Idee: cum schimbi acoperișul fără să ai nevoie de autorizație…

Pentru că viața e complicată și autorizația care ar trebui să vină în 30 de zile vine în 90 dacă nu ești atent cu cine trebuie, iată o soluție simplă:

 1. fă CASCO pe mașină.
 2. cumpără niște prelate și niște plăci de OSB
 3. așteaptă 3 luni, timp în care parchează constant mașina în același loc și fă economii pentru un acoperiș nou. nu te apuca să spui pe la vecini că ai vrea să înlocuiești acoperișul, să nu dai de bănuit.
 4. la primul vânt mai puternic, urcă în pod și rupe 2-3 stinghii laterale care țin țiglele, să fie o avalanșă frumoasă, care să aterizeze pe mașină.
 5. cheamă poliția locală, dă-te cu fundul de pământ, pune copiii să plângă că nu au acoperiș deasupra capului. pune-i să-ți facă proces verbal pentru acoperiș și mașina distrusă.
 6. pune temporar prelata și plăcile de osb pe casă. nu te arunca imediat să înlocuiești acoperișul, dă de bănuit.
 7. dacă te simți norocos și ți-au mai rămas plăci de OSB, mai dărâmă o bucată, ca să fie bine.
 8. înlocuiește acoperișul. daca vine poliția locală cu reclamație, tată, ce fac, plouă în casă,  cine stă 3 luni după autorizație. plus, aveți procesul verbal făcut de ei.
 9. aia e.

Pamflet. Nu vă luați după mine. N-am văzut-o zilele astea prin Brașov.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. Pamflet ca pamflet, dar ideea este buna, le dai idei si altora… :D

  10
 2. și dacă ai tablă, nu țigle pe casă? :)

  10
 3. Nimic nou. Cladire istorică, o avere recondiționarea ei, la primul potop un perete a fost grav afectat si cu el structura de rezistență. Curat ghinion va a trebuit dărâmată casa!

  01
 4. Conform legii 50 / 1991, art.8 , litera a – nu este necesara autorizatie de construire pentru motivul de mai sus exceptand cazul in care schimbi materialul din care e facuta invelitoarea .

  „Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări: a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate;”

  … ! Pamflet !

  30
  • Ce te faci cand acoperisul original de la 1800 toamna este din tigla maro cu volapic in varf si coclender roz si trebuie refacut exact la fel, cu aceleasi materiale?

   10
  • țigla pe care o am pe casă e făcută la 1903 la sighișoara.

  • Incredibil… obsesia prostească pentru paragini și felul în care îi chinuie pe toți cu tot felul de autorizații, în loc să lase oamenii să locuiască în locuința lor, îi țin cu mizeriile ăstea.

   Și pe urmă, vin pudiponzii să-și dea cu părerea că trebuie să fie așa, pentru că vor să simtă în fibra lor de pigmei cum le fac altora viața mai nașpa dacă îi țin cu mizeriile ăstea pipernicite (de exemplu, cum a scris @vio) făcute chiar la batjocură.

   30
  • Ce înseamnă aceleași materiale ?
   Țiglă ceramică sau exact același țiglă că și forma și producător? La structura acoperișului care presupun că e din lemn nu am auzit sa fie probleme de genul.

   00
  • @Relu… art. 8 spune altceva… ce ai citat tu acolo este forma veche a legii.
   În prezent spune ceva ușor diferit… dacă te atingi de structura de rezistență a acoperișului… îți trebuie autorizație.

   http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1515
   Articolul 11
   (1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor:
   a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate;
   b) reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, inclusiv în situația în care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepția clădirilor declarate monumente istorice, în condițiile legii;

   01
 5. Dacă trebuie sa astepti trei luni + timpul care trece până la primul vânt serios + timpul in care mai lasi plăcile de OSB până te apuci sa repari acoperișul, care ar mai fi avantajul fata de așteptat 90 de zile până vine autorizația?

  10
 6. Inspectorul de la CASCO trebuie să mănânce și el o pâine… ghici impotriva cui se îndreapta procesul de daună.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube