Imobiliare: doi ani grei

Acum doi ani, m-a mâncat să îl sun pe un nene care avea o casă de vânzare în Schei să îl întreb cât e prețul real, că din poze casa părea ok, dar era listată în trei locuri cu trei prețuri (o dată el în nume personal și alte două agenții). Casa avea potențial (citește “trebuia renovată complet pe interior și alte modificări), dar prețul era prea mare pentru ea.

Eh, periodic, nenea ăsta mă sună să mă întrebe dacă nu m-am răzgândit. Și de fiecare dată eu sunt cel care sunt uimit. M-am răzgândit să ce? Să dau pe o casă cât nu face? Mă rog, omul încearcă, și e amuzant că se simte disperarea prin telefon. Disperare care, însă, nu îl face să lase prețul mai jos. Da, prețul e același ca acum doi ani. Îmbunătățiri ceva față de acum doi ani? Păi…nu. Aha.

Și eu sunt jigodie, și îi dau la temelie. Auziți, dar de ce aș cumpăra o casă veche când de banii ăia pot cumpăra un apartament într-un rezidențial nou, pe o stradă mai aproape de centru? Păi…da, dar e casă…

fun-stop-veceurilor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. oare la ce se gandeste vanzatorul inainte sa te sune? adica el e disperat sa vanda…de 2 ani si …mda…foarte tare

    00
  2. Nu l-ai intrebat si tu, „bre ce-i in capul tau, ai baut gaz ?” .
    Oare ce-ar raspunde ? :)

    00
  3. Stop manelismului din imobiliare, stop Prima Casă!

    00
  4. Perfect. Asa persuasiune mai rar. Te suna des? Da-mi un numar de telefon de-al lui. Avem nevoie de agenti de vanzari din astia insistenti. Poate-l angajam.

    00
  5. Pe mine, de vreo 3 ani, ma suna unul care vinde pietre, dupa ce am facut greseala sa-i dau numarul de telefon dand de el intamplator cand ma interesau cativa bolovani de rau. De vreo 3 ori a venit cu masina plina de pietris la poarta.

    00
  6. Am niste bani pusi la ciorap pentru un apartament. Nu destui inca pentru preturile „actuale” dar mai astept, cred ca in doi ani maxim o sa reusesc sa cumpar la 3-400E/m2 in rezidentialele noi de pa periferie sau vreun apartament in bloc vechi dar in oras.
    Nu-mi vine sa cred inca cum proprietarii cer pe apartamente din 1969 de 50m2 in cutiile comuniste 45-55k euro, acuma pe praful asta adica 1000/m2 pe un bloc care trebuie demolat ca au trecut 50 de ani de la constructia lui…
    :)

    00
    • Sunt în aceeași situație. Strâng la ciorap în speranța că o să-mi cumpăr cu banul jos ceva. Caut de vreun an (mai întâi chirie am căutat, dar după experiențe neplăcute m-am întors la mama că e mai ieftin și mai în siguranță pentru o fată singură) și ce e de găsit e… de groază. M-am săturat de gogonelele lor. Își fac treaba cu o scârbă ieșită din comun, de parcă ar vinde varză murată. Nu știu ce e aia „Customer satisfaction”, acuratețe, seriozitate… dar mai înainte de toate RESPECT.
      Am fost jignită de „n” ori și la propriu și la figurat, deși sunt genul de om politicos și cu bun simț.
      Cei care se ocupă de imobiliare văd doar banii, nu și omul…

      00
  7. Cerea si el ca poate se nimereste vreun naiv care sa cumpere casa cu pret umflat.

    00
  8. pe de alta parte, exact ca si ”meciul” chiriasi-proprietari din alta postare, exista si o categorie mai ”speciala” de cumparatori, cei care stiu ei ca e o criza absolut uriasa si viseaza frumos ca pot cumpara ditai vila cu maxim 20000 euro ca e foame mare pe piata si toata lumea vinde de disperare. am avut si eu o proprietate imobiliara de vanzare si m-am distrat copios cu imbecilii care veneau la vizionari cu texte gen salariul minim in Ro e de 200 euro pe luna deci apartamentul asta de 4 camere nu trebuie sa coste mai mult de 35000 euro, ca asa au citit ei pe un blog de retardati, blog cu nume de tavan, oligofrenii aia asteapta din 2008 incoace marea revolutie a imobiliarelor, cand au sa-si cumpere ei garsoniera (cloaca cum zic ei) cu 5000 euro, eventual si in Primaverii. pana la urma s-a vandut la pretul pietei, dar foarte greu, dupa mai mult de 6 luni, si dupa un raport al vizionarilor de 90%-cretini 10% oameni care stiau ce vor. in rest, da, sunt de acord ca sunt si destui proprietari care chiar exagereaza cu pretul

    00
    • @rzvwien: aia care așteaptă să scadă preturile ca să cumpere nu au bani. cam toți care aveau bani și voiau și-au luat. eu am ratat cel puțin două ocazii, dar nu mă las, aștept următorul telefon de la nenea ăsta. :D

  9. @Bluehand: 3-400 e/m2? nici daca o construiesti sigur, cu socru-tu si verisorii nevestii muncind gratis, nu o scoti la pretul asta; dar mai asteapta, am vazut ca fac unii niste „ansamburi rezidentiale” prin Popesti-Leordeni, Gara Catelu, etc….
    si aluia de la nr 3, de lua in protap Prima Casa: hipstere, pt un apartament de doua camere, la 50.000 eur, rata e 250 eur. tu cat platesti chirie? sau stai cu mamica?
    @zoso: nu inteleg de ce ai vrea tu sa-ti cumperi casa? mie mi se pare ca te prinde „stilul liber”; ai ceva ganduri si nu vrei sa ne spui? ;)

    00
  10. Si de ce nu poti sa-i dai banii pe casa, sa te lase in pace?

    00
  11. @Bluehand, esti varul lui Tavan? Ia vezi ce zice nea Isarescu.

    00
  12. Ceva l-a facut pe om sa iti memoreze numarul si sa te bazaie din cand in cand. Ia ada-ti aminte!

    00
  13. bah ce pendula mea va mirati asa, cumparatorii se plang ca sunt scumpe, vanzatorii CACUMparatorii ie fomisti. interese opuse

    00
  14. Omul spameaza prin telefon, ce te mira asa.

    00
  15. Eu ma intreb de ce nu asteptam sa scada pretul la benzina, la alimente…la restul … ca doar pe „praful asta” daca e sa scada, sa scada toate. O sa ajungem sa putem cumpara toti case dar pretul vietii zilnice sa fie foarte ridicat

    00
  16. Fiecare apartament isi are pretul lui. Eu am preferat sa iau ap intr-un bloc vechi si sa-l amenajez decat intr-un „ansamblu rezidential”, in urma nenumaratelor vizionari si vizionari. Pretul nu a fost un criteriu primordial, trebuia sa indeplineasca un cumul de cerinte, iar la ansambluri majoritatea cerintelor mele nu se prea regaseau deci mi se ofereau discouturi si beneficii peste beneficii.

    00
  17. Am impresia ca si tie iti place sa fii bagat in seama de nenea ala. Nu ar fi fost mai usor sa-i spui a doua oara: „Coaie mi-am luat casa in centru cu 3/4 din banii pe care ii ceri tu, muie!”

    00
  18. Sunt de acord ca nu va ajunge niciodata pretul unui metru patrat de apartament decent la 400 Euro. In Bucuresti ma refer.
    Cu toate astea insa, cei care sustin Prima Casa sunt spalati pe creier. Sau, varianta pozitiva, bancheri. Cine are impresia ca e un program bun si care „ajuta” tinerii banuiesc ca la fel de bine musca si promisiunile electorale de fiecare data.

    00
  19. Sa sea dea la fiecare cate unul sa ajunga la toti asa ieftine o sa fie, pacat ca sunt limitate ca nr alea in zone destul de ok (cand toate cresc inclusiv pretul la materiale).
    Pretul la benzina si la alimente e aproape la fel ca si in „tarile civilizate” numai ca noi muncim pe sal de kaka…astea de ce nu scad la nivelul salariilor noastre … ca o sa ajungem sa nu ne mai permitem decat strictul necesar.

    00
  20. @zoso, distractiv e ca nu se gandesc cum sa gaseasca o solutie sa faca bani, nu, ei tipa ca vanzatorii sunt niste jeguri care nu vor sa le vanda lor la pretul corect, unde corect inseamna la mintea lor undeva la 300 euro mp, in concluzie, ei stau la ”panda” si asteapta ziua cand or sa ii sune proprietarii disperati sa vanda 150 mp in centru cu 40000 si cu 25000 in cartiere. partea si mai haioasa e ca mai toti le platesc chirie jegurilor de proprietari de cloace :D :D singurul punct in care le dau dreptate e referitor la agentii/ agentiile imobiliare, aia chiar merita sa moara de foame. oricum, blogul ala sau ce-o fi el, imi face zilele mai senine, daca intri si citesti comentariile la articole si sfaturile pe care si le dau unul altuia, sa nu mai zic de opiniile lor despre lume in general, ai sa descoperi ca e cel mai tare site de umor online, ii depaseste lejer pe aia de la tnr, daily, audvoci & co.
    @cipper, nici un credit de pe planeta asta nu e facut sa fie in favoarea debitorului, asta e clar, dar eu cred ca prima casa e net superior oricarui alt credit imobiliar de pe piata noastra, datorita avansului foarte mic de 5%, cea mai mica dobanda de pe piata (chiar daca inca e mare fata de alte tari civilizate) si datorita garantiei statului care obliga banca sa fie mai ”relaxata” cu conditiile impuse debitorului

    00
  21. @Zoso: da-ne nr de telefon sa il sunam toti intr-o zi sa ii spunem ca suntem interesati de apartamentul lui si sa il intrebam cat costa. Va garantez ca de la un telefon la altul va creste valoarea! :) sunt de coma idiotii astia

    00
  22. Am si eu un vecin care acum doi ani voia sa-si vanda casa (parinteasca, veche, o cazatura, dar curte mare, 500 m) cu 100,000 euro. A avut clienti, dar toti ii ofereau mult mai putin, in jur de 75000. Cea mai mare oferta a fost de 50000 pe jumatate din teren, n-a vrut. Acum ce credeti? Vrea să vândă in continuare. Cat cere? 125000 euro. Adevarul este ca e dreptul lui sa ceara.

    00
  23. @zoso, multumesc, se pare ca tarancile nf din tavan iti citesc blogul, am devenit ”vedeta” pe blogul ala de cacat(i), sa-mi spui in ce cont sa-ti trimit banii de reclama :D :D :D

    00
  24. Daca nu te adaptezi, mori. Oferta acum in deomeniul imobiliar depaseste cu mult cererea. Toate site-urile de specialitate spun ca nu e momentul sa vinzi. Se mai gasesc si unii care incearca insistent. Ce-ai sa-i faci? :))

    00
  25. Toata lumea spune ca e criza si preturile trebuie sa scada. Asa o fi, dar cum au evoluat salariile din 2003 pana acum?
    Nu poti sa dai 3 lei pe metru patrat, ca asa a fost odata.
    Eu mi-am luat garsoniera cu 4400 de dolari, in 2003, inainte de criza si ceva inainte de bula.
    Salariul meu de atunci era de 3 milioane = 300 de lei = cred ca in jur de 100$ (max. 150$).
    So, am dat pe ea in jur de 30 de salarii.
    20mp. Titan. Confort 2. Nerenovata.

    Acum am salariul de 1000 de euro, fac aceeasi meserie.
    Cat sa coste o garsoniera la fel?
    Va spun eu, ca si-a luat o colega de munca: in 2011 a dat 28.000 de euro. Confort 1. Balcon, cada – eu nu am asa ceva in garsoniera aia.

    Da, poate preturile trebuie sa scada, asa e. Dar cu cat!?
    „Tavan mos craciun” viseaza cai verzi pe pereti.

    00
  26. P.S.: am scris 30 de salarii daca, in 2003, 3 milioane insemna 150 de dolari.
    Dar daca insemna 100 de dolari (nu-mi aduc aminte cursul din 2003), inseamna ca am dat pe garsoniera 44 de salarii.
    Acum, in 2014, la 500 de euro salariul (incepator, cum eram eu candva), cu 44 de salarii aduni 22.000 de euro. Ghici ce, cam cu atat se vinde ce am eu acum +/-.
    Preturile ar trebui sa scada, ca cica lumea a evoluat si se construieste mai usor. In plus, peste blocul meu, de exemplu, au mai trecut 10 ani.
    Sa scada, dar cu cat?
    ––––––
    P.S.2: banii i-am avut dintr-o mostenire, nu am nici un merit pentru ei.
    Dar sa fi luat credit acum 10 ani, cu salariul pe care-l aveam atunci… eu stiu daca mi-ar fi dat 40 de salarii credit, si pe cati ani?

    00
  27. * insemnau.
    „daca, in 2003, 3 milioane insemnaU 150 de dolari.”

    00
  28. Bai Zoso, nu pot sa cred ca am scris 100% gresit cuvantul „salariu” (cu formele lui). Ai vreun autocorrect de mi-a busit absolut toate cuvintele „salariu”?!?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.