Cel mai important om de la coadă de la Mega

Eram la coadă la Mega și discutam prin telefon politică, că că dracu să faci pe vremea asta, în timp ce-mi așteptam rândul la casa de marcat. Dar rândul nu înainta. M-am uitat cu atenție în față, era o doamnă ca întreprindea acțiunea de circ, i-am zis amicului că-l sun mai târziu, că vreau să fiu atent la această tragedie greacă de tip Antigona, dar cu viața mea în rolul cadavrului lui Polinice, sau cealaltă din manualul de clasa a șaptea pe care trebuia s-o învăț. Viață, ciumecilor, real life!

Pe doamnă, o pot descrie doar ca genul ăla de lesbiană de 40 de ani resentimentară care are chef de dreptate, că n-a găsit un gagic cumsecade. Sau a găsit, dar ăla a fost bulangiu și s-a retras din convenția socială și acum trage liniuțe în club cu colegii din ce categorie profesională inventată susține el că face parte. Mai trimite bani și cam atât. În fine, doamna aia, știți de cine vorbesc, că ați întâlnit-o, făcea dreptate.

E, dreptatea pe care dorea dânsa s-o împartă atunci era legată de monedele de 1 ban. Trebuia să plătească șapte lei nouă zeci și a plătit asta în o hârtie de cinci lei, două de un leu, monede de cinci bani și monede de un ban. Știi că sunt oameni care tot colecționează monede și suferă de genul ăsta de anxietate monetară și la un moment dat izbucnesc în crize de nervi și se duc să plătească în fise pe unde ți se cere bani, ba la ANAF, ba la săpălătoria auto, ăștia? Ei, doamna avea genul ăsta de criză dar la casierie la Mega.

Acuma, să ne înțelegem, oamenii care servesc la Mega la casierie nu sunt cei mai deștepți dintre useriști. Fata vede monedele alea și se panichează, spune că nu poate să încaseze, că arată ciudat, și poate sunt bani falși! Da, nivelul ăla de IQ, ai auzit de bani falși, doamna a venit cu bani, dacă-s falși? Extrapolarea până la „nimeni nu ar fi atât de nebun să falsifice monede de 1 ban și să încerce să cumpere berea asta Neumarkt cu ea (căci aia cumpărase, și-un borcan de castraveți)” nu a fost făcută, că mulți oameni nu pot să gândească în context, ajungem și la asta dar pe la finalul textului.

Deci femeia de la casă se panichează și cere să vină șefa, să confirme dacă aceste monede de 1 ban sunt reale sau nu. Lesbiana continuă s-o streseze și să-i numere momendele în față, explicându-i cum 20 de monede de 1 ban fac suficient cât să aduni practic 20 de bani, e matematică simplă, că sunteți toți tâmpiți în țara asta, ca aia, ca Dăncila aia. Asta era în șoc catatonic de spaimă, și lesbiana n-o slăbea, îi turna biblia #rezist pe gât.

Următoarea după femeia însetată de dreptate era o babă pensionară. Babele pensionare, mai ales cele urbane, au cel mai mult timp din lume, sunt oricând dispuse la dialog. Această babă a intervenit în discuție și a adus argumente de ambele părți, prima că-s bani românești și banii românești trebuie acceptați oriunde în România, a doua că n-ai cu cine vorbi că ăștia-s proști și oricum nu au putere de decizie. A privit-o cu dojană pe casierița catatonică și a întrebat-o dacă se simte bine că corporația asta multinațională o exploatează ca pe un sclav.

Dar situația a fost salvată, oameni buni, de al treilea om din rând, un domn pe care l-aș putea descrie doar ca Avram Iancu beat dar cu căciulă de-aia rusească cu urechi de blană, cu niște specialități italienești la coș. Un personaj complex, am putea spune, ei bine, acest om a cerut urgentarea parlamentărilor că plm, e penibil, ne discutăm de 10 bani. A urmat o discuție în trei, întreruptă doar de mine care încerca să facă pe reporterul pentru cititorii acestei publicații, „băi, e pe bune, avem această discuție macro-econnimică și politică că doamna să plătească cu monede de 1 ban?”. Domnul Avram Iancu beat a făcut presiunile necesare și femeia lesbiană însetată de dreptate a cedat, a scos cincizeci de lei și a plătit ca oamenii. Femeia de la casă s-a activat, i-a luat banii, apoi lesbiana a felicitat-o și, nu mint, nu vă mint să mor io, i-a spus, literal „Vă felicit că nu ați cedat, luptând pentru ceea ce credeți. Ca femeie, vă respect”. Și i-a strâns și mâna și a plecat.

Asta de la casă a trebuit să se mobilizeze să bage produse, că la corporație nu-i pasă că ai fost stresat de clienți, și încerca să proceseze momentul traumatizant prin care a trecut cu voce tare. „Dar eu am fost politicoasă, doriți și pungă?, i-am zis, doar să aștepte un pic, trei nouă zeci e ăsta, deci am fost corectă. N-am strigat, o zi bună vă doresc, luați bonul”.

Domnul Avram Iancu cel beat simte empatic drama prin care a trecut femeia de la casă, își dă seama că aia e un pic șocată, așa că trage puternic mucii în piept și emite următoarea afirmație, cuvânt cu cuvânt, vă jur. „Doamnă, vă înțeleg, chiar și eu m-am enervat și eu am fost, vorba aia, 20 de ani inginer”. (Un amic căruia i-am povestit faza m-a întrebat cum de a fost acel om doar 20 de ani inginer. I-am spus că a crescut la orfelinat și abia după ce a cunoscut pe actuala lui soție și și-a făcut un cămin a decis să-și urmeze visul său din copilărie, cel de a fi inginer, și soția l-a susținut moral chiar dacă aveau un copil de trei ani, și a făcut facultatea de inginer și apoi și-a găsit un job în domeniu, și astfel a putut participa la ceremonia de absolvire a facultății de către fiul său în calitate de inginer, nu de șofer de dubă, spre mândria ambelor tabere).

Și-acuma ajungem la context, de care am vorbit eu cu câteva paragrafe mai devreme, dacă ai mai fost atent, deci, dacă privești lucrurile un pic în context, ăia care miaună că e nasol votul din zilele astea sunt oamenii mei de la coadă. Au niște cerințe extrem de ridicate pentru a mai funcționa normal în societate. Serios, vorbesc, te-ai uitat un pic în jurul tău prin țară? Ce te deranjează la cine se bate pentru postul de șef al ei? Cine te așteptai să fie? Stephen Hawking după ce creierul său a fost downlodat într-un super-computer cuantic și Gal Gadot care, să fim serioși, nu știe nimic despre democrație, dar plm, se duce asta la Bruxelles, ne bagă ăia în Schengen de 4 ori? Normal că sunt ăștia de-acum și nu ăia enumerați mai devreme.

Nu mai fă circ că nu ți-a ieșit ție ultima schenă la yoga și ești nervos(oasă) și acum trebuie să respectăm principiile de democrație cum respectă gramatica Radu Paraschivescu. Mai relax, dă-te dracu’! Da, tre să alegi la președinte între doi indivizi care nu-ți plac, bine. 90% din oamenii pe care-i întâlnești nu-ți plac. Odată la 5 ani, ăștia te întreabă dacă îți pasă de cine e ăsta. Vodafone te întreabă la 3 luni dacă nu vrei cumva alt abonament sau cinci sute de mii de MMS-uri cu doar trei dolari. Nu e ceva atât de grav și important cât să faci circ toată ziua. Te duci, votezi, îți vezi de treabă, că mai sunt și alții la coadă, și altfel ăia te văd și așa te văd cum ești tu de fapt.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

 1. Bitch pls … aici e „blog despre feșăn, topoare și mașini.” :))))

  00
  • Poate ajungem de citim si la zoso cate una pe zi cu intamplari din Mega, ca la Vasilescu.

   Daca aia cu banii falsi e pe bune, e geniala. Adica, nush, sa zicem totusi ca e reala si-l prind pe ala care falsifica monede de un ban, il duc la tribunal, il condamna, si ii bate judecatorul obrazul judecatorul: „coa, sa platesti si prejudiciul, cei 57 de lei pe care i-ai masluit in pivinita, de-a lungul anilor”.

   00
  • @Kopa Kopan, păi poate face zoso o platformă şi adună nişte blogări în care se adună diverse articole din toate domeniile. Poate fac şi un sindicat cu @fluture şef.

   00
  • Articol de 2 bani.. falși.

   00
 2. Lasa ca nici cu circul indemnelor de mers la vot nu mi-e rusine.

  00
  • Nu e circ, dupa umila mea parere.
   Circ ar fi fost daca nu am fi avut drept de vot, daca votau doar bogatii sau doar IT istii, doar corporatistii sau doar provincialii etc!
   Plm, du-te si voteaza, fa ceva!

   00
  • @Iona Te duci, votezi, nu iti mai indemna prietenii de pe Facebook sa mearga la vot de parca tu ai fi calauzitorul intelept al prostimii. La circul ala ma refeream.

   00
  • Are dreptate zuzu. Maine o sa fie plin pe facebook si instagram cu poze cu spatele buletinului

   00
 3. Eftimie dupa 2 luni in Vaslui.

  00
 4. Cea mai buna lectura de buda. Aproape ca am uitat sa ma sterg.

  00
 5. Alambicat, plictisitor, fara noima, fara rost, anost, degeaba.Articolul, daca se poate numi asa.Proasta colaborare, boss, no offence!

  00
 6. Eu ieri am fost intr un loc unde erau mai multi pensionari. Am aflat asa :
  Iohannis e cel putin var primar cu hitler
  Merkel vorbeste rusa mai bine ca putin
  Iohannis n are urmasi pentru ca e gay, nevasta sa sta la sibiu ca are acolo un antrenor de tenis care o fwte si lu iohanis ii place aici pt ca aici „are baieti..”

  00
 7. Tot citesc pe net cum unii au pareri despre oamenii care au pareri legate de vot. Doar ca in viata reala nimeni nu discuta nimic despre alegerile astea ca nu prea ai ce discuta. Nu va mai dati cu parerea despre chestii ce nu exista!!

  00
 8. Pentru un moment am crezut că la Brașov există Mega image

  00
 9. când am ajuns la paragraful al treilea am zis ”hait, unde m-a văzut pe mine Eftimie plătind în monede de 1 ban?!” se potrivea și vârsta! :) (dap, din când în când plătesc și cu monede de 1 ban sau 5 bani pt că le iau pe toate atunci când le primesc rest).
  apoi m-am liniștit. nu mi le-a respins nimeni pe motiv c-ar fi false (sau orice alt motiv) și nici n-am obiceiul să fac circ.
  și nici obiceiul să bat oamenii la cap să se ducă (sau nu) la vot.

  00
  • Așteaptă până se fac automate de plată cu cash la Carrefour/Auchan/Mega, și p-orma meri cu punga de un kil de monezi.

   Nu pedepsi niste bieți concetățeni.

   00
  • Maximul pe care l-am plătit cu monede de 1 ban a fost fabuloasa sumă de 10 bani.
   Și plătesc cu astfel de monede doar atunci când le am, deci când le primesc la rândul meu rest. Cam de 2-3 ori pe an, nu pedepsesc pe nimeni.

   00
 10. Și eu am plătit cu monede de 10c și de 5c, dar chestii mărunte. Nu vii să plătești zeci sau sute cu atâta metal, căci sunt magazine care zic: marș la bancă sau la automatul de schimbat fise. (Banca îți dă niște tuburi de carton făcute pe măsură fiecărei monede, la capacitate fixa – 50 sau 100 de piese. Pui monedele in tuburi și apoi le returnezi in schimbul bancnotelor)

  00
 11. Despre ce este vorba in articol ?

  00
 12. Ce inseamna sa ai talent: sa scrii despre un subiect anost si sa captezi totusi atentie. Iar la urma sa aduci totul la ceva de interes la ordinea zilei! Cre’ca Eftimie e printre primii 2-3 bloggeri/jurnalisti din Rmnk. In contrast cu Fluturili, care nu numai ca n-are talent, dar se mai si ia-n raspar cu toata lumea.

  00
  • Las’ că suntem sătui de yes-mani. E mai colorat blogul cu 3 stiluri. Nu-ți place, contrează in comentarii.

   După părerea mea Fluturele e mai realist (bicicleta cu tego a fost antologică), Eftimie câteodată e prea alambicat (aici nu e cazul, dimpotrivă, e haios).

   00
  • @hash: N-am de unde sa stiu, am citit F doar primele 2 texte. Dupa care am devenit atent la cine scrie. Nu vreau sa ma agravez fara rost, nu mi-a placut si gata.

   00
 13. Am renuntat de citit după primele 2-3 fraze.

  00
 14. E bine ca am aflat azi urmatoarele: casierele sunt proaste, alea de 40j de ani sunt lesbiene gender fluid PC SJW BBC, barbatii arata fiecare a cate un actor si sunt ciudatei, numai autorul e perfect, intelijent si are dreptate. Multumesc!

  00
  • Satira se face îngroșând tușele puțin (mai mult). Ce vroiai, să descrie pe 20 de pagini înfățișarea și câteva scene in care evoluează separat personajele, înainte să le pună să interacționeze, ca să nu mai zici că-s stereotipuri? Pai plecai de pe blog in secunda 2.

   E un articol de weekend in stil Eftimie, se gustă in doze mici și tari, ca un espresso.

   00
  • Singurul lucru cert pe care l-am aflat e acela că Gaby generalizează a proasta.
   În articol e vorba doar de o casieră, o lesbiană de 40j de ani și o sosie a lui Avram Iancu beat.
   Iar faptul că ai ignorat-o pe baba pensionară miroase a discriminare, nu crezi?

   00
  • Autorul este un super-sayan de un metru 83 cu părul blond ca holdele de grâu și cu un IQ care ar stârni invidie printre cei mai puternici absolvenți de liceu contemporani.

 15. moneda de 1 ban sau aia de 5 bani ar putea fi stema sistemului bugetar. facand o paralela intre cele 2 ne iese ca ambele consuma mai multe resurse decat fac.

  00
 16. Eu zic sa va faceti un mind map pentru a va descoperi selfawareness-ul

  00
 17. Ce de carcotasi. Un articol f. Fain. Stil, mesaj, tot

  00
 18. Ba eftimie, daca n-ai destul trafic la tine pa blog, promit că intru eu in fiecare zi sa ti-l dublez, numa lasă aici locul liber de frustrările tale de luptător de clasa incert.

  00
 19. eftimie, acest mic balzac mioritic in preajma votarilor…

  00
 20. Holly sheep! Ce colectie de lucruri aleatorii! Si pe atatea straturi!

  1. Sa cataloghezi oameni dupa un partid politic. Cine e USR? E atat de nou pe piata incat nimeni nu stie. E de bine sa fii USR-ist, e de rau? In memoria colectiva inca judecam PDSR, PNȚCD sau PRM. Apropo, mai exista PDL?

  2. Plata cash. Cine mai plateste cash in 2019?
  2a. Plata cash fix 7.90 RON. Cine are bani asa marunti? La bancomat dau numai de 100 si 200.
  2b. Sa te certi pentru 7.90. Serios? S-a intamplat asta? Adica clientii mei adauga 3-4 euro la preturi din burta, doar sa arate preturile rotunde (marja e deja aplicata). Daca la o comanda pierd 15 euro e fix-pix. Si clientii mei sunt definitia avarismului. Si astia se cearta pe 1.65 euro!?

  3. Lumea mai merge la cumparaturi? Eu n-am pus piciorul cu saptamanile in supermarket-uri. Cumparaturile mi le fac online.
  3a. Si cand totusi merg la supermarket, ma duc la casele unde iti scanezi singur marfa.

  4. Mai se vorbeste despre politica? Dar mai ales:

  5. Lumea mai vorbeste intre ea? Inafara de comentariul asta si cateva mesaje pe OLX, nu mai vorbesc cu nimeni. Si la serviciu tot ce spun e „That’s broken, that’s being fixed, that other thing is done. Ok, later, bye.” si deja mi se pare prea mult.
  5a. Adica discutiile dintre oameni sunt atat de seci, atat de superficiale si, mai ales, atat de lipsite de orice forma de documentare prealabila dar totodata atat de pline de certitudini incat imi vine sa raspund la fiecare „Buna ziua” cu „La revedere”.

  00
  • @Red, țin să îți mulțumesc pentru ceea ce ai scris, m-a determinat să las cred că primul comentariu pe acest blog. Dacă e la mișto, felicitările mele, am râs cu zgomot mai mult de 5 minute. Dacă nu e la mișto: bă băiete…

   00
  • Abordarea dumneavoastră exhaustivă asupra problematicii tematizate în acest scurt eseu mă face să cred că și dumneavoastră, de asemenea, sunteți un om de cultură.

  • WTF s-a intamplat aici?… so many questions…

   00
  • Articolul e amuzant, dar problematica fundamentala ramane: dezbinarea.

   Am observat asta (eu de asemenea am propagat-o, doar m-am rupt de lumea inconjuratoare de tot). In el se vorbeste de o femeie care vrea sa isi plateasca cumparaturile intr-un mod perfect legal, insa toata lumea pune bete in roate. Iar autorul propaga mai departe acest curent de dezbinare clasificandu-i in diferite felul: lesbiana, USR-ist, un Avram Iancu beat, etc.

   In mod uman, femeia trebuia ajutata.

   Pacat, articolul vrea sa aiba o concluzie pozitiva: hai sa nu ne mai certam intre noi, dar o face ridiculizand niste oameni si oferind o concluzie ochiometrica: asa sunt milioane de oameni, fix ca astia 3. Ceea ce e superficial (chit ca poate e adevarat).

   Mi-ar placea ca o idee buna sa fie propagata pe alt fundament decat mistouri, caraghiozitate, batjocura doar fiindca il face hazliu si asa prinde la public.

   00
 21. Noi maine cu cine votam?

  00
 22. Am o singură întrebare, domnu’ Eftimie: dvs. vorbiți la telefon la coadă la magazin și când trece casiera produsele pe scaner și când plătiți?
  Dacă da, ați ajuns ȘI în top 3 personal al celor mai enervanți oameni din univers.
  Și eu nu mă enervez ușor, sunt inginer de 24 de ani.

  00
 23. Majoritatea conteaza daca majoritatea voteaza. Zoso traieste monstruos realitatea sau se pregateste de cinematografie. Dar finalul povestirii este corect. Hai la vot si sa ne vedem de treaba. Stephen Hawking este mort si ireperabil. Nu stiu cine este Gal Gadot.

  00
 24. Baba pensionară are mai mult acumen politic decât toată blogosfera.

  00
 25. moneda de 1 ban e aia care costa 8 bani sa fie produsa?
  Daca dai la fier vechi un kil de monede de 1 ban, primesti mai multi bani decat valoarea lor nominala

  00
 26. Despre domnul Avram Iancu beat:
  1. Avram Iancu, beat sau treaz seamana cu autorul articolului, adica inalt si blond. Cel din portretul oficial ar fi cica Axente Sever.

  2. Poti fi inginer 20 de ani si sa se inchida fabrica in anii ’90 si sa treci pe trafic cu rulmenti in Turcia si dupa aia sa iti deschizi butic. Stiu cazuri.

  00
 27. Love is in the air :)

  00
 28. Scrie bine Eftimie asta, serios.

  00
 29. de ce atatea intamplari negative la Mega? Care e spilul?

  00
 30. Mi-am amintit de articolul asta. Am revenit, recitit, tot delicios a ramas.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube