Glovo sunt fomiști și disperați

Simt și ei că au rămas în urmă și în loc să se spele, au ales să meargă mai jos, asociindu-se cu Betano. Că așa faci când ți s-a dus vestea că ești în halul în care ești, mergi la rupere, măcar să mai scoți niște bani înainte să închizi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Și tazz nu e in acelasi hal?

    • Mai praf, macar de la Glovo ajunge mancarea calda.

    • Nu știu ce e cu cei de la Tazz, îi uită ăl de sus pe drum, ori probabil livrează și frigidere și de toate deodată. Aveam într-o zi chef de un experiment și am comandat o pizza de la un local de literalmente peste bulevard de mine (apropo de „comandați voi de la restaurante care se află la distanțe prea mari”); a durat aproape două ore să ajungă :))

      Bolt în schimb, vin și în 15-20 minute, cum or reuși? Glovo sunt ok, mai puțin că la ei se întâmplă cel mai des să se rătăcească vreun cetățean din ăsta nou, sau să nu se priceapă să sune la interfon, dacă am treabă și nu am timp să îi caut prin spatele blocurilor nu mă risc.

    • @M., in ultima vreme cei de la TAZZ asteapta sa se adune cate 3 comenzi la acelasi restaurant si apoi se duc sa le ridice si sa le livreze. Probabil de aici si termenul mare de livrare, desi restaurantul era peste drum.

    • @Andrei G: sunt convinsă că așa e, dar mi se pare că celelalte două platforme au un sistem de gestiune a comenzilor mai bun. Adică și dacă sunt 3 comenzi, nu are niciun sens să meargă la ceilalți înainte să vină la mine care sunt cel mai aproape, nu?

    • @M., probabil ca vin la tine prima data, fiindca esti mai aproape. Dar problema este ca inainte de a ridica mancare si a o livra, asteapta sa se adune 3 comenzi la restaurantul respectiv.

    • @Andrei G., O pizza din asta de restaurant de cartier congelată e gata în 15 min și prețul e suficient de mic cât să aibă multe comenzi. Nu e asta, că îi văd pe hartă cum pleacă într-o direcție total opusă, și când ajung la mine nu mai au nimic altceva în geantă. Poate o să zici că restul sunt în mașină, dar cei cu bicicleta sigur nu lasă alte comenzi atârnate pe ghidon să vină la mine cu cutia de show off :))

      Am pățit o dată să îmi arate timp de vreo 3 ore comenda în livrare, am așteptat tot așa de curiozitate să văd cât mă lasă :D dar începusem să îmi fac griji că o fi pățit ceva curierul și am contactat support-ul. Ce se întâmplase, tipul își băgase pl în comanda mea de la 23 noaptea și s-a dus acasă să se culce, dar a uitat să închidă aplicația. M-au întrebat dacă vreau să refac comanda sau banii înapoi, am ales prima variantă, a ajuns în 25 de minute, all good.

      Eu nu prea iau chestiile astea în serios și am mereu provizii de chestii just in case, nu ajung să înjur că de ce nu vine omul, fiindcă n-am aflat la 30 de ani că ți se face foame în fiecare zi :)) Dar nu îmi place nici mie să pățesc glume pe banii mei prea des, totuși.

    • @M., nu stiu. Eu nu am vazut niciodata sa ridice comanda de la un restaurant de langa mine, sa plece la 2-3 km distanta si apoi sa se intoarca. In schimb am vazut situatii cand a ridicat comanda de la un restaurant si apoi a oprit de 2 ori pe traseul catre mine. Si am presupus ca automat mai avea clienti pe drum.

    • @Andrei G, eu fac aproape zilnic cel puțin o comandă de dinainte de pandemie (urăsc să pierd timpul la cumpărături, order again și gata), am avut ocazia să întâlnesc tot felul de situații, și ziceam de ce personal prefer un serviciu în locul altuia. :)

    • @M., mie mi s-a parut ca ai pus o intrebare:
      „Bolt în schimb, vin și în 15-20 minute, cum or reuși?”

      Si am incercat sa-ti explic care este motivul pentru care cei de la Tazz intarzie. Pe scurt, se intampla asta fiindca au o strategie proasta pentru clienti, strategie ce prioritizeaza livrarile multiple.

  2. Nu imi e clar ca nu folosesc aplicatia Glovo. Care sunt mai exact problemele cu ea/compania Glovo?

  3. În fond, știu și ei de apetitul și foamea românilor și apelează la tot felul de tertipuri pentru a te face să comanzi constant mâncare… Ce mai contează livratorii asiatici.

  4. S-a întâmplat ceva grav și n-am prins eu șpilul?

    • Le-a pus gând rău Uniunea Europeană. Urmează să fie adoptate niste măsuri care dau direct la temelia acestui tip de business (măsuri vizează protecția legală a lucrătorilor).

  5. NOU
    #15

    Pana sa incep rezidentiatul, mai fac Glovo ca si curier un pic.

    Cateva remarci:

    1. Azi la Mc eram singurul alb dintre curieri. M-am simtit ca Eminem.
    2. Glovo ia in jur de 40% din vanzarile nete de la magazine si cere de la clienti sa plateasca transportul.
    3. Mie pe bicicleta mi se aloca curse de 6-8 kilometri in medie, foarte foarte multe urcari, in timp ce multi curieri cu masina sunt tinuti in zona de centru cu comenzi de 2-3 km. S-a raportat extrem de mult aceasta situatie si nu s-a schimbat nimic, cel mai probabil nu se doreste pentru ca e f greu sa atingi bonusurile. Cu tot respectul, dar daca urcarea e prea grea, chiar si in conditii de bicla electrica, o sa merg pe langa ea, pentru ca nu-i stric motorul pentru 11 lei.
    4. Daca vedeti pe harta ca livratorul o ia intr-o directie diferita, cel mai probabil are 2 comenzi puse in parti diferite de oras… Asta inseamna ca acel livrator va avea 1 leu in plus la valoarea comenzii, plus diferenta de kilometri, chiar daca cei 2 clienti au platit teoretic taxe de livrare separate.
    5. Tips-urile in aplicatie nu intra instant, intra dupa cateva ore.
    6. Support-ul pentru curieri e la fel de eficient ca chatbot-ul emag. Adica jalnic.
    7. F multi curieri straini care, desi muncitori, nu vor sa invete nici macar engleza. Exceptie la nepalezi, care multi sunt ff ok si invata rapid chiar si cuvinte in romana.
    8. Se dau mult mai putine tips-uri ca in anii precedenti. Acum nu ca astept, dar cumva mi se pare absurd ca fix oamenii care se lauda in alte anturaje cat de multi bani fac sa nu lase nici doi lei in conditiile in care stau in varful dealului.
    9. E multa lume din diferite arii care face curierat part time. Pe mine m-a scos din rahat in studentie, mai cunosc pe cineva care termina rezidentiatul si care va face full time pentru ca e mai rentabil (are un scuter bun si face pana la 450 de lei pe zi)

    Overall, la Glovo nu le pasa de curieri. Ce v-am zis sunt probleme de ani de zile si nu s-a facut nimic pentru ele. De asta este un rulaj f mare. Iar clientii, restaurantele adica, mai ales la inceput, primesc multe comenzi, dupa care sunt coborati din primele pozitii, cu posibilitatea de a plati pentru afisarea in primele pozitii, dar asta pe langa cei aproximativ 40% ceruti din veniturile facute in aplicatie.

    • >> mi se pare absurd ca fix oamenii care se lauda in alte anturaje cat de multi bani fac sa nu lase nici doi lei

      Dar tu lasi ceva la restaurantele de unde ridici comenzile? Tip-ul se imparte intre toata lumea, de la ala care iti aduce mancarea la masa (in cazul asta tu) pana la bucatar.

    • Si eu am fost surprins sa aflu ca tocmai oamenii cu bani nu dau bacsis la livratorii de mancare. Daca tot comanzi poti sa dai un 5 lei nepalezului care a venit din cealalta parte a lumii sa fie sclavagit de un patronache roman sa-ti aduca tie shaorma.

    • Nu ca asa fi om cu bani, dar nu prea mai las bacsis de cand a aparut chestia cu bacsisul reinut de samsarii care ii angajaza pe nepalezi.
      Daca am marunt le dau cash, dar de cele mai multe ori nu am, asa ca asta e. Nu vom rezolva noi problemele socio-economice ale unei Asii intregi cu aia 5 lei.
      De curand am avut parte si de un nene foarte jovial care mi-a refuzat bacsisul spunand ca e pocait.

    • tg-mures, iasi ?

    • @Radule, ești cârnat… Dar să nu mai aibă nici pretenția, atunci, când este ploaie, ninsoare, caniculă etc. ca și curierul să ajungă în timp record. Îți e lene, nu ai chef/timp să gătești, asumati și scoate banul.

    • @sorin se vede ca nu ai fost pus in situatia de a nu avea nici 5 lei

    • Le-as lasa si 10 lei, si de multe ori o si fac, insa in general nu prea mai folosesc cash, si asta de ani buni…workaroundul meu este sa le trimit pe Revolut pentru ca majoritatea au, si se bucura evident.

      Daca am inteles bine, unii fac 450 lei pe zi, considerand ca lucreaza doar de luni pana vineri, e un venit mai mult decat decent, chiar si daca si-ar plati taxele din ei ca restul, ar ajunge la vreo 1000-1300 euro cinstiti, caz in care daca mai pui si ciubucul ala, nu prea bate ceva.

    • Problema nu e este lasatul bacsisului in sine, ci faptul ca ti se cere la inceput.

    • Eu nu inteleg nebunia asta cu lasat bacsis indiferent de calitatea serviciului. Oricum platim livrarea plus faptul ca minim 35% din valoarea comenzii ramane la firma de livrare (Glovo in cazul nostru).
      Bacisul este normal sa il lasi doar dupa ce ti-a fost livrata mancarea si doar in conditiile in care totul a fost bine:
      – ai primit mancarea in timp util (asa cum scrie in aplicatie sau mai rapid);
      – ai primit mancarea in conditii bune, fara sa fie fie rasturnate recipientele;

      Si desigur, mai lasi bacsis atunci cand livratorul a facut ceva in plus pentru tine: ti-a dat mesaj cu cateva minute inainte, poate a fost nevoit sa te astepte 2-3 minute pentru ca erai la dus, etc.

    • la punctul 2 zici ca transportul e platit de clienti.
      la punctul 8 te minunezi ca nu se dau tipsuri.
      Logica buna. Deci dupa ce in aplicatie preturile sunt de regula mai mari decat in locatie, mai platesc si transport si taxa de vant sau alte minuni mai trebuie sa mai platesc inca o data transportul?

    • Daca vine pana la usa primeste bacsis. Daca ma cheama sa cobor in fata blocului nu primeste.

  6. Acel „B” din partea de sus a capturii de ecran, e cumva de la Betano? :)))))

  7. Acum poti sa comanzi si un bilet odata cu mancarea: 2 pizza si 1×2 pe meciul de diseara.

  8. care o fi logica…de ce ar recomanda o casa de pariuri un restaurant? ce stiu ei despre mancare?

  9. Ba oameni buni,eu am un principiu! Vreau mec, pizza , mamaliga, ca nu stiu eu sa le fac acasa, imi misc draq’ curul si le iau eu de acolo, bine, sun in locatie si cand sunt gata le preiau! Ce atatea strambete ! Sa,i dai lu ciugunghez spaga si apoi sa latri la magazin ca a venit rece, sau ca n,a venit deloc,,, a! Comand din america diverse, nu sunt capcaun ca intarzie pachetul, dar la mancare, ,,,inseamna ca voua nu va e foame!!!

  10. Las’ ca altii recomanda provident

  11. Mesajul din a doua poza e de la Dorian Popa?

  12. Eu nici nu îi mai bag in seama așa mult pe Glovo., deși sunt livrator. Lucrez la mișto când caut pretext sa iau puțin aer. Ce sa faci, când ai fond de urgenta, de siguranță , ceva investiții, te simți că ultimul tâmpit la ce oferă Glovo. Bugetarii au nenorocit piata muncii din Romania. Să vedem când o să se spargă Buba.

    • Presupun ca solutia e sa le taie salariile si la bugetari, ca sa fim toti la fel de saraci, nu ?

      In niciun caz ca cei de la privat sa isi ceara drepturile, nu, asa ceva e exclus, mai bine ii lasam pe toti patronache sa continue sa faca evaziune la greu, sa plateasca la gri sau la negru, dar in acelasi timp sa isi etaleze curvele de lux, SUV-urile si excursiile exotice.

      Sindrom Stockholm in toata puterea.

    • @Igor: ce atitudine de comunist ai :)) oh, wait

    • @Igor, de curiozitate, cine ar trebui sa se asigura ca „toti patronache” nu fac evaziune fiscala? Nu cumva institutiile statului, adica tot bugetarii?

      Si daca tu spui ca exista in continuare evaiune fiscala, nu inseamna ca bugetarii nu isi fac treaba desi sunt platiti in medie mai bine decat cei din mediul privat?

    • @Gion, dar este obligatoriu sa lucrezi pentru Glovo? Nu poti sa incerci sa te angajezi in alta parte, sa ai un serviciu stabil, cu salariu lunar garantat?

    • Andrei G, desigur ca institutiile ar trebui sa se asigure ca evaziunea este contracarata.

      Nu o spun eu, Igor, este un fapt dovedit.

      Tu in schimb generalizezi „bugetarii au salarii mai mari ca la privat, de ce nu isi fac treaba si sa scada evaziunea” ?

      Bugetarii nu sunt o umbrela, la fel cum nu sunt nici privatii. Nu le poti atribui la gramada nici esecurile, nici felicitarile.

      Ideea era ca e de porc sa ceri taieri in lant altora in loc sa-ti ceri tu drepturile in patratica ta.

    • @Igor, tu ai inteles foarte gresit. Nu cere nimeni taieri de salarii de la bugetari. Tot ce se cere este ca acestia sa fie platiti la nivelul celor din privat, adica sa nu mai primeasca cresteri salariale in conditiile in care media salariilor din tara nu creste.

      Este foarte clar ca nici actualele salarii nu mai pot fi sustinute, de aceea Guvernul se gandeste sa cresca peste tot taxele.

      Nu stiu in ce domeniu bugetar lucrezi tu si sunt convins ca nu toti sunteti lepre, dar pot sa-i spun multe locuri unde se vede clar ca lucrurile nu merg:
      – ANAF – chiar tu ai zis ca evaziunea fiscala este la un nivel foarte mare
      – ANPC
      – Politie – vezi doar cati „soferi” fara permis sunt pe strazi
      – Primarii – astepti luni de zile raspunsul pentru o cerere de autorizatie de constructie, raspuns care ar fi trebuit eliberat in maxim 30 de zile
      – Educatie – vezi rezultatele testelor PISA

    • Andrei G – „Nu cere nimeni taieri de salarii de la bugetari. Tot ce se cere este ca acestia sa fie platiti la nivelul celor din privat”

      E acelasi lucru, nu ?

      Apoi, care e acel nivel din privat ? Pentru unii e foarte scazut, la nivelul minimului pe economie. O treime din totalul angajatilor din Romania, ca sa fiu mai precis.

      Deci tu iti doresti sa fie si bugetarii la fel de saraci ca cei de la privat, in loc sa iti doresti sa fie toti, si bugetarii, si privatii la un nivel decent al veniturilor.

      Toate exemplele pe care le-ai dat au la baza generalizari la nivel de institutie, stii bine ca nu angajatii iau decizii la nivel de institutie, ci acestea se iau la nivel central sau de conducere.

      In primul rand e nevoie ca frameworkul sa fie repus pe baze bune, legislatia, controalele, etc.

      Apoi, toti sa fie masurati, controlati, KPI-uri practic – cand nu isi fac treaba, zboara.

      Nu e nicio treaba cu salariile aici. Salariile trebuie sa creasca, suntem printre cele mai sarace tari din Europa.

      Ma uimesti cand spui asemenea gogomanii, cu taiatul veniturilor cetatenilor.

      Ah, si nu sunt bugetar, sunt un tip cu 2 joburi simultane, plus o firma, fara contracte sau legaturi cu statul.

    • Mai ia-ți un job, Igore, nu mai trândăvi așa.

      Auzi la el, doar două joburi și o firmă, dacă am sta toți în halul ăsta cu mâna întinsă unde am ajunge?!

    • @Igor, initial ai spus:
      „Presupun ca solutia e sa le taie salariile si la bugetari, ca sa fim toti la fel de saraci, nu ?”

      De aici se intelege ca:
      1. Esti bugetar SAU
      2. Esti printre cei care lucreaza la privat si sunt saraci

      Tu consideri ca toti cei care lucreaza la privat trebuie sa isi ceara drepturile si sa fie platiti bine.
      Daca ai avea 2 locuri de munca, presupun ca ti-ai cere drepturile, asa ca automat veniturile tale ar fi mult peste media tarii. Daca adaugam si veniturile aduse de firma proprie, teoretic ai ajunge undeva in top 10% cei mai bogati romani.

      Asadar ce ai zis in prima faza cu „sa fim cu totii saraci” nu se aplica decat decat daca esti bugetar sau daca esti unul care nu stie sa-si ceara drepturile.

      PS: doar un bugetar isi poate imagina ca la privat ai destul timp liber incat sa ai 2 locuri de munca simultan si sa mai ai timp sa te ocupi si de o afacere personala.

  13. Mi-as sterge si eu contul de glovo, dar l-am sters cu alta ocazie.

  14. Intrebare: la Glovo nu-i asa ca poti sa iti faci cont si daca esti minor? Ii instalezi lu fii-tu aplicatia sa isi comande shaorma cand intarzii acasa si cancerul Glovo ii vinde pacanele prin notificari.

  15. Vine Johnutzu cu Urus-ul și îți aduce de la Shawarmeria Băneasa?

  16. Trimis mesaj ca șterg app dacă mai apare Betano, au scos. Cel puțin la mine.

  17. grija mare. se aude ca indienii se defecheaza in gentile alea termo.

  18. Mi -am inchis de curand aplicatia glovo si contul atasat, dupa ce am comandat de la un restaurant cunoscut din sibiu, aveau ceva promotie acolo ceva gen -20%, comandat pana la final checkout in care aparea reducerea aplicata, apas pe plata totul in regula. Notificarea bancii imi arata banii luati fara reducere. Apelat relatii clienti glovo, ca trebuia sa faceti print screen, ca noi nu avem nicio vina.
    Nu imi e ca am luat teapa 20 de lei, dar atitudinea lor a contat mai mult.

    • Am patit si eu acelasi lucru la o aplicatie de livrare, dar nu mai stiu sigur daca era Glovo sau altceva. Desi trebuia sa am o reducere, de pe card a fost retrasa suma totala.

      Si la fel ca la tine, mi-au spus ca trebuia sa fac printscreen inainte. Ca parca toata lumea sta sa faca prinstcreen-uri la fiecare etapa a unei comenzi.

  19. Account deleted. Good riddance!

  20. Glovo are livrare la timp, un asset foarte bun vs competitia jenanta.

    Spre ex, ultima experienta cu Tazz, comandasem de la mec pe la 18:00, trece juma de h, nimic, ma uit in app – plata acceptata. Intreb pe chat care-i treaba: „comanda dvs va fi confirmata in jurul orei 21:00-22:00. o mai doriti?”. si la toate comenzile intarzie minim 10-15 min.

    Pai dupa postul „sustinut” de tazz vine si atacul rivalilor, ca asa e in democratie si capitalism.

  21. NOU
    #60

    Am nimerit un asiatic livrator Glovo care nu stia engleza si nici cum sa foloseasca un gps. Reguli de circulatie ma indoiesc sincer ca ar cunoaste. Nu numai ca glovo nu angajeaza, dar nici nu controleaza firmele care le ofera personal. Probabil le convine ca pot sa ii exploateze mai usor asa si sa se spele pe maini, dar sa oferi un serviciu mizerabil cand iti iei comision de 40% si chinui niste amarati nu-i genul de afacere la care sa vreau sa imi cheltui banii.
    Tazz, Bolt astia cum or fi din perspectiva livratorilor?

  22. NOU
    #61

    Glovo a fost prima aplicatie stearsa din cele 3, taxe de livrare enorme, preturile umflate la greu.
    Bolt te salveaza cu reduceri si preturi ca in locatie, iar Tazz are cele mai multe si e bine cu Genius.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile