Grătare simple – Kring vs Landmann Grill Chef

La un moment dat am zis să alternăm grătarul cu gaz cu unul pe lemn, pentru simplul motiv că am tăiat niște pomi (un vișin, un corcoduș, un brad), plus lemn rămas de la vechiul proprietar de la diverse lucrări, plus un gard de la care mi-a rămas lemnul.

Așa că am luat un Kring de 54 lei, care era simplu și ieftin, dar care avea limitările lui. Una dintre ele era că grătarul ăla nu stătea prea bine și a trebuit să îl priponesc cu un băț, apoi dacă ploua nu avea pe unde se scurge apa, iar cea mai importantă problemă pe care o am cu el este că noi facem grătar fix cât mâncăm, și îl facem frecvent (nu e eveniment), așa că ne place proaspăt. Fiind un pic mai mare decât ne trebuie, am ajuns la soluția făcut jar potrivit și apoi dat tot într-o jumătate a grătarului, sub carne.

De asta am trecut zilele astea la un Grill Chef Landmann 11339 de 120 lei, care rezolvă problemele, jarul adunându-se în mijloc. Și are și capac, să nu mai plouă în el, ci doar pe el.

Altfel, ăsta e cel mai bun clește de grătar: e ușor, e ieftin, nu ruginește, se spală rapid. Și le-am testat pe toate înaintea lui: ăsta a ruginit instant și la un moment dat nu mai scoteam jegul de pe el nici cu buretele de sârmă, ăsta e interesant, dar greu și nu apucă mereu bine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Capacul ala e sa afumi nu sa nu ploua. Recomand Weber MasterTouch GBS.
    De acord cu clestele, ala e cel mai bun si din punctul meu de vedere.

    00
    • Corect.
      Decât să dai 120 de lei pe un grătar de 43 cm diametru, mai bine mai pui 1300 de lei și-ți iei unul din ăsta, care are avantajul că e de 57 cm, că tot ai zis că îți trebuie ceva mai mic.

      :|

      00
    • Recomand gratarul ala asa in general, nu in special pentru problema lui Vali. Dar chiar si in situatia asta:
      – pretul nu e chiar asa mare. Eu l-am cumparat cu 200eur, trebuie doar sa astepti oferta;
      – durata de viata e mare. Il tin afara de 2 ani si il folosesc intensiv. Daca il curat si strang niste suruburi e ca nou. Efectiv ca nou, nici macar un surub nu a ruginit;
      – problema lui nu e neaparat dimensiunea ci dimensiunea intr-un anumit caz de utilizare. GBS are niste cosuri de carbuni care permit sa limitezi zona de gatit ceea ce iti permite sa gatesti pentru putini oameni. Dimensiunea mare ajuta cand vrei sa afumi niste coaste sau o bucata mai mare de porc (pulled pork ftw).

      00
  2. Kring e marcă deținută eMag etc. Ca si A+ sau Starlight. E bine să nu aveți multe așteptări de la astea. Imită oarecum produse mai cunoscute dar nu prea le au cu calitatea.

    00
    • tot in china sunt facute stai linistit.
      sunt niste bucati de tabla, ce calitate vrei

      00
    • Niște bucăți de tablă se pot îmbina bine sau prost, de exemplu.
      Dar Kring, A+ și Starlight sunt nu doar grătare.
      Eu am luat un ventilator Starlight metalic. După 2 săptămâni a crăpat. Mi-au dat altul. Cât a ținut? 2 săptămâni. Acum sunt la al 3-lea. Nici nu l-am mai pornit, că știu exact cât o să țină.
      Altul Qilive de la Auchan încă merge după 10 luni. Cam asta e diferența, chiar dacă „toate sunt făcute în China”.

      00
    • Qilive sunt chiar bune, raportat la pret….

      00
  3. Visinul ala mai bine il folosesti la afumat decat sa il pui pe foc.

    00
  4. Daca folosesti carbuni poti incerca si asta https://www.dedeman.ro/ro/aprinzator-de-carbuni-landmann-tabla/p/7025035 . Dureaza mai putin sa ii aprinzi si iese mai putin fum.

    00
    • Nu stiu de mai putin fum, dar in 10 minute am carbunii aprinsi cu chestia aia. Cea mai misto inventie.

      00
    • Cu chestia asta am afumat un porc întreg.
      Am pus jar și am umplut-o cu lemn de cireș verde, ud, tăiat pe ninsoare. Am pus o tablă deasupra că sa regleze tirajul și alimentam odată la 3 ore, fără rumeguș fara grijă că ia foc afumătoarea.

      00
  5. Daca tot s-au adunat cunoscatorii pe aici.

    Un gratar argentinan(cu jgheaburi inclinate in loc de tije) gasesc pe la noi? Simplu fara inaltime reglabila.

    00
    • Da, la ambasada Argentinei.
      Nu m-am putut abtine, sorry.

      00
    • Ce vrei tu am vazut pentru gratare cu roca vulcanica (care sunt foarte scumpe). Incearca cu o tava de fonta cu scurgere, inclinata. Ar trebui sa aiba mai mult sau mai putin acelasi efect. Dezavantajul e ca pierzi din aroma dar pe de alta parte nu iti mai iau foc carbunii de la grasime.

      00
  6. Vai, cum, îi daţi copilului carne tocată? Se ştie că specialiştii recomandă să mănânce mici doar după 18 ani, când poate să stingă legal cu bere!

    00
  7. Ai mei pentru că locuiesc la țară, cumpară lemne pentru încălzire. Prin urmare, grătarul de serviciu e unul “făcut la uzină” pe vremuri, și, ați ghicit, este folosit cu lemne. A văzut multe la viața lui, mai ales pe Valea Prahovei, pe vremea când nu năvăleau bucureștenii (noi fiind ploieșteni), dar parcă aș vrea ceva mai modern, și cu mai multă precizie. Banuiesc că astea descrise în articol merg doar pe cărbuni?

    00
  8. Bo$$,cacaturile alea nu sunt gratare,sunt petarde.Un gratar adevarat are grilajul cat mai gros in diametru,nu stiftul ala din poza prin care iti cad micii.De ce crezi ca prin piete au gratare din alea suedejesti cu grilajul gros?De prosti?Ia un aparat de sudura,niste fier de 8 ,cornier si iti faci in beci cel mai tare graitar din lume!

    00
  9. Cam in fiecare weekend vin unii cu grătare în parcare la Romradiatoare, făcute cu fier gros ca pe deget și tabla de tanc. Aveau inclusiv grătar&smoker American style la vreo 1000 lei.
    In târgul celălalt, la Roman vindea unul un Weber cu 100 lei, am trecut pe langa el ca boul, îmi vine să-mi dau pumni.

    00
  10. Cu 130 de lei iei un gratar solid care te tine minim 10 ani daca ai grija de el.
    https://www.olx.ro/casa-gradina/gradina/mobilier/bucuresti/#c7b47579d0;promoted

    00
    • man, confunzi grătarele în stilul ăla (care costă vreo 500 lei) cu grătarul ăla. n-are cum să coste 130 lei un grătar din ăla de care crezi tu că sunt grătarele alea.

    • de la el am luat si eu si dupa 2 ani inca e ok. nu s-a deformat sau ruginit

      00
    • Robert, unul din ăla de care zici tu că nu a ruginit am pregătit eu să arunc acu’ 2 zile. Are mai puțin de un an, dar a stat în ploaie peste iarnă. Dacă îl vrei e a al tău, 3 picioare le-am desfiletat unul l-am tăiat cu flexul că nu voia altfel. Un punct de sudură și e ca nou. Da’ ruginit tot.

      00
    • criserb, multumesc dar nu as avea ce face cu el…il folosesc de 5-6 ori pe an cand ma duc pe la tara. ce-i drept ca dupa ce il folosesc il curat si il bag in magazie

      10
  11. Am modelul din anunț de 2 ani când l-am luat cu 120 de lei. Nenea care le face are atelier de metalurgie si sunt făcute cu simt de răspundere din tabla groasa. Daca nu il lași in ploaie sa rugineasca nu are ce sa se strice la el. Înainte am avut două din astea de tabla ca ala din poza ta. Daca le încingi tare se deformează si le mănâncă repede rugina. Mai mult de un sezon nu duc si se fac si urate după ce se arde „vopseaua” de pe ele.

    00
  12. Nu ca ar conta, dar mie imi place gratarul rece, si preferabil a 2-a zi. Parca intra mai bine in carne aromele.

    Am avut 3-4 gratare pe stil „ieftin”.

    Faceau treaba, dar tinicheaua e tot tinichea, asa ca fiecare s-a „mancat” in maxim un an, probabil din cauza caldurii intense. Am pastrat grila de la ultimul, si o iau cu mine la camping. Picioarele gratarului sunt 3-4 cutii de bere umplute cu apa si tarana, sau pietroaie.

    Am pastrat un gratar cu gaz la care n-am mai gasit arzator, si-l folosesc pt gratar de lemn/carbune. E din tabla de inox iar grila e de otel inox groasa cat degetul mic. Dupa 10 ani de stat in ploi si zapezi, arata stainless.

    00
  13. Vand neamurile mele niste gratare din aluminiu, cele mai adevarate ii gasiti deobicei cu magazinul mobil pe la margini de sosea.

    00
  14. uite ceva facut de batranu meu, dintr-un fund de butoi de bere
    https://ibb.co/e1JKXS
    https://ibb.co/ggqYsS
    https://ibb.co/dtdxK7

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile