E o idee bună să pui oameni care nu au avut niciodată job să vorbească despre joburi

Tiktok a sponsorizat o schemă în care s-a ținut o conferință care să sublinieze importanța abilităților digitale în obținerea unui job.

Partea amuzantă vine când au luat 10 influenceri ca să popularizeze campania și au ales oameni care nu au avut niciodată unul. Știți voi, genul de oameni care au stat 5 an pe banii părinților în timp ce făceau Instagram și Tiktok, oameni de 35 de ani care nu au lucrat niciodată și fac conținut pentru copii, din astea.

Mi-a plăcut poza asta. Asta vrea tiktok să creadă că sunt oamenii de pe platforma lor, când realitatea e un pic diferită: copii, intelectuale, suedeji care se amenință între ei sau se laudă cu banii și femeile pe care le au la produs, totul raportat cu zero rezultate.

Dar schema nu e nouă. Tudor Chirilă făcea turnee prin licee și facultăți vorbind copiilor despre cariere, Dorian Popa a fost invitat recent la Politehnică să vorbească despre muncă. Deci se poate.

tiktok-future-jobs-cup

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Unde e Dorian in poza? Adică el nu muncește?

    Comentariu apreciat.814
  2. De cand si pana cand inseamna Tik Tok – competente digitale ?

    Comentariu apreciat.1063
    • depinde de postul pe care il ocupi: vezi exemplu CV de mai jos – competente digitale – buna utilizare a retelelor sociale

      Andreea Moldoveanu este profesor titular de limba engleză la o școală din București și administrator și manager la Cervantes Kids SRL. Înainte a fost profesor de engleză la DGASPC Sector 2, consilier juridic și inspector de specialitate la aceeași instituție. Are o diplomă de licență în drept la Universitatea Româno-Americană și o diplomă de licență în filologie la Universitatea Spiru Haret.
      https://www.stbsa.ro/dox/ca/CV_Moldoveanu_A_202305.pdf

      1114
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3473
    • @Motociclist: Lumea nu se leagă de eu din prisma faptului că fac Tiktok, plasări de produse, cursuri etc., ci de faptul că pretind ceea ce nu sunt și că le dau altora sfaturi, lecții despre chestiuni și domenii în care habar nu au.
      Eu nu înțeleg, faci Tiktoace, stai în banca ta și rezumate la asta sau scoate kkt-uri și opinii pe gură, în mod privat, nu pe social media, unde pun botul și alții.

      Comentariu apreciat.406
    • @Vlad Eu m-am legat de ce a zis Dave. Ce zici tu este corect, dar asta este o tangenta la subiect si nu invalideaza ce am zis eu.

      619
  3. Astia nu au dat un interviu pe bune in viata lor, nu au facut un background check, daca ajungeau la teste IQ si Aptitude probabil faceau fractura neuronala inainte sa deschida link-ul.

    Cel mai fascinant este tupeul pe care il au, astia in viata lor nu o sa faca impostor syndrome.

    Comentariu apreciat.739
  4. adica nu mai ai voie sa-ti dai parerea cu tupeu despre ceva ce n-ai habar, pentru ce mai e netu’atunci?

    Comentariu apreciat.772
  5. Pentru unu ca mine, cu un liceu obosit terminat(deci panarama la invatatura/cunostinte etc) cand aud de oameni care stiu „digital” ma astept sa stiu diferenta intre mp3/aac/wav/flac/aiff/alac. diferenta intre byte si biti, internet protocol, care este diferenta intre un site si un web app, mobile app, care e treaba cu ipv6, chestii tehnici per total.

    Daca stii sa faci un live si sa vorbesti chestii la nivel de 14 ani pe tiktok, in timp ce alti isi fac un handj*b la videoclipurile tale, nu te faci un digital expert.

    ps. chestill tehnice enumerate mai sus nu le stiu nici eu. dar sunt deschis sa le invat.cine doreste sa explice

    Comentariu apreciat.867
    • Are Cristi Deacu (de la Telacad) free pe youtube CCNA1, face liveuri de 2 ori pe saptamana a cate 2h si ceva fiecare live. Cine a fost pe faza la timp s.a putut inscrie moca si in clasa de CCNA1 pe netacad.com. Asta ca fapt divers la intrebarea ta cu byte, biti, IP, ipv6, ipv4 etc. :)

      Comentariu apreciat.349
    • Diferența între Formatele Audio:

      MP3 (MPEG-1 Audio Layer III): Este un format de compresie audio, care reduce dimensiunea fișierului prin eliminarea unor date audibile. Este utilizat pe scară largă pentru stocarea și redarea de muzică.

      AAC (Advanced Audio Coding): Este un alt format de compresie audio, cunoscut pentru o calitate mai bună la aceeași dimensiune a fișierului în comparație cu MP3. Este frecvent folosit în dispozitive Apple și platforme de streaming.

      WAV (Waveform Audio File Format): Este un format audio necomprimat, ceea ce înseamnă că păstrează toate detaliile audio, oferind o calitate superioară. Fișierele WAV sunt mai mari ca cele MP3 sau AAC.

      FLAC (Free Lossless Audio Codec): Este un format de compresie fără pierderi, ceea ce înseamnă că păstrează calitatea audio originală, dar cu o dimensiune de fișier mai mică decât WAV. Este frecvent utilizat de audiophili.

      AIFF (Audio Interchange File Format): Similar cu WAV, AIFF este un format de fișier audio necomprimat dezvoltat de Apple. Păstrează calitatea audio originală, dar fișierele sunt mai mari.

      ALAC (Apple Lossless Audio Codec): Este un alt format fără pierderi dezvoltat de Apple, similar cu FLAC. Păstrează calitatea originală a sunetului, dar dimensiunea fișierelor este mai mică decât în cazul fișierelor necomprimate.

      Diferența dintre Biți și Octeți:

      Bit: Este cea mai mică unitate de date în calculul digital, reprezentând o valoare binară de 0 sau 1.
      Octet (sau byte): Este format din 8 biți și reprezintă o unitate de măsură comună în stocarea și transmisia datelor.

      3. Internet Protocol (IP):

      IPv4 (Internet Protocol version 4): A fost prima versiune a protocolului care a folosit adrese IP de 32 de biți, și a fost baza pentru funcționarea internetului, dar numărul limitat de adrese a condus la dezvoltarea IPv6.

      IPv6 (Internet Protocol version 6): Este o versiune mai recentă a protocolului IP care folosește adrese IP de 128 de biți, oferind un număr mult mai mare de adrese unice și rezolvând problema aglomerației adreselor.

      4. Diferența dintre un Site și o Web App:

      Site: Un site este o colecție de pagini web interconectate și afișate pe internet. Poate fi format din pagini statice sau dinamică, dar nu necesită interactivitate complexă sau funcționalități avansate.
      Web App (aplicație web): O aplicație web este mai interactivă și oferă funcționalități mai complexe decât un site obișnuit. Poate funcționa într-un browser și oferă o experiență asemănătoare cu cea a aplicațiilor tradiționale, dar fără necesitatea instalării unui software separat pe dispozitiv.
      Mobile App: Este o aplicație software proiectată pentru a funcționa pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri și tablete. Poate fi dezvoltată pentru un sistem de operare specific, cum ar fi iOS sau Android.

      Ce vreau sa subliniez este ca nu te va ajuta la nimic. :) Apropo, nu sunt specialist in digital, asa ca nu ma lua in serios.

      Comentariu apreciat.7437
  6. Pai da dar nici tu nu ai avut vreodata un job dar ne vorbesti despre el.
    Sa ai un blog nu se pune job :)))

    Comentariu apreciat.8625
  7. ea: „hai sa vorbim despre cat de importante sunt abilitatile digitale…”
    ei: superbe unghiutele, ce fel de rimel folosesti?

    Comentariu apreciat.501
  8. da, e o idee buna, cine poate sa te invete cel mai bine cum sa eviti munca decat aia care nu au muncit

    Comentariu apreciat.431
  9. Foamea e mare la chineji. Temu, Shein, Tik Tok, totul e pentru datele idiotilor viitori utili.

    Indecis. Tu ce zici?298
  10. Asta-i apă de ploaie. Să vezi electronist pus ministru la Agricultură, strungar ajuns presedinte la camera deputaților, tractorist la Transporturi, marinar la Educatie și exemple mai sînt o droaie…

    Comentariu apreciat.354
    • Am avut un inginer șef, cu doctorat , care scria chilometri în fișa de parcurs a șoferilor.
      Mbine, pe ăla l-am apreciat penrtu că nu se dădea meseriaș și era doar pe combinații și chiar nu a vrut să ne încurce. Am avut probleme mai grave cu ingineri care erau doxă de teorie dar la practică, rezolvare&soluții…

      154
  11. Din descriere eu cred că sunt angajați SRI, atât că nu pot să zică asta.

    112
  12. Astia suntem. Criticam si mishtokarim dar nu vad pe nimeni de pe aici sa trimita CV-ul la Primarie sa parcari si alea alea.
    @Vali crezi ca nu ai avea timp dupa servici sa te ocupi de blogu asta…..
    https://www.facebook.com/photo?fbid=752719070235718&set=a.254742880033342

    02
  13. Vali a dat drumul la subiecte grele. Suntem de o varsta cu el (cred) asa ca suntem total de acord cu optica lui.
    Dar hai sa o luam de la capat.
    1. bunicii nostri, care (cel putin in cazul meu) au scapat de la Stalingrad, au scapat din inchisorile comuniste, au scapat de violurile rusesti ascunzandu-se prin pivnite, oare ei ce au zis de generatia urmatoare, care sunt:
    2. parintii nostrii, crescuti in saracie de bani si de oportunitati, urmariti si stigmatizati pt ca erau copii de chiaburi sau doar diferiti (pletosi, libertini, cu gura mare). Si totusi ne-au facut si ne-au crescut bine. La randul lor, oare ei ce au zis de:
    3. NOI, gen Y, cei crescuti de bunici (pt ca parintii erau sclavi de luni pana sambata dupamaza), cei care am fumat iarba pt prima data, cei am fost bully-iti fara sa stim ce e aia, care am avut am condus masini de la 18-20 de ani (plini de alcool si de hormoni). Si totusi, am reusit sa aducem pe lume si sa crestem, printre ore suplimentare si burnouturi si super prime corporatiste, am reusit sa crestem o alta generatie, destul de normala:
    4. pe gen Z, de care nu stiu ce sa zic, unii au deja 30 de ani in timp de altii acum fac 18. CERT ESTE ca nici Z inca nu au dus lumea la dezastru. Sunt sigur insa, ca Z au o parere negativa despre:
    5.gen Alpha ( cei despre care zice Vali si comentam noi, cei nascuti din 2010 pana in 2024, cei nascuti cu Adevarat Liberi, cei care pot sa
    isi schimbe optiunile personale ( fara biasul parintilor, religiei) pot sa isi schimbe tara, rezidenta, sexul, genul, cei care refuza sa mai duca in spate Karma, conditionarile si prostiile a sute de generatii anterioare),

    Deci, sunt sigur ca si parintii lor zic despre Alpha ca vor esua.
    Eu nu cred asta, eu ma bucur pt ei si mi-e ciuda ca ca nu ii inteleg si pt ca ei isi folosesc libertatile si drepturile, in timp ce eu ( la 45 de ani) nu stiu sa ma bucur, nu stiu sa traiesc, sunt pudic, modest, punctual, de incredere …. un distrus de prejudecati , de TREBUIE, de MAI MULT….
    Multumesc Vali, pentru ca ne dai o platforma, noua, celor care trebuia sa schimbam lumea si am schimbat o pwla…

    Indecis. Tu ce zici?2520
  14. M-am uitat la poză și am recunoscut o tânără care a avut un ong în Baia Mare, a făcut voluntariat de la 16 ani. Acum lucrează tot la ceva ong în București și are o companie care face și vinde ii, a adunat meșteri populari din satul ei natal. Poate e excepția…

    93
  15. Organizatorii de evenimente nu se pot abtine sa nu-l invite pe acest pacalici-bufon De Romania: Dorian Cacat!

    https://ibb.co/Q8BpmkY

    Nu se stie daca vine ca „artist” sau ca speaker motivational. Poate invata cineva de la el cum sa munceasca. Ca doar el stie cel mai bine cum sta treaba cu munca.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube