Hotnews și Turturică. Concluziile le trageți voi.

Faza e așa. Nu am destule informații despre asta, dar vă las pe voi să judecați dacă oamenii ăștia sunt pe bune sau împinși de la spate de servicii.


Dan Turturică a ajuns la România Liberă după ce anterior dăduse chix cu un săptămânal finanțat de un investitor grec. Nu mai țin minte detaliile, știu că voia o pagină de IT și plătea extrem de prost (eu aveam vreo 300€ salariu prin 2005 sau 2006, și ei ofereau mau puțin).

La România Liberă s-a remarcat atunci când a ieșit în față să laude noua versiune online a ziarului, care era făcută în javascript, nu făcea refresh la pagină și nici nu se putea da link la o știre anume. O realizare excepțională, care costase probabil 50.000€ sau mai mult, dar care era complet inutilă pentru un publisher. La câteva săptămâni au schimbat-o cu o versiune mai proastă decât cea de acum, mult mai proastă.

Asta de acum e și ea varză, dar a fost făcută de o firmă a lui Dan Adamescu, ca să țină cât de cât costurile sub control. De Adamescu știm că era ofițer al serviciilor și că și-a făcut averea prin șmecherii, șmecherii care odată ajunse la final, au făcut acele afaceri să dispară.

Când banii de la România Liberă s-au cam terminat, Turturică s-a mutat la Digi24, unde suge niște bani buni și nu foarte mulți oameni știu ce face. Redactor șef la Digi24 e băiatul ăla care clipește des, Prelipceanu, care plecase să fie piaristă la o bancă. Nu știu voi, dar jobul ăla se plătea foarte bine și era relativ calm și civilizat. Puțini oameni s-ar întoarce la televiziune din așa ceva. Sau poate a fost chemat.

Digi24 e rupt în gură și pe audiență, și pe partea jurnalistică, și pe balena albastră, și pe online. Chiar dacă site-ul nou e mai civilizat, echipa de acolo e complet mizerabilă, fură tot ce prinde, pune știrile târziu și tot așa.

N-ar fi o exagerare să spun că Turturică e un incompetent care găsește ca prin minune locuri de muncă bine plătite.


Hotnews e tot o poveste curioasă. În vremurile bune, adică până recent, aveau încasări de 100.000€ pe lună din reclama de pe site. Costurile erau joase, pentru că furau tot ce prindeau, aveau reporteri care lucrau de fapt în altă parte și le dădeau și lor știri, hostingul nu îl plăteau și tot așa.

Site-ul pe care îl au e vechi de vreo 6 ani și nu au mai făcut nimic la el, versiunea de mobil e și ea proastă cu spume. Cumva, banii ăia pe care îi încasau s-au dus undeva, că în dezvoltarea prezenței online sau în pregătirea oamenilor de acolo, lucruri pe care dai bani când ai bani, nu s-au dus. Și când afli că faliți moral și intelectual ca Alina Mușătoiu, Bety Blagu sau Iulian Comănescu s-au cărat de acolo, te face să te întrebi cu cât sunt plătiți oamenii de acolo dacă ăștia care nu știu diferența dintre CNN și The Onion au plecat la mai bine.

Mă gândesc că nu au investit toți banii în lecții de limba română pentru Dan Popa și abonamente la agențiile de știri pe care le-au furat ani de-a rândul.


Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. Mamaia si boxul …

  00
 2. Ziarele romanesti sunt bunk, e pierdere totala de timp.
  Ici colo cate o stire alarmista tradusa si rastalmacita ca vai de mama ei, in rest reclama si clickbait jegos.
  Pe segmentul asta e o cerere enorma pentru un ziar independent de calitate. Daca vrei sa citesti un ziar sau o stire / reportaj / articol de calitate efectiv nu ai unde, nu ai cum.
  Cine are bani de obicei e santajabil si urmareste o agenda iar cine are bani si e independent nu isi risca banii intrand intr-o cocina ca asta.

  00
 3. Pe hotnews nu am reușit sa ma loghez de pe mobil pentru a posta un comentariu, asta spune multe despre nivelul site-ului

  00
 4. Zoso, dar ei nu sunt un fel de agentie de stiri ? (nu stiu, intreb si eu). Adica, nu ar trebui sa aiba stiri “ale lor” zi de zi ?

  00
 5. pe hotnews nu este ssl, dar asta e deja prea mult pentru ei, cred.

  00
 6. Versiunea de mobil hotnews e cea mai misto, dupa mine #nojoke

  00
 7. NOU
  #8

  Innuendo

  00
 8. mie imi place hotnews ca au design simplu si n-au clickbait in titluri. in rest multe lipsuri, gen lachei ca tapalaga sau ca nu scriu in limba romana

  00
 9. Concluzia: turturica si tapalaga sunt singurii din romania care nu sunt agenti KGB.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.