Doar 40 de saci de prostii scoși din beci și pod azi. Și ar mai fi vreo 10. Din tot ce vedeți acolo, cutia aia lungă, aia de grill și aia de Atlassib sunt ale mele. Restul, prostii: lustre vechi, jucării vechi, oale vechi, țevi, bușoane, piulițe, borcane, sticle și alte troace.
Faza e că înțeleg de ce oamenii strângeau chestii acum 30 de ani: nu existau 5 magazine de bricolaj, și orice borcan și capăt de țeavă putea fi util la un moment dat. Dar acum nu mai e așa. Și tot mai păstrăm rahaturi, că poate nu se știe când vom avea nevoie de un robinet stricat sau un bușon care nu se potrivește azi la ceva.
Nu cred ca tine de obiceiuri inradacinate, ci pare a fi o problema universala.
Important insa e sa nu iti pierzi umorul:
pai si unde le arunci?
Chem pe cineva sa le duca la groapa de gunoi.
@snb – noaptea, pe la coltul strazii.
U stupe.
Întrebarea era: unde le arunci ca poate ne trebuie noua :).
Fa o licitatie in curte ca aia cu depozitele
Da, sa dau bani sa la ia cineva.
”Acesta lustra a fost folosita de ilustrul Zoso intre 1997 si 2005, in perioada lui cubista. E dotata cu webcam HD si touchscreen. Licitatia incepe de la 100 de euro”.
„E un artefact care confera posesorului +45 driving skill”
Îmi e greu sa cred ca nu găsești alt hoarder dornic sa le aibă pe toate de-a gata, fără ani de chinuri :).
Dap. „E pacat sa arunci, nu se stie cand iti trebuie”. Eu am instituit regula anului, daca la curatenia anuala observ ca nu m-am atins de un obiect depozitat in anul respectiv il arunc fara regrete. Cred ca e un compromis rezonabil.
Si imediat cum le arunci, cum o sa ai nevoie de ele. Nu e regula generala, dar de cele mai multe ori, asa se intampla.
Și tocmai pentru că le strângi „că nu se știe când ai nevoie”, atunci când chiar ai nevoie nu le găsești. Pentru că sunt prea bine puse. Așa că mergi și mai cumperi altele. True story.
Si cumperi mai multe, ca sa ai, si le pui bine. Si apoi nu le mai gasesti.
Nu uita sa reciclezi.
Macar chestiile care sunt integral dintr-un singur tip de material – metal, plastic, hartie, sticla. Nu de alta, dar ai un copil si poate vrei sa vada si el, cand o fi mare, o Romanie cu mai putine deseuri aruncate aiurea.
Cand a dat coana mama ortu’, am scos tot asa fo 40-50 de saci de tampenii din apartamentul ei. Haine pe care nu le mai purtase de cand era studenta, etc, cearsafuri, inclusiv o gramada de boarfe d-ale lu’ tata. Care era dus de fo 20de ani si pe care l-a urat cu patima.
plus 3 televizoare vechi si tot felul de alte cacaturi.
Am pastrat cartile si niste albume vechi de fotografii. Restul, am platit un conlocuitor sa le ia.
Eu adun carti. E boala de familie. Mortii ma-sii cand m-am mutat acum doi ani am realizat ca aveam fo’ sase mii de volume de la cartile vechi de acasa pana la chestii care „trebuie citite in limba originala”, cartile mele profesionale etc.
Si daca mai are cineva pe acasa „Fetita De Pe Terra” de Kyr Buliciov, cointact me & name your price.
O gramada de autori din europa de est n-au fost niciodata tradusi in engleza…
“Fetiţa de pe Terra” o găseşti pe net, scanată. Sau pe okazii.ro la ora actuală sunt 2 exemplare. Dacă o urmăreşti pe siteuri de anunţuri şi anticariat, poţi avea norocul de a o prinde la preţ de nimic (sub 10 lei).
aww, thanks man
se pare ca a fost adugata recent
Vezi ca ”Fetița de pe Terra” circulă la noi în două variante. Una e aia de la Editura Ion Creangă (1978) și a mai fost una din Republica Moldova, apărută în 1991, din care lipsea (cred) ”Ziua de naștere a Alisei”, dar avea altele în plus. N-o am la îndemână acum să-ți spun, dar ca să ai colecția completă ți-ar trebui amândouă.
ti-o fac eu cadou daca vrei, peste o luna (ca atunci ajung in Romanica), vii si o ridici de la terasa din Bucuresti unde imi fac vacanta, lasa un mail si iti dau detalii.
Ma bucur sa aflu ca nu sunt singurul care a citit cartea asta. Mie nu imi mai trebuie, fii-mea nu citeste decat de pe ipad iar nepoteii am eu o banuiala sinistra ca n-or sa vorbeasca romaneste mai deloc…
@cheddar
Vrei să ştii ce carte am cumpărat săptămîna trecută, de pe okazii, Doi căpitani – Veniamin Kaverin. Tot estic şi ăsta.
bag sama ca ar trebui sa ma uit pe okazii…
Nu pot sa gasesc nimic de Solohov care nu e „pe donul linistit” pe aici.
Sortarea selectivă pare făcută exemplar.
Vali ce lustre recomanzi? Cu fasung normal sau cu led?
In afara de „poate ne trebuie candva”, mai este „nu le aruncam pt ca am dat bani pe ele”…la fel de neproductiv si cu rezultate in adunarea de gunoaie.
In plus, generatia mai veche e atasata de niste obiecte care acum sunt niste rahaturi, dar la vremea cand le-au obtinut au necesitat niste pile serioase, au costat un picior si o mana sau, daca le aveai, insemna ca esti cineva. Acum nu mai inseamna nimic, dar in capul lor tot aceeasi valoare o au…sau le aminteste de cand erau tineri. Poate asa o sa fim si noi.
Google „george carlin stuff”
nooo