Gem nedulce

Mi-am adus aminte să vă aduc aminte să recomandați ce vă recomand eu acum. De ani de zile iau gemuri de la DaciaPlant din gama BunDeTot. Soția consumă sucurile alea de aronia, am scris la un moment dat, a văzut cineva de la ei, mi-au trimis niște cutii, în ele erau și gemurile astea, mi-au plăcut, cumpăr în continuare.

De ce mi-au plăcut? Că sunt dulci, dar nu te leșină. Și aici apare problema. De fiecare dată când discut cu alți părinți despre cum ar vrea să le dea copiilor mai puțin zahăr și mai puțin dulce, dar societatea e rea și îi face să cumpere 12 gogoși glazurate, le-am recomandat gemurile astea. Fix așa: sunt dulci, dar nu sunt cum le făcea bunica, cu juma de kil de zahăr. Scrie și pe ele că nu au zahăr adăugat.

Toți, fără excepție, au zis că copiilor nu le-a plăcut. Că nu sunt dulci așa cum trebuie să fie. Adică foarte dulci. Exagerat de dulci. Deci nu sunt bune. Păi…

Așa că da, recomand, neplătit, dacă vreți un gem bun și nu exagerat de dulce, atât pentru voi, cât și pentru copii. Găsiți pe site-ul lor sau pe emag.

dulceata-fara-zahar

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

93 comentarii

  1. Acum vreo 9 ani, preocupata de sanatate (nu vreau sa raman fara dinti, mi-e frica de diabet) am rugat-o pe mama, care face anual 7 feluri de compot, sa-mi faca si mie fara zahar. Mi-a luat 2-3 ani sa o conving, initial le facea separat doar pentru mine, dupa care, treptat, au inceput sa consume si ea, si tata. 9 ani mai tarziu, doar asa le face.
    Si-au dat seama ca fructele, daca sunt dulci si gustoase, n-au nevoie de zahar, si nici conservanti nu foloseste. Le tine in beci, le pune in borcane fierbinti, le pune capacul cu un instrument special (oricum stim de la fizica, un capac bun si un lichid fierbinte, care se raceste, vor contribui la vidare) si oricum le consumam intr-un an, maximum 2, asa ca nu se strica.
    Gem n-am convins-o (inca) sa faca 100% fara zahar, dar a redus 50% fata de reteta (care era 1 kg zahar la 1 kg de fructe si mi se parea de-a dreptul necomestibil). Daca mai reduce inca 50% in cativa ani, discutam deja despre alt preparat.

    Comentariu apreciat.12511
    • 50% din zaharul pe care il pune acum o sa fie 25% din cel initial. Daca vrei sa nu mai puna deloc trebuie sa reduca 100% din ce pune acum :)

      1511
    • Jur ca generatia aia e bolnava cu capul cu zaharul ala. Si eu a trebuit sa incep sa refuz de la parinti si de la socri gemuri cu zahar. Le-am spus de 100 de ori sa il faca fara zahar ca il mananc eu singur tot, dar „vaai, dar cum sa il mananci asa acrisor?”.

      Cumva au inceput si ei sa puna mai putin si sa mai foloseasca stevie in schimb, dar e absurd sa trebuiasca sa am discutii de genul „nu, zaharul e rau pentru tine, caca, lasa-l jos” cu oameni de 65 de ani.

      Comentariu apreciat.6312
    • Deci in titlul “Gem nedulce”, gem nu e substantiv, e verb.

      Comentariu apreciat.854
    • nu te imbolnavesti de diabet pentru ca mănânci dulce

      Indecis. Tu ce zici?309
    • Nu ma, dar fara sa stiu, avem deja toleranta scazuta la insulina de la kilogramele in plus, asa ca tai de peste tot unde se poate..

      245
    • @nico: astea două le-ai făcut?
      1. Indicele Homa.
      2. Test de toleranță la glucoză.

      Dacă nu, să nu ai surprize.
      Întreabă un medic.

      56
    • Dap, si n-au iesit bine. Luam in greutate inexplicabil, de multi ani nu mananc prajeli (fostul sot avea pb serioase si eu ii tineam regimul), nu prea mananc paine, nu dulciuri, nu ciocolata, nu ciugulesc, calorii pe la 1000 in zile bune, si totusi – 10 kg in 2-3 ani fara sport si ficat gras. Era de la niste banale chisturi care, long story short, au generat si pb cu insulina. Nu valori foarte mari, dar cat sa incurce.
      Acum sunt SI mai atenta ce mananc si nu mai renunt la pilule fara motiv 🥲
      Treaba cu mancatul responsabil, zahar cat mai putin, etc, a ajutat mult, altfel 10 kg in plus ar fi fost 30 lejer.
      Familia nici acum nu poate sa inteleaga cum de tot cer mai putin zahar, mai putine grasimi, nu combin 14 alimente la o masa, etc, pt ca nu asa au trait pana la 50-60 de ani. O portie a parintilor e cam 4 portii normale ale mele (si mananc normal/moderat cam cat iti pune in farfurie la orice restaurant/catering/impinge tava).

      Indecis. Tu ce zici?238
    • @GeorgeC stevia, nu stevie. Nu sunt grammar nazi, dar poate cauta cineva si sa aiba informatia corecta

      99
    • Pe scurt, problema este ca majoritatea din comerț nu sunt făcute din fructe de calitate, așa ca trebuie sa adauge zahăr mai mult ca să acopere defectele fructelor

      70
    • @trl
      A lucrat sotia la un fabricant de gemuri. Fructele erau doar pe poza borcanelor, in rest pectina si „praf de caramida” adus din China (chipurile fructe uscate macinate), iar muncitorii luau cu lopata de pe jos (ce cadea din saci la varsare). A plecat de acolo, nu voia sa semneze rețetele cu ororile din borcane si sa ajunga la pușcarie.

      160
    • Anul trecut, din cauza de prea multe mure ce nu s-au putut manca, am zis sa facem gem. Am pus cam 25% din cat zahar era indicat in reteta, a iesit foarte dulce, ca fructele au fost dulci.

      Anul asta daca mai fac nu mai pun deloc zahar. Daca fructele sunt bune, te poti obisnui incet incet cu un gust mai putin dulce. Se poate scadea treptat, anual.

      10
  2. ok, dar suntem de acord toti ca fructoza e tot un zahar?

    Comentariu apreciat.9415
    • da. fructoza e un zahar si de aceea e suficient. nu mai trebuie adaugat si alt zahar

      Comentariu apreciat.1526
    • Da; suntem dar, e „zahar” natural si e mai sanatos. Nu in exces, desigur. Adica, daca nu mananci fructele cu kilogramele la o singura masa nu ai de ce sa te feresti.

      Cafea nu beau (maxim 1 sau 2 pe an din cate o gurita cand si cand) dar, ceaiul il beau fara zahar de mai bine de 20 de ani si nu simt lipsa zaharului. Sucuri si prajituri (de casa sau de comert) foarte rar – de 2, maxim 3 ori la 2 luni.

      Multumesc de recomandare! Am sa incerc gemurile astea nedulci si-o sa revin cu o parere la cald.

      Indecis. Tu ce zici?3735
    • bineinteles, de-asta nu mancam tot borcanul odata ci cateva lingurite, ca intr-un borcan de gem intra un kg de fructe :))

      244
    • „Da; suntem dar, e „zahar” natural si e mai sanatos.” nu exista asa ceva. Chimic vorbind nu exista o asemenea distinctie.

      Comentariu apreciat.6321
    • Tocmai am vorbit cu cineva de la un „plant shop” si are dulceata asta pe stoc. Diseara am sa trec pe la el sa le iau si, maine, dupa micul dejun (pe la 9) am sa va scriu primele impresii.
      Stati aproape! :)

      Indecis. Tu ce zici?2812
    • E natural, dar nu mai mananci fructul integ cu fibra.
      Si fructul „natural” de azi e super diferit fructul salbatic initial. E tot man-made.

      245
    • Starea Sănătății.

      71
    • Asa cum am promis ieri, am revenit cu o parere despre aceste produse nedulci. Am cumparat dulceata de coacaze negre, de smochine si zmeura si le-am testat la micul dejun impreuna cu sotia si fica. Am votat la unison ca intr-adevar sunt ceea ce trebuie si am devenit fani asadar o sa fim clienti fideli.
      Intr-un cuvant „Recomand!”. :)

      In alta ordine de idei, sunt curios de ce mi-am luat minusuri. Oare sunt de la dependentii de zahar care s-au speriat de recenzia mea. Atat le pot spune „Continuati sa consumati zahar!”.

      Indecis. Tu ce zici?2913
    • ^ți-am dat minus nu pentru mesaj ci pentru modul grețos în care l-ai transmis, de parcă vrei să vinzi ceva (pe emag)

      spune bre simplu l-am cumpărat, ne-a plăcut, probabil o să mai consumăm/cumpărăm și în viitor.

      Atât, nu dulcegării gen:
      „votat la unison”
      „sunt ceea ce trebuie”
      „am devenit fani”
      „o sa fim clienti fideli”
      „Intr-un cuvant Recomand!”

      175
    • Ai citit cum si de unde am cumparat gemurile/dulceata? Am lasat vreun link? Fiind magazin fizic, am dat vreun nume sau vreo adresa? Scuza-ma ca nu fac recenziile dupa „reteta” ta ci le-am facut in stil personal

      66
  3. …ar vrea să le dea copiilor mai puțin zahăr și mai puțin dulce

    Păi cu gemul ăsta au ales strategia greșită, probabil.

    „Mai puțin zahăr” înseamna și dă-le o gogoașă odată la 5 zile în loc de 12 în fiecare zi; sau o lingură de Cini Minis amestecată cu 2 linguri de corn flakes fără zahăr în loc de un trei linguri de cereale cu zahăr; poți să rărești porțiile de „dulce” în loc să te chinui să le faci mai sănătoase (cine zice „sa mănânce fructe în loc de desert” suspectez că n-are copii).

    Gemul fără zahăr e un gust cu care trebuie să te deprinzi, în special dacă până atunci ai băgat nutela pe pâine și gemuri din comerț.

    Comentariu apreciat.754
    • cine zice „sa mănânce fructe în loc de desert” suspectez că n-are copii

      daca desertul a fost mereu fructul.. are copii si spune adevarul.
      daca vrei sa schimbi brusc tona de zahar procesat din desert cu un fruct.. atunci (indiferent ca ai sau nu copii) ai un misiune dificila.

      Comentariu apreciat.303
    • dar daca e invatat ca desertul sunt fructe?

      93
  4. De asta si magiunul de Topoloveni e ce trebuie. Este exact cum il facea bunica. Fierbea 10 ore la prune si nu punea zahar deloc. Pierzi 70% din masa dar ce ramane e perfect.

    Comentariu apreciat.754
    • Sper ca realizezi ca dupa cîteva ore de fiert nu mai ramine nici o fibra, nimic, doar o masa amorfa cu fructoza…

      140
  5. Pot sa recomand si eu magiunul de prune de la Lidl (cand se gaseste) si de le Mega? Tot fara zahar adaugat, ca de aia e magiun.

    Comentariu apreciat.450
    • Cel de la Lidl, făcut în Republica M, care n-are zahar deloc adăugat, este cel mai bun din comerț dpmdv.

      231
  6. Mie imi plac si cumpar de la razvanidicel.ro. Gustul este peste ce se gaseste in comert insa majoritatea au zahar adaugat.

    Indecis. Tu ce zici?921
    • Si mie imi place mult razvan idicel, in special gemul de caise: e cel mai bun pe care l-am gasit.

      Si e super faina crema de cacao (alternativa la nutella).

      510
  7. Sa vezi ce dulci sunt prunele fierte de două ori, fără zahăr!

    Comentariu apreciat.594
  8. Ce faci cu borcanele si sticlele dupa ce ai consumat produsul?

    173
  9. Eu stiam ca fructele se distileaza.

    Comentariu apreciat.425
  10. Foarte multe alimente au adaos de zahar.
    In partea de cofetarie e jale, adica se foloseste prea mult zahar, pentru ca romanilor le place asa si pt ca marfa rezista mai mult (zaharul e si conservant).
    Daca mergeti sa mancati prajitui de 20 eur la pastry chefi pe la Paris, o sa ziceti ca s-au zgarcit la zahar.
    La noi si Cola e mai dulce.

    Comentariu apreciat.384
    • Da, zaharul este conservant atunci cand concentratia lui este mai mare de 65-68%, altfel nu. Si tot zaharul adaugat (zaharoza) formeaza gel impreuna cu pectina din fructe. Merele, zmeura, gutuile au mai multa pectina si facem jeleu de fructe. Daca zaharul este putin (adica zaharul ramas dupa concentratrea prin fierbere – initial avem pana in 20%, depinde de fructe, e necesar un refractometru de buzunar la o gospodarie), atunci este necesara pasteurizarea gemului, turnat fierbine in borcanul sterilizat in prealabil. Simplu. Si eu – zahar cat de putin sau deloc.

      40
  11. În general mâncarea sănătoasă nu prea are gust bun, iar copiii sunt mai sensibili decât adulții la acest aspect. Am acasă un copil cu diabet, și am tot făcut experimente pe el ( :) ) cu diverse alimente cu carbohidrați puțini, fără zahăr sau cu concentrație mai mică, și așa mai departe. Nu pot să zic că a fost extrem de încântat. Așa că pot înțelege asta cu „copiilor nu le-a placut”.
    Ca adult îți poți dezvolta obiceiul de a mânca cât trebuie, cum trebuie, când trebuie, ai autocontrol, cunoști pe propria piele consecințele alimentației necorespunzătoare. Copiii nu fac asta și părinții preferă să nu-și bată prea mult capul, evitând circul la masă.

    Comentariu apreciat.422
  12. ”Soția consumă sucurile alea de aronia”.
    Atât!

    131
  13. Mie imi sare familionul in cap de cate ori vine in vizita pe la mine si constata ca nu am pus zahar peste capsune. „Cum, le pui asa la frigider fara zahar peste ele? Cum poti sa le mananci?!”
    Deasemenea, beau ceai fara zahar, indiferent de care fac (ghimbir, musetel etc.).
    In schimb, mananc destul de multa ciocolata, dar am inceput sa fiu si aici tot mai selectiv: fara umpluturi de genul „capsune”, „frisca” etc, cat mai multa cacao (dar nu 95% cacao, aia nu mai e ciocolata) si zahar cat mai putin.
    Am fost recent in Italia, la Perugia, unde este fabrica de ciocolata. Am ignorat „Perugina” si am cumparat marci locale.
    Chiar in piata centrala a orasului „(Piazza 4 Novembre”) e un mic magazin, Turan se numeste, care facea ciocolata acolo. Magazinul era la parter, iar atelierul (ca nu pot sa ii spun „fabrica”) era la etaj. Produse scumpe, dar foarte bune, gen 5,5 euro o punga de 200 de grame de praline. Magazinul nu livreaza la domiciliu, nu produc in cantitati mari, poti lua doar de la fata locului.

    Comentariu apreciat.344
    • A adus o tanti din sat mancare de post bunicii – fasole frecata si sarmale. Am gustat din amandoua si erau foarte dulci. Am intrebat daca nu cumva au zahar, si mi s-a confirmat ca aveau. Cica familia aia gateste absolut tot cu zahar! Toti sunt supraponderali.

      Comentariu apreciat.341
    • NU PUI TU DOUĂ LINGURIȚE DE ZAHAR PESTE GOGOȘI?!?!?!

    • Pe fiecare ambalaj de „dulciuri” scrie cat zahar au. Zahar, nu glucide.De exemplu ciocolata cu lapte, fara creme(lol) are 50g zahar la suta de grame de produs. AIA nu e ciocolata nu cea cu 95% cacao.
      Uita-te pe orice ambalaj, scrie acolo cata sare si cat zahar sunt in produs si apoi gandeste-te daca merita sa le cumperi.

      93
    • Când a apărut frappe-ul pe la noi, nu prea se găsea pe la cârciumi să fie doar cu mizeria aia de ness, apă, lapte și gheață. “Aș vrea un frappe, dar puteți scoate înghețata, frișca, siropul de caramel și bețele de finetti?” Mare lucru dacă nu erai privit/ă cu suspiciune, după care, in cazurile fericite de accept “dar să știți că prețul rămâne același”. Normal, bine că nu e și vreo taxă in plus pentru efortul de a scoate surplusul de mizerii dintr-o rețetă “standard”.

      187
    • „cat mai multa cacao (dar nu 95% cacao, aia nu mai e ciocolata) si zahar cat mai putin”
      exact aia e ciocolată ;)
      eventual încearcă Ritter Sport 81% Extra Intense from Ghana, thank me later

      22
  14. Unii copii au impresia (pe care ei o simt ca pe o convingere) că dacă nu le place gustul unei mâncări, automat mâncarea aia nu e bună, deci nu o vor mânca. Pe de altă parte, aceiași copii au mâncat bine mersi lapte de sân sau praf și mai apoi morcov fiert pasat, sau morcov fiert plus dovleac fiert pasate, fără zahăr, fără sare și tot așa. Ah, nu-i place copilului gemul fără zahăr, ii place doar cel cu mult zahăr? Aia e, cu zahăr nu (mai) e in casă, dar nu-i bai, avem alternative deja testate cu succes. Deci, gem fără zahăr sau morcov pasat fără zahăr? :)) Serios vorbind acum, un copil are nevoie de ceva educație nutrițională ca să înțeleagă diferența dintre mâncare si hrană si bine ar fi ca această educație să înceapă din familie, de la vârste cât mai mici. Dacă nu, educația sau auto-educația se poate face și mai târziu, doar că va fi ceva mai greu.

    Comentariu apreciat.323
  15. Vine toamna, facem magiun. Mai nasol cu mestecatul :p

    83
  16. Și Râureni, Topoloveni sunt bune, mai era și ceva vândut de Altex, în secțiunea lor de Băcănie, îmi scapă…

    37
  17. La compotul de visine am pus zahar sa il obisnuiesc pe copil cu acel compot, nu dorea deloc sa bea compot de visine.La compotul de mere nu pun nimic, am noroc de un mar foarte dulce si tare, e ce trebuie.

    Acum am multa zmeura si cred ca o sa fac dulceata din ea, fara zahar. Astept murul (primul an), prunele sigur se pot face fara zahar.
    La anul cand cred ca o sa am recolta de cirese (anul asta a fost primul si a scos maxim 1 kg), o sa pot face compot fara zahar, sunt foarte dulci.

    1010
  18. Depinde de fruct si de soiul fructului respectiv.

    Gemul de prune merge „fara zahar” fiindca prunele contin 38% zahar (deshidratate). Daca vrei ceva mai dulce, faci magiun de curmale, deshidratate au peste 55% zahar.

    La capatul celalalt, nu face nimeni magiun de visine ca deshidratate au maxim 15% zahar. Sau magiun de avocado ca ala n-are aproape deloc.

    Ideea e ca va pacaliti singuri zicand ca mancati „fara zahar”, diabeticii stiu cel mai bine asta, zaharul e tot zahar, fie ca vine din fructe, fie ca vine de la fabrica (unde tot din natura se obtine – din sfecla sau trestie).

    Comentariu apreciat.363
    • Rumbu asa e, dar e totusi o diferenta considerabila intre „hai sa punem un pic de zahar la gem, magiun etc, cat sa ii dam un pic de gust” vs „turnati basculanta cu zahar ca asta se cauta”

      173
    • smecheria e cum ii livrezi „zaharul” ala organismului.
      si una e sa ii livrezi o sticla de cola.. si alta e sa ii livrezi un mar.

      ps. nu toata lumea are diabet / problema cu zaharul
      ps2. eu prefer oricand fructele neprocesate, insa am avut si perioade mai putin sanatoase in care am testat tot felul chestii (ref zahar) de care nu m-as mai atinge ever.

      171
    • Aveti dreptate, fructele au zahar in procent f diferit. Cele care se pun la fermentat trebuie sa aiba cat mai mult, strugurii de vin au 20-25%, am vazut si cu 28%, prunele de tuica 18%, merele 12-13, citricele 10 sau mai putin. Din total zahar, daca randamentul ar fi 100%, iese cam jumatate cantitate alcool, restul dioxid de carbon.

      00
  19. Nici eu nu înțeleg obsesia asta cu zahărul. Și ma gândesc că ani de zile am băut Cola ca disperata, consumat dulciuri, de mic copil, mă intreb de ce m-au lăsat părinții, fiindcă acum e greu să combat efectele. Când văd cât zahăr au dulciurile în ele, și sucurile și siropurile. Și uneori, mai am și eu poftă de dulciuri și mănânc. Dar, în majoritatea timpului, caut produse fără zahăr adăugat, dulciuri cu îndulcitori, siropuri, la fel. Prăjituri fac acasă cu 70% mai puțin zahăr decât în rețetă, sunt unele ce nici nu au nevoie de zahăr (banana bread, de exemplu). Gem încă nu am încercat să fac fără, dar am înjumătățit cantitatea din rețete. Din părerile de pe aici, voi lua în calcul.

    145
  20. NOU
    #69

    Scumpe domnle.
    De aia am masina de paine, sa fac gem in ea, nu sunt retete sf sau care necesita cine stie ce operatie complicate.

    M-a trimis o data nevasta sa iau un compot de prune, de ala bun de la topoloveni ceva ca avea pofte, mi-am facut cruce cand am vazut cat costa si am mai pus si 2 pruni president in curte.

    193
  21. Fiindca zici ca e neplatit, imi permit sa zic atunci ca aia sunt niste tepari nenorociti. „Fara zahar adaugat” inseamna la ei ca au inlocuit zaharul cu suc de struguri. Ca idee, strugurii deshidratati pe care zic ei ca ii folosesc au 75% zahar, mai bine ii foloseau sa faca un vin cinstit.

    Probabil copiilor nu le place datorita gustului de tescovina, mie imi e foarte greu sa cred ca strica ei strugurii uscandu-i la soare, cred pur si simplu iau ce ramane nefermentat dupa ce se face vinul, de aici si continutul mare de resveratrol cu care se lauda si care e specific tescovinei, acesta gasindu-se cu precadere in coaja.

    Iar cei care faceti diferenta intre zahar, fructoza, glucoza, dextroza, miere, zahar din fructe, avand impresia ca unul ar fi mai sanatos decat celalalt, spuneti-i asta unui diabetic sa vedem daca pancreasul lui face si el vreo diferenta. Bine, daca il mai prindeti viu dupa experiment.

    Comentariu apreciat.474
    • Am vazut postul tau dupa ce am postat, Rumbu, complet de acord.
      Cei mai funny sunt cei care zic „eu nu mananc zahar, folosesc doar miere sau zahar brun”. :)))

      Comentariu apreciat.290
    • eu nu inteleg de ce avem diabeticul referinta aici.
      asa putem sa luam tot felul de alte situatii pentru referinta si sa constatam ca orice am face / manca / etc nu e bine.

      de ce nu luam referinta un om normal / sanatos si vedem ce putem face pentru a il mentine asa si eventual fericit?

      ps. explica-mi cum nu e o diferenta intre o cola si un mar daca tot „zahar” e.

      193
    • Totusi, e o diferenta in valorile nutritionale: un gem de la Bun de Tot are 29,9g de zaharuri/100g, pe cand unul de la Raureni are 60g/100g – m-am uitat la sortimentul de capsuni.

      Daca nu sunt probleme de sanatate la mijloc pentru a lua alte spete in considerare, tot cred ca mai bine injumatatesti zaharurile 😁

      Si ca in multe altele, si doza e importanta.

      162
    • Exact ce spuneam, sunt tepari, trec glucide in loc de zahar, probabil considera sucul lor de struguri glucida, ceea ce din punct de vedere chimic e adevarat.

      Am luat diabeticul ca reper fiindca daca lucrurile ar fi diferite cum sustin unii, organismul lui s-ar comporta diferit in functie de sursa de zahar. Glicemia ii creste la fel si cu suc de struguri, si cu zahar, pancreasul nostru nu face analize amanuntite daca -ozele alea au venit din capsuna, mar, sfecla sau trestie sau daca au trecut si pe la fabrica intre timp si au stat unii sa le rafineze.

      Diferenta dintre cola si mar este ca nu mananci juma’ de kil de mere dintr-o-nghititura cand ti-e sete. In functie de soi, daca ai bea 150 de ml de cola (echivalentul unui mar), bagi mai putin zahar in organism decat daca mananci un mar.

      150
    • oare fibrele marului sunt si ele o diferenta?

      41
    • Nu m-am uitat pe etichete, dar tendinta e sa se foloseasca sirop de glucoza obtinut din amodon, sau, si mai rau, izosirop, sunt mai ieftine si mentin umiditatea, de ex in prajiturile insiropate.

      10
    • Am vrut sa scriu Amidon. De porumb, ala de cartof e prea scump.

      10
    • Pai tocmai aia e problema cu pacalirea clientului cu diferitele nume ale zaharurilor, cind tragi linie si le aduni, te ingrozesti. Dar nu tot omul a excelat la chimie…

      30
  22. Din pacate produsele recomandate de la DaciaPlant sunt indulcite cu suc de struguri. Care, asa cum ziceau si alti comentatori, e fix zahar. Intrebati un diabetic daca are voie sa bea suc de struguri.

    Comentariu apreciat.341
  23. M-ai nimerit. Nici eu nu suport gemurile dulci, si in general fructele f dulci, le prefer putin mai acrisoare. Am incercat gemul de caise de la ei si mi-a placut. Recomand!

    24
  24. .. bre, te pup ! .. atât ! 👍

    18
  25. Asa e mostenit de la alte generatii, zahar si ulei cat cuprinde. Eu ma uit ciudat la parinti cand ii aud ca au consumat 3 litri de ulei intr-o luna.

    180
  26. Gemul e ok pentru ca nu poti sa mananci mult o data. Asa ca , cu zahar adaugat sau fara, tot iesi bine. Eu am devenit fan al gemului de soc (unguresc, ca se pare ca doar ei baga in seama fructele de soc, nu doar florile), se gaseste la Kaufland. Dar cat de fan sunt, tot imi ajunge o felie sau doua de paine cu gem la o masa. Cu clatitele e mai greu, alea intra mai multe. Dar si le fac mult mai rar.

    110
    • NOU
      #85

      Si eu fac, e pe locul 2 dupa cel de caise, inainte de cel de afine. Pus soc in curte primar pentru bobite dulceata, nu socata/vin de soc, dar facem si din alea 2-3 borcane de 10l.

      50
    • „Gemul e ok pentru ca nu poti sa mananci mult o data”

      nu pe dracu, o persoană poate mânca și un borcan la două zile, relativ lejer

      20
  27. Recomand cel cu coacăze negre. E dulce acrișor – este exact ce trebuie.

    31
  28. Gem de placere
    nu are nici fructoza nici zahar dar e sweet

    81
  29. În orice caz, nu se compară ce faci tu cu mâna ta vs. gemurile și dulcețurile din comerț… Eventual, trebuie înlocuit acel zahăr gelifiant sau cum se numește, fiindcă nu e musai de adăugat.

    11
    • Componenta care incheaga gemul este pectina, dar poate fi extrasa din alte fructe (cotoare de mere, citrice) si adaugata peste 10 boabe de zmeura si gata gemul. Sa va uitati la unele borcane cate seminte de fructe plutesc in masa de gem.

      30
    • Haha da într-un borcan poate găsești semințe cât de-o zmeură

      30
  30. Mi-au placut gemurile si sucurile Dacia Plant. Au zahar din sirop de struguri (facut prin evaporarea apei din must la temperaturi joase).
    Nemultumirea mea este ca nu au magazin fizic la fabrica din Bod sau in Brasov.

    00
  31. Am luat de la kaufland un fructe de padure si un macese. Ala de fructe de padure e tot prea ducle dar se simte fructul prin el deci un 7/10. Macese inca n-am deschis.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.