Hotnews şi Trilulilu fură de la Antena1

Ăştia de la Adevărul nu ştiu să facă presă. Cui îi pasă de ce cred televiziunile? E clar că ăia retransmit emisia fără drepturi, orice reporter junior din presă ştie asta. Ce farmec are să pui un titlu plictisitor, când poţi să scrii ceva atractiv?

Cum piratează site-urile programele de televiziune

versus

Hotnews şi Trilulilu sunt în ilegalitate!

sau

Hotnews şi Trilulilu, construite pe furt de drepturi de autor!

sau

Internetul românesc in ilegalitate!

Nu-i aşa că vă îndeamnă să citiţi articolul?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. dar cine le zice alora de la youtube ca TV din Romania le fura imaginile? e suficient sa scrii sursa: youtube.com? ca asha scriu si eu sursa: antena1 si am rezolvat problema, nu?

  00
 2. Articolul e o cretinitate din punct de vedere al drepturilor de autor. Daca eu bag in pagina mea o imagine de pe site-ul tau, gazduita pe serverul tau, nu e nimic ilegal, iar tu poti oricand opri hotlinkingul. Daca bag o pagina de-a ta in iframe la mine, idem, nimic ilegal iar tu poti oricand sa „spargi” frameul. La fel si cu transmisia, nimic ilegal si banal de limitat la un singur server.

  Mizerie de presa.

  00
 3. NOU
  #3

  Probabil Adevarul incearca sa se distanteze de tilturile gen tabloid si vrea sa para mai sofisticat. In acelasi timp, titlul ar fi fost mai de efect fara sa foloseasca „cum”. Atata timp cat au dovezi, pot face aceasta afirmatie foarte usor (si clar sunt). Intre timp, nu vad de ce titlul ziarului a fost pus intre ghilimele in continutul articolului. Suntem deja pe site-ul lor si nu e nevoie sa se auto-citeze. Totodata, subeditarea acestui articol este saracacioasa, cu ghilimele si spatii aiurea mai peste tot.

  00
 4. NOU
  #4

  „Aceştia pun la dispoziţia vizitatorilor paginii de internet, în mod gratuit, mai multe softuri necesare la recepţia programelor, cum ar fi Windows media Player”

  Priceless

  00
 5. Yonu… Tu vorbesti de solutii tehnice acolo.

  Ceva de genul… Lasi prietena in parcare si cand te intorci o gasesti cu douaj’ de „prieteni” langa ea.

  Ai putea sa opresti „hot-linking-ul” insa… Treaba sa intamplat deja ;-)

  00
 6. In felul asta, cum fura toata lumea de la toata lumea imi pare a fi un „stealing gangbang”. :)

  00
 7. Iindiferent de forma de jurnalism pe care o publicaţie o practică, regula că titlul vinde materialul este valabilă în orice situaţie. Şi practica asta nu e de condamnat. Să ştii că uneori să dai un titlu bun poate fi destul de dificil. Spui de ăştia de la Adevărul că nu ştiu să facă presă… Dar tu ştii să faci presă? Ştii ce presupune să faci presă? Ştii ce înseamnă munca într-o redacţie, 10-12 ore pe zi? Ia spune-ne te rog de câte ori ai alergat cu un reportofon în mână? De câte ori ai făcut o anchetă jurnalistică, de câte ori ai fost într-o zonă de urgenţă, de câte ori ai luat un interviu. Arată-mi un material publicat de tine pe hârtie. Crezi că un blog (foarte citit, ce-i drept) te face ziarist? Nu e vorba de Adevărul aici, putea să fie numele oricărui alt ziar. Îmi plac multe din materialele pe care le publici tu aici şi citesc aproape zilnic blogul tău, însă te-ai obişnuit cu prea multă laudă şi nu e bine.

  Articolul din Adevărul este scris la comandă, însă cam aşa se face, de cele mai multe ori, jurnalism în România. Crezi că tu sau eu, sau alţii, o să schimbe ceva în privinţa asta. Îţi spun eu că nu. Cât despre treaba cu drepturile de autor, dacă sursa este menţionată, atunci nu există niciun fel de problemă în difuzarea/publicarea unui material. Multă agitaţie pe tema asta, fără rost.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube