Guerrilla a murit un pic – Dobro, Mihaiu, Vîntu

Îmi mențin declarațiile de aici, din 2011, și plusez cu:

Licența o să o ia probabil tot Mihaiu și Dobro, că doar cine mai vine cu Vîntu în spate? ( mă scuzați pentru glumă) M-am bucurat prea devreme se pare. Neoficial, din surse bine ascunse, toată șmecheria e o manevră prin care domnu’ Vîntu își ia înapoi licența Guerrilla din curtea Realitatea unde o puseseră Cațavencii în goana lor după bani și glorie. Deci acum Realitatea pierde licența dar o să o ia … Vîntu prin avatarurile lui, Dobro și Mihaiu, pe cine știe ce firma nouă și fără datorii. Ocazie cu care probabil se va declara și o mică insolvență a firmei Expresiv SA, pe care evoluează radioul acum, care are deja o groază de datorii, încă de acum 2 ani când eram și io încă pe acolo. Dar mă rog, e posibil să mă înșel. Ce știu eu … Nu ? Radioul societății civile … Sinistră glumă. (sursa)

Mai vreți explicații? Of, Doamne…94,8 e frecvența Fun Radio, pe care a luat-o Guerrilla. Guerrilla s-a unit cu Cațavencu și B-24-FUN și Cotidianul într-un cochet trustuletz, în care a lucrat și Simona Tache. Trustuletz pe care l-a luat Realitatea, iar frecventa a luat-o tot ea. Și au trecut anii… Elan Schwartzenberg a cumpărat el Realitatea și a văzut Vîntu că e bine. Căci ei erau prieteni. Guerrilla funcționa într-un fel ciudat, la marginea legii. Așa am lăsat-o eu. Dar între timp domnu’ Gușă s-a încordat, a dat Realitatea in judecată (și cine îl poate condamna, nici mie nu îmi convine realitatea uneori) că pasămite era cu multe datorii la dumnealui. Și atunci se băgă Realitatea în insolvență, acu’ vreo doi ani jumate. Apoi d. Gușă a vrut ca să desființeze radioul și să îi ia frecvențele, acum câteva luni, dacă îmi aduc aminte, care radio, prin Expresiv SA, era controlat tot de d. Vîntu. Dar Expresiv SA era și ea cu datorii grele, așa grele că deși radioul era de vânzare de vreo doi ani, nimenea nu voia să îl cumpere ca să nu i-l dea d. Vîntu cu tot cu datorii. Și atunci, fiindcă trebea să scape cumva fără să le plătească, cineva de la Realitatea face o „greșeală”, Realitatea pierde frecvența, dar ce să vezi, peste 45 de zile, aceiași minunați Mihaiu și Dobro vin cu o firmă nou nouță, fără datorii, poate a lor, poate a dlui Vîntu, si iau frecventa înapoi, conform declarației dată deja de d-na președintă a CNA, Laura Georgescu. Și deși aceste fapte sunt toate publice, punerea lor cap la cap pentru cine are nevoie de explicații va însemna probabil că nu voi mai lucra o vreme în presa română – PLINĂ DE MINCIUNĂ!!! Vorba lui Villon tradus de Vulpescu – atâta rău … (sursa)

Mă uitam, săracii sunt pe locul 10 în topul posturilor radio din București de atâția ani și, în afară de a fi înfumurați nejustificat, n-au făcut nimic pe tema asta. Mă rog, în afară de datorii și de mirosit bășini, uneori pe cele proprii, alteori pe ale altora.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Salvati Radio Guerilla! Astept lume la Universitate ca sa marsaluim prin Bucuresti!

  00
 2. @PHNC

  Dupa mars trebuie organizat si un referendum pe aceasta tema.

  00
 3. bah, nu o fi guerrilla cel mai cel radio din lumea asta, insa fata de alte mizerii gen zu sau 21, e cel putin decent.

  00
 4. deasupra tuturor subtilitatilor politico-mafiote descrise aici sau poate total pe langa, asemeni lui @razvang si eu tot muzica o apreciam.. sunt la o varsta la care pur si simplu nu pot da drumul la radio in masina de inflatia manelelor pop..

  00
 5. Chiar nu mă interesează ce spune Vintilă sau alții, nu am treabă cu politicul. Poate că este adevărat, poate că nu, dar who cares?

  Guerrilla este unic în radioul românesc prin muzica pe care o dau. Atât. Gusturile nu se discută, da?

  00
 6. exact, nu aveau pretentia sa fie in tot, iar prezentatorii nu sunt mereu infumurati

  00
 7. Sunt un radio de nisa, asa se recomanda ei…nu poti sa ceri de la un radio de nisa sa fie in top.

  00
 8. Postul de radio preferat nu despinde de chestiuni politice. Este ca si cum cei care prefera manelele pop de la radio zu nu ar asculta radio zu pentru ca Buzdugan si Morar sunt niste cretini.
  Cert este ca fara Guerilla undele radio vor fi mai pustii si mai neinteresante. In Timisoara nu exista alternativa decat Radio Campus care uneori au muzica prea dubioasa si nici receptia nu e buna in toate zonele orasului.
  Deci sustinem Radio Guerilla!

  00
 9. Ar trebui sa adoptam fiecare cate un „guerrillero”. Sa-i dam de mancare, sa il scoatem la plimbare. Daca la maidanezi se poate ar trebui sa se poata si la jurnalisti. Mai ales ca astia (doamne fereste!) nici nu sunt 65000+

  00
 10. Ma intriga un pic Vintila, nu stiu ce l-a frustrat, dar mi se pare dubios faptul ca scuipa unde a mancat…

  00
 11. daca se inchide Radio Guerrilla o sa fie tare nasol. Cu ce ramanem? cu mizeriile de radio zu, piss fm cu alex velea, disconnect-r ai ceilalti rahati?
  Si apropo, gusturile nu se discuta, dar se comenteaza.

  00
 12. @Rasta, mai merge Campusu’ in Tm?

 13. In balta fm-ului din RO cred ca Radio Guerrilla ofera o alternativa. Contestat, pus la colt, banuit de conspiratii sau hipsterism, pentru mine este o sursa de relaxare si buna dispozitie. Sper ca pauza sa nu fie foarte mare

  00
 14. Fata de mizeriile din FM-ul romanesc gen Radio 21, Zu sau ProFM asta parea mai ascultabil. Pentru mine nu e o tragedie insa mi-ar parea rau de disparitia lui. Vali, asculta si tu BBC Radio 1 si fa o comparatie cu ce e la noi. O sa plangi.

  00
 15. Mai arunca un ochi pe feisbucu lu vintila, ia-ti si popcornul ca merita 🙂

  00
 16. Nu ai nimerit-o cu articolul asta. Eşti un om mult prea inteligent să te bucuri, chiar dacă ai avut pe undeva dreptate. Cu ce rămânem? Cu mizeria de Buzdugan? Cu 21 unde Craioveanu si-a siluit isteric simţul raţiunii, orice iese din gura lui fiind cu sau despre ceva sex? Poţi avea ce vrei tu cu Dobrovolski, dar Guerrilla, muzică lor, matinalul lor sunt unice. Şi nu vei găsi prea mulţi susţinători pentru prostiuţa pe care ai scris-o. Salut

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.