Idee pentru toți producătorii de vinuri

Iată o idee simplă și de maxim efect, de pe urma căreia ar beneficia niște producători sau vânzători de vinuri care au o urmă de creier, ceea ce bănuiesc că le cam lipsește când vine vorba de o chestie simplă.

Scris tipul vinului un pic mai mare.

Atât. Să nu stau să caut sau să mă chinui să citesc, că e scris cu font de 5, dacă este demisec, demidulce sau poșircă.

Simplu sau ce?

 

femeie-vin-supermarket-cumparaturi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Pe PET-urile alea de 5 litri scrie destul de măricel…

    Comentariu apreciat.2525
  2. Nu te-ai uitat la producatorul care trebuie.

    Indecis. Tu ce zici?309
  3. Adevărul e ca uneori vad asta doar pe eticheta cu preț a magazinului, pe sticla trebuie sa citești o ditai povestea cu cai, prinți și dealuri bătute de soare pana sa găsești un cuvânt gen demisec rătăcit printre cuvinte.

    Plus ca unele sticle de alb sunt asa negre ca nici nu te prinzi ce draq e înăuntru.

    Comentariu apreciat.1687
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 4686
    • Da, ca eu sunt somelier și cunosc toate tipurile de viță de vie și ce fel de vinuri ies din ele. Că așa îți câștigi clientelă, da-i informații cât mai ambigue ca un potențial cumpărător să zică „bag pl, îl iau tot pe ala care îl beau de 10 ani” atunci când citește eticheta.

      Comentariu apreciat.726
    • @Calorifer: ești mai prost așa în viață, nu?

      Indecis. Tu ce zici?3130
    • @Calorifer: aseara am baut Chardonnay sec de la Purcari.

      225
    • @Calorifer: recomand o purjare

      130
    • Ghici ce, soiul e scris tot cu 5, culoare aiurea, pierdut in text… Pentru ca aparent se cumpara dupa grafica de pe eticheta, nu dupa gust

      120
    • @Tudor faptul că mai nou, producatorii de vin au adaptat daca pot spune asa soiurile de vita la cerinta consumatorilor si al pietei nu inseamnă ca ea reflecta intru totul caracteristicile soiului. S-a intamplat acest fenomen cum a fost si in piata auto unde segmentele A,B,C etc. astazi se intrepatrund nemaiavând delimitari binedefinite. Pentru ca asa a cerut piata.

      813
    • Ok si ce e cu asta? Tu ai afirmat ca daca eu citesc pe sticla Chardonnay nu poate fi sec. Uite ca e sec. Deci nu ma pot lua dupa soi.

      172
    • era o vreme (good ol’ times) cand pe eticheta aveai 3 informatii, podgoria, soiul si tipul. ah, si anul desi dupa asta nu prea puteai alege ca erau cam toate la fel.

      simplu si eficient, stiai ce iti placea, terminai cumparaturile in 2 minute si te puteai apuca linistit de citit.

      acum sa dea dracii, faurari, gitane, cai, inocente, alire, golemuri, sigilii si euforii.

      181
  4. O idee bună! Și să scrie si dacă e făcut din struguri, pastile sau surcele

    Comentariu apreciat.955
  5. Și denumirile alea stupide, Dracula, Caii de la Letea, iepurii de la Dorohoi…

    Comentariu apreciat.1039
  6. Eu ca idee le-aș sugera sa facă vin din struguri.

    Comentariu apreciat.1074
    • ceea ce se si intampla daca cumperi vin la sticla si nu la PET

      Indecis. Tu ce zici?1627
    • @dny, este ca n-ai citit niciodată ingredientele unei sticle de vin? În multe cazuri nu sunt scrise, dar au un cod QR să-l scanezi sau dacă nu, caută pe site-ul producătorului.

      124
    • Dap, la vinul la sticlă și bentonita e naturală…

      161
    • Pana mea, una e sa zici ca nu e facut din struguri, una e sa mai contina sulfiti, acid ascorbic, antioxidanti etc
      Hai sa nu ne ducem in extreme de fiecare data.

      157
    • Ingrediente la o sticla de Murfatlar de 19 lei (luate de pe net): Struguri, must concentrat, corectori aciditate : (acid L- tartric, acid lactic); conservanti si antioxidanti : (dioxid de sulf, metabisulfit de potasiu, sorbat de potasiu, Acid L-ascorbic ),stabilizatori : (acid citric, acid metatartric, poliaspartat de potasiu )

      O adevarata bautura 100% naturala….

      Indecis. Tu ce zici?284
  7. E prea clasic!
    Toti sunt acum speciali, cu arome si trnte subtile de alte buruieni.
    Cumperi opera de arta de pe eticheta, nu continutul ei secret.

    Comentariu apreciat.362
  8. „…dacă este demisec, demidulce sau poșircă.”
    Cand credeam ca dupa atat timp mai apare un articol ce n-are legatura cu politica am citit asta de mai sus.
    Deci extremele sunt posirci?
    Adica ala de e simplu Dulce sau Sec nu e bun?

    Indecis. Tu ce zici?1333
  9. Plus capacul cu filet. Nu știu de ce mai insistă pe plută sau plasticul ce simulează pluta.

    Indecis. Tu ce zici?1832
  10. „Motonel, vin demisec de pe Dealurile Chimiei”

    /s

    Comentariu apreciat.473
  11. as adauga si cantitatea de zahar

    85
  12. Un cunoscator STIE deja ce vin sa cumpere :))

    1315
  13. Nu aveti si voi un somelier care sa vi le aduca acasa si sa le aranjeze frumos in crama? In ce lume traiti?

    Comentariu apreciat.373
  14. Chiar asa. Producatorii de vin zici ca vor sa vanda doar catre somelieri si ar trebui sa te prinzi tu ce fel de vin este in sticla.
    Scrie in plm acolo VIN ROSU SEC sau VIN ALB DEMIDULCE, ca nu te doare la imprimanta!

    262
  15. Sustin! Si in alte tari aceeasi problema.
    Daca la tipul vinului (sec, demisec etc) pornesc de la ideea ca e sec, macar culoarea sa o scrie ca sticlele alea maro inchis sunt jale.

    Somelierii sa stea in bula lor. Poporul are alte papile. Si nevoi.

    121
  16. Și un Nutri-Score la alimente, tot așa cu litere mari, nu mai văd ingredientele nici cu +3

    61
  17. eu ma intreb de ce nu mai e cool sa treci pe eticheta anul recoltei.

    230
    • Fiindcă e dubios de aflat dacă „recolta” nu există. Doar nu or trece acolo data de fabricație a pastilelor, nu?

      172
  18. Google lens?!

    35
  19. Mi-ai adus aminte de un episod din Shark Tank cand fix pe asta s-a mizat: ditamai eticheta sa stie tot omu’ ce cumpara – https://www.youtube.com/watch?v=d6K2h8YqMik

    00
  20. nu mai bine scrie direct: „PENTRU FIERT!” ?

    120
  21. Si recomanarile ar putea fi îmbunătățite, caut de mult un vin care sa mearga cu un snitel de parizar, nimic nene, doar peste, fripturi, plm, prostii din astea!

    91
    • La snitel, de porc, merge Petrus.
      La snitel de parizer, de porc, un Romanee-Conti.

      50
    • Stie Piedone un vin bun care poate fi imperecheat perfect cu un parizer porc de Peris si o franzela fina de rahova la un pranz cinstit cu muncitorii de la
      ADP sector 5. Cuvee Jegue parca era

      30
  22. Haleluia! As adauga si precizarea cu font decent pe eticheta frontala a combinatiei de vinuri din cupaj. Imi place sa incerc diferite amestecuri si as vrea sa pot si eu sa vad daca e Merlot si Cabernet Sauvignon sau Saperavi sau ce naiba e in loc sa lecturez 5 minute “poveste de marketing” de pe spatele sticlei unde mi se vorbeste despre gustul fin de cirese si prune si notele lemnoase subtile sau calatoria prin viile scaldate de soare sau whatever. Zi in plm mea ce vin e ca nu pot ghici daca ii zic Fata Morgana sau Red Cuvee 😂

    91
  23. vinul bun este ori sec ori dulce de desert(care este foarte dulce). nu cumparati rahaturi „demi”. sau rahaturi de vin dulce care se vand la sticla de 750ml. vinurile dulci de desert se vand de obicei in sticle de 375ml si sunt minim 60-70 de lei.

    si nu va feriti de vinurile seci crezand ca sunt niste acrituri fiindca asta nu este adevarat, ele pot avea o dulceata aparte si pot fi foarte bune. daca esti incepator si vrei sa intelegi vinul si vrei sa mergi la sigur, eu recomand de obicei „papale linea oro” care costa 100 de lei dar se gaseste de obicei cu 85 la reducerile clasice, craciun, bf, paste etc. cel mai bun raport calitate-pret pt un vin rosu sec. enjoy!

    27
  24. @zoso amator consumator de capsunica… hater

    30
  25. da’ nu vrei tu sa ramai la Cola ?
    din pacate asta nu e o idee buna pentru producatorii de vinuri serioase

    12
  26. Poate au o șustă cu oftalmologii și optometriștii, ce te bagi tu în afacerilor oamenilor?! :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile