Înșelătorie cu GDPR pentru firme (din Germania)

Mai multe companii au primit zilele astea o scrisoare din Germania, pentru că datele de la Registrul Comerțului pot fi accesate și copiate de oricine (inclusiv Google le folosește ca să facă spam), în care li se spunea că au nevoie să fie de acord cu noile schimbări de GDPR în Registrul European al Comerțului.

Chestia e o țeapă colosală, care circulă pe net sub diverse forme (European Central Register, European Register of Commerce, European Business Number, DAD GmbH / Daniela Kunst) încă din 2013.

Colosală și simplă: textul ăla cu 977€ trebuie citit cu maximă atenție, pentru că e legal binding, adică dacă le trimiți scrisoare cu datele și semnătura și apoi nu plătești, scammerii te dau în judecată și câștigă. Și 977€ pe an e o sumă bună de tot, merită deranjul. Detalii aici, aici și aici.

Da, știu, la noi se practică o schemă numită “baza de date” sau “director firme”, unde sunt listate diverse firme contra cost, ca o mică taxă de protecție legală. Nu, nu e același lucru cu site-uri gen “listafirme” sau “termene”, e mai rafinat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Ăsta chiar e un articol util! Mulţumim!

    Vorba aia, cine nu cască ochii, cască punga…

    00
    • Repede ati sarit cu minusurile…

      Tocmai ce-am primit si eu hartia: https://imgur.com/SBEl0Ul.jpg

      Macar Zoso m-a scapat de-un stres!, am aruncat hartia direct la cos.

      @Zoso, unul dintre motivele pt care te urmaresc: printre topoare si aparate de tuns iarba, mai strecori si chestii foarte utile, cum ar fi acest articol!

      00
    • printre topoare si aparate de tuns iarba, mai strecori si chestii foarte utile, cum ar fi acest articol!

      TOATE ARTICOLELE MELE SUNT FAINE ȘI UTILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Aşa e şăfuuu, s’trăiţi! :))

      00
  2. multam, sincer… chiar am primit scrisoarea acum cateva zile. avand ceva contracte in germania, am zis ca e pe bune de la statul german si nu am citit chestia aia cu 977 euro.

    00
  3. Un scam nu are cum sa fie legal binding, pentru că e ilegal. Se numește înșelăciune fapta și se pedepsește cu închisoare. Mă îndoiesc că au dat pe cineva în judecată și au câștigat. Daca mă înșel, va rog dați exemple.

    00
    • Este surprinzator cat de putin intelege majoritatea despre functionarea legilor.

      00
    • mie ala imi pare un contract de prestari servicii in care aia se obliga sa iti posteze ceva date pe ceva siteuri si tu te obligi sa platesti 977 euro anual pentru asta.
      banuiesc ca te pot da in judecata daca semnezi si nu platesti.
      partea cu scamul este discutabila, eu nu vad ce fac aia ilegal..
      doar imoral.

      00
    • @Alex: de acord cu tine, unde tu esti cel care nu intelege legile. @Zarax: se numeste dol. Luati de aici, baieti: http://www.dreptonline.ro/dictionar_juridic/termen_juridic.php?cuvant=Dol

      00
    • @Zarax Este o companie de energie care activeaza in diverse tari din Europa si Africa, care se bazeaza pe “brokeri” ca sa le aduca clienti noi (PFA-uri sau firme mici). Procedura: suna, iti spun ca au un super deal pentru firme, te intreaba daca esti de acord sa iti trimita oferta. Trimit oferta 1-2 saptamani mai tarziu. Care nu e oferta, e deja un contract! Ai la dispozitie 14 zile sa ii notifici intreruperea lui, altfel intra automat in rulare. Uneori nu raspund la telefon sau la email – mizerii. S-au ars multi. Probabil stiu exact ce portite legale au din moment ce isi permit sa aca asemenea manevre.

      00
    • @Archer – nu exista nici o portita. E nevoie de acord EXPLICIT pentru asa ceva. Cel mai probabil se bazeaza pe naivitatea si teama oamenilor pe care ii ameninta.

      00
    • Un judecator mi-a spus odata…”nu e important ce s-a intamplat si ce spune legea, important e ce poti dovedi si sustine pe lege… restul sunt povesti.

      00
  4. Au dat pe cineva in judecată dar nu numai că nu au câștigat, ba chiar au fost acuzați de fraudă (detalii in al treilea link) chiar de către instanța respectivă.

    00
  5. Înainte era cu un fel de Who’s Who „Mondial”. Mai vezi și-acum prin unele birouri câte o plachetă de la ăia…

    00
  6. Tre sa fii cedul spre talamb sa pui botul la asa ceva

    00
  7. Ai făcut sesizare la politie ?

    00
  8. La Antena 3:

    Ziua 1
    „Inselatorie din Germania. Este Johannis implicat? Aflati parerea invitatilor nostri.”

    Ziua 2
    „Noi informatii senzationale despre escrocheria din Germania banuita de legaturi cu Johannis”

    ….

    Ziua 10
    „Solicitam demisia unui presedinte a carui onoare a fost manjita de asocierea cu tot felul de escrocherii”

    00
    • Buna asta :)))
      acelasi lucru e valabil si la realitatea tv doar ca schimbi variabila „iohannis” cu „dragnea”

      00
    • Desigur, cu mica diferenta ca Dragnea a fost condamnat penal in instanta, cu dovezi, unde l-au aparat cei mai buni avocati.

      Nu de catre 5 neica nimeni, a caror meserie este sa apara la tv si sa zica ce vrea securistul.

      00
  9. Am primit si eu la firma asa ceva, dar nu mi-au folosit numele complet ( sc xxx srl) ci mi-au folosit numele comercial (Gogu Arhitectura). Culmea, imi cereau mie sa completez datele. Am aruncat-o direct la cos

    00
  10. Titlul corect al articolului era „Soc si groaza! Ce a patit un cunoscut om de afaceri din Romania. Escrocii sunt din Germania”

    00
  11. Da , confirm am primit ieri unde dau cu sapa. ( Ploiesti )

    00
  12. Nu stiu daca e in registrul articolului, dar ce parere ai de termene.ro ?

    00
    • o părere foarte bună. dacă nu exista.

    • Raspund eu, cu riscul de a bănuit că lucrez la unul dintre ei. Sunt bune pentru cazul in care doresti sa găsești acționarii unei firme, impartirea partilor sociale între asociati si relatiile dintre firme, info utile cand dai credit cuiva. termene, lista firme, romanianunivers, peste tot aceleași informatii. De curand unii au introdus si posibilitatea de a obtine info despre firme din alte țări. Ar mai fi si coface, însă din alta ligă. Datele financiare le puteti obtine gratis si de pe mfinante.

      00
    • feshu, știi la ce mai sunt bune site-urile de gen? să găsești la ce firme e acționar cineva care nu îți place și să îi trimiți ITM, poliția și ANAF pe cap. doar pentru că poți.

      sau să te duci la el acasă și să încerci să îi agresezi părintii https://zoso.ro/bogdan-gavrila/

  13. asa e si cu trusted.ro

    00
  14. La noi se practica scamul cu firmadeincredere dot ro, in sensul ca pentru 200 si ceva de lei iti trimit acasa „gratuit” un certificat inramat care sa atesteze ca esti firma de incredere. Si da am scris corect, pt 200 lei gratuit.. asa se exprima la telefon tipa. Tu de fapt platesti cei 200 lei pentru activarea contului pe site-ul lor, dar e gratuit certificatul…
    Cand i-am spus tipei ca nu ma intereseaza oferta. Pai cum? nu vreti sa aveti o dovada ca sunteti firma de incredere?

    00
  15. Am primit si eu… desi am un PFA amarat :))) deoarece mi-au dat si plic gata de trimitere, am pus in el o coala A4 pe care am desenat un deget mijlociu… mers la posta… timbrat si trimis… worth it!

    00
  16. Azi a venit si randul nostru si am primit „scrisoarea”aceasta din Germania, e identica. Multumim pentru articol, a fost de folos. Numai bine!

    00
  17. De teapa diyafee.com a auzit cineva?

    00
  18. Mi sau retras 50 de euro de pe card pt diyafee.com de cine sunt aceștia diyafee.com de ca eu habar nu am ei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile