Idei de la IQdigital Brașov 2022

S-a întâmplat ieri în Brașov o conferință de digital, a fost multă lume în public, am reușit să prind doar prezentările lui Iulian Stanciu de la eMAG și Achilleas Kanaris de la Vodafone, a mai fost o prezentare de la un futurolog (există meseria asta, aparent), dar am ieșit din sală când a început să bată câmpii prezică viitorul cu bitcoin și metaverse.

Iulian Stanciu a vorbit despre concurența de pe zona de fashion, despre logistică și cât mai e de investit acolo pentru a exista o coerență în livrări, despre eternul Amazon.

Achilleas Kanaris a vorbit despre 5G și cum ne transformă această tehnologie viața, cum amplifică 5Gul restul tehnologiilor (și a dat exemple din medicină, agricultură, Salvamont), pentru că toți senzorii ăia care adună date, tot IoTul, toate controalele medicale și operațiile la distanță se fac cu ajutorul internetului, și ajută să ai viteză mai mare și lățime de bandă mai multă pentru asta. Plus mașinile care se vor conduce singure. Plus roboții care ne vor livra mâncare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Am fost si eu. Interesant pe alocuri, dar parca au vorbit numai generalitati. Degeaba ai 5 G si un doctor in Africa de Sud daca in Brasov nu exista robotul medical care sa poata fi comandat de la distanta!

    • De ce iti trebuie 5G pt asta? Robotul medical sau doctorul din Africa de Sud nu au acces la net fix? (care e mult mai rapid si mai stabil)

    • NOU
      #3

      intreb si eu ca prostul, dar ce faci daca cade netul? Sau ai tu incredere ca latenta tinde spre 0? Putini si-ar lasa viata in mana Digi :D

    • Dacă îți cade netul, se ridică linia de backup de la alt provider. Dacă îți cade curentul, se ridică generatoarele. Nu toate business-urile sunt pe Digi rezidential.

    • @ion acesta a fost exemplul folosit de unul din speakeri!

    • @cireasa și când linia de backup de la alt provider(i) trece prin același echipament/firbă/whatever care e tot de la primul provider ce faci?

  2. Oare la centrele de colectare primesc si roboti din astia care livreaza mancare?

  3. Te-ai intalnit cu Alen? Sau a fost la Judetean la monument?

  4. Deci o pierdere completa de vreme, practic. Incredibil.

  5. O sa le faca publice si pe youtube? Sunt interesat de prezentare lui Stanciu in special :D

  6. Oare e semn de batraneste daca nici eu nu prea cred in viitorul asta cu crypto/metaverse/nft? Sau e experienta de viata, tepele gramada, chifoi, faptul ca sunt promovate de oameni non-tehnici in timp ce aia tehnici nu le promoveaza…
    Antreb decat.

    • Nu e nevoie sa fii tehnic ca sa-ti dai seama ca e o problema de incredere. Aia care promoveaza crypto n-au studii economice, si nici argumente valide. Ii poti ‘demonta’ foarte usor daca nu esti agramat.

      Metaverse poate sa prinda doar daca inventeaza Musk sau altul o interfata neurala (direct cu creierul), or mai e pana acolo. Ideea nu e noua, am citit-o intr-un roman SF acum 20 de ani.

  7. Legat de Paul de usr, mie imi apare in cautarile de pe Google, al 2lea articol e chiar articolul tau.

  8. Controale medicale la distanță?

    Hai sa fim serioși, nu există așa ceva pentru un doctor adevărat. Pentru măscărici e posibil orice.

    • „Buna ziua, sunt doctorul Mateescu de la Regina Maria, va multumesc ca nu ati uitat de programarea noastra online ca sa discutam despre problemele dvs. medicale.”

      BTW, tocmai am avut controlul anual de medicina muncii, online, a durat 10 minute.

    • Are sens controlul pt medicina muncii online pt ca in RO e o formalitate ce dureaza <5min. La cel de angajare am completat un formular, mi-au masurat tensiunea arteriala si asta a fost tot, a durat vreo 5 minute haha.

      Totusi atunci cand e vorba despre un diagnostic cred ca e mai eficient un medic prezent fizic ca sa-ti mai asculte organele, palpeze & stuff

    • @Mihai C medicina muncii nu e medicină, e o glumă proastă

    • Multumesc SirNeo, am trait intr-o minciuna pana azi.

  9. Ce parere ai despre prezentarea lui Ekström?

    • nu am văzut-o.

    • @Ioana: mă bag eu în seamă – prea era țiglă totul la el…înlocuit hainele. Nimic la întâmplare, livrat la secundă, truisme cu găleata
      Dar mi-a plăcut că a fost fără fițe inclusiv în culise, a făcut referire la 15 Nov 87 și zis că nu îl poate convinge nimeni că același text e la fel de plăcut citit pe digital ca în format clasic

  10. 1. Medicina la distanta are rost fie cand vrei sa faci analize si iti trebe intai trimitere de la medic. Intri online, iti face lista cu analize si gata nu ai mai pierdut vremea. Apoi la discutia cu cifrele pe masa evident ca te vezi cu medicul, poate iti face si o ecografie etc.
    Dar sa scutesti prima vizita care este doar pentru alcatuit lista cu analize de facut este genial.
    2. Daca te opereaza remote un medic de oriunde, dupa ce legi se judeca un eventual malpraxis???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile