Grătar Landmann GrillChef Kettle

După un an de folosire intensă, vechiul meu grătar a cedat. Am zis să ascult părerile tuturor și să nu îmi iau ce vreau de fapt, un grătar de beton/cărămidă, pentru că sunt idiot, și am luat un grătar care nu-mi place deloc: Landmann GrillChef Kettle. 500 lei.

Grătarul e dintr-o tablă groasă, e stabil, dar…

  1. capacul ăla nu stă deloc bine pe bază.
  2. agățătoarea de capac e stupidă.
  3. cana mi-a căzut o dată când puneam capacul.
  4. grătarul de pus cleștele și/sau farfuria e prea jos.

Altfel, ideea cănii e genială.

Varianta video:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. specialistii aia stau la bloc, daia ti-au recomandat asta. tu ca stai la casa, nu stiu cum de n-ai pus mana pana acum sa-ti construiesti unul.

    00
  2. dacă e cineva din brașov care îl vrea, să ne vedem să îl ia.

  3. Din nefericire ce e bun e scump. Un primo ceramic e o caruta de bani. M-am uitat 2 luni la el si la final tot 500 cu ceva de la metro am luat.

    00
  4. Macar are roti de offroad poti sa il tragi dupa tine pina pe Timpa ca sa faci niste coaste in sanul naturii!

    00
    • Stiu ca ai fost ironic, dar las o remarca pe un ton serios aici (ca mai citesc si altii): nu ai voie sa faci focul in padure! Nu mai devreme de luna trecuta a fost un mic incendiu pe Tampa.

      00
    • ba ai voie dacă te cheamă sanziana negru și participi la campania salvăm planeta și vrei să te încalzești cu plastic

      00
  5. Bai sistemul asta de gratar nu e rau. E cel mai eficient dintre toate si extrem de versatil (vezi gatire cu sursa de caldura indirecta, afumat) dar, produsele Landmann sunt niste copii ieftine dupa produse de calitate. Eu atunci ti-am recomandat un Webber, pretul fiind peste dublul celui Landmann, dar si calitatea extrem de buna. Nici una din problemele subliniate de tine mai sus nu le am cu Webberul vechi de peste 4 ani. A fost tinut exclusiv in curte, la inceput protejat de husa, dupa care nici atat. Inca nu are puncte de rugina si nici tabla nu s-a subtiat. Pe de alta parte, daca iti doresti un gratar de gradina (cele construite din caramizi) go for it, impreuna cu adeziv la tub, este un proiect de bricolat chiar misto pentru o zi doua.

    00
    • modelul asta il am, doar varianta mai veche (singura diferenta este cana, care la modelul nou pare mult mai bine construita) https://grill-expert.ro/produs/gratar-pe-carbuni-master-touch-gbs-e-5750-gri-fumuriu-weber/

      00
    • Adeziv pentru beton presupun, rezistă la temperatura mare?

      00
    • +1 pentru Webber. Tocmai remarcam ca al nostru (9 ani +) nu are nici macar o urma de smalt sarit sau rugina. Tinut numai afara, complet neprotejat, folosit relativ intens pe vara.

      Parintii au un Landmann luat pentru ca semana cu al nostru. In primul rand ca se simte diferent ala tabla numai cand pui mana sa il ridici. Al nostru cred ca e dublu ca greutate. In al doilea rand, la nici 2 ani de cand l-au luat, arata de parca a trecut razboiul peste el.

      Dar da, pretul a fost dublu la acelasi diametru.

      00
    • +1 pt Weber.
      Am un GBS de 57 pentru hranit o trupa mai mare (gratare de weekend cu familia extinsa / prieteni) sau pentru copt diverse (vinete, ardei, etc) si unul mai mic folosit cand avem chef de gratar si suntem doar noi (2+2).

      00
    • +1 pentru Weber. Am un electric q1200 de vreo 6 ani si un Genesis 2 pe gaz de vreo 2 ani. Perfecte ca in prima zi

      00
    • + 1 pt. Weber. Electricul meu q2400 se tine la fel de bine ca in prima zi, dupa 4 ani de folosire intensa. Nu vreau sa am gura aurita dar pare indestructibil…

      00
    • @excpa : cana e buna dar iti face jumatate din carbunii pilaf ( partea de jos). La 2 ani oricum trebuie schimbata, chiar daca ai grija de ea se cam duce. Eu am luat inlocuit-o cu looftlighter e foarte misto.

      00
  6. Pe mine m-a dus cam 1500 de lei, turnat fundatie jos de vreo 10-12cm cu plasa de fier in ea. Caramida cu gauri, blat turnat tot asa cu plasa de fier. Am blat de lucru stanga dreapta acoperit cu granit + o placa de granit pusa capac. Am slefuit cu flexul si panza de piatra toate caramizile. Se vede foarte frumos. Am spatiu de depozitare sub el si de curand am aplicat si o solutie de impregnat klinker si ceramica de la Mellerud. Daca ai nevoie de inspiratie iti pot da poze.

    00
    • Ce cărămizi ai folosit? Samota?

      00
    • Caramizile de samota sunt la interior unde ai focarul.
      Am luat caramizile de la brico cu 1,27 bucata. Dar nu sunt caramizi pline ci sunt cele cu gauri la interior ( nu rotunde ).
      Mesterul a cerut 700 de lei si am platit inca 800 pt restul de materiale. Plasa de otel o aveam eu deja. Are cam 4m inaltime.

      00
  7. Unul construit de la zero am înțeles că se duce în 2000-3000 lei, nu mizeriile alea prefabricate din magazine la 1000. Dar după aceea stai cu plăcere lângă burgerii ăia vegetarieni.

    00
    • Termina ma cu tampeniile si sumele astea ridicole pentru uz casnic , am cumparat din comert si nu are nici un fel de problema merge de rupe .

      00
    • Un gratar/cuptor/plita all in one de 3m latime/1m adancime si 2.4m inaltime hornul costa cam 3500-4000 lei. Materiale plus manopera. Nu e chiar ieftin, daca vrei sa tina ceva mai mult decat unul din asta din tabla de 0.7mm. Apoi realizezi ca nu prea e utilizabil asa cum se prezinta, sub cerul liber, cum a facut un vecin al meu. Simti nevoia unui acoperis de terasa, usor, sa nu te ploua cand ai o oala cu varza sau sarmale pe plita. Basca niste pavele pe langa el, ca totusi vrei sa stai pe ceva tare, nu in iarba sau pe noroi. Asa ca mai decartezi vreo 3000 de lei, materiale plus manopera. Serios, vecinul meu are acum un cuptor/gratar/plita/afumatoare cu terasa la vreo 7000 mii lei. Terasa i-am facut-o eu.

      00
  8. dintre cei care aveti gratar de caramida, ce recomandati si ce nu ?

    00
  9. Mi-am construit singur grătarul de cărămidă din curte și ar trebui să îți pot răspunde, dar nu înțeleg întrebarea…

    00
  10. Încă nu e gata. Mai trebuie niște granit și să-l lacuiesc.

    https://imgur.com/gallery/dSH167A

    Asta dacă ai spațiu

    00
  11. Pai, toata lumea iti recomanda gratar Weber, si tu ai decis sa iti iei Landmann…

    00
  12. Am si eu unul exact la fel din Metro, marca lor, nu-i rau dar nu inteleg distanta mare dintre gratarul pe care pui carbunii si cel de deasupra cu carnea, eu l-am adus mai sus pe cel pentru carbuni cu vreo 50 mm si e mai bine, singura problema ca de la temperatura acesta s-a deformat.

    00
  13. Vezi ce se intampla daca bula ta nu e de saraki.

    se intrec sa iti explice cat de fraier esti ca nu dai minim dublu pentru un gratar, numa rob rainforzi.

    00
    • @alxzen: daca faci 30+ gratare pe an si tii la calitatea produselor pe care le bagi in gura (ca doar alea conteaza, plus ce tragi pe p..) asculta un sfat din batrani si mergi pe Weber.

      Altfel, orice gratar de frigider / plasa de Buzau pus(a) peste 2 caramizi, potoleste foamea. Mai trebuie doar niste vreascuri si ceva de parlit.

      00
    • un porc, un mitic…

  14. Grătar am, mulţumesc de ofertă, aştept giveaway la grămada aia apetisantă de lemne din spatele lu’ @vali când mai filmează vloguri.

    00
  15. Eu folosesc si recomand la toată lumea:
    Kamado Joe barbecues Classic II Grill + 2x Charcoal + FireStarter https://www.amazon.fr/dp/B07CSTSYDD/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_FmcNDbYSAD161

    00
  16. La 1500 de euro fara transport, mai bine construiesc un foisor cu tot cu gratar

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube