Generația tânără – orizonturi

Peisajul e sumbru.

Peisajul global

Franța are probleme în a se menține, americanii sunt temători, iar nemții și alte nații care sunt pe linie și de unde ar trebui să vină creșterea nu sunt genul care să consume mai mult decât acum. Asta e greu de înțeles, că ei nu s-au oprit din consum, n-au cum să consume mai mult, că au alte obiceiuri. Românii și alții nu consumă pentru că n-au bani, preferă să se strângă și să economisească. Vânzările de Paște, probabil cel mai așteptat barometru al relansării economice, au fost o dezamăgire despre care se vorbește în șoaptă.

O englezoaică explică pe Daily Mail, printre rânduri, că ar vrea să crească și să maturizeze, dar dincolo de industria care trăiește de pe urma lor (a se vedea Centrul Vechi la noi), e o problemă financiară.

Peisajul local

La noi treaba e nasoală și nici soluții nu se întrevăd la orizont. Pe lângă elevii care au picat bacul și care ar mai fi stat patru ani departe de statisticile de șomaj, juma de milion de oameni din sectorul energetic au probleme, alt milion și jumătate au dispărut în Spania și Italia, chiar dacă oficial sunt doar jumătate de milion de șomeri  (20 milioane, 5 milioane pensionari, 4 milioane angajați, 6 milioane copii, restul de 5 milioane sunt ascunși prin statistici, pentru că șomeri nu sunt).

Partea proastă: politicul nu face nimic. DAR NIMIC! În afară de a fura și de a da afară oameni, guvernarea USL nu are nici un plan. Stă pe fund, așteptând să treacă criza.

Soluția ar fi simplă: fă-ți ceva al tău. Țin minte, când m-am mutat la casa mea, eram avion. Se spărgea o țeavă? Sunam pe tata, suna el un instalator, venea cu instalatorul la mine. Aveam nevoie de niște rafturi sau un birou făcute pe niște specificații? Sunam pe tata, suna pe cineva, venea tâmplarul la mine. Aș vedea niște firme de meșteșugari care să stea geană pe telefon, să elibereze facturi și să ofere garanție pentru lucrări. Înțeleg că pantofarii au dispărut pentru că încălțările nu mai pot fi reparate, dar tocilăriile? Croitoriile?

 

alone2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Tu vorbesti de munca pe bune ? ce-ai fumat ? :)

  00
 2. Multi tineri trebuie sa-si scoata degetul din c*r si sa isi faca ceva al lor.
  In caz contrar vor ajunge ca mosii aia de voteaza pe 5 lei.

  00
 3. „Multi tineri trebuie sa-si scoata degetul din c*r si sa isi faca ceva al lor.” … cei mai multi tineri fac… un credit.. al lor si doar al lor.. ori pentru masina ori pe 30 de ani :D

  00
 4. Mulți tineri nu-și vor putea depăși condiția de asistați sociali, pentru că așa au fost crescuți în familiile lor.

  Acum i-am văzut moderat de supărați pe rezultate. Să-i văd peste zece ani, când s-or sătura de dat la lopată sau de șters mesele…

  00
 5. D-Petre, tu ce intelegi prin munca pe bune, sus pe escavator, ca in tineretile tale?

 6. Arhi, tu nu ai inteles ce a vrut sa zica d-petre. Nu il ataca pe zoso, ci se referea la ce a scris. Dar e greu ca fost impiegat de miscare sa vezi nuante d’astea de limbaj.

  00
 7. Mai sunt pantofari. E drept ca doar prin orasele mari.

  00
 8. In afara de copii, pe care ii vad un scop mai mult animalic (reproducerea speciei), nu inteleg de ce trebuie sa ai o casa sau masina sau nevasta. Ordinea fireasca zic unii…ordinea fireasca a cui si stabilita de cine? Articolul ala in engleza este de-a dreptul trist…pentru autoarea lui.
  Cica generatia „peter pan”/”adultescent”…mars mah, faptul ca nu vreau sa fiu (inca) o drona in sistem, sau ca fericirea mea nu se muleaza pe drumul prestabilit de altii inseamna ca sunt un ratat? pff.

  00
 9. Arhi – ce nu-ti place la escavator ? :)

  „Intr-o zi Ceausescu se dusese in vizita pe la suedeji.
  – Hai noroc, bine v-am gasit!
  – Sa traiasca Tovarasu’.
  – Ma ce ati zice voi daca v-as da la toti case!
  – O pupati-as talpile, ia un pahar de vin sa bem.
  – Dar ce a-ti zice daca v-as oferi cele mai tari masini din lume?
  – Ce bine ar fi!
  – Mai ia un pahar de vin de, ca tare ne bucuram.
  – Si va voi gasi la toti locuri de munca!
  Tiganu’ ii lua paharul din mana si zise:
  – Ce ai tovarase, te-mbatasi??

  00
 10. @ jiji
  acar , nu impiegat.

  00
 11. NOU
  #11

  N-am nici un comentariu pe subiect, am vrut doar să se vadă că am abonament. Mulţumesc.

  00
 12. Mesaj de la unul dintre disparuti: va asteptam! :-)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile