Unelte de la Gardena

Într-o vreme, aveam impresia că Einhell sunt cei mai idioți de pe piața de unelte, pentru că tot insistau să vândă unelte electrice fără acumulator, pe ideea că îți cumperi acumulatorii separat și îi folosești la toate uneltele lor. Era un mod deștept de a te prinde în plasă ca să cumperi o gamă de unelte de la ei.

Dar nu. Gardena îi depășesc cu lejeritate. Au avut aceeași idee pentru unelte de grădină: să facem 200 de unelte compatibile cu o singură coadă. Fac stocarea mai ușoară și nu folosești 2 unelte în același timp, deci da.

Faza e: rahatul ăla de coadă nu se găsește peste tot pe unde se găsesc și uneltele. Nu știu cât costă, sunt convins că nu costă cât un acumulator de șurubelniță, ar fi la mintea cocoșului să ai coada aia peste tot unde ai uneltele.

Dar nu.

Căutam un aerator pentru gazon, pentru că am văzut că început să am iarbă moartă (ce e ăla și la ce folosește vedeți aici) și m-am dus pe eMAG.

Un aerator Gardena costă 150 lei. Cam mult pentru o greblă mai deșteaptă, dar nah, e Gardena, e premium, poate merită. După care văd faza cu coada.

OK, hai să căutăm și coada. Nope, nu e. Nici la Hornbach.

OK. 35 lei mai târziu, mi-am luat un aerator simplu, Strend Pro, făcut în Slovacia, cu o coadă de 9 lei din piață.

În biroul de vânzări de la Gardena, cineva se uită pe cifre și nu înțelege de ce nu se vând produsele lor. Nu îi trece prin cap să se uită la stocuri. Stocurile nu sunt treaba lui. El vrea să facă vânzări.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

 1. Zoso, o să tragi de asta de’o să-ți cadă coaele la pământ.
  Decât Gardena aia la 150 mai bine un scarificator electric. În primăvara era în Lidl 300 lei, la anul nu îl mai ratez.

  00
 2. Aeratorul acela manual este ca frectia la picior de lemn. Cumpara unul electric, seamana cu masinile de taiat iarba.

  00
 3. Am eu din ala de la gardena. Ti-l dau gratis fara coada (stau in brasov). Eu dupa 2-3 mp am zis ca n-am 2 saptamani sa fac toata curtea si o sa-mi iau unul electric care are si sac de colectare.

  Coada am gasit usor. Nu mai stiu exact de unde, ori de pe edigital, ori de pe magazinul gardena de la noi.

  00
 4. Sunt singurul care a observat că dala din dreapta sus e în disonanță cu restul dalelor ?

  00
 5. Căutam un aerator pentru gazon, pentru că am văzut că început să am iarbă moartă (ce e ăla și la ce folosește vedeți aici) și m-am dus pe eMAG.

  Nu merge să dai cu grebla sau cu furca?
  Sau să-ți faci un aerator de-al tău: o bucată (coadă) lungă de lemn, o planșă largă & subțire de lemn și multe cuie lungi.

  00
 6. Scarificatorul din Lidl isi face treaba. L am luat împreuna cu 4 vecini-prieteni și îl folosim pe rand. Am scos o groaza de iarba uscata cu el în primavara. Nu se compara cu nimic manual.

  00
 7. Zoso, dacă la scarificare să zicem că o să scoți ceva uscăciune din gazon, în ceea ce privește aeratorul nu faci nimic cu cel manual. O să obosești degeaba, fără rezultat relevant. Solul trebuie zgâriat bine ca să poți avea rezultate. Doar urmează să faci și supraînsămânțare in părțile mai golașe. Iti spune unul care a folosit uneltele manuale Gardena 2 ani, până la urmă am luat scarificator-aerator electric cu rezultate excelente.

  00
 8. Nu merge link-ul boss. Chiar eram curios despre ce e vorba.

  00
 9. Anul asta (saptamana asta) au bagat la Lidl o noua marca de scarificator electric de la Parkside: https://www.youtube.com/watch?v=MCMp_IMhK-8
  Cred ca anul trecut era Flora Best. Modelul nou mi se pare mult mai „inchegat”, l-am cumparat, o sa-l incerc in weekend. Oricum fata de alte variante de pe piata, pretul astuia de la Lidl mi se pare super ok … acum sper sa si fie bun de ceva.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube