Hosting: Romarg (2015)

Un client nemulțumit de Clasweb se mută la Romarg și acolo…

Sunt intr-un mare moment de rascruce si am nevoie de sfatul comunitatii.
Este vorba de un magazin online pe o platforma Prestashop cu aproximativ 7000 produse. Initial am avut un hosting la Claus Web unde tinand cont de fapul ca necesitatile noastre au depasit performantele hostingului actual cumulat cu amabilitatea celor de la tehnic care ori de cate ori ii intrebam ceva legat de setarile din php.ini ne recomandau sa ne angajam un programator spuandu-ne ca ei nu se ocupa de asta – totul intr-un ton total ironic – am hotarat sa facem o migrare. Tin sa mentionez ca pana in acest moment am uploadat produsele cu ajutorul csv-urilor, in seturi de catre 500 astfel un update durand aprox 8-10 ore, inuman de altfel, incercand sa ignoram erorile de hosting aferente resurselor limitate.

Astfel am pornit tratativele cu Romarg- o mare greseala- care s-a oferit sa ne migreze site-ul pe hostingul lor. Nu mai intru in amanunte, precizez doar ca cei de la Romag spuneau ca nu pot migra din cauza lipsei fisierelor de backup inexistente. In timp ce domnii de la Claus motivau ca nu au loc fizic necesar sa faca backup. Am gasit pana la urma o solutie de mijloc si la inceputul saptamnii trecute am ajuns la momentul 0, site-ul migrand dupa plata unei facturi de aproape 600 Ron pentru 3 luni la Romarg. Zis si facut, dupa migrare evident ne-am apucat de updatarea stocurilor si produselor. Spre nefericita noastra constatare, am observat ca in momentul uploadarii fisirului csv (unul de acum cu cele 7000 de produse) obtineam o eroare dupa aproximativ 10 produse updatate. Incercam timp de aproape o noapte fel de fel setari ale fisierului php.ini care se pare ca nu era luat in considerare de server. Finalitatea- un tichet la Romarg cu descrierea situatiei. Raspuns din partea Romarg – putina rabdare setarile se fac de catre tehnicienii nostri. Deja au trecut 4 spre 5 zile descrise prin mailuri, telefoane, alte tickete catre ei etc. iar ca raspuns din partea lor- am escalat tichetul si veti obtine un raspuns din partea directorului general. Pe noi sincer nu ne incanta asta, am prefera sa nu ne raspunda nimeni, dar sa rezolve problema, nerezolvata de altfel pana in acest moment.

Am hotarat sa renuntam la serviciile lor si sa incercam o noua companie si totodata sa pornim formalitatile legale cu avocatul nostru pentru recupererea prejudiciului.

 

Vechea poveste: la Romarg nu răspunde nimeni la telefon, pentru că nu le pasă și clienții sunt proști. Și pentru că balta are pește, mereu apar fraieri noi, care nu se uită pe net să vadă ce și cum și se aruncă cu capul în gol și apoi regretă.

 

 

web-hosting

“hosting” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

  1. asa-i trebuie daca foloseste Prestashop :P

    00
    • Iti dai seama daca folosea Magento, pica si clausweb si romarg. Trist moment sa ajungi sa lucrezi cu una din aceste doua companii si in general cu orice provider in Romania. Nu neaparat de banii aruncati pe geam cat de timpul pierdut.

      00
    • Banuiesc ca ai spus asta dupa ce te-ai uitat prin scripturile lui, organizarea din baza de date, eficienta queries si l-ai comparat cu alte cms-uri. Yeah, right.
      Daca-l compari cu cms-ul custom facut pentru magazinul x, poate nu e la fel de eficient, dar daca il compari cu alte cms open source este clar printre cele mai tari. Spun asta dupa ce am facut manual migrari din open cart, magento si virtuemart (cazul cel mai nefericit) in prestashop si stiu ft. bine cum functioneaza.

      00
    • Omule daca faci migratii din Magento in Prestashop, inseamna ca nu stii sa folosesti magento. CE pe Nginx se pisa cu jet pe orice( poate cu exceptia Magento entreprise or demandware dar acolo vorbim de o caruta de bani).

      00
    • @Setila
      sa faci un magento shop de 7000 de produse pe un shared hosting e deja limita prostiei… si unul in Prestashop e la fel.
      Daca nu-si permit un server dedicat, ast-mi spune foarte multe despre ei dpdv profesional, si nimic din chestiile alea nu e un lucru bun.

      00
    • @cheddar Migrarea din magento in presta am facut-o pt. ca asa a cerut clientul. Eu le folosesc pe ambele si le vad in top 5 cms-uri open source pt. e-commerce. Ambele trebuie optimizate sa duca multe produse, insa vin si ele destul de optimizate din fabrica, fata de altele. La cateva mii de produse totusi vad ca toata lumea e de acord ca fie schimbi hostul, fie cumperi resurse mai multe, fie ramai pe shared, dar platesti un ninja in optimizare sa-ti taie din tabelele inutile, sa reduca queries, niste caching pe unde se poate etc. etc.

      00
    • Un comentariu fara rost din punctul meu de vedere. Poti sa detaliezi ce inseamna „asa-i trebuie daca foloseste Prestashop” eu folosesc prestashop din 2010 site-ul este hostat la romarg pe un vps cu 2 core 2gb ram si 20gb ssd. Am avut niste probleme de functionalitate limitari din vps dar cu niste cerinte exacte de ridicare a lor functioneaza perfect. Ideea este ca daca stii ceeea ce vrei sa faci si unde vrei sa ajungi totul va functiona perfect. Configuratia actuala prestashop 1.6.1.4 pe acelas vps fara nici o modalitate de utilizare al cache platforma cu 10.500 produse se incarca intre 4 si 5 secunde. Deci am cautat sa migrez de la ei la alti am atinut platforma timp de 2 saptamani si am revenit pentru ca hosturile nu erau stabile. Deci pret calitate sunt oki. IAr daca aveti probleme cu orice tip de platfome ecommerce recomandarea este sa verificati intai cauza si dupa sa incepeti cu comentariile de genu „NU SUNT OKI, NU SUNT BUNI, HOSTING AIUREA” credeti ca din 2011 de cand am migrat de la hostgator as fi ramas la ei daca nu imi ofereau stabilitate ??? Recomandare la prestashop de cat sa te bagi core mai bine upgradezi la ultima varianta de presta si cureti database cu utilitarul de la ei „low cost” au un utilitar de upgrade care face totul automat dar trebuie studiu inainte ca altfel strici totul.
      DPDV ca utilitate prefer prestashop mai mult decat magento este mult mai friendly lucrezi usor cu el consuma hosting cu cel putin 50% mai putin decat magento. Pe tema acesta se poate discuta mult si bine am dat doar 2 motive pe care le consider eu importante. In principiu orice ecommerce e bunicel depinde cum stii sa il administrezi.

      Mersi

      00
  2. Claudiu Catar ala de la clausweb este Dumnezeul nesimtirii. Demult de tot aveam hostat domeniul firmei la clausweb (nu pagina de web, doar mail activ) si la un moment dat nu a mai mers webmailul. Ii zic omului ce si cum, si incepe dixtractia: „Nu e DE LA NOI, e DE LA DVS!!!!”, „Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!”, „Noi ne concentram DOAR PE SMTP/IMAP/POP3, webmailul NU E O PRIORITATE, TOTI clientii nostri isi iau mailul cu IMAP/POP3, la ce va trebuie DVS WEBMAILUL?????” etc (Handicapatul are obiceiul asta, i se pare ca e mult mai convingator cand jumatate din cuvinte le scrie bolduit, sau cand repeta de 5 ori in 3 secunde cu copy-paste ce a scris o data, gen:
    Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!
    Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!
    Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!
    Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!
    Nu mi-ati raspuns, Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!! Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!! Ati incercat SI CU UN ALT PROVIDER DE NET??????!!!!?)

    Serios, din intr-adevar nu foarte multii provideri de net cu care am avut de-a face, nesimtirea si lipsa de profesionalism ca la clausweb eu nu am intalnit absolut nicaieri, am ramas absolut siderat si nu am stiut cum sa plec mai repede. Nu inteleg cum inca mai exista firma asta si cum inca mai are o gramada de clienti.

    00
    • Am avut si eu probleme cu acel Claudiu Catar. Omul e batut in cap, pur si simplu.

      10
    • Ditto – am avut neinspiratia de a ma oferi sa intermediez o discutie tehnica pentru un prieten cu hosting la astia. Santa Claus ala e bolnav psihic, fara indoiala.

      10
    • Buna ziua, confirm povestea cu dl Claudiu Cadar. O sa radeti, am lucrat cu ei in 2007, da, along time ago. Platit factura la Banca Transilvania – Sinaia. Totul a fost frumos pana au aparut niste probleme. Pot sa confirm tonul si atitudinea. Dupa 1 an am dat „pa”, fara drag, firmei sale Claus.

      10
  3. Eu am blogul la clausweb. Am auzit despre ei ca nu-s seriosi abia dupa ce am batut palma. Cei drept, nu-s extrem de simpatici cand raspund la mail-uri, insa nici n-am avut probleme prea serioase. Pana una alta, daca ai doar un blog si nici nu traiesti de pe urma lui, Clausweb sunt ok. Bineinteles, imi fac singur backup periodic.

    00
  4. Cei de la hosting au dreptate: ei ofera hosting, nu servicii de mentenanta pentru siteuri. Si da, au avut dreptate: daca vor sa-si rezolve problemele cu siteul, sa-si angajeze un programator. Dar, nu-i asa ca ne tragem pe cur?
    Un site urias, cu mii de produse, nu-l tii pe shared hosting. Trebuie sa-si Cumpere un server dedicat si sa-si angajeze un om (programator) care sa se ocupe de asta. Dar, dedicatul e scump … nu?
    C-asa-i romanul: rupt in cur, dar cu pretentii.

    00
    • Merge si pe shared site cu 7000 de produse, dar e nevoie de programator (ala e scump, mai bine sari pe host cu pretentia sa-ti rezolve gratis).
      Cand am avut eu de-a face cu ei (acum 2-3 ani pt. un client), erau cam tampiti intr-adevar astia de la clausweb, ceva gen aveau un script anti-virus care STERGEA .php-uri complet inocente doar pentru ca aveau cod base64 in ele, cod complet legit- nu virusi (base64 se mai foloseste si in cazuri legitime)

      Tot din firmele de rahat de prin .ro, i-am mai intalnit pe unii (newHost) care blocau robotul google page speed, il banau pentru ca facea prea multe requesturi. Foarte multi idioti pe scena hostingurilor din Romania, dar si pe afara se gasesc destui.

      10
    • Si eu tot la chestia asta m-am blocat: iti ofer servicii de hosting, de ce plm ma intrebi pe mine de php.ini? Eu iti ofer un serviciu de gazduire, tu-ti pui ce vrei acolo. De ce ma intrebi pe mine de ce nu-ti merge site-ul? Eu stiu vmware, linux, windows, storage, latente, firewall.. nu ma intereseaza de php.ini, nu sunt programator.

      10
  5. that being said, toata lumea face overselling

    00
  6. prestashop e pentru gravide care vand 3 hainute, nu pentru magazine online

    00
  7. Stai un pic, ai magazin online cu 7000 de produse si esti pe shared hosting? Nu cred ca e corect sa te plangi de limitarile din php.ini atunci …
    Nu vad unde este precizat pachetul pe care il au ei impreuna cu limitarile.

    10
  8. Am trecut și eu în viață printr-o fază masochistă și am experimentat ”superbul” suport tehnic al celor de la clausweb. Mi-a trecut însă și pentru că nu am mai dorit să-mi fac rău, am decis să mut website-urile mele și ale clienților mei în altă parte.

    Pentru un suport tehnic de nota 10 îi recomand pe cei de la spatiul.ro unde am dus toți clienții și am trimis pe oricine mi-a cerut sfatul pentru un hosting de calitate.

    Atâta vreme cât cei de la spatiul.ro vor păstra standardele de calitate voi continua să-i recomand, cum de asemenea voi continua să povestesc pățaniile mele cu gluma de suport tehnic al clausweb.

    00
  9. Zgârcenie tipic românească, cont hosting shared, vor resurse nelimitate ca saitul să zboare, își prind urechile în programare, contactează suportul, ei dau din umeri deoarece nu e îndeletnicirea lor, ceea ce mi se pare normal deoarece nu ține de hosting ci de funcționalitățile saitului. VPS fraților dacă aveti peste 1000 de produse, și angajat un sysadmin part-time care să aibă cunoștințe minime de php. Imi pare dacă am înțeles greșit vreun lucru, dar din text reiese problemele enunțate de mine.

    00
  10. 1. Eu mi-am pus centos 6 acasa pe laptop sony vaio vechi si am gramada de site-uri pe el. Tot echipamentul e laptopul, abonament 1gb de la RDS si Virtualmin. Latenta e super cu Romania, cu SUA e ceva mai mare, dar cam asa are si un „host” din .ro. Factura la curent ~20 lei in plus. N-o fi mai bine?

    2. Vezi ca site-ul tau (zoso) se incarca in vreo 45 de secunde, poate e ca am extensia Disconnect activata – fara nu am incercat si nici nu o sa incerc.

    00
    • Chiar asa. De ce sa bei cafeaua in oras cand poti sa iti faci si acasa!

      00
    • Si daca crapa HDDul de la laptop? Daca cade curentul mai mult de 1-2 ore cat tine bateria aia, daca mai tine?

      00
    • Robert e vorba de o cafea de cca 3-400 euro cat costa un server dedicat inchiriat de la host cu care eu ma delectez acasa. Si pot sa-mi fac si cafea de 1000 euro daca vreau (pot sa pun usor un i7 sau ceva extrem daca am nevoie de resurse) Asa ca side note, pentru relaxare imi permit sa beau o cafea de 400 euro in oras, dar, cand e vba de afaceri, imi place sa ma uit un pic mai mult la costuri.

      @Paul
      Am HDD de backup, evident.
      Cu curentul nu prea e panica, pica foarte-foarte rar. Daca ar fi fost ceva deranjant, luam un generator. +Te asigur ca Google nu te penalizeaza daca ai 2-3 ora downtime chiar si o data pe luna ;)

      00
    • https://www.kimsufi.com/en/

      5 eur un server dedicat self managed. Adica cam cat dai tu pe curent. Si daca nu iti ajung 500 gb si 2gb ram, mai pui 5 eur si ii dublezi. Eu tin doua magento cu ~1500 produse fiecare pe cate un 5 eur dasta, front page load testat cu pingdom intre 1.8 si 2.3 secunde.
      Dar noah, fiecare isi complica viata cum vrea el

      00
    • @Paul am si eu un server dedicat in zona aia, la online.net care au tot genul ala de preturi poate mai bune, dar latenta cu Romania este un factor pentru care tin unele site-uri la mine pe server. online.net fiind din franta, latenta e ceva mai mare cu romania. stai linistit ca stie parintele

      00
    • E bine ca ai baterie bună pe laptop și UPS. Să-mi spui cat sta pornit router-ul RDS de pe scara blocului fără curent :)

      00
    • Aaron.. nu mai tin minte pentru ca ultima pana de curent aici la casa unde stau eu a fost acum 1 an. Dar, stii tu mai bine! Pariez ca inainte sa comentezi ti-ai facut cel putin un server acasa, ai pus cateva site-uri pe el si ai fost nemultumit de.. penele de curent..Daaaaaa! Mai bine ia vezi cum e faza aia cu iesitul din zona de comfort pe care o repeta toata lumea dar nimeni nu o aplica.

      00
  11. Chroot. Super baieti.

    00
  12. Prestashop este preferat de multe ori in loc la magento de catre clienti si nu ai ce sa le faci.

    Intr-adevar, Prestashop cere anumite setari suplimentare si fara server dedicat nu prea ai ce sa faci, cand vrei sa instalezi module de exemplu.

    Am mai multe website-uri hostate la ei si pe shared si pe server dedicat..
    Probleme intampinate la ei:
    – ironia patronului – sef Claudiu Cadar
    – persoane nepregatite la support (te amana pana prinzi in tura unul care stie)
    – dau vina pe provider-ul de net cand nu merge website-ul sau te pune sa incerci de pe alt pc sau dau vina pe site ca nu e bun

    Chestii faine:
    – support 24/24 chiar si in miezul noptii
    – notificare buna la facturi :)

    Degeaba aratati cu degetul catre unul, toti au probleme, intrebarea e care ti le face pe cele mai putine. Tehnologia evolueaza, unii oameni sunt suficienti, si acolo ramai, mai ales daca nu au o privire de ansamblu asupra evolutiei tehnologiei.

    Ca sa stiti nici godaddy (care e foarte folosit prin USA dar si europa) nu e bun nici la shared nici la server dedicat. La support daca prinzi un indian care nu stie incepe distractia. Si in Romania hostvision, hostx si altii toti au probleme….

    00
    • Magento are un marketshare de 4 ori mai mare decat Prestashop, si cand iese 2.0 o s-o ia inainte si mai mult. Oracle support zice tot.

      That being said, daca o faci pe chestie pe un hosting shared, meriti tot ce ti se intampla. Si backup uri ar trebui sa le ai pe ale tale, facute local nu sa te astepti de la compania de hosting.

      Nu contest ca hostingul din Romania e de KK, dar aici pare a fi si chestie de ” asta n-ar fi mers bine nicaieri)

      00
    • @ cheddar
      Eu nu neg ce zici tu acolo in statistica cu Magento. Si stiu ca Magento e cel mai meserias.
      Dar daca clientul zice eu vreau Prestashop orice ar fi, ca le place lor meniul acela de Back Office, fiind obisnuiti cu alte site-uri pe Prestashop, refuzi clientul pe motiv ca el nu vrea Magento?
      Bineinteles cu un contract care sa suporte toate problemele….

      00
    • eu fac exact opusul- migrez prestashop in Magento :)

      00
  13. Se poate si la fel de rau. :)

    Eu am avut o experienta foarte proasta cu cei de la Host-Age.ro (de fapt, era unul singur, Cosmin-Dimitrie Stanescu). Orice se intampla, o auzeam pe cea cu „nu e de la noi, verificati scripturile”. De *absolut* fiecare data cand se intampla ceva si ii contactam, raspunsul era exact acelasi. M-am hotarat sa ii abandonez in momentul in care, pentru diagnosticarea unei probleme (pur si simplu nu ma mai puteam conecta la PMA din cPanel) mi-au cerut parola de la cPanel (?!?). Asta dupa ce am fost clientul lor dupa mai mult de 8 ani.

    PS: Al dracului sa fiu, dar niciodata problema nu a fost de la „scripturi”.

    10
  14. 1. prestashop
    2. lipsa programator
    3. vrem sa facem business pe host shared de $5?

    00
    • Singura lui problema e ca nu și-a angajat servicii de IT. În rest care e problema sa faci bani cu prestashop sau pe sharing hosting?

      Ca și sa cumperi un magazin online cu mii de euro… tot la o soluție de căcat ajungi fara un programator.

      00
    • @Cosmin

      pentru ca mananca o caruta de resurse? Pentru ca e infiorator de neprofesional?

      00
    • nu din cauza asta platesti hostingul, sa manance biții din serverul gazdei? atata timp cat se incadreaza in specificatiile contractului totul e si trebuie sa fie perfect.

      in afaceri atata timp cat produci plus valoare (o afacere profitabila in cazul de fata), esti profesionist.
      restul sunt povesti pentru fetele de la relatii cu publicul.

      00
    • diferenta e intre un site care merge bine si unul care nu merge sau merge ca ochii mortului.
      In mod normal hostingul shared nu e pentru eCommerce de mari dimensiuni ca asta.
      Nu e vorba numai de spatiu, e vorba de resurse, de cache, de numarul de requesturi pe baza de date etc.
      Profesional nu inseamna ce crezi tu ca inseamna,

      00
    • ca ai 7000 de produse sau 100.000 de produse conteaza mai putin
      ceea ce conteaza e cati utilizatori ai („requesturi”-le de care vorbesti tu).
      pentru siteurile de nisa cu putini utilizatori nu e o problema tipul de gazduire
      cu atat mai mult cand esti la inceput si esti sarac

      dar it-istul vrea server dedicat de mii de euro pentru un magazin online care probabil abia produce cateva mii de euro sau zeci de mii de euro :D (realitatea virtuala vs realitatea economica)

      bineinteles ca daca nu i-ar fi mers siteul s-ar fi mutat pe server dedicat sau alte solutii mai bune.
      problema in cazul de fara era configurarea serverului, nu siteul in sine

      00
    • gigi, vezi ca e linkul de la kimsufi mai sus. E un server 5 €/luna.

      Psst: lasa-ne ca vorbesti sa n-adormi. O pagina de e-commerce poa’ sa te duca la 10-15 requesturi pe baza de date. Nu e acelasi lucru.

      00
    • Alt pst:
      A nu se confunda IT-ist (baiatul ale carui cunostinte se limiteaza la instalat de scripturi cms si configurare servere) cu programator. Chiar daca primul se mai autointituleaza cateodata asa. E si pe pagina asta o domnita (dojo) care isi mai pune titlul asta aiurea. E ca si cum mi-as zice eu sensei si de fapt am doar centura galbena. Dar am mai intalnit d-astia care instaleaza wordpress si tema, eventual dau replace la un string text in php si isi spun programatori. daaaa

      00
  15. Sut in dos de la hostgator (cu care inca tin niste situri mai mici), ca mananc prea multe resurse. Luat blog, mutat pe webfactor (cunoasteam proprietarul de pe net, mare respect pentru el). Dupa cateva zile iar draci, iar suport zero (nu face omul personal toata treaba de ajutat clientii), raspunsuri in 2 peri.

    Mutat la hangarhosting.net. A stat personal proprietarul sa vada ce si cum, sa-mi dea sfaturi, sa aloce resurse etc. Am mai intalnit si alti clienti de-ai sai: aceeasi atentie si bun simt, deci nu e doar tratament ‘preferential’ ca ne stim de pe net de vreo 10 ani.

    Deci … cam asta recomand, daca vrea omul host in Romania.

  16. Subscriu la fazele cu Clausweb.
    Fac pt cineva un site pe wordpress; dau sa-l mut la Claus pe server – no way.
    Il mut pe alte doua servere la doi hosteri diferiti – totul e OK.
    Dau mail la Claus si-i arat ca acelasi site merge OK pe alte trei servere diferite – primesc raspuns epic (vorba celui de ceva mai sus) „ANGAJATI-VA PROGRAMATOR”

    Incerc sa fac un gateway de plata pentru alt site; nimeresc tot la ei ca fiind ceva procesator de plati cu cardul. II intreb de suport in implementare pe o platforma „open source”
    Raspunsul: „ANGAJATI-VA PROGRAMATOR”

    Sper sa le bata falimentul la usa la asa mod de a conduce businessul.

    00
    • Unele hosturi sunt mai tolerante decat altele, insa daca site-ul duce resursele sus rau, sfatul sa-ti angajezi programator oricum era bun pt. ca si pe hostul ala tolerant cum e site-ul se va misca destul de greu si la un trafic spike nu te vor mai tine nici aia toleranti.

      00
    • Da, claus web chiar au suport 0.

      00
    • Stati ca am una noua cu hostingul de la ABONET

      Dau telefon la suport sa ma descurce un gigel de la tehnic prin hatisul Panoului de control al lor, vechi de cand lumea.

      Imi raspunde un gigel ce avea un tic verbal „si care-i problema”; ii explic calm ce am de facut si el imi raspunde obraznic la fiecare solicitare. Dupa ce aflu ce aveam de aflat incerc sa conciliez cu gigelul…dar el nuuu, sare ca un cocos si-i da intr-una cu „si care-i problema” cred ca e modul lui de a face sa fie totul usor pentru el (la asemnea comportament nu mai suni ca si client nici odata la suport)
      Asa ca daca vreti sa va umpleti de nervi sunati la suport la ABONET – distractie garantata.

      00
  17. tlh.ro e ok

    00
  18. Daca php.ini era problema, din cate stiu eu majoritatea directivelor se pot seta in cadrul contextului local (in htaccess). O persoana tehnica ar fi trebuit sa stie asta. Insa si numai faptul ca s-a apelat la un shared hosting pentru a gazdui un site care face in mod direct bani (un business deja mediu) e un fail major, parerea mea.

    00
    • Nu poti sa suprascrii toate directivele din php pe niciun shared. Si da, e o idee proasta shared hositng pentru business

      00
    • @tavi inseamna ca n-ai auzit de 1and1. si mai sunt care te lasa sa suprascrii directive php.ini

      00
    • @hruban Hai spune-mi cine te lasa sa suprascrii php memory_limit, atat cat sa-ti fie tie bine, pe shared.

      00
    • @tavi, la noi (Chroot) nu este blocata functia ini_set, astfel incat poti sa setezi memory_limit la php direct din aplicatie, dar totodata am acceptat aproape orice cerinta decenta de a avea php.ini individual.

      In schimb nu permitem system(), exec(), shell_exec(), popen(), proc_open().
      Strict legat de securitate functia phpinfo() este si ea blocata.

      00
    • @Bogdan Suna bine ce zici si chiar imi place ideea: atat cat e decent. Bun, chiar am niste shared de mutat… Multam de informatie.

      00
  19. Cred că un pachet „vds ssd 2 ” de la mxhost.ro ar fi o opțiune pentru un magazin online cu multe produse dar cu cash-ul la pământ.

    00
  20. clausweb e muistul ala care il intreba pe siropel de ce vrea sa ii mearga situl de craciun, nu? sa bea si el un vin, sa nu mai fie asa de stresat.

  21. Eu am ajuns la chroot dupa ce am trecut cam prin ce au trecut si cei din articol. Si acolo am ramas. :) https://www.chroot.ro/

    00
    • @razvanbb cred că ar trebuii să faci ceva si cu blogul, este horror până îl încarcă.. Chiar am vrut să îți las un mesaj pe tema asta

      00
  22. Salut,

    Atat timp cat aveau acces la un cont FTP si optional la o interfata cPanel sau macar phpMyAdmin, migrarea se putea face fara a complica lucrurile.

    Problemele pe care le-au intampinat la Romarg sunt aproape normale. Intr-un mediu ‘impartit’, resursele sunt si ele limitate, nu oricine poate consuma 100% din procesor la fel cum nu putem merge cu 200km/h in permanenta desi ne dorim acest lucru, dar totodata consider ca problema putea fi rezolvata amiabil.

    Eu vad mai multe probleme aici :

    – informatii lipsa din postare (le-a fost limitat accesul la date de catre clausweb?) de ce s-a ajuns in situatia asta, este totusi vorba despre un transfer de date de la A la B
    – de ce nu au un mediu local (o clona a website-ului)? In cazul de fata ar fi putut importa acel csv si pe urma exporta direct baza de date
    – problema reala este ca in 2015 utilizatorii nu au invatat sa isi faca periodic singuri copii de rezerva a aplicatiilor, in special cei care traiesc de pe urma lor. Backup-ul oferit de furnizor nu este o garantie reala ca ‘totul va fi bine’, in cel mai bun caz se poate folosi in caz de forta majora/last resort.

    @hruban, Totul merge atat timp cat nu iti pui problema „Ce fac cand nu merge?”

    00
  23. Pe hosting in Romania am avut surprize placute cu Hostvision de foarte multe ori. Am trecut si pe la Rohost si Clausweb, insa am ramas la Hostvision.

    Acum daca ar fi sa fac un proiect mai mare (nu blog pe WordPress) as incerca probabil Microsoft Azure, dupa ce am avut experiente placute cu ei la munca, unde dezvoltam aplicatii de mobil cu backend pe Windows Server.

    Zic placut la Azure pentru ca scaleaza pana la infinit (bine, exagerez) puterea de calcul si platesti cat folosesti (daca iti setezi masinile virtuale cum trebuie).

    Parerea mea insa este ca un magazin online care are 7000 de produse ar trebui sa-si angajeze un programator PHP si un administrator de retea (macar part time sau pe contract de colaborare). Sunt multe lucruri de facut la un magazin online.

    Nu te poti astepta ca serviciul de hosting sa aloce un admin care sa faca optimizari pentru configuratia sitului tau, in special daca ai o platforma complexa (Prestashop cu multe pluginuri si alte customizari) si o baza de date plina de produse.

    Te poti astepta bineinteles la un ton amabil si o incercare de a ajuta, dar la noi nu prea se obisnuieste din pacate.

    00
    • hostvisionul e ok pana nu ajunge la rand serverul pe care stai la overselling. Si te trezesti ca mine ca un site modest cu trafic modest care a stat 2 ani fara probleme dintr-o data „mananca resurse” si „luati un vps” sau va taiem contu. Seriously?

      00
  24. eu zic sa iti cauti un hosting gratuit, chiar daca iti pun bannere pe site. nu are rost sa dai banii pe un dedicat si un sysadmin. la doar 7000 de produse nu e cazul. :)

    00
  25. Romarg e de cacat, Clausweb nu stiu. Am clienti cu site-uri la xservers, magento, prestashop, opencart, wordpress si pe shared si vps. In ultimii doi ani nu am avut niciun fel de problema pe partea de suport la ei. Chiar si-au depasit atributiile luand in calcul contractele clientilor cu ei.

    00
  26. Profit de ocazie pentru a pune o întrebare conexă: puteţi recomanda un procesator de plăţi online?

    00
  27. depinde ce vinzi, cat de mult si cui

    00
  28. Din experienta de pana acum, si de o parte si de alta a baricadei, zic si eu vreo 2 idei:
    – 90% din probleme sunt generate de asteptarile nerealiste ale clientilor de la un hosting shared.
    – Apoi vin asteptarile nerealiste de la un VPS. Un VPS cu setup traditional, cu cPanel si Apache, nu e mai bun decat un host shared bine gandit, decat de la 8 GB RAM in sus.
    – fara un om tehnic nu te poti apuca de afaceri online, e ca si cum m-as duce eu sa fac agricultura cand nu deosebesc mararul de patrunjel.
    – daca nu platesti la hosting pentru suport tehnic specializat pt un anumit CMS nu poti avea pretentii sa se uite cineva la site-ul tau ca sa-ti identifice o problema
    – indiferent de CMS, importurile de preturi/stocuri rup
    – hostingul e ieftin pentru ca standardizare si automatizare. personalizarea costa.
    – majoritatea firmelor de hosting au probleme de comunicare, nu sunt capabile sa transmita clar ce se poate face si ce nu si de ce.

    00
    • In plus, clientul nu stie niciodata ce vrea exact decat dupa ce termini treaba pentru care esti platit :)). Si vrea orice altceva moca.

      00
    • „– Apoi vin asteptarile nerealiste de la un VPS. Un VPS cu setup traditional, cu cPanel si Apache, nu e mai bun decat un host shared bine gandit, decat de la 8 GB RAM in sus.”

      Huh?

      00
    • @Alex. E destul de corect: iti iei un VPS ieftin cu 2 GB de RAM garantati, pe care pui un OS, probabil un linux care papa 1 GB din acel RAM ca sa ruleze. Daca iti pui cPanel mai papa si ala ceva din RAM cu tot cu serviciile aferente (cphulk, exim, clamav, named, syslog, etc). Mai ramai cu maxim 2-300 MB de RAM disponibili si apoi te miri de ce iti merge mai prost decat pe shared unde ai tot cam atatia.

      00
  29. La clausweb e adevarat ca nu ofera suport, o firma de talia clausweb ar trebui sa angajeze un amarat de programator, dar nah… Cifra de afaceri imensa si nimeni sa rezolve probleme minore. La romarg nu am incercat si nici nu as vrea pentru ca sunt prea multe nemultumiri postate pe net. Pana acum singurii care au oferit un suport „decent” au fost cei de la hostico, in rest toti sunt ok pana platesti, dupa, adio suport.

    00
  30. NOU
    #76

    Eu nu suport firmele de hosting care cer bani!

    00
  31. gandi.net, super ok.
    icdsoft.com super ok.

    00
  32. Recomand rohost.com . Am gazduire shared la ei si m-au ajutat si servit la absolut orice problema pe care am intampinat-o. Setari custom php.ini , ajutor la debug-uit (facea ceva probleme Suhosin). Preturi absolut decente pentru ce mi-au oferit.

    00
  33. hostico.ro – au suport online foarte, foarte bun. Si rapid.

    00
    • Aveau. In weekend nu iti mai raspunde nimeni.
      Inainte te ajutau cu orice problema, acum nu mai raspund la chat :DD

      00
  34. Eu nu inteleg de ce se incapataneaza unii cu hosting in tara… Chiar sunt importante cateva milisecunde sau ce? Ebay va merge incet ca nu e hostat in Romania?

    00
    • Daca site-ul tau incarca 30-40 de fisiere la o afisare alea cateva ms trebuie sa le inmultesti de 40 de ori si daca ai hosting gen prin sua ajungi si la 2-3 secunde in plus doar din cauza latentei (cu sua latenta e ceva gen 250-350ms)

      Evident, nu conteaza asa tare daca site-ul tau incarca doar 2-3 fisiere la o afisare si alea gzipate (n-am verificat dar banuiesc ca site-ul ebay foloseste cele mai bune practici in materie). Ca sa fii in ipoteza asta, trebuie sa-ti unesti toate css-urile, js-urile, sa faci smart loading la imagini etc. E destul de usor, dar cateodata n-ai timp de asa ceva sau clientul n-a platit si asa ceva si atunci cel mai simplu sa-i dai o viteza cat de cat buna e sa-l pui pe un host din ro.

      00
  35. gazduire.ro baietii de la tehnic chiar te ajuta. Plus ca mai intai se testeaza solutia oferita si apoi se ajunge la bani.

    00
  36. Situatie similara la mine, prestashop cu 2.000 de produse, update-uri cu csv-uri a cate 20 de produse, erori, 10 de modificari de php.ini, asa ca am mutat pe un vps la ovh.ie pentru 12 eur/luna.

    00
  37. Cu hostinger are cineva experienta? (doresc sa migrez).

    00
  38. NOU
    #89

    Se pare ca sunt zile si zile si zi-le Loredana! Eu unul am colaborat cu Clausweb acum 4 ani si au fost singurii din Romania care mi-au putut da peste 25 de clase C de IP diferite. Totul a durat foarte putin si nu am avut probleme. Recent am achizitionat si un VPS de la ei pentru care am avut niste cerinte mai speciale fata de pachetele standard. Am un thread de peste 30 de email-uri la care mi-au raspuns foarte repede si in final am obtinut solutia customizata pe care o doream. A urmat portatea site-ului, tot un e-commerce marisor. Pentru ca nu ma pricep la configurat servere si activat tot felul de servicii am angajat un sys-admin care s-a ocupat de totul pana in momentul in care site-ul e live, full HTTPS, suport SPDY3 si zero probleme.
    Nu consider ca e corect sa dai vina pe o firma de hosting pentru incapacitatea ta de a-ti muta un site sau fiindca solutia de hosting aleasa de tine nu se potriveste cu platforma pe care ti-ai dezvoltat site-ul. Toate detaliile legate de tipul de hosting, sistemul de operare, posibilitati de update, etc. trebuie sa le stii dinainte si sa le ceri inainte de a incepe orice. Recomand ca la operatiuni de genul asta sa se scobeasca romanul de ceva bani, sa angajeze un profesionist ca si consultant initial si apoi pentru a achizitiona un serviciu de hosting si a face migrarea. Din punctul meu de vedere, Clausweb au facut tot ce trebuiau sa faca si inca mai mult.

    00
  39. NOU
    #90

    Eu am cateva siteuri la megahost.ro si tot timpul au fost de ajutor cei de acolo, mai ales cu prestashop ca faceau figuri niste componente de securitate de pe server, suhosin sau ceva de genul. daca imi aduc aminte bine si la traducerea prestashop era o problema ca se depasea numarul de campuri. post max vars sau request max vars parca. astea sunt pe 1000 in php.ini standard si presta are nevoie de vreo 6000.

    00
  40. Deci, stați să înțeleg… bișnițarul online nu are server dedicat dar are bani de avocat?

    00
  41. situatie similara si la mine – site cu 4 mil pagini , 1 mil produse , 3-4 ore pt actualizare preturi/produse – tot prin fisiere csv de cate 50 0000 preturi.

    mica diferenta – cumparat server , trimis la programatorul care se ocupa de site – si merge relativ ok.
    fara o investite mai mica sau mai mare (server nou/sau sh ) nu functioneaza nimic. Si zic relativ ok ca atunci cand ii testez viteza imi spune ca se misca destul de greu. Dar putin sesisabil pt ochiul uman (cred).

    00
  42. Ora exacta, Starea Hosting-urilor din Romania:

    ClausWeb – te ia direct cu aroganta eminenta sa, excelenta sa, preafericirea sa dl dr. prof. univ. atotcunoscator Claudiu Cadar – de cand au crescut nu le ajungi cu macaraua la nas. ( daca nu stiai, ei l-au trimis pe Hostiorisity pe Marte – bine ca ai scapat de tampit)

    Romarg – suport prost si servicii asemenea

    DespreGazduire – stai cu site-ul offline de tampesti

    Ch-Center – one-man show, stai cu VPS-urile picate cu orele (pentru ca a picat nodul principal – o data la 2 zile)

    Hostico – Suport 24/7, insa nu prea de calitate. Dar suna pe sefu’ si se rezolva intr-un final

    MxHost – suport prompt – iti activeaza vps-urile dupa ce le deschizi tichet – nu se poate automat.

    Livehost – bun daca ai nevoie de SQL Server si hosting pe Windows.

    00
    • Mda, cam asta e si in 2018: MxHost par a avea cel mai bun suport (preturile sunt mai mari in schimb) si pe international BlueHost – oferta buna si Builder sa iti incropesti repede un site simplu.

      Pentru cei interesati, am scris un articol comparativ:

      Cheers!

      00
  43. Asta face parte din categoria: vreau host accesibil, de preferat maxim 30E/an – cu suport 24/24 si raspuns in maxim 2 minute la 4 dimineata, modificari de setari in magazin daca nu merge ok, importul de fisiere facut de voi ca doar noi facem comert electronic si nu programare + alte optiuni = ful opsan, de preferat foarte ieftin.

    Hosturi ok si testate: mxhost, hostico, claus si easyhost(ex hostway).

    00
  44. Magazinul nostru este un Prestashop cu aproximativ 10000 de produse. Il gazduim pe pachetul extremeSSD de la Hostvision si suntem foarte multumiti de cum se misca.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)