Îmbărbătare pentru liceenii care au luat bacul

Bravo bă, sunteți ok. Greu de abia acum începe. Trii chestii vreau să vă spui.

Șansele voastre au crescut

Șansele să orice. Șansa să găsiți gagici mai bune, să aveți joburi mai bine plătite, să duceți o viață mai bună. Nu vă veți întâlni la interviuri de joburi cu la fel de mulți ratați cum se întâlneau generațiile anterioare.

Dar nu vă lăsați pe tânjală. Ca să ajungeți acolo unde vreți trebuie să puneți osul la muncă. Trebuie să sugeți toată seva cunoașterii din facultatea aia, să știți până la 25 de ani să faceți ceva apoi să pedalați puternic pe drumul vieții.

Veți avea mai puțini colegi de serviciu idioți

Cu cât mai puțini absolvenți, cu atât mai puțin colegi idioți. Și credeți-mă că știu ce spun, e nasol ce se întâmplă acum într-un birou de companie, 2 sunt pe pile acolo și nu fac mai nimic, că n-au motiv, alți doi muncesc de rup și fac și treaba celorlalți și au și salariile mai mici. Și deasupra lor e secretara de 20 de ani, care și-o trage cu un șefuleț de la vânzări și are salariul mai mare decât toată lumea.

Chestia asta va înceta încetul cu încetul, pentru că voi veți avea o diplomă și ei nu. Voi ați știut să scrieți corect și ei nu. Voi veți putea scrie corect un CV și ei nu.

Faceți-vă ceva al vostru

O shaormărie, o crescătorie de pui, un studio de croitorie, un birou de ascuțit creioane, ce vreți voi. Băgați 2-3-4 ani la patron și după aia plecați la treaba voastră. Renunțați la ideea că veți fi angajați toată viața. Renunțați la prejudecățile că vor râde de voi dacă dați greș.

Și știți de ce? Pentru că 29% dintre cei care termină facultatea sunt șomeri și veți fi și mai mulți peste cinci ani. Nu mai e loc unde să fiți angajați. Trebuie să vă creați voi locul.

 

 

hard-candy-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Urmeaza comentariile gen „la patron e bine cand ai copii” / „sa dea domnu noroc patronului”.

    Ontopic – banii se fac cu afacere propie, nu la patron. Praful de pe toba il ia angajatul, nu patronul.

    00
  2. Fix astazi am scris despre „a deschide ceva” ma gandesc la o investiție de 25.000 , o ferma de iepuri. Desi lucrez la o companie puternică, nu mă văd făcând asta încă 10 ani.

    00
  3. Am citit acum si „care’i drumul” , eu am plecat spre etapa a doua de la 23 de ani, bine prima etapa am inceput pe la 17 si da am promovat desi erau oameni mai vechi cu 2-3 ani ca mine. Sper sa continui urcusul pana pe la 30 si apoi sa ma gândesc daca …. e ok si satisfacator ca angajat sau dau din coada si ma apuc de ceva.
    Afacerea cu iepuri vreau sa o demarez pentru tata iar eu sa il ajut pe parte de comert.

    00
  4. Interesant de observat unde sunt cele mai mari rate de promovare. Cluj și Brăila?

    00
  5. Ma simt mai bine, dar tot cred ca au trecut prea multe persoane „neadecvate” bacul :)

    00
  6. Mie mi se pare ca e foarte tarziu sa te angajezi la 25 ani.
    Cunosc absolventi de master care nu se angajeaza la ~25 de ani din cauza ca „au niste nevoi deja”. Doar nu s-or angaja pe sub 3000 lei…

    00
  7. ar fi misto sa avem o tara de patroni si niciun angajat. inafara de aia de la stat, evident.

    00
  8. @nobody: serios, „propie”? Sa-nteleg ca tu ai trecut bacul pe corecte, nu ca incompetentii astia mici de’s speriati de camere.

    00
  9. cKy, incearca altceva.
    1 -> carnea de iepure ajunge la un pret mult prea mare pe raft, chiar cu un adaos minimal.
    2 -> nu exista abator certificat (un prieten din bucuresti lucreaza acuma sa deschida unul, dar afacerea lui cu iepuri + abator e cam intr-un punct mort). a inceput sa se distreze cu capre.
    3-> din cauza pretului ridicat, nu se vinde carnea de iepure la noi.
    4-> pentru vanzari in afara tre sa investesti bani in abatorul mai sus pomenit. care nu e nici pe departe ieftin, si ai parte de inspectii saptamanale.
    5-> nu stiu daca ai crescut iepuri, dar daca ai ghinionul sa prinda unul o hemoragie, iti mor toti. normal ca tre sa ii tii vaccinati, dar nu e 100% sigur. pe ai mei (vagabonzi) ii am vaccinati, dar pierd cate o serie la 2-3-4 ani.
    6-> tre sa fii foarte atent cu mancare. ai ghinion sa le dai o data ceva alterat sau necorespunzator, iar ii pierzi.

    oricum, motivul principal pentru care nu merge in tara e costul mare a carnii la raft, iar pentru export, lipsa unui abator aproape de crescatorie, singura solutie fiind sa iti construiesti tu unul, cu toate riscurile aferente. sau solutia 2 e sa iti faci o microferma si sa dai la cunoscuti pe sub mana.

    oricum, eu iti urez succes, daca ramai la ideea asta. cresc iepuri la tara de 10+ ani, dar nu m-as baga la o afacere in domeniu.

    00
  10. @user : 2 -> nu exista abator certificat (un prieten din bucuresti lucreaza acuma sa deschida unul …am scris si eu ca asta e unul din marile dezavantaje. tot acolo am scris ca taicamiu a crescut si peste 100 la o gradina in marginea orasului cu nimicuri. Cunosc riscurile unei epidemii , am mentionat de cladirea unui hibrid.
    As face investitia pentru tata, el se pricepe si face asta de ani de zile, are 63 de ani si nu poate sa stea linistit, trebuie sa munceasca altfel se vestegeste.
    Tocmai din lipsa unui abator ma gandesc la ceva pe sub mana. La cunoscuti, la targuri, piete (de paste) si la „abonati” stii ca la aia cu laptele.

    00
  11. NOU
    #11

    Toti se plang de bac de parca ar fi un munte urias de trecut, vrajeala, cand vor da cu adevarat de viata atunci se va vedea cine este pregatit

    00
  12. Ai mare dreptate, mai ales ca acum sunt multe programe finantate de stat, inclusiv cel cu 10.000 EURO pentru Start-up. Multi aleg sa ramana mereu la angajator din comoditate. Un antreprenor poate avea perioade cand munceste 14-16 ore/zi si perioade cand are venituri mici (in functie de domeniul de activitate), ceea ce duce la o instabilitate. Prin urmare, la patron, de bine, de rau primeste salariul pe cele 8 ore lucrate, poate si un bonus daca isi face treaba foarte bine.

    00
  13. @obositu nu primesti threesome, nici sa vrei.

    00
  14. apropo daca mai vrea cineva vreo idee cretina, eu ma joc momentan cu vermicultura. am o „ferma” de 8 butoaie, si vand rahat de rame :). imi iese cat sa imi beau berea lunara si ceva maruntis.

    dupa o idee de aici :
    https://www.instructables.com/id/Triple-Bin-Worm-Composter-Vermicompost/

    00
  15. Cum ar fi arătat lumea acum dacă Gates, Jobs, Page sau Musk ar fi lucrat vreo 20 de ani la patron de 9 la 17?

    00
  16. Cum ar fi aratat lumea dc nimeni nu muncea pt ei de la 9 la 17? Toti suntem vizionari, stiu!

    00
  17. Eu nu ma pot acomoda la patron! Sunt inginer de profesie, am lucrat si in afara si in tara! Acum sunt in concediu de vreo 2 luni, am lucrat in mediu toxic si na! Dar va jur urasc cand ma trezesc in fiecare zi, si stiu ca urmeaza sa fac acelasi lucru, aceeasi pauza de masa, aceleasi fete, aceiasi prosti… Imi accepet soarta, sunt inca tanar, am nevoie de bani, si nu am o idee viabila de afacere! Stiu ca e greu si acolo, uneori faci bani, in alta luna zero si tot asa! Dar simt ca ai o libertate, nu iti este impusa aceeasi rutine jegoasa mereu, muncesti pentru tine oarecum… Poate sunt de neinteles..

    00
  18. @doro: până să muncească pulimea pentru ei au lucrat singuri.

    00
  19. @Valentin:unde ai vazut tu in ziua de azi sa muncesti la patron doar opt ore??

    00
  20. @Saragea: Schimba job-ul, sau patronul daca nu-ti place. Munceste si ridica-te. Daca nu poti, ala iti este locul.

    00
  21. Iar n-a inteles lumea nimic si maine or sa apara 10000 de crescatorii de iepuri…

    00
  22. @slayer Majoritatea persoanelor angajate pe care le cunosc lucreaza de la 7:30 – 8 pana la 16 – 17. Acum depinde si cat de eficient se munceste.

    00
  23. https://www.facebook.com/LegumeBuneRomania?notif_t=fbpage_fan_invite
    idee de afacere, nu stiu ce profit au dar pari foarte dedicati , livrare cos legumela 50 lei, nu am mai vazut si auzit ceva la fel

    00
  24. ,,Nu mai e loc unde să fiți angajați. Trebuie să vă creați voi locul.”- bine zis, zoso!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile