Haine ieftine? Da, dar unde le punem pe toate?

Trei observații:

  1. În Brașov se deschide un magazin cu haine și mai ieftine decât hainele ieftine. Pepco îi spune. Tricouri la 15 lei, pantaloni la 20 de lei. Calitatea este, probabil, cea la care vă așteptați. Am cumpărat la un moment dat două bluze cu mânecă lungă, una de la C&A și una de la Decathlon, le-am purtat pe amândouă în mod egal. Diferența de preț a fost de 10 lei. După vreo 10 spălări, cea de la C&A puțea a detergent și transpirație. A fost spălată din nou și nimic, mirosul nu a mai putut fi scos, a trebuit aruncată.
  2. Al două sute optzecilea studiu spune că oamenii vor să cumpere haine mai scumpe ca să nu susțină sclavagismul din Asia, care se petrece de 10 ani în domeniul confecțiilor și care mai nou s-a întins și în România și Bulgaria. Toate spun același lucru și totuși magazinele “etice” nu o duc prea bine.
  3. Casele se fac din ce în ce mai mici. Pentru că preturi, pentru că Prima Casă, pentru că spațiu și pentru că putere de cumpărare. În contextul ăsta, a cumpăra mai multe haine, chiar dacă sunt ieftine, mi se pare aiurea. OK, cumpăr 20 de tricouri, dar unde naiba le pun?!

pepco-brasov

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. Pepco e plin de ieftinaciuni din cele mai ieftine. Am luat diverse rahaturi casnice de acolo gen cutii de depozitat si am luat si pentru fi-miu o pijama – doua, pentru ca la ritmul in care creste nu merita sa dau mai mult de 10 lei pentru o luna de purtat.

    00
  2. La gunoi, la locul oricarui tricou de 10-20 lei

    00
    • Eu tricou mai bun decat ala de 10 lei de la decathlon nu am gasit. Si am incercat de toate de la 5 la 100 de lei, si de firma si de nefirma. Asa ca nu intotdeauna ce e scump e si bun.

      00
    • Interesant! Sa miroasa in acelasi timp si a detergent si a transpiratie!! Asta e de pus in rama ! E clar ca parfum ,deodorant ,nu a vazut vreodata !

      00
    • serios, avea o putoare de nu il puteai pune pe tine.

    • +1 cu mirosul de transpirație de la C&A. Am crezut ca sunt singurul și ca sunt un împuțit.

      Și dacă nu miroase după ce îl speli, miroase la 10 minute după ce l-ai îmbrăcat.

      00
    • Am vandut tricouri, asa am reusit sa „supravietuiesc” cativa ani.
      Am tricouri romanesti, produse la Vaslui, care au 20 de ani, si abia de cativa ani au fost „degradate” la pijamale.
      My point: tricourile ieftine sunt bube daca stii de unde sa le iei.
      Fruit of the Loom: am vreo 20-30 de tricouri de la ei. 17 lei, premium, 10-12 lei cele „valueweight”. Bumbac 100%, culori frumoase, nu se imput ca cele din plastic.
      So, tricourile „ieftine si bune” nu sunt un mit. :p

      00
    • fostul meu locul de muncă, hell advertising, erau importatori oficiali Hanes și FotL. discuția era mereu aceeași: păi de ce un tricou costă 30 lei când am ofertă cu 10 lei de la concurența voastră? degeaba îi explicai prostului că e mai bine să cumpere un tricou bun să pună logoul firmei pe el, că rezistă mai mulți ani, nu aveai cu cine

      https://zoso.ro/despre-materialele-publicitare/

    • Am patit-o si eu cu doua tricouri la care tineam mult de la Decathlon.
      Pur si simplu aveau dupa spalare un miros usor rânced care se amplifica masiv odata purtat tricoul. Nu stiu ce materiale folosesc, dar e prima oara cand patesc asa ceva…

      00
    • au și ei niște tricouri de 20 lei care nu rezistă mai mult de un sezon.

    • Na, bai, saracilor (ca mine):
      15 lei, Premium, bumbac 100%. Glat din ala „marlanesc”, greu, tesatura deasa. 10 tricouri iti umplu o sacosa. Bine, eu port 3xl american (adica 4xl european).
      Sunt tricouri croite „americaneste”, cu maneca mai larga, nu arat ca un butoi in care ai infipt doua bete, nu arat ca un om de zapada. :)
      Mi-am luat intai vreo cinci. Acum am vreo 30 de tricouri, toata paleta pe care o aveau in stoc.
      Sunt bune, credeti-ma. Si v-o spune un gras care transpira mult, unul care a si vandut tricouri la viata lui.

      00
    • Dati-mi voie sa mai pun un link, de data asta e o firma de prosoape din Romania, care inca mai produce. E si furnizorul casei regale:

      Am vazut prosoapele lor intr-un hotel si mi-au placut. Am fost in depozit (arata, cred ca si e, o fosta fabrica comunista), mi-am luat patru bucati (vand si in cantitati mici).
      Fiind marfa pentru hoteluri, unde trebuie schimbata/spalata des, mi-au garantat ca tin vreo sase ani. Eu le am de trei. Din cele patru, doua inca sunt sigilate, folosesc doar doua, prin rotatie: spal unul, ma sterg cu celalalt. Trei ani. Prosoapele sunt aproape ca noi.
      Folositi marfa romaneasca, sustineti productia locala! :)

      00
    • Stedman, alta firma buna de tricouri. Apropo de logouri: tricoul meu Stedman, care inca nu e pijama :) , are logoul Neogen pe el. Cred ca a rezistat mai mult decat firma! :)
      Era rosu 100%, acum e rosu 80%. De cnd il am? Pai are lejer vreo 4-5 ani.
      Stedman. Retineti firma. Stedman, Fruit of the Loom… tricouri „basic”, serioase.

      00
    • am eu un tricou stedman de la lansarea win7. abia acum incepe să se decojească un pic imprimeul.

    • M-au apucat nostalgiile.
      In anii aia de imediat de dupa revolutie a fost mare foamea. Greu, ma, a fost foarte greu. Aveam un singur tricou, turcesc, pe care mama il spala seara si il luam dimineata iar pe mine.
      Desi in Vaslui, de unde sunt eu, erau trei fabrici MARI de haine (un val de concdieri, nu ultimul, a dat afara 2000 de oameni de la o singura fabrica)… desi era plin de fabrici de haine, eu nu aveam un tricou. Si in magazinele orasului era marfa turceasca.
      Romanii lucrau pentru Italia (Faciba), UK, Norvegia, Danemarca.
      La un moment dat am avut un fel de pila, nu stiu cum s-a nimerit, si am ajuns in depozitele Varotex, una din fabrici. Marfa multa, stocuri ramase de la livrarile catre UK. Calitatea a doua, mai erau si din calitatea intai…
      Preturile in depozit? La jumatate fata de turcismele din oras.
      – Dar ce faceti cu marfa asta?
      – O vindem, bineinteles.
      – Cui?
      – Oricui vrea. Tu vrei ceva de aici?
      – DA!!!!
      – Pai zi ce vrei, sa facem o comanda.
      – TOT DEPOZITUL, se poate?
      – Ha, ha, daca ai bani, de ce nu?
      Gata. M-am intors acasa, am cautat bani, si asa a inceput „bisnita” mea cu tricouri, hanorace, maieuri… „boarfe” in general.
      Le luam din depozit (apoi am aflat ca nu avusesem eu nici o pila, oricine care voia sa cumpere putea intra) si le vindeam in Iasi.

      Tot textul e pentru a puncta cateva chestii:
      1. tricourile romanesti fabricate la Vaslui, in 1996, sunt folosite si in 2016 (dupa 20 de ani). Pijamale, da, dar inca tin.
      2. fabricile din Romania… stiti de ce a dat faliment Varotex Vaslui? Cica n-aveau cui sa vanda marfa, „nu aveau contracte”. Firma privatizata fraudulos, cred; acum e parloaga acolo, ruine, NIMIC.
      „Nu aveau cui sa vanda marfa”? De exemplu, CELOR CARE O FABRICAU, oare sau gandit?
      3. „Managerii” cururlui: numai trei „bisnitari” ca mine cumparau si distribuiau tone de marfa in toata Moldova. Veneau dube din Bacau, Piatra Neamt, plecau pline de marfa. Odata mi-au spus sa vin a doua zi pentru ca depozitul incaca TOATA ZIUA pentru o firma din Ardeal. Totusi, „nu erau clienti”? Cacat.

      ––> Nostalgii, povesti.
      Esenta in 2016: Fruit of the Loom si Stedman, ok? :)

      Si va mai spun o chestie scrisa intr-un „manual de gentelmani”: Dylan Jones – Regulile domnului Jones pentru barbatul modern -> La fiecare inceput de sezon estival sa-ti cumperi cateva tricouri albe, pe care sa le arunci la sfarsitul verii”. Albul se degradeaza usor.

      00
    • @Cristi, chiar sunt ok prosoape alea? Am luat unele, par foarte misto, pufoase, cica bumbac, etc, dar nu absorb apa neam. Parca ma sterg cu o bucata de plastic. In schimb, altele, doar ce m-am infasurat in ele si au absorbit apa. Dar au si ele o varsta.

      00
    • Despre prosoape, am scris textul asta (poze incluse).
      Daca poate conta, eu personal garantez marfa. :) Si am cumparat cel mai ieftin produs (pret pe metru-patrat).

      http://bucurestiidealtadata.blogspot.com/2017/10/prosoape-prosop-bucuresti-casa-regala.html

      00
    • @Cristi
      Pentru tricouri simple si rezistente nimic nu bate FOTL.

      00
  3. au chinejii pe ebay niste saci de-i ‘videzi’ cu aspiratorul. fac minuni daca esti femeie si ai multe toale. eu personal am un dressing mare pe hol care cred ca e pe sfert ocupat, insa la maica-mea acasa e jale si casele sunt identice.

    00
  4. De miros probabil scăpai dacă le înmuiai vreo oră în apă cu bicarbonat de sodiu (în unele magazine costă mai puțin de un leu suta de grame). Cu haine n-am încercat niciodată, dar în orice altă situație a funcționat.

    00
    • Daca le pui in bicarbonat de sodiu nu devin MICI?

      00
    • Cel mai bine – le inmoi in benzina si aprinzi o bricheta.

      00
    • Psionics, ținând cont că sunt obiecte de îmbrăcăminte care oricum ar fi aruncate dacă nu scapi de miros, nu te costă nimic să încerci. În plus nu există nici o substanță pe pământ care să micșoreze orice material textil, atât natural (bumbac, lână, in, cânepă) cât și artificial (nenumărate variante de polimeri, polietilene și alte plastice).

      00
  5. Tricoul de 15 lei este „za shit”: cate unul la 2 luni si zbang! te imbraci cu haine noi mai des!
    Cum mama dracului sa dai 50-60+ lei pe un tricou!? Repet: pe un tricou! Suma maxima acceptabila ar fi de 20 de lei, hai 30 daca are un model mult prea misto.
    Poate daca as avea salar de peste 1000 de euro m-as intinde mai mult. Dar nu am, asa ca ii inteleg pe cei care cumpara haine ieftine.
    Iar magazinele etice au succes doar la hipsterasi suficient de bine platiti pe la vreo multinationala.

    00
    • Eu din principiu nu dau mai mult de 15 lei pe un tricou, pur și simplu materialul plus manopera nu merita mai mult.

      Și da, am tricouri care le mai port după 5 ani.

      00
    • si de asta n-ai bani.
      tataie avea o vorba „sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine”.
      Un tricou de 50 de lei te tine un an, si poate te tine si la anul. sau poti sa cumperi 8 de 10 lei… si vezi ca in a doua situatie de fapt ai cheltuit mai multi bani pe marfa mai proasta.

      00
    • De curios, tu ce salariu ai de zici ca 50 RON pe un tricou e mult?
      Intreb nu sa ma dau mare, dar intr-o seara cheltuiesti 50 RON practic pe nimic, iar tricoul ala iti ramane o perioada buna de timp, asa ca nu prea pot intelege rationamentul…

      00
    • Era pe dupa Revolutie. Si apare in cartier Vasile vaporeanul cu niste tricouri din America pe care daduse 50 de dolari bucata!!! In viata nostra de trogloditi cu maieuri si chiloti chinezesti nu vazusem ceva mai misto. Vasile cred ca s-a si ingropat cu un tricou din ala. Dai un ban da face

      00
    • nicu, și eu am tricouri de 50$, făcute tot in china, dar din materiale mai bune. după 5 ani, culorile sunt la fel, miros tot a bumbac, nu s-au lăsat, nu nimic. mă îngrop cu unul.

    • tricou de la Levi’s, dat o caruta de bani pe el, vreo 30 de euro, materialul e la fel de bun si rezistent ca-n 2011. imprimeul n-a rezistat atatia ani, dar e ok.

      00
    • cheddar, am dat 45 de lei pe un tricou negru de la New Yorker si dupa o spalare s-a decolorat si nu am mai putut sa-l port, materialul era efectiv de cacat. arata ca o carpa.
      am dat 15 lei pe un tricou la un magazin chinezesc si e ca nou, dupa doi ani in care l-am purtat destul de mult, pentru ca e un tricou negru, simplu si fabulos.
      mai important e sa studiez materialul, calitatea produsului decat pretul zic.

      00
    • Eu iau de la kenvelo în general la reduceri. Circa 30-40 lei unu, dar mă țin cam trei ani, că le rotesc. Adică iau cam 5-6-10 pe an.
      Calitate cât de cât, dar le iau pe alea subțiri tare.
      La Suceava au super tricouri la 15 lei…. Dar pana mea e departe din bucale.

      00
    • NOU
      #42

      Da, mișto la Kenvelo: sunt același preturi fie ca sunt reduceri fie ca nu :)

      00
  6. Hainele ieftine sunt ieftine in primul rand la calitate, apoi la pret. E clar ca, la 20 de lei nu poti gasi decat un tricou din material sintetic, dar si sinteticele astea sunt de mai multe tipuri – unele mai bune altele mai proaste. De exemplu la Decathlon poti gasi atat tricouri din plastic in care nu te simti bine in niciun context cat si tricouri si bluze sintetice, ceva mai bune, care dau o alta senzatie pe piele si se comport relativ ok la transpiratie.

    Dar, majoritatea tzoalelor vandute in Romania in magazine sunt carpe ieftine, care nu-s bune nici de sters praful si care, daca Romania nu ar fi tara africana (Bangladesh-ul Europei) nu ar avea ce sa caute in comertul reglementat, dintr-un motiv simplu: nu indeplinesc conditiile minime de calitate in utilizare – iar astea sunt (erau) definite in tot felul de standarde (STAS) care in prezent nu stiu daca mai sunt valabile. Cu alte cuvinte, o bluza sintetica nu ar trebui sa aiba ce cauta intr-un magazin din Romania doar datorita faptul ca e ieftina si suntem ultima tara din UE (de rasul curcilor).

    Ideea ar fi ca pe langa tzoale ieftine (carpe de fapt) sa mai poti gasi ceva si in zona de pret / calitate medie, respctiv o bluza mai de buna calitate la 70-100 lei pe care sa o poti purta minim 2 ani….pana incep sa iasa fulgii din ea, nu sa se intample asta de la a doua spalare.

    Ca sa n-o mai lungim – cam orice produs, care nu rezista la minim 10-20 de cicluri de spalare, e carpa ieftina. O purtam azi, dar peste o luna sigur o vom evita, ca nu mai arata la fel.

    Calitatea vietii unui popor se vede nu numai dupa venituri ci si dupa calitatea produselor disponibilie pe piata. O tara de iobagi are cele mai ieftine si cele mai proaste produse.

    00
  7. Nimic in Europa asta nu se compara la preturi cu poundland. Pepco asta are preturile din poza relativ normale

    00
  8. Marketing făcut cu cap. Cum naiba ai tu pliant că se deschide ceva la mall și eu care dacă trec strada intru in mall nu am ? LOL.

    Lăsasem zilele trecute un comentariu legat de casele din Brașov. Azi am ajuns intr-o casa din Tractorul – nu am fost dezamăgit – pește =))

    00
  9. Le arunci pe toate.
    Da-nteleg ma ca nu toata lumea are destui bani pentru haine scumpe si bla bla-uri din astea, da mai bine strange frate un pic mai mult si cumpara ceva de calitate ce te tine mai mult.

    00
    • Bun, inteleg aspectul. Strangi nitel si iti iei mai putine, dar mai bune. Dar ce faci daca ai un job la care e cam musai sa pui alta haina (macar bluza/camasa/tricou) zilnic. Mi se cam falfaie de gura lumii, dar unii au fost interpelati direct.

      00
    • ummm, you’re not supposed to wear a t shirt more than once before washing it anyway

      00
    • @cheddar, sa zicem ca fentezi acest aspect spaland bluza/tricoul si uscand-o/ul pe calorifer/uscatorul de par/fierul de calcat/pe balcon daca e vara cu 30 grade noaptea.
      N-a zis nimeni ca transpiri o saptamana in haina aia.

      00
    • fiecare om cu ale lui. Eu, mai ales cand se face putin cald, nu suport sa pun ceva pe mine care nu e curat si uscat. Daca ies de trei ori pe zi, de trei ori schimb tricou/sosete/panties- nu suport senzatia aia de imbracaminte transpirata pe piele- cum ajung acasa arunc toate hainele si fac dus.
      Cred ca mi-ar plezni capul daca ar trebui sa ma imbrac business in fiecare zi, dar cand e tarlaua ta e altfel- daca nu ai de intalnit clienti regula la noi e blugi si tricou. E mai productiv asa, birourile cu tinuta casual au intotdeauna randament mai mare. Cand e de intalnit clienti, da, tre’ costum and shit.
      si vara sosete de unica intrebuintare, ca la cate perechi folosesc nu spala nici dracu 50 de perechi.

      00
    • Pe tarlaua mea e cu tinuta office/business indiferent daca esti ala care relationeaza cu clientii, sefime care relationeaza cu diversi sau gigel/gigela despre existenta caruia/careia abia stiu seful ierarhic si 5 colegi si care da din taste prin vreun birou-hala fara ferestre. La noi femeile au in sertare pantofi (ca e musai cu pantof, nu sport, inchis la varf) si ciorap-dres in poseta si barbatii cravate. :) asa ca ma scuzati daca n-am chef sa dau nu stiu cat pe o camasa/tricou (daca e simplu, uni, in culorile acceptate e ok).

      00
    • @Cheddar Adica vara arunci 3 perechi de soseste in fiecare zi?

      00
    • nu ies intotdeauna din casa de trei ori pe zi, uneori muncesc de acasa, alteori sunt afara o zi intreaga si doar prind un dus la birou daca e prea cald etc,
      Sosetele pe care le prefer sunt unele get footlet din bumbac, pe care le cumpar la 2 GBP/6 perechi- si nu, nu se merita sa le spal.

      00
    • @A
      nasol.
      NU vad nici un motiv pentru care oamenii ar trebui sa fie tot timpul imbracati de pus in rama la birou, mai ales atunci cand nu au de-a face cu clientii face to face. NU numai ca e demodat, dar este si dovedit ca este contra productiv, cu cat ai cerinte mai stricte pentru tinuta de birou cu atat mai mult se simte personalul stresat si produce mai putin.
      Mi se pare o forma de sadism pasiv agresiv.

      00
  10. le cumperi si le porti prin curte, pana se rup :)

    00
  11. E de ajuns o conferinta IT pe an si imi fac stoc de tricouri purtabile pana ma plictisesc :)

    In alta ordine de idei, tesaturile din material sintetic (respirabil, termoizolant sau cu mai stiu eu ce proprietati) nu se spala cu balsam sau cu orice detergent solid – presupun ca nu spun noutati aici?

    00
  12. sper ca nu am mai intrebat asta inainte, ca ma gandesc la ea de multa vreme. nu putem avea o rubrica sau o… chestie care te lasa sa comentezi la subiectele care apar in bara de twitter feed? sunt cateva chestii interesante care ar merita discutate.

    00
  13. „După vreo 10 spălări, cea de la C&A puțea a detergent și transpirație. A fost spălată din nou și nimic, mirosul nu a mai putut fi scos, a trebuit aruncată.”
    Hai, mă lași? dă-o-n plm, să fi fost plină de căcat rufa și tot iese dacă o speli calumea… adică, se duc culori, se duc măsuri, da’ mirosu nu se duce…

    00
  14. Punctul 3 e fortat rau.
    Odata ca nimeni nu are 20 de tricouri. Nimeni.
    A doua oara pentru ca spatiul ocupat de 20 de tricouri e mic. Adica sunt tricouri, nu costume, in consecinta orice dulap/sifor banal le poate gazdui fara probleme
    PS: Daca nici comentariul asta nu-l aprobi, esti carnat rau

    00
  15. studiul de la punctul 2 e aberant atata timp cat pe eticheta scrie tot made in prc. ma indoiesc ca la productie un tricou de 100 lei sa fie de 10 ori mai scump ca unul de 10 lei

    00
  16. NOU
    #65

    Hainele scumpe sunt produse de catre copii mai priceputi, la astea ieftine ii pun aia mai idioti .

    00
  17. @rasta: eu imi iau tricouri la 150-200 euro bucata. Suna mult asa e? Am unele tricouri de 5 ani, arata ca noi, primesc complimente anual pe aceleasi piese, si fa un calcul cat te duce pe an vs 6 tricouri proaste tot pe an

    00
    • 200 de euro bucata? pot sa te ating?

      00
    • Bine boss! Bravo ție! Dar sa știi ca exista oameni care muncesc o luna întreaga pentru banii aia. Știu, wow!
      Eu în 5 ani îmi cumpăr cate 6 tricouri pe an și ajung la suma aceea, și crede-mă ca sunt și tricouri de 20 de lei care după 5 ani încă arată impecabil. A, și nu port același tricou timp de 5 ani sa arat ca îmi iau tricouri de 200 de coco ;).
      Dar hey, aici era vorba de depozitare, și da, ~30 de tricouri pe care le am îmi ocupa jumate de raft în dulap. Nu e o tragedie. Oricum e o piesa vestimentara care trebuie schimbata minim odată pe zi, deci trebuie mai multe.

      00
    • Pe treninguri cat dai? Dar pe adidasi? :D
      Deja simt mirosul de JPG Le Male de aici.

      00
  18. Romania e plina de concepte de vanzare de tip teleshopping – produse de calitate indoielnica dar vopsite si ambalate frumos, asezonate cu marketing agresiv. E normal pentru o tara a lumii a 3-a. Ceea ce e anormal insa este ca lipsesc produsele din gama medie, adica cele de calitate medie-buna cu un pret ceva mai mare.

    E plina piata de chinezarii si … cam atat. Romanul da putin pe ele, dar da mai des. E ca la ratele „convenabile” de la KRUK. Ce conteaza ca sunt mai multe si ca le achiti in mai multi ani, daca sunt ceva mai mici?

    Romanul are o gandire de iobag, in materie de consum, altfel magazine de acest tip, care vand produse indoielnice pentru popor, s-ar curatza rapid.

    00
  19. @ovi plus economia de energie , apa , detergent ,pentru ca un tricou rezista 5 ani doar daca nu-l speli !
    totusi ….

    00
  20. Exista si varianta ca in fiecare an sa inlocuiesti hainele casual pt ca plictiseala si pt ca manele. Magazinele astea de 10-20 de lei sunt numai bune.

    00
  21. Lasă că nu e rău magazinul. Adică legat de haine, nu sunt adeptul lucrurilor ieftine. Mai bine iau ceva calitativ și il țin mai mult.(nu-mi place să merg la cumpărături)
    Dar în schimb, am găsit niște borcănașe la 2 lei, de sticla, cu capac de plastic. Numai bune de pus condimentele în ele. Am luat 10, i le-am făcut cadou tatălui meu. A fost super încântat ! :)

    00
  22. Deci voi va plangeti pentru 20 de tricouri ca nu aveti loc ca nu stiu ce dar la Geanina v-ati gandit un pic?
    Ea unde isi tine toata vestimentatia care creste de la articol la articol, de la piscot la piscot…?

    00
  23. Da’ cu tricourile polo ce aveti? Vad ca toata lumea poarta penalitati din alea de tricouri infantile, cu imprimeu funny sau decolteu.

    00
  24. Chilotii, ciorapii si tricourile sunt consumabile nu stai sa le speli le porti o zi si le arunci. Le cumpar cu baxul pentru trei luni odata si ca bani ies cam la 30 de lei / zi

    00
  25. bai eu am un tricou negru lacoste de prin 99-2000 care este inca impecabil doar ca de vreo 2 ani nu prea ma mai incape… nu stiu cat a costat.
    Acum cand ma duc prin magazine mi se pare scumpe tricourile (eram fan esprit dar erau nesimtit de scumpe) si materialele zici ca e tifon.

    00
  26. Stie careva ce tricouri are Zuckerberg? :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.