaletă” în toate sediile din bucurești? pentru că majoritatea au încă impresia că sunt la buda turcească din fundul curții, cum era cu apa caldă pe țeavă?

      00
  8. Pai ce e mai rau? sa zici ca stai la brasov sau ca stai la marginea bucurestiului?

    00
  9. Off-topic: „Recipient address rejected: User unknown. cât pana mea ia să faci un redirect?”

    R: cat sa pierzi 2-3 contracte

    00
  10. Cand e 20.000 Euro garsoniera… e o varianta.

    00
  11. Stati linistiti, prosti sunt destui ca sa le cumpere.

    Citat din Albert Einstein: Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.

    00
    • Vezi ca citatul ala e a lu’ nenea Abraham Lincoln, nu Einstein.

      00
    • Citat din Albert Einstein: va veni o vreme cand toti necititii care vor sa para culti vor posta pe internet lucruri pe care eu nu le-am spus niciodata.

      00
  12. Toate blocurile au fost candva la porumb, inclusiv alea de la Universitate.

    00
  13. Chiar ieri am vazut pe instagram un cont realizat de cineva care încercă sa-si vanda apartamentul intr-un complex realizat in 2010 la marginea orasului. In descriere se lauda cu vedere frumoasa spre pădure etc, dar pe net sunt articole cum asociatia de proprietari se tot judeca cu dezvoltatorul care le-a tăiat apa si liftul, asa ca săracii oameni locuiesc in complex rezidențial dar se spală cu apa plata.

    00
    • păi, bos, duș faci la sală sau la piscină, dar priveliștea trebuie să fie mișto dimineața, când te trezești, că seara ajungi târziu de la muncă. :D

  14. Eu as indrazni sa spun ca fiecare stie ce e cel mai bine pt el.
    Eu am casa la 25 km de bucuresti, pana la job fac 30 min si am 1 semafor. Avem centrala pe gaze, apa put de medie adancime (facut de noi dupa ce am cumparat) si fosa ecologica. Am ales sa stam la ” tara”ca sa putem face baie in piscina vara, ca sa aiba cainii loc de alergat si noi loc de citit afara pe terasa si de facut gratare. Nu ne-am fi permis o casa asemanatoare cu o curte asemanatoare in oras. Nu am regretat nicio clipa alegerea facuta si stam deja de 5 ani la „tara”.

    00
    • NOU
      #43

      Alegerea ta este justificata de curtea mai mare, de piscina, de aerul curat, ceea ce este foarte bine.
      Dilema tuturor este de ce ar alege cineva sa se mute „la tara”, dar intr-o garsoniera ?

      00
    • Vere, tu stai la casă, nu la garsonieră. Asta aș vrea și eu

      00
  15. io niciodată nu o să-nţeleg cum dreacu pot unii să se mute din Bucureşti, aşa cum e el, într-un loc d-ăsta unde au MAI PUŢIN spaţiu verde.

    00
    • da, asta e și mirarea mea. ok, faci juma de oră în plus până la muncă, dar zi-mi ceva de avantaje. ai 400mp de curte, flori, gazon, pomi, pana mea.
      nu, nene, e plină prelungirea ghencea de case de 150mp făcute pe teren de 250mp. că atât i-a dus capul.

  16. Dupa cum s-a mai spus, lumea fuge de blocurile construite inainte de 1990. Sincer, chiar nu inteleg motivul, eu am senzatia ca blocurile vechi sunt construite cu mai mult simt de raspundere. Evident nu ma refer la alea cu bulina, dar parca am mai multa incredere intr-un bloc construit in 85 decat in unul dintr-un proiect no-name construit in ultimii ani.

    00
    • Nu cred ca frica de cutremur ii sperie pe cumparatori. Poate preturile exagerate?
      Sa dai 70 k pe 50 mpu la obor, etajul 8/8, apartament in care au stat batrani (asta inseamna inca 10-15 k bagati in renovare, daca nu vrei sa mirosi basinile fantomatice ale fostilor proprietari), nu cred ca e la indemana tuturor.

      00
    • In blocurile comuniste am si eu incredere dar nu si in locatarii lor pentru ca, se stie, orice roman este expert in demolari. Intrebat un „mester” de ce a demolat o grinda de rezistenta. A raspuns ca asa i-a zis proprietarul, iar asta din urma a zis ca mai sunt pereti (care sa tine blocul). Well, acum doua luni vecinul de langa el a gandit la fel. Mai sunt inca 4 vecini pe etaj, sper ca aia nu gandesc la fel.

      00
    • Pai daca alegi un bloc pre 90, trebuie sa ai in vedere ca atunci cand te muti sa inlocuiesti complet instalatia sanitara, electrica. Astfel va trebui sa cauti echipa de mesteri, sa te tocmesti, sa stai dupa ei, sa vezi sa nu fure, sa lucreze, etc. Apoi repeat pt finisaje. Deci mai scoate inca 10-15k euro doar pentru asta. Si presupunand ca abia ai scos avansul pt prima casa, nu cred ca mai ai inca aia 15k cash, nu? Apoi utilitatile, mobila.. Mai scoate si aici 5-10k.

      Pe cand la apartament nou ai deja incluse: finisaje (parchet, gresie, faianta – alese de tine in prealabil), baie completa(cada, wc, chiuveta), termopane, usi interior, var nou, electrica noua, tevaraie noua. Tu mai vii doar cu mobila si utilitatile.

      00
    • NOU
      #51

      @punKreas de unde pana unde 15k pt renovare ?
      Am mai cumparat si eu gresie, parchet etc ( si nu entry level ) dar nu m-a costat enorm de mult.. sau acum sunt suflate-n aur :)

      00
    • Pai renovarea nu inseamna numai inlocuirea gresiei si a parchetului, lol :D

      00
  17. ma uitam ieri si am vazut o garsoniera scoasa la vanzare in regie , 40 mp, 80 mii euro.
    La inceputul lui 2016 era 45 mii

    00
  18. Deja genul asta de articole pot primi un tag speciale. De exemplu bad real estate torture porn. Prea lung?

    00
  19. Salut!

    Te-au citat la Dilema cu expresia asta ” la porumb”: https://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/la-coceni

    Am rîs.

    00
  20. Boss. Deci. Continutul unei casute de email si oarecum prin extensie adresa de email care este poarta de intrare catre casuta sunt date strict personale. In functie de tara de resedinta a userului dreptul la initimitatea datelor este mai bine sau mai vag definit in lege (Deuschland uber alles de exemplu). Accesul la casuta de email a unui user, fara acoperire legala (adica politia/anaf-ul/consiliul concurentei/etc), e ceva foarte sensibil si trebuie cineva sa isi asume, preferabil administratorul legal. De obicei cand se intampla asta sunt indicii clare ca vor fi consecinte legale mai mari pentru user decat pentru companie in eventualitatea unui conflict legal dar aici doar presupun.

    Cum ar putea fi violata intimitatea userului prin redirectionarea adresei catre un/o coleg(a) la parasirea companiei ? Exemple. Amantul de acelasi sex ii trimite o poza intima drept amintire. Rezultatul analizelor de cancer se trimite automat pe adresa de email cu care s-a inregistrat la laborator. Banca ii trimite notificare ca i-au fost blocate conturile din cauza ca nu si-a platit pensia alimentara. Etc.

    Cu prietenie, sysadmins everywhere.

    00
  21. Suntem in urma rau de tot. Dau un exemplu, nu e tocmai pe subiect dar asa de o idee.
    Un apartament de 3 camere „premium” si finisaje „lux” intr-un bloc nou aici in vecini pe Str. Polona, apartament la parter cu „terasa” si un loc de parcare subteran 350.000 de euro. Terasa e in intuneric ca e in spatele blocului si aproape lipita de alt calcan iar apartamentul nu are lumina din acelasi motiv, o vagauna. In parcarea subterana nu poti baga o masina mai mare de un Matiz sau Smart, nu poti lua curba cu ea la intrare in garaj. Garajul e atat de mic incat nici pubelele nu incap si au facut un fel de dulap afara pe trotuar. Daca ai doua masini una trebuie sa o lasi pe strada care e deja sufocata. Retineti 350.000 euro!
    In Doktorberg la 10-15 km de Viena un apartament premium, de 4 camere plus dependinte, ceva gen duplex cu 2 locuri de parcare in garaj subteran si finisaje de lux adevarat. Adica parchet masiv, marmura, geamuri pana in podea in toata casa, sistem de incalzire in pardoseala, instalatii sanitare, retea telefonie / smart home + parc comun pentru cele 8 unitati locative. 400.000 de euro. In Bucuresti un asemenea apartament cred ca ar sari de milion si tot degaba ca nu ai infrastructura.

    00
  22. Mulți cumpără la periferie, în zone nesistematizate, sperând ca după aceea autoritățile locale să le facă și să le dreagă doar pentru simplul motiv că ei există acolo. Ei însă nu văd nici o problemă în faptul că locuiesc unii peste alții ca găinile în baterii, și că nu au lăsat loc nici de trotuare, ba unii lângă mine au construit și pe stradă (au spart asfaltul, și-au îngrădit perimetrul, au tras un coteț enorm pe el cât toată curtea și adio ieșire din cartier pe partea aia).

    Uită-te la cei din Cartierul Independenței din Bragadiru (aka Haliu). Au făcut cerere la RATB să deturneze o linie de bus prin cartierul lor. Ăia le-au răspuns cu subiect și predicat încă de acum 2 ani: nu aveți străzi pe care să circule autobuzele. Pentru că se surpă asfaltul când trec mașini de o tonă, darămite autobuzul, nu există loc de luat curbele la intersecții etc. În plus le-au cerut să le amenajeze platformă pentru autobuze dacă vor terminal la ei în cartier, adică investiție de peste 100.000 euro din banii locuitorilor. Desigur că ăia din cartier nu au făcut nimic, nu s-au oprit din construit până în buza străzii cu juma de bandă pe sens, nu au asfaltat mai trainic străzile, nu au refăcut canalizarea spartă de sub ele și nici nu au scos bani din buzunar să cumpere teren, să-l asfalteze și să-l doteze cu cele necesare unui terminal de transport în comun. Dar ei tot insistă cu petiții și teorii ale conspirației cum că alte cartiere au dat șpagă la RATB pentru autobuze (deși cartierele alea au terminale amenajate de dezvoltatori) sau că are RATB ceva cu ei.

    00
    • deci un fel de „să cumpere cineva serele militari și să le facă parc”? locuitorii din prelungirea ghencea vor parc!!!

  23. Nu stiu ce e azi cu tine de esti asa de indulgent si zici porumb, cand se vede negru pe alb ca e Cernobîl.

    00
  24. Aici mi se pare a fi vina cumparatorului. Cel putin are o mare parte de vina.

    00
    • coaie, terminati cu astea, că nu e cumpărătorul responsabil de aplicarea legii. Cumpărătorul e prost, că e același care votează cu PSD, dar majoritatea blocurilor noi au probleme, nu există alternative.

      00
  25. Am scris si eu un articol despre asta, iar de dimineata s-au certat 5 colegi cu mine. WTF!

    00
  26. NOU
    #79

    In pozele alea, ochiometrul meu a numarat minim 1 loc de parcare/apartament, pai ala e lux!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)