Hoștiuc de la ZF face un imens defavor mediului de afaceri cu ultimul editorial…

Că ZF e praf nu e un secret. Că articolele sunt scrise de studenți, iar, e ceva cunoscut. Dar patronatul nu înțelege că trebuie dați afară toți directorii, că sunt incompetenți, și continuă să finanțeze păreri greșite, tembele sau pur și simplu aberante.

Să mai vedem ce zice Cristi Hoștiuc, director editorial.

Fondul de investiţii polonez Enterprise Investors a cumpărat în 2009 reţeaua Profi, a investit în ea în total spre 70 de milioane de euro şi peste 7 ani a vândut-o unui alt fond de investiţii tot polonez, Mid Europa Partners, cu 533 de milioane de euro.

Abris Capital, un alt fond de investiţii fondat de un polonez, a cumpărat Urgent Cargus acum câţiva ani, a mai cumpărat câteva firme de curierat, le-a integrat şi a vândut compania cu 120 de milioane de euro către Mid Europa, care acum vrea să o crească în continuare şi să o revândă cu cel puţin 300 de milioane de euro.

Aerul pe care îl emană editorialul este că polonezii sunt niște speculanți abili. Cumpără, freacă un pic ridichea, peticesc un pic și apoi vând cu profit. Mai nimic, dacă îl întrebați pe Hoștiuc. Dezamăgitor și jenant. Nimic despre managementul care reușește să urce valoarea companiei, nimic despre convins băncile să împrumute banii necesari companiilor, nimic despre inabilitatea românului de a crește afacerea… Și nici o legătură cu statistica aia care spune că afacerile românești ajung rar la a doua generație.

București, 22 iulie 2019 – Menținerea controlului asupra companiei este unul dintre cele mai importante obiective pe termen lung ale celor care dețin afaceri de familie, însă numai 41% dintre aceștia au încredere în planurile lor de succesiune, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Global Family Business, efectuat în rândul a aproximativ 800 de companii din 58 de țări din toată lumea, inclusiv din România. Cu toate că 68% dintre cei care conduc afaceri de familie spun că intenționează să păstreze businessul în familie, doar 26% au un plan clar de succesiune pentru poziția de director general și chiar mai puțini dintre ei, pentru celelalte poziții din top management.

Director editorial. Și cel care spunea că Autostrada București Pitești nu are logică, pentru că e mai lungă decât DN1 pe aceeași porțiune, în timp ce subalternii lui se întrebau de ce există doar câte o ieșire spre Sinaia și Bușteni, de parcă ar fi trebuit să fie câte cinci. Nici o legătură cu faptul că ZF are circulație 5.000 exemplare. Ia întrebați-l pe Hoștiuc, vrea o Românie mai bună, chiar cu prețul ajungerii lui într-o poziție mai potrivită pentru calificarea și capacitatea lui intelectuală? Gen, referent gradul II la Poșta Română sau șofer Yango?

film-fighting-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

5 comentarii

 1. Lol
  Învățam business pe pielea noastră, greșim, pierdem, falimentăm, mergem mai departe. Ușor, ușor, pana când se va popula și funcționa primul oraș pe Marte vom reuși. Aveți încredere..

  00
 2. prosti din ăștia sunt peste tot. peste tot. și la BCR. și la posta (diriginta shefa a Bucureștiului, tot departamentul ei de primiri reclamații), la ANAF cu boul de ministru în frunte. la vama! la ANCOM, la CNAS cu hoțul cel nou Ciurchea și prostul cel vechi.

  00
 3. În sfârșit un articol bun pe baza acestei stupizenii.

  Că sa fiu mai plastic, nu mai credeți tot ce zboară. Și pe daminuta ac milan sau inter plăteau 15mil euro pe 19 ani într-un schimb de jucători. Cine e daminuta?! Exact…

  00
 4. Mi-am luat anul trecut o masina, am mai bagat in ea in jur de o mie de euro si acum am vandut-o cu 6000. Ce ziceti, ce afacere am facut? Cum, cineva din spate ma intreaba cat am dat initial pe masina, ca altfel n-are sens calculul? Intrebati-l pe Hostiuc.

  00
 5. Super amuzanti astia cu vanzarea in profit maxim a magazinelor Profi. Au uitat sa spuna ca acum 7 ani Profi aveau vreo 2-300 de magazine, iar azi au peste 1000.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube