gsmul o ia la fund

COMUNICAT DE PRESA
Guvernul recunoaste nocivitatea antenelor GSM
Informatie furnizata de: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din România
Data: 19 Iulie 2006, Bucuresti

Antenele de telefonie mobila amplasate pe imobilele de locuinte pun în pericol viata si sanatatea locatarilor. Guvernul României recunoste nocivitatea radiatiilor electromagnetice neionizante emise de antenele de telefonie mobila, prin Ordonanta nr. 2/2006 din 12/01/2006, publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 57 din 20/01/2006, privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2006, care prevede :

Art. 16. – (1) Spor pentru conditii vatamatoare, de pâna la 10% din salariul de baza, se acorda functionarilor publici care desfasoara activitate în autoritatile si institutiile publice în care functioneaza instalatii care genereaza câmpuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de înalta frecventa, statii de bruiaj.
(2) Categoriile de functionari publici, cuantumul sporului prevazut la alin. (1) si conditiile de acordare se stabilesc, în limitele prevazute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevazute în bugetul aprobat.
(3) Locurile de munca pentru care se acorda sporul prevazut la alin. (1) vor fi stabilite pe baza buletinelor de determinare emise de catre autoritatile abilitate în acest sens.

Având în vedere cele mentionate mai sus facem un apel catre Consiliile Locale din tara privind adoptarea unor Hotarâri de Consiliu prin care sa se interzica amplasarea antenelor de telefonie mobila pe imobilele de locuinte.

„Consideram a fi deosebit de utila realizarea de catre Directiile de Sanatate Publica a urmatoarelor determinari: inductia magnetica, curentul de contact, intensitatea câmpului electric, intensitatea câmpului magnetic si densitatea de putere, marime care pot fi masurate direct conform Art. 3, Punctul 4, litera i din Ordinul nr. 1007/2002 din 13/12/2002 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 929 din 18/12/2002, privind aprobarea Normelor de reglementare a nivelurilor de referinta admisibile de expunere a poplatiei generale la câmpuri electromagnetice cu frecventele de la 0 Hz la 300 GHz” , a declarat Costel Stanciu, Presedinte APC România.

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor Romania
Bd. I C Bratianu nr 34, et 4, ap 19
Bucuresti, Sector 3
www.apc-romania.ro

tnx to manafu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.