Imobiliare: idee de business cu apartamentele mobilate lucs

Mă uitam la acest superb apartament de 3 camere la numai 72.000€ în Constanța și mi-a venit o idee.

Nu, nu că românii locuiesc așa, aici e evident că a locuit o bunică sau bunic care nu mai aveau chef de renovări sau de făcut curat și nici copiii sau nepoții nu știau din astea. Să știți că sunt oameni și mai tineri care locuiesc tot așa în timp ce au telefoane nouțe și rup shoppingul online, dar nu au 3 lei pentru un burete de sârmă și niște detergent.

Mă gândesc. Business. Venim și vă luăm toate troacele din apartament. Va fi mai ușor de vândut. Tot. Sigilăm țevile și luăm tot. Da, știu, e mai ușor să se descurce viitorul proprietar cu ele, zise Bamse și mai luă o gură de asfalt, dar nu, mulți fug de asemenea proprietăți tocmai pentru că nu vor bătaia de cap asociată cu căratul mizeriilor ăstora din apartament.

Pentru un modest 5.000€ facem lună. Opțional, luăm și gresia și faianța si le ducem la muzeu. De covoarele alea de colecție nu mai zic, le deparazitez și apoi le vând înapoi șeicilor din Emirate.

Baie:

Balcon:

Bucătărie:

Dormitor:

Sufragerie:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

102 comentarii

  1. pretul e cam piperat 5k, pare de US,
    dar pt 2.5k ar avea succes

    Comentariu apreciat.6813
  2. E apartamentul „staged” în stil brutalist dar nu știți voi

    Comentariu apreciat.1482
  3. Nu va da proprietarul 5k ca nu-i ca si cum ii creste valoarea cu 6-7k dupa debarasare deci de ce sa se deranjeze. Nu stiu cati clienti fug ca oricum trebuie intrat cu buldozerul acolo si poti folosi ca motiv de negociere asta.

    Comentariu apreciat.815
    • Nu creste. Cresc insa sansele sa fie vandut. Daca il are la 70000 si nu il ia nimeni, da 5000 si il pune la 70000, curatat, are sanse mult mai mari sa fie vandut.

      Comentariu apreciat.5114
    • Pe logica asta mai bine il lasa la 65 si il vinde asa cum e fara deranj. Dar realitatea e ca se va vinde la pretul cerut. Nu stiu preturile din zona dar avand in vedere ca scrie in anunt ca necesita renovare tind sa cred ca asta e pretul “de ghena” deci mai jos n-are de ce sa coboare.

      Comentariu apreciat.714
    • Ba chiar îl poate ridica la 75-80k, cumpărătorul are avantajul că nu are de demolat vreo amenajare mai scumpă pentru a-l face pe gustul lui. Un apartament ca ăla s-a vîndut în blocul de alături cu 91k.

      110
    • eu tot ce am cumparat am cumparat cu mentiunea ca imi lasi liber, nu mobila veche nu lighene, cutii, mobila, nimic…
      Oricum sriam ca am de spart de renovat da nu voiam sa car troace si sa-mi bat capu cu asta. Au fost 2 proprietati in stilu asta si am fost foarte multumit sa stii ca vi la ceva liber- la ultima a fost mega satisfactie ca au luat tot si de prin curte. :))

      00
  4. Acum 4 ani am platit mesterul cu 5000 de euro sa-mi renoveze apartamentul de 52 de mp, adica plata pt manopera: dat jos tot de pe pereti, podea, pus gresie, faianta, electricul, usa de la intrare, timp de 5 luni. Dupa socotelile mele, azi, debarasatul ar cam costa 1000 de euro, hai 1500 facut in 24 de ore.

    Comentariu apreciat.507
    • Mesterul ti-a pus faianta si refacut partea electrica?

      Comentariu apreciat.415
    • Da, electrician de meserie, perfectionat in Norvegia la pus faianta, intors in Romania de gura nevestei.

      Comentariu apreciat.523
    • in timpul liber face si meditatii la matematica

      Comentariu apreciat.12515
    • @CIP03 ca iti trebuie 2 facultati si 3 mastere ca sa pui faianta drept sau sa dai cu trafaletele.

      Comentariu apreciat.3711
    • Nu stiu daca e nevoie de facultate la faianta, dar poate ne zice @casnica la panou pe sigurante scrie B sau C, sunt cu protectie sau nu, si ce scrie pe ele 10, 16 32 ca daca a pus curba C32 la becuri…. Daca are facultate de electrician si pe sigurante scrie C atunci e clar…

      316
    • @cip03
      A spus ca a costat 5000 de euro renovarea.
      Electricienii care stiu si tin cont de ce zici tu acolo cer mai mult de atât numai pentru instalația electrică (manoperă). Așa că până una alta, e ok si cu C :))

      13
    • Casnico, în timpul liber, între două romane și o meditație, nu ți-a tras-o și pe sub codiță?

      019
    • Astia cu manute rosii …cand o sa ramaneti fara apartura electrica prin casa o sa intelegeti atunci mai bine. Sunt patit, tot asa am lucrat la casa cu inginer de asta bun la toate, dupa 1 an au cedat sudurile la ppr (fix iarna pe ger si toate ingropate in sapa si pereti). Casa e langa un transformator care nu functiona in parametri. Nu au trecut multe zile cand toate in casa s-au ars (tv, becuri, plita cu inductie, frigider – paguba 2500 euro). Pana la urma am inteles ca un electrician cu firma, factura si garantie la lucrare e mai ieftin decat un nene priceput la toate.

      51
    • @CIP
      Nu din vina electricianului ți s-au ars toate alea, că și dacă-ți punea protecție pe vîrfuri de tensiune tot acolo erai. Problema este că ai prin zonă ateliere cu aparatură puternică ce induc în rețea armonice și vîrfuri de tensiune. Sau au ridicat meseriașii de la electrica tensiunea de ieșire de pe transformator pe la vreo 250-255 V ca să ajungă și la cei din capătul liniei măcar un 200V, că de unde bani de investiții…

      10
  5. Deja au intrat banii de la alegeri?😉
    Nu cred că ar da cineva bani pe așa ceva, ne descurcam altfel…

    166
  6. Cand s-a dus ultima bunica, ai mei batrani au pus anunt pe ceva local: donam mobila, cu conditia sa se ia tot. Si s-a luat in 3 zile, tot. Toate vechi, toate s-au luat. Sa fie primit.

    Comentariu apreciat.901
    • exact, se dau imediat!
      noi nu stiam ca putem face asta si ne-am inteles cu fostul proprietar sa ne lase 500euro din pret ca sa caram toate trocele jos, ca era apartamentul la etajul 3.
      dupa ce am dat sfoara-n tara ca le donam, am scapat moka de ele in doua zile – primul venit, primul servit! – iar din cei 500euro am platit niste baietasi sa sparga si sa care faianta si gresia din casa.
      era in apropierea Pastelui si a fost si-o actiune a primariei de colectare gratuita a deseurilor de tot felul si-a dat sfantu’ sa ajungem la momentul T0 cu cheltuieli minime.

      Comentariu apreciat.291
  7. Batranii nu e ca nu au chef de renovari ci este foarte scump si mesteri nu prea gasesti.
    De exemplu, mama mea a trebuit sa schimbe parchetul in bucatarie dupa o inundatie. Nu a gasit cine sa vina doar pentru atat. Noroc ca cineva din familie se pricipe.
    Mai grav a fost cand avut nevoie de ceva la instalatia electrica. A vorbit ba cu ala, ba cu alalalt. Foarte greu a gasit pe cineva care sa vina sa se uite.
    Cand a vrut sa isi schimbe perdeaua, nu gasea cine sa ii dea gauri in pereti pentru noua corniza.
    Chestii mici, pentru care nu iti gasesti mesteri, si daca nu ai pe cineva in familie, e greu de facut.
    In Romania nu prea exista mesteri care sa vina pentru treburi mici. Din treburile astea mici se intretine o casa

    Comentariu apreciat.1101
    • Sa facem o aplicatie, zic. Cheama un mester. Dar sa aiba interfata misto, gen uber (citat 100% real). Buget? Pai cat poa sa coste in tara ITistilor? Promovare? Am eu un nepot care se pricepe cu retelele astea sociale, le rupe in doua. Facem bani ga ran tat!

      Comentariu apreciat.513
    • PRESTATORUL CASNIC

      Comentariu apreciat.331
    • onlyMESTERI

      Comentariu apreciat.1022
    • Nu știu cum sunt meșterii la voi dar pe lângă mine..
      Tariful fix e pentru fraieri; tariful decent pentru cei care par apți să negocieze.
      Pentru ceilalți, mai ales pentru persoanele in vârstă, până și inlocuirea unei prize devine o lucrare de minim 100/200 lei+materialele.

      Comentariu apreciat.331
    • Există deja o aplicație din asta, nu mai țin minte cum se numește că nu am avut nevoie de ea.

      24
    • Pai stati bebica asa, ca sa schimbi o priza nu dureaza asa mult, insa deplasarea da, dureaza. Deci normal ca orice pus de priza incepe de la 200 ron. Sa dai doua gauri pentru perdea la fel. De aia e bine sa mai sti sa faci cate una alta pe la tine prin ograda. Ca la astea mici/medii nu renteaza nici pt tine nici pt ala pe care il chemi.

      75
    • Exista deja. Ghiță. Meseriași. Feexers. Sunt cu miile aplicații. Meșteri mai puțini :)

      20
  8. Probabil apartamentele astea sunt prin blocuri de prin anii 60-70, așa că nu prea merită să bagi bani in ele. La astfel de blocuri ar trebui intervenit total la nivelul instalatiilor, măcar pe electrice dacă nu sunt bani penyru toate.

    1811
  9. Bunica mea, la 90 de ani, I a inchis usa in nas femeii angajate sa mearga zilnic la ea. I a zis ca n are nevoie de ea si a inchis usa pur si simplu.
    Cand era vorba de facut curat, ‘nu ca e curat, fac eu’ sau ‘ce, sa vina una la mine sa ma vorbeasca ce am prin dulapuri’. Da’ nici noi, restul din familie sa nu facem, ca nu facem bine.
    E greu cu ei, sincer, ca o vedeam cum se enerveaza de a dreptul pentru niste nimicuri. Si atunci faci minim si ii lasi intr ale lor…
    O mai lua tata asa mai tare ca gata acum facem cum zic eu si spalam si zugravim si dregem. Dar ti era si mila si te si facea sa zambesti draga de ea ca asa se mai necajea pentru niste nimicuri… si da, ne ocupam de ea si mergeam zilnic, tata de 2 3 ori pe zi, nu era lasata de capul ei.
    Asa ca eu nu ma uit cu sictir la ap astea, ma gandesc ca o fi fost si acolo o bunica ca a mea.

    Comentariu apreciat.1536
  10. Apartamentul este foarte bun, e 4din 5 deci nu te ploua prin terasa, are bucatarie mare, o baie mare si inca una nu chiar mica, vad ca are soare prin camere deci nu e pe nord, e adevarat ca e de ranit tot pana la beton inclusiv termopanele din 1990. Daca mergi cu bani cash si nu credit bancar 2 luni pierdute pentru aprobari scoti un pret bun de tot. Ca idee iata cu cat se vand altele din zona doar putin mai locuibile
    https://www.imobiliare.ro/oferta/apartament-de-vanzare-constanta-poarta-6-mobilat-3-camere-246153559
    https://www.imobiliare.ro/oferta/apartament-de-vanzare-constanta-poarta-6-3-camere-245525619
    https://www.imobiliare.ro/oferta/apartament-de-vanzare-constanta-poarta-6-3-camere-245958423

    263
    • Alea sunt anunturi de vanzare si nu inseamna ca se vand la pretul ala :-) . Alea sunt preturi cerute, de vandut cine stie cand se va intampla si la ce pret.

      104
    • Da Geo asa este, apartamentul despre care discutam se vinde sigur fix la 72 500 negociabil nu e ca alea care sunt puse la vanzare dar nu inseamna ca se si dau la pretul cerut.

      72
  11. E apartament vintage. De aceea e si atatde scump. E doar pentru connoisseuri… :) :)

    Indecis. Tu ce zici?1317
  12. Eu am mostenit un apartament de genu nelocuit de 10 ani. Ce a fost de atuncat din el am aruncat, ce a fost de donat am donat.

    Am luat legatura cu un popa dintr-un sat din apropiere unde stiam ca exista nevoiasi si el mi-a recomandat doua familii.

    Eu am facut rost de doua dube sa transportam, am luat capii famililor sa ma ajute la carat in dube. Si am dus donatiile la ei.

    Curatenie dupa am facut eu.
    Toata distractia m-a costat vreo 1500 de lei fiindca aveam nevoie si de cazare in localitatea aia.

    S-a vandut in 3 zile asa curat si gol, gata de renovare.
    Dupa debarasare am crescut pretu cu 5000€(aprox 15%) si l-am vandut la pretul cerut.

    Ininte a stat la vanzare o luna, cu doar doua telefoane primite.

    Comentariu apreciat.770
    • Bravo.
      Conform regulii de 3 simpla ai vindut in 3 zile un apartament cu 45000 .
      La prima vedere pare ca ai fost sub pretul zonei.

      622
    • Nu a fost sub pretul pietei.

      Conform statisticilor pretul pe mp a fost chiar putin peste medie in oras si in avel an (2019).

      Faza e ca debarasat l-am vandut instant.

      Practic l-am vandut la alb, fiindca avea nevoie de finisaje, de pus sapa, facut baia de la zero, bucataria de la zero, nu avea decat apa rece. Trebuiau termopane.

      Din ce am mai tinut legatura cu cumparatorul, a mai bagat cam 25-30k euro.

      Si aici vorbim de un oras dintr-un judet cu salarii foarte mici.

      Cumparatorii au platit cash, clasa de jos, cu bani facuti muncind in Occident.

      In momentul de fata nu cred ca ar obtine pe el pretul initial platit de ei plus cat au bagat in el. Acum in 2024.

      Comentariu apreciat.310
    • Am inteles.
      Am presupus ca e sub pret ca mi se pare fantastic sa se hotarasca cineva in 3 zile sa plateasca ceva la pretul pietii.

      72
    • Pretul pietei asa cum spune si Vali e ala cu care se vand imobilele.

      La vremea aceea cei cu apartamente decente de acolo cereau enorm de mult.

      Al meu avea o localizare buna. Daca comparam cu anunturile de pe olx, da, am vandut sub pretul pietei. Dar daca compari pretul real din acel an am vandut bine.

      Plus ca e un oras unde in 2019 lumea nu lua cu credit ca nu se incadra, fiind salariile foarte mici. Nici acum nu cred ca luau.

      170
    • daca 99% din anunturi sunt cu 50k dar 99% din tranzactii sunt cu 30k, care e pretul pietii? 50 sau 30?

      00
  13. Greu de facut asta pentru ca majoritatea care locuieste in asemenea conditii este atasata de orice cacat din caselea alea. Nu cred ca este problema de amenajare mai mult de convigeri limitative.

    Indecis. Tu ce zici?276
    • Si eu as fi atasat de gresia aia rosu cu verde mai ales acum in perioada craciunului

      Comentariu apreciat.313
    • maica-mea a renovat o casa si a pastrat toate mizeriile si orice sugestie ea stia mai bine. Din pacate amurit anu asta si casa trebuei sa o vand aeu acuma ca e in partea celalata a tarii si nu sta nimeni – facut curat cat se poate, arungat toate mizeriile stranase, si anunt.
      Stiam ca nu pot face nimic cat timp era in viata si i-am spus si nu a vrut sa accepte ….

      00
  14. Cine cumpara asa ceva, o face pentru zona, nu pentru finisaje. Eu merg pe principiul: cea mai ieftina locuinta in cea mai buna zona pe care mi-o permit, nu invers. De aia se vand toate troacele de apartamente in Bucuresti, ca au metrou aproape, parc, scoli, licee, chestii d-astea pe care residence-urile de la porumb nu le ofera.

    Comentariu apreciat.783
    • Corect, asa gandesc majoritatea. De aia nici nu merg la noi afacerile de tip flipping, cum vedem pe la americani.
      Daca bagi 10k sa amenajezi putin apartamentul inainte de vanzare pierzi toti banii, ca lumea nu se uita la finisaje, vor cel mai ieftin din zona, se descurca ei cu renovarea dupaia.

      Comentariu apreciat.462
    • Te contrazic.Flippingul e super afacere daca stii sa o faci.
      Cum am scris mai jos ,am cunostinte apropiate care se ocupa.
      Nu cistiga ca IT-istii de aici 200 de euro pe ora net,dar au o viata super decenta.

      818
    • @Big – nu asta spune Deea, ea a spus „cea mai ieftina casa intr-o zona buna” – si este cel mai bun mod de a cumpara o casa – insa aia inseamna ca e vechi si urat apartamentul, insa daca o mizerie ca asta se da in conditia asta la 70 de mii fii sigur ca unul complet renovat o sa fie 90 si oamenii fac diferenta de pret.

      72
  15. E suficient sa vezi pata aia din coltul stanga-sus din ultima poza ca sa stii ca sunt probleme mai mari decat colectia de troace din apartament.

    Comentariu apreciat.323
  16. 1. Vanzatorul locuieste acolo, asa cum se vede.
    2. Se muta dupa ce vede banii in cont si lasa inclus in pret aceasta amenajare.
    3. Sa vedeti cat costa ridicarea gunoiului cu bena!

    204
    • 500 lei vine si iti umple o camioneta de boarfe/gunoaie dar cartul se plateste la etaj , cred ca ceva de genul 50lei/etaj/persoana, am cart de la parter . Constanta 2023

      142
    • În CT se pun în permanență în oraș bene gratuite, iar locul se schimbă periodic săptămînal. E mai ieftin pentru primărie decît să plătească gunoiul de la demolări aruncat pe șest în tomberoane.

      70
  17. Cred că proprietarii sunt sau erau despărțiți. Fiecare cu aragazul lui.

    232
  18. Business cu aceste apartamente este pentru cine nu fuge de ceea ce vede, negociază scăderea prețului cu acei 5k,vede potențialul în el, amenajează cu un buget eficient și la final vinde sau închiriază 🍖

    141
    • Corect.
      Am un prieten bun care se ocupa (si) cu treaba asta.
      E afacere buna.

      91
    • @caposu
      De curiozitate, cat il costa o renovare la un apartament de genul (3 camere, 60-70mp) ca sa renteze afacerea? Il si mobilează? Sunt multe variabile la mijloc si inevitabil undeva se face rabat la calitate ca să poți trăi din asta. Ori asta, ori cere prețuri f mari pe care lumea le plateste :)

      110
    • Ion,
      Renovarea il costa undeva la 250-300 de euro mp,manopera plus materiale.
      Un apartament de 68 de mp. l-a costat 21000 de euro la gata.
      In asta a inclus o mobila de bucatarie si masina de spalat .
      Finisaje medii spre bune,nu e pe ce e mai ieftin la Dedeman.
      La apartamentul de care vorbesc a avut profit curat dupa toate taxele 14000 de euro.
      Dar ai voie doar o vinzare pe an.
      A durat opt sau noua luni tot procesul.
      Renovarea in sine a durat trei luni.

      121
    • noi am facut asta de mai multe ori, dar locatia a ramas a noastra.
      daca ar fi fost sa vand, niciodata nu mi-as fi scos banii pe care i-am bagat, in conditiile in care nu am bagat materiale premium.
      nimeni nu te crede ca ai investit cat ai investit, iar cei mai multi nici nu stiu ce presupune o renovare completa si corecta.

      163
  19. Doamne ajuta ca mai sunt apartamente de genu, altfel nu ar avea unde sa se mai filmeze filme comuniste.

    Comentariu apreciat.283
    • N-ai de ce să te temi, e plină țara. Chiar îl crezi pe Ciolanu că ne dă bunăstarea afară din casă pe toți?

      50
  20. Cu toate că, atunci când mi-am luat eu locuința, totul arăta mult mai creepy, in sensul că era o cameră cu geamuri sparte, ciment din ăla bunul pe jos si deasupra lipite placi de linoleum, pereți acoperiți cu calciu si praf de mătase, bucătăria si baia vopsite cu o mizerie de pastă până la un lambriu imaginar, nici poze n-am făcut, desi acum parcă am regrete….deci, deși eu am cumpărat si am renovat ceva horror, nu mă pot abține să nu intreb. De ce pnm n-ai inchide căcatul ăla de ușiță de la mașina de spălat atunci când faci poze pentru vânzare? De ce naiba n-ai muta găleata aia roșie de lângă chiuvetă când faci poze? (Ce rol o fi având găleata, că n-ai cum să nu te întrebi?) De ce n-ai aduna boarfele alea sinistre pentru trei secunde cât declanșezi aparatul? Care e scopul să evidențiezi in mod gratuit tot jegul ăla, că doar nu pare apartamentul ultra lucs dacă scoti din peisaj chiloții lui tataie? Că numai dacă vezi peretele ăla din sufragerie se ridică părul pe orice potențial cumpărător. Dar imi place maxim că la covoarele alea persane au oamenii si rezervă, in caz că le dau la curățat, mai există unul rulat si urcat pe șifonier.

    Comentariu apreciat.340
    • Probabil mirosea extraordinar acolo, s-a grabit agentul sa traga niste poze pana nu lesina. Plus „nu atinge/nu muta/da’ vezi maica sa nu puna mana sa fure”

      160
  21. Din poza de pe balcon imi dau seama ca ar trebui renovat tot cartierul nu doar apartamentul asta!

    Comentariu apreciat.342
  22. Și unde le duci? Nu mai suntem în anii 90, să lași mobila veche in stradă. Gunoiul trebuie dus cu contract undeva, iar mobila mare sau electronicele și electrocasnice mari separat la reciclare. Astea costă cel.putinn1000 e

    126
  23. Cum era aia, 90% din romani sunt proprietari… meanwhile asta e calitatea vietii lor.

    154
  24. Există. Firmele de mutări oferă și servicii de debarasare (mă rog, unele). Am făcut chestia asta acum vreo 2 ani cu apartamentul în care ne-am mutat (semăna puțin cu ăsta), a fost vreo 650 EUR,contract și factură, uniforme, mănuși, scule, f profi. În hârtii scria că le duc la reciclat, da asta n-am cum să fi verificat. Pentru electrocasnicele vechi am chemat o altă firmă care cu asta se ocupa. Ăștia au venit gratis.

    111
  25. Cel puțin o crimă a fost făcuta acolo, la cum arata

    124
  26. Prefer oricand un apartament cinstit, cu toate defectele la vedere decat un apartament spoit si cu amenajari kitch.
    Nu stiu care e pretul zonei, dar prefer un dezastru din asta la 70.000 decat un „lux” la 80.000.
    Daca dadea o vopsea peste mucegaiul de pe peretele verde dau peste infiltratiile de langa usa balconului era mai bine?

    Comentariu apreciat.271
    • Plus ca e o sansa foarte mare ca renovarea sa nu fie pe gustul sau utilitatea cumparatorului. Mai ales bucataria mi se pare un punct critic. Una e bucatarie in care chiar se gateste pe bune, alta e una in care se mananca de la livrare si cel mult se face o cafea. Asta se reflecta si in numarul/amplasarea prizelor si ce electrocasnice se aleg

      101
    • Golit apartamentul, efectiv despre asta e vorba. Nu de spoit, nu de mers la dedeman și renovat cu 1000 Euro. Ci măcar adunate hainele și închise în dulapuri, dat cu aspiratorul peste covoare etc. Sau efectiv aruncat tot, tot tot.
      Ca idee, noi când am văzut apartamentul pe care l-am cumpărat era impecabil. Când ne-au sunat că au terminat să își ia lucrurile era curat lună. Deci se poate să dai cu mopul, voința trebuie

      30
  27. Ca notă adiacentă, în Oradea și-a luat o cunoștință apartament de 2 camere în chirie cu 780 Euro. O alta căuta tot aici și dădea numai peste prețuri între 720-760 Euro.

    111
    • Eu sunt curios ce job poti avea in Oradia incat sa-ti permiti sa dai 780 chirie pe doua camere dar in acelasi timp sa nu-ti permiti sa cumperi. Si daca zici ca asta e piata inseamna ca sunt multi omeni in situatia asta.

      252
    • Woooww!! Chiria asta e de zona centrala din Viena…tare, se misca treburile in Oradea, nu gluma! :D

      211
    • A luat-o și Oradea pe urma Clujului?

      140
    • nu de cumpărat, răzvan.

    • Să lăsăm, pentru astfel de comparații, locul Timișoarei, că doar de asta ii zice mica Vienă. Oradea e mult peste, doar acolo și – a făcut mâna Bolojan.
      Nu știu cum naiba au ajuns imobiliarele la prețuri comparabile cu vestul Europei. Sunt case, nu vile, la porumb puse la vânzare cu 300 k euro.

      160
    • Ăștia care se plâng la prețuri îmi imaginez că sunt fix oamenii ăia care atunci când vând la rândul lor sau închiriază un apartament la -50% din valoarea de piață și șeful se ceartă cu ei să accepte mărirea de salariu, că mereu fac scandal și acolo.

      114
  28. Pentru Romania 5000 euro sa cari gunoaiele dintr-un apartament mi se pare cam mult.

    151
    • Noi am dat in jur de 2500 EUR pt debarasat un ap de 80 mp ticsit hoarder style plus vreo 15 mp de beci + magazie pline cu chestii grele si scarboase. Vorbim de lucruri mucegaite, mancare stricata (as in 5 tomberoane de 200 L de mancare stricata), mobila distrusa, tamplarie de lemn putrezita, textile pișate, numai minuni… Nimic recuperabil, nimic vag vandabil. Doar ca asta au fost luate de la parter, doar la beci au fost vreo 4 trepte de urcat pana sa iasa cu ele afara. In general cu cat sunt mai scarboase lucrurile si mai putin valoroase, cu atat creste scorul. Evident intra si etajul in calcul daca nu se poate cu liftul. Zic ca a meritat, ca daca le scoteam pe rand la tomberoane debarasam in 1 an, plus ca trebuia sa pun mana personal pe prea multe scarbosenii.

      123
  29. Persane obsession. Ala din bucatarie e de mare angajament.

    110
  30. Există în Austria business-ul ăsta. Se cheamă Entrumpelung, vin unii şi te scapă de tot!

    60
  31. Ce frumos mucegai negru se vede in balcon la marginea ramelor. E o placere sa stai vara in balcon la o tigara sau cafea si sa inspiri acei spori de mucegai in plamani. Stim cu totii cat de benefic pentru organism este acel mucegai negru. Eu era sa cumpar o garsoniera confort 3 cu 17000 euro. Avea 17mp. Noroc ca am avut un moment de luciditate si am realizat ce greseala oribila era sa fac. Sigur gaseam o femeie care sa se mute la mine in garsoniera mea superba. Asa, mai strang bani si ori cumpar un apartament, ori casa. Dar sa imi bat joc de bani irosindu-i pe sicrie de locuinte, niciodata. Sa stea cu ele la vanzare 100 de ani, din partea mea. Sigur nu merita pretul cerut!

    1019
  32. Apartamentul ăla arată de parcă încă e locuit, probabil au făcut nepoții pozele în timp ce bunicii erau la farmacie după medicamente. Sau au plecat de urgență cu salvarea.
    N-ai cum să faci poze pentru vânzare la un apartament și sa arate în așa hal. Mașina de spălat cu hainele aruncate de jumătate prin hubloul deschis și papucii de casă lângă pat în dormitor.

    141
  33. Ma bag! Mi-am luat ciocan dala bun, de 60J. Daca nu is atent mai demolez si la ala de jos. In 30 de minute nu mai are ala nici urma de faianta.

    101
    • Am dat eu cu o sculă din aia pricopsită și a căzut faianța cu tencuială cu tot, că era lipită pe modă veche, cu aracet pus în ciment…

      80
  34. eu zic ca nu te pricepi, covorul ala a dublat valoarea apartamentului si face parte dintr-un ecosistem care nu a fost perturbat de foarte mult timp.

    90
  35. Știți care e vestea bună?
    Aceleași comentarii o să le facă și nepoții voștri cand o sa terminați de plătit ratele și generația decrețeilor va deveni notă de subsol.
    O să se uite la materialele alea ieftinache din Dedeman, la routerele wifi, la panourile fotovoltaice, centralele termice, colecția de topoare și colecția de cărți din seria „cum poți face singur..chestii pe care le fac corect meseriașii”.

    211
    • Apropo de asta: intr-un apartament am mobila din aia buna, de la Ikea, noua. M-am ridicat intr-un cot, sa beau apa, patul, buff! S-au desprins din placaj cele 2 suruburi in care se tine tot angrenajul ala ce sustine salteaaua. Alta canapea extensibila, nu se mai poate rabata deoarece sipcile oricum inegale au facut aschiii, iar doua s-au rupt.
      In schimb, la mama in casa exista o vechitura de canapea Ruxandra, retapitata a 5-a oara. cred ca are 40 de ani si nu am cazut cu ea, desi in cateva seri (in fine, situatie mai naspa si trebuia sa fiu sigur ca mama ia insulina in fiecare seara) am ramas pe la ei si am dormit pe ea.

      90
  36. Off-topic: In „saptamana altfel”, in cadrul colegiului national in care tin un curs optional de informatica, vreau sa organizez impreuna cu un coleg de la compania IT la care activez cu norma intreaga un mic curs practic de activitati domestice. Ideile pe care vreau sa le pun in practica sunt: 1. cum anume sa mufeze un cablu de retea 2. cum se foloseste un aparat de masura astfel incat sa aflam daca o baterie AAA mai este buna sau nu. Ma gandesc ca pot gasi la tine(Zoso) dar si la co-comentatori idei pe care sa le pun in practica cu elevii de liceu. Nu vreau sa fac experimente de fizica sau chimie; ma gandesc la un workshop de activitati domestice utile.

    83
    • Invata-i sa schimbe o priza/intrerupator/bec. Intr-o ora poti sa le dai o paine de mancat.

      71
    • O mica logare in ROeId și o solicitare pe legea 544/2001 privind cheltuielile facute în anul curent pentru achiziția de agrafe de birou primarului dintr-o localitate selectata aleator din lista?
      E o fundație minunata prin Timișoara care face asta anual cu mine; imi trimit prin august un mail pentru colegii mei din instituția alăturată, eu dau forward, ii confirm primirea/redirecționarea mailului.. imi mulțumește prompt.
      Vreo 3 zile amandoi așteptăm cat mailul e listat, citit de cei doi directori, transferat cu rezoluție scrisă de la etajul 1 la etajul 3, sunt numărate și adunate cateva facturi, datele se intorc la cei doi, cei doi discuta, semneaza, secretara scaneaza cateva pagini in cateva fisiere .jpeg(nu am inteles niciodata asta, .pdf nu pare chiar un format exotic) si trimite raspunsul(aproape intotdeauna) catre mine.
      E chiar o placere sa iau mailul ala ratacit de o urechiusa, sa ii dau forward și să mă gandesc ca vreo doua sute de cetateni de genul ăsta ar fi mai eficienti decat toata opozitia parlamentara.

      03
    • începe cu chestiile de bază.
      cum te ștergi la fund.
      cum te speli pe mâini
      cum faci un duș. surprinzător de mulți.
      cum speli vasele. și importanța înmuierii.
      cum și de ce să te speli pe dinți.

    • Ce sa postezi si ce sa nu postezi pe retele sociale. Cum iti poate afecta asta viitorul. Ce efect are utilizarea excesiva a retelelor sociale.
      Cum cumperi online cu un card. Pe ce tip de siteuri este sigur sa-ti dai cardul si unde nu. Ce alternative ai daca totusi vrei sa cumperi online de pe site-uri dubioase.
      Cum trebuie intretinut un calculator/laptop, cum se desface si se curata de praf, cum se inlocuieste pasta termoconductoare, cum se inlocuieste un cooler, procesor, o memorie.
      Cum ne punem parolele, cum ne protejam conturile si emailul, 2FA, 3FA, brute force, https.
      Ce tipuri de tepe exista in online si cum ne protejam, (accidentul, curierul, ai castigat la loto, cursuri, pensiuni false etc)
      Ce tipuri de casti exista, cat avem voie sa le purtam zilnic, la ce riscuri ne expunem folosindu-le.
      Cum e bully-ul online, ce forme are si cum ne aparam.
      Cum se fac bani pe internet, cum functioneaza bloggingul, videobloggingul si influencereala.
      Ce este de fapt internetul, cum functioneaza un site, ce este cloud-ul, ce este wordpress.
      Cum cauti pe internet si-ti dai seama ce e adevarat sau nu, ce site-uri sunt de incredere, ce este ala un studiu stiintific.

      Eu personal as face o dezbatere pe o tema controversata, de genul vaccinarea, as pune 5 argumente pro si 5 contra pe tabla, ei sa caute pe internet care din cele 10 argumente sunt adevarate sau nu si cu sursele de unde s-au informat. Dupa care discutam cat de mult ne putem increde in acele surse.

      10
  37. Nu stiu ce iti inchipui dar asa arata 70% din apartamente. :D

    50
  38. Poarta 6 e in pl.a cu satelitul, nu e aproape de nimic, singura parte buna e cam nu e nici un rezidential in zona si sunt scoli si sunt scoli si gradinite, in rest depinzi de mașina oriunde ai vrea sa mergi.

    00
  39. Tocmai am cumpărat a șasea proprietate, un apartament într-o stare pe care, dacă o vedeți, chiar ziceți că ce e în pozele din articol e lux. 82k, bloc din 1978, și tot ce e înăuntru e de aruncat, inclusiv parchetul. Banii jos, vineri avansul 2k, azi 80k la notar, transfer bancar instant. Bine, eu umblu după bijnițăreli, urmează să-l fac spațiu comercial (alti 20k) și să mulg chiria. Până ies la pensie e posibil chiar să ajung pe zero. Mi-am ales prost momentul, nu mă gândeam că o să fie așa furtună în alegeri.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube