Guvernul tehnocrat ia măsuri pentru binele oamenilor, împotriva voinței lor…

Guvernul pregătește o lege care să…

Mutarea forțată sau chiar exproprierea persoanelor care refuză să părăsească locuințe nesigure în cazul unui cutremur pentru a permite consolidarea acestora, stoparea vânzărilor de case pentru tineri construite de ANL și realizarea de locuințe sociale mai restrânse ca suprafață sunt unele dintre planurile Guvernului. Una dintre cele mai importante măsuri incluse într-un document redactat la nivelul Guvernului este crearea unui cadru legal care să interzică locuirea în structuri nesigure, prin promovarea unei noi Legi a locuinței. (sursa)

Ar fi bună de tot asta. Te muți cu forța, Gigele, dacă nu vrei să te muți de bunăvoie, pentru că nu ai unde să te duci și nici nu ai bani să faci tu lucrările, te doare o mână de când ți-au luat rușii ceasul, ai lăsat televizorul aprins și nu vrei să deschizi ușa? Te scot băieții cu forța, ca să nu plângi după aia că a căzut pe tine.

Pentru că așa e civilizat, statul să te forțeze să faci lucruri împotriva voinței tale, dacă sunt spre binele tău. De aia există amenzi pentru centură, de aia există limite de viteză, de aia există Inspectoratul pentru Construcții, de aia există avizul sanitar și al pompierilor.

Oare un guvern politic ar fi luat o asemenea măsură fără teama că vor pierde voturi?

 

imobiliare-4

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. E discutabil.
    Clădirea riscă să cadă și pe alții, nu doar pe cei care locuiesc acolo. Unde mai pui că sunt și iresponsabili care în loc să își consolideze locuința în care stau copiii lui, își face alte priorități.
    Atât timp cât nu e un abuz grosolan motivat de alteceva decât siguranța publică, e ok.
    Cred că un plus e faptul că îi va motiva pe unii să nu se mai pună în calea consolidărilor.

    00
  2. Îți dai seama ce fel numără pesedeii zilele până la alegeri? :))) Dacă știau ei ce vrea Ciolos sa faca….mutau alegerile la sfârșitul lui august.

    00
  3. Ah, ce minareli au sa iasa din treaba asta! :) Parca si vad constructori: ‘hai bre primare, scoate si mata blocurile x, y, z ca nesigure, ca o sa-ti fie bine!’. Dupa care ‘oferta speciala’ de apartamente pt cei din blocurile nesigure!

    00
    • cauta statistica cate apartamente s-au demolat in Germania dupa 89. Ceva spre 1000000. E ceva absolut normal.

      00
    • Propun sa nu se mai faca nimic pe motiv de ‘eventuale manareli’. Si daca se darama de la sine cum crezi ca e? Situatie de urgenta, contracte atribuite direct, alea, alea. Ai vrut neaparat sa spui ceva si a iesit o prostie

      00
    • @alexnicolae

      Bun, nu contestăm motivele şi argumentele de ce au trebuit să facă asta (e terenul lor, să şi-l asume) dar te întreb, ca de la român la român, următoarea (repet, fără legătură cu exproprieri, fără demolări, rfără construcţii…): Dacă străinul sare în ocean ca să se înece, musai să facem şi noi la fel?

      00
    • pentru ca nu e asa: nemtii s-au inecat

      00
  4. „Guvernul pregătește o lege”

    Forma aprobata va arata altfel si va fi aplicabila doar intr-un caz din 100k.
    Nu-ti face sperante …

    00
  5. Interesant e ca tot netul abunda de articole cu CE O SA FACA guvernul de tehnocrati. Promovare la greu. Nimic insa despre ce a facut. Comisia de taiat hartii, mega promovare, in final nimic. Si mai toate tam-tam-rile de pana acum, cu nicio finalitate. Dar deh, imaginea asa se creeza, uite domle ce face guvernul, ce harnic e. Ce a facut? In realitate nimic. Doar a spus ca o sa faca si atat. E cineva aici capabil sa vina cu 5 masuri concrete reale pe care le-a luat Guvernul de tehnocrati pana acum si care i-au imbunatatit direct nivelul de trai?

    00
    • s-a cântat fan antena3

    • vezi bre ca ai intrat pe nisipuri miscatoare. Esti de acord cu comentatorii de aici si crezi ca tehnocratii au facut in 10 luni cat psd, pnl, pdl in 25 de ani, esti ok. Ai o parere diferita esti cu Antena 3 si cu Voiculescu si cu Vantu care vrea sa ne ia Posta si sarea.

      00
    • Eu nu-s fanul nimănui, dar mușteriul de mai sus cam are dreptate.

      Hai s-o luăm logic: Ești CEO (prim-ministru) la o companie mare (România) și vii cu o echipă de oameni pe care îi tot schimbi (remaniere) de-a lungul câtorva luni. Lăsând politica la o parte, un astfel de CEO ar fi fost luat la bani mărunți de către acționari (cetățeni) cel puțin bilunar și concediat din primul trimestru. Dacă angajezi oameni pe care-i dai afară în 2-3 luni nu ai continuitate în proiecte, resetezi și retezi perpetuu fluxul de numerar și profitul nu există.

      Întreb doar: s-a făcut ceva în privința fluidizării licitațiilor pentru manualele școlare? Sau la bătrânețe va trebui să mă pulesc cu zevzecii lipsiți de logică ce mă vor servi la supermarket-uri, bănci, ghișeuri sau alte finețuri de-astea?

      00
    • @Marte: prezumtia este din start gresita, din nefericire.
      Un guvern, la modul REAL vorbind, nu este o echipa de top management. Fara un suport politic nu poti implementa nici cea mai mititica schimbare.
      De ce lasa PSD de la ei si nu ii toaca pe oamenii lui Ciolos cu motiuni simple sau de cenzura?
      Din urmatoarele motive, cel putin:
      – ii lasa sa isi faca treaba si eventual isi asuma meritele, promitand (fals) in alegeri ca vor continua si vor face, vor drege. S-au prins si ei ca schimbarile pot aduce potentiale voturi.
      – ii doare la basca de orice schimbare, crezand ca vor face din toamna nu stiu ce majoritate si vor reseta toate lucrurile bune facute pana acum si alea de s-or face pana la alegeri.
      Dupa gogomania propusa de asa-zis-ul primar marioneta de la Sectorul I, inclin – cu tristete – catre varianta II.

      00
    • „Lăsând politica la o parte, un astfel de CEO ar fi fost luat la bani mărunți de către acționari (cetățeni) cel puțin bilunar și concediat din primul trimestru”

      Dar poti sa lasi politica deoparte, in cazul asta?

      Ca sa fiu mai pe limba ta, ce CEO e ala peste care consiliul de administratie se baga in continuu in decizii executive, in punctele critice? Cum altfel s-ar traduce majoririle ultra-generoase de salarii in sistemul bugetar stabilite de parlament in an electoral? Cand guvernul a cerut sa I se indice si sursele de finantare, parlamentul si presedintele i-au ras in nas: e treaba ta sa dai lefuri marite angajatilor si nici sa nu depasesti deficitul bugetar. Cum bine zicea conul Leonida: statul ce treaba are? Sa dea lefuri, asta e treaba statului.

      Sau cum se poate ca sa ti se impuna anumiti directori pe care sa nu ii poti schimba, ca zbori. Vezi ce oameni au fost impusi la Sanatate sau Educatie, niste indivizi pusi acolo doar pentru mizerii (apararea feudalilor din spitale, vezi scandalul Pharma, sau a plagiatorilor) si cat de greu au fost schimbati. Uitat-te la Toba, care e o persoana de neatins. Il dai afara, cade guvernul. Nu uitati, guvenul are nevoie in permanenta de sustinerea parlamentului, nu e chiar de capul lui acolo. Nu exista guvern non-politic. Inlcusiv guvernul asta face jocuri politice, ei trebuie sa intinfa coarda atat cat se poate. Trebuie sa aiba grija de imagine publica, astfel incat niste atacuri frontale din partea PSD (de la blocaj legislativ pana la motiune de cenzura) sa aiba costuri politice prea mari pentru ei.

      Asta ca sa nu mai punem la socoteala ca, in cazul alora care chiar au venit sa faca treaba, ai o munca de 10 ori mai stresanta decat la „concurenta” (piata privata), pentru ca esti pus mereu sub lupa, iar trusturile prietene te cauta si in chiloti. doar-doar gasesc ceva. Si cam de 3 ori mai prost platita. E super usor sa gasesti oameni buni si sa ii tii, in conditiile astea.

      So, despre ce CEO si ce companie vorbim noi aici? Si cum putem sa „lasam politica la o parte”?

      In conditiile date, eu unul sunt multumit ca premierul are in guvern oameni precum Cristian Ghinea, Valeriu Nicolae, Catalin Drulea, Vlad Voiculescu, Mircea Dumitru sau Radu Dudau. E la ani lumina de orice alt guvern avut pana acum in privinta calitatii umane. Daca nu stiti cine sunt oamenii de mai sus, nu-I bai. II gasiti pe facebook :)

      00
  6. Si cand te gandesti ca din toamna iar avem guvern politic si se vor sterge toate lucrurile bune facute de guvernul Ciolos intr-un an….

    00
  7. Zoso, eu am ridicat o problema importanta. Esti liber sa vii cu argumente si sa-mi spui tu de exemplu tu sunt alea 5 masuri luate de tehnocrati care ti-au facut tie nivelul de trai mai bun. Pentru ca momentan, tu esti cel cu Antena 3 aici, care doar arunca cu rahat si argumente ioc.

    00
    • confunzi. eu nu am aruncat cu rahat, tu ești ăla care zice că guvernul nu a făcut nimic.

    • Bah, deci mie tocmai mi-a dat Cocolos un contract pe sub mana, varuiesc copacii din fata palatului Victoria pe o gramada de bani deci am clar un nivel de trai mai bun. Pentru mine e super fain, hai Cocolos! I-am dat si lui partea, dar imi ramane si mie destul. E ok asa, iti confirma banuielile?

      00
    • Ionel – stii care-i problema cu voi? Ca sunteti multi…

      00
    • NOU
      #22

      Mai problematic e că sunt fix ăia care nu ratează în veci vreun tur de scrutin. şi ghici unde pun ştampila cu conştiinciozitate

      00
  8. Daca facea PSD asta, va taiati venele in direct ca incalca dreptu la proprietate, ai dracu comunisti…

    00
  9. Demonstreaza-mi ca ma insel. Arata-mi alea 5 masuri.

    00
    • imediat ce imi spui de ce mailul ăsta e asociat unui profil de feisbuc fals.

    • @Ionel – foarte simplu, pot fi sumarizate instant:

      1. A inlocuit un guvern mafiot care devaliza tara zi de zi
      2. A inlocuit un guvern mafiot care devaliza tara zi de zi
      3. A inlocuit un guvern mafiot care devaliza tara zi de zi
      4. A inlocuit un guvern mafiot care devaliza tara zi de zi
      5. A inlocuit un guvern mafiot care devaliza tara zi de zi

      Nu esti de acord? Arata-mi tu 5 masuri prin care guvernu anterior nu era mafiot si devaliza zi de zi tara. Vezi tu retorica de genul asta e foarte usor de folosit de oricine .

      Si daca tot vrei masuri concrete gasesti aici, minim 5:

      Ordonanta de urgenta nr. 7/2016 – privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport

      00
    • Uite ba sluga 5 masuri
      1. Reducerea birocratiei (ca tot ai zis de comisia aia) – acte pentru indemnizatia maternala (sau cum dracu i-o zice). Si mai important, nu mai petreci juma de viata umbland dupa cazierul vietii. (smai sunt dar nu vreau sa-ti dau totul mura-n gura).
      2. Simplificarea unor proceduri interne ca sa dea dracu o data drumul la niste santiere (cum ar fi Turda – Sebes). Da, stiu sa-i fie rusine guvernului ca n-a terminat in cateva luni autostrada ca sa o simti tu.
      3. Plata cu cardul (online) la ANAF, urmeaza, e in linie dreapta.
      4. Inspectorul Padurii
      5. Informatizarea procesului electoral – sa nu mai fure voturi jegurile din partide, gata cu turismul electoral.

      00
    • @D4n>

      zoso.ro publică (pe bună dreptate) despre cât de prost e ANAF-ul. Ce spui tu acolo cu cardul nu există: dacă nu te poți înțelege față-n față cu funcționarul, ce te face pe tine să crezi că va fi mai bine prin e-mail?

      Cât despre celelalte, jubilația fraierilor: s-a înlocuit ticăloșia cu prostia. Ori cât de bine intenționat ar fi Cioloș, cei pe care și i-a subordonat sunt niște agarici. N-o mai fi lupul paznic la oi (păduri / voturi), dar dacă-l pui pe Dorel să le administreze, efectul va fi cam același. Cine administrează softul și baza de date pentru vot? Au angajat cumva o echipă de 3 experți în securitatea cibernetică și nu știu eu? Dă Cioloș câte 10.000 de euro pe lună salarii, pentru ei? Sau ne rugăm de Team Net de 2X pe an, ca-n cazul REVISAL?

      00
    • @Marte: Un om nepregătit dar bine intenționat poate face mai mult rău decît unul abil dar rău intenționat. Însă, statistic, nu poate fi admis așa ceva.

      00
  10. Slabe sanse ca initiativa asta sa aibe si o materializare, mai ales in an electoral cand masurile astea ar lovi in principal acea patura sociala, nu neaparat cea mai masiva ci cea care se prezinta la vot. Va dati seama ce material de propaganda ar fi, cum s-ar folosi presa de imaginea unei pensionare sau a unei familii cu 5 copii, asistata social scoase afara din blocul construit in toamna anului ’73.
    Apoi, unde ii cazam pe astia pana se finalizeaza consolidarea cladirilor? Oare cate lucrari vor fi blocate din lipsa de bani, conditii meteo, contestari de licitatii si alte rahaturi cu care suntem obisnuiti?

    00
  11. Salut, sunt un bandit român și vreau să dau afară niște #săraci din clădirea mea, dar legea încă nu-mi permite din cauza lui Ion Iliescu. Această măsură mă bucură, o șpagă la primărie s-o treacă pe bulină roșie e mai mică decât orice altceva.

  12. Guvernul nu poate pregati o lege, ci o ordonanta guvernamentala, eventual o ordonanta de urgenta .
    Altfel, să vedem cu trece o lege din asta de curtea constitutionala.Lol

    00
    • Ba da, Guvernul poate pregati o lege. Lol.
      Constitutia Romaniei, Art. 74 – Iniţiativa legislativă
      (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.

      00
    • Da , ai dreptate in sensul asta. Cuvantul „pregateste” ma ducea cu gandul la altceva .Dar, atunci cu atat mai mult nu o vad promulgata, ca ar trebui votata in parlament :), care este PSD.

      00
  13. NOU
    #35

    La chestia asta intra si zugravitul exterior???

    00
  14. ‘Un document redactat la nivelul Guvernului’. Da fuck is this? Ce înseamnă? Că a fost scris în/de către guvern, sau de cineva care se află la același nivel/etaj cu cabinetul lui Cioloș?

    Și de l-am crede pe Thomas Dincă, el are acces așa liber la documentele (presupun neoficiale) care circulă prin guvern?

    00
    • @Eugen
      Daca nu intelegi ce inseamna sintagma ‘Un document redactat la nivelul Guvernului’, ce te face sa crezi ca vei intelege legea?

      00
    • Auzi, poate ai treaba si te retin. Cu cine p*la mea crezi ca vorbesti, cu vreun copil ceva?

      „document redactat la nivelul guvernului” este o expresie generala. Poate insemna orice, de la o nota prin care angajatii sunt rugati sa nu mai fure hartia igienica de la toalete, pana la documentele premergatoare unei remanieri. Ar fi trebuit sa aiba un nume „documentul” asta, proiect de hotarare, nota de fundamentare, ceva… nu „document redactat”.

      Dar, dupa cum ziceam, sigur ai treaba si te retin. Ce dracu’ ma, am ajuns magnet pentru de-astia ca tine? Si pe site la Cetin, si aici…

      00
  15. Eu sincer as vrea o lege ca cei care refuza un loc de munca sa nu mai beneficieze de nici un fel de ajutor social, alocatie, etc.
    Prea multi viseaza salarii de mii de euro, dar nu stiu sa faca nimic si prefera sa stea pe cateva sute de la stat decat sa munceasca, chiar si pe 1000 de lei.
    Daca nu se educa fortat leprele din tara asta, asa o sa fim si peste 100 de ani, pentru ca ei sunt masa manipulabila de votanti.

    00
    • NOU
      #41

      Vezi cazul Vaslui cu 1250 lei pe luna,plus cazare si mese.A scris Zoso mai de mult(nu mult).

      00
    • Exact. Si in Brasov a fost zilele trecute, oameni cu 2 clase, ei vor 3000 pe luna minim. Fmm, aia care se chinuie sa-ti educe odraslele au maxim 1500 si tu stai pe alocatii si ajutor social.

      00
  16. Zoso, confunzi putin lucrurile. Guvernul nu te forteaza sa faci lucruri care nu iti convin spre binele tau, ci pentru a-i proteja pe ceilalti. Nu ca sa nu cada casa pe cei care locuiesc in ea, ci ca sa nu cada pe cei dimprejur, sau sa nu sufere 19 apartamente care vor sa consolideze din cauza unuia care nu are bani, nu vrea, etc. La fel cu autorizatiile alea pe care le-ai dat ca exemplu. Sunt ca sa nu ii otravesti pe altii sau sa arda in localul tau.

    00
  17. nu am inteles vine statul si face lucrarea pe banii lui intr-un timp decent ca la carte, cu firme care nu dau faliment, cu muncitori care stiu sa lucreze si nu o freaca aiurea? si daca lucrarea nu e gata la timp si in termen te despagubesc cu ordinul milioanelor de euro dintr-un fond dinainte stablit cat sa acopere lucrarile de 10 ori? in fine eu as face implozie in casa daca nu as avea bani sa o repar si statul ma obliga. nu am copii nu am nevasta, deci cum se spune se merita ;)) se poate sterge comentariu stiu ca, comentariile nu sunt o forma de dialog social dar sper sa trag un semnal de alarma guvernului!!

    00
  18. Înainte de a aplauda aceste măsuri, ar fi bine să aruncați o privire pe proiectul de HG. Poate veți observa că se pune nu mare, ci foarte mare accent pe asigurarea de locuințe sociale categoriilor defavorizate. Întrucât respectivele categorii nu vor fi în stare nici să plătească apa/gazul/curentul, nici să întrețină locuința și instalațiile din ea la parametri normali, guvernul, în mărinimia și dorința de a face bine, va acoperi el, din fonduri publice, mare parte din cheltuieli.
    Sunt, cred, cel puțin 50 de pagini (din 174 câte are proiectul) dedicate ‘romilor’, care bineînțeles că sunt defavorizați și cărora statul ar trebui să le asigure dreptul la o locuință. Desigur, și cu subvenționarea în mare măsură a cheltuielilor pe care ar trebui să le suporte ‘defavorizații’. Sunt descrise cu lux de amănunte condițiile precare în care trăiesc aceste comunități, lipsa siguranței că mâine vor avea unde locui, lipsa condițiilor minime (apă, căldură) etc. Apoi sunt puse la colț autoritățile locale pentru că nu și-au dat interesul să integreze comunitățile de romi, nu le-au oferit acces la locuințe, nu le-au acordat sprijinul financiar necesar pentru a putea trăi normal, nu le-au oferit educație, nu le-au oferit locuri de muncă. Și se strecoară ușor și ideea de a folosi imobilele proprietate publică ale autorităților locale (case, apartamente, locuințe ANL) pentru a oferi săracilor romi condiții umane. Adică, de exemplu, dacă pentru o locuință socială se plătește o chirie modică, de câteva zeci de lei, dacă respectiva locuință va fi acordată acestei categorii marginalizate și defavorizate, statul va subvenționa (prin vouchere și nu numai) atât chiria, cât și cheltuielile de întreținere. Sau, dacă pentru un apartament ANL chiria este modică pentru cei cu vârsta până în 35 (36?) de ani, urmând ca după aceea să ajungă aproape de o chirie pe piața liberă, autoritățile locale vor fi obligate să atribuie cu prioritate ‘defavorizaților’ aceste locuințe, iar chiriile să se mențină la sume modice indiferent de vârsta beneficiarului. Deci vor avea prioritate cei care nu pot plăti întreținerea.

    Este ceva minunat, de-a dreptul înălțător chiar, să citești despre câte fapte bune vrea să facă guvernul pentru defavorizați. Însă toate aceste subvenții/vouchere/chirii vor fi plătite de… stat. Din bugetul de stat, adică. Nu-i așa că vă bucurați la vestea că impozitele pe care le plătiți, tva-ul și multele biruri care ajung în visteria statului, vor fi direcționate cu prioritate către asigurarea de locuințe categoriilor defavorizate? Nu către educație, sănătate, infrastructură. Noo, păi mai întâi să le creăm romilor condiții pentru a-și menține rata de fertilitate cel puțin la nivelul actual.

    00
    • @Eugen
      Suntem toti in aceeasi oala amice. Daca reusim sa scoatem din saracie absoluta cateva sute de mii de familii de romani, atunci ele vor contribui inapoi in societate, si astfel cu totii vom avea de castigat.
      Un motiv pentru care Romania e pe panta ascendenta de ceva vreme este aparitia clasei de mijloc, care plateste taxe care apoi devin stadion/scoala/drum/canalizare/etc
      Chestii elementare, pe care le puteai gasi singur pe net.
      De fapt problema ta tine de rasa omului, si in nici un caz de conditia lui.

      00
    • @kmlx Pot doar sa sper ca glumesti, atat in ceea ce priveste trendul ascendent al Romaniei, cat si in cazul contributiei la societate pe care o vom simti dupa ce cateva zeci de mii de familii de „romi” vor primi cazare moka de la stat.

      Daca nu glumesti… e grav.

      00
    • sunteți geloase.

    • Da bre, normal ca sunt geloasa. Eu platesc 150 de euro chirie pentru 2 camere nemobilate, fara centrala. Iar „defavorizatii”, in marea lor majoritatate, cel putin in varianta de proiect pe care am citit-o, vor fi „romi”, care vor beneficia moka de cazare in apartamente probabil mai bune (banuiesc ca un bloc ANL nou e mai ok decat un apartament din anii 80). Dar stai, e totul in regula, vor „contribui inapoi in societate”. Oare cu ce vor contribui?

      00
  19. … Bai cum adica evacuare cu forta ? Pai si unde sa stea oamenii aia ? Boschetari ?
    Adica, nu inteleg: vor fi asigurate alte locuinte temporare, sau cum ?

    00
  20. nu e treaba guvenului sa faca legi, FFS…

    00
  21. Vali, comentariul meu de azi-noapte sa inteleg ca e din categoria celor „care iti strica buna dispozitie”? Zi-mi te rog, ca sa stiu sa-mi mai bat sau nu tastatura comentand pe aici :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube